1

Téma: G&L L-2000e 1981!!!

http://jirkamarek.com/pub/gl1981.JPG
Předevčírem jsem si ji přinesl domů, tak se tu musím pochlupit:)) Váží asi 6kg a je to maso!!! Cena i s dopravou z USA: 18.500Kč

G&L L-2000e r.v. 1982, SSD NS5-CRFM, G&L L-1500, Ibanez TR-70 fretless, Warwick Streamer 1986, Marcus Precision 5
----------------------------------
EBS-1, QSC PLX-1602, 2x10" dělaná + Carvin BLT210
-----------------------------------------------------------------------------
http://www.jirkamarek.com
0 xLajků:

2

Re: G&L L-2000e 1981!!!

Mohu jen tišě závidět. Gratuluju k tak krásný basičce... a to že je to maso, věřim, G&L basy stojej fakt za to a do blízkýho budoucna o jedný taky přemejšlim... Tak ať slouží smile

Tokai Hardpuncher '81, Ibanez Silver Series Jazz Bass '78, Fernanders Burny Jazz Bass '74-'76, Fernandes Stone Logo FPB-65 '78, Custom Lawsuit Ripper/Grabber '80
0 xLajků:

3

Kdybys měl zájem, mám naprodej stříbrný G&L L-1500. Má jen jeden snímač. Nabízím ji za 20k, v ceně je pevný futrál. Potřebuju splatit tuhle krasavici, takže když půjde rychle, spadnu na 19.

G&L L-2000e r.v. 1982, SSD NS5-CRFM, G&L L-1500, Ibanez TR-70 fretless, Warwick Streamer 1986, Marcus Precision 5
0 xLajků:

4

Pěkná smile Docela by mě zajímalo, jak to hraje a vůbec nějaké podrobnosti (a myslím, že i ostatní to bude zajímat). K čemu jsou tam vůbec ty tři přepínače? Tipuju rozpojování na singly, ale stejně...

0 xLajků:

5

Asi to bude znít jako chválení si toho svýho, ale...:) Hraje to super, tělo je podle mě z bahenního jasanu a krk je z jednoho kusu. Tón proleze skrz kapelou, je to konkrétní, ale zároveň hodně hutný. Přepínače jsou: přepínání snímačů, rozpínání cívek a aktiv/pasiv.
Má trošku vyšší dohmat, ale hraje se na ni pohodlně.
Hezká věc je, že různejma nastaveníma se z ní dá dost zvuk hodně mocpodobnej precisionu nebo jazz bassu. Sama o sobě zní jako musicman. Nejčastěji hraju na oba snímače, vyplá aktivka, rozepnutý cívky, vejšky na 3/4, basy na 1/4.

0 xLajků:

6

Supr. Gratuluju smile

jorge napsal:

. Přepínače jsou: přepínání snímačů, rozpínání cívek a aktiv/pasiv.

Na mým GLku je ten prostřední přepínač jen na sériový/paralelní přepínání. A poslední je zas pasiv/aktiv/aktiv s treble boostem... 
docela mě zajímá, jak to zní s tím zapojením na singl... hodně o tom teď uvažuju předělat ten prostřední přepínač na 3 polohy (série/singl/paralel)...

Bacchus, MarkBass, Soundelirium, efekty, pedály, krabičky, synťáčky, samplery, pružiny
0 xLajků:

7

jorge napsal:

Váží asi 6kg

no tak to bych se asi... staci mi 5 kilo precla..

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

8

jorge napsal:

Asi to bude znít jako chválení si toho svýho, ale...:) Hraje to super, tělo je podle mě z bahenního jasanu a krk je z jednoho kusu. Tón proleze skrz kapelou, je to konkrétní, ale zároveň hodně hutný. Přepínače jsou: přepínání snímačů, rozpínání cívek a aktiv/pasiv.
Má trošku vyšší dohmat, ale hraje se na ni pohodlně.
Hezká věc je, že různejma nastaveníma se z ní dá dost zvuk hodně mocpodobnej precisionu nebo jazz bassu. Sama o sobě zní jako musicman. Nejčastěji hraju na oba snímače, vyplá aktivka, rozepnutý cívky, vejšky na 3/4, basy na 1/4.

bahení jasan to nebude, to by nebylo tak těžký , bahenák je lehoučkej, může to bejt jasan a nebo klidně mahagon v tý době se dělaly i mahagonový GL ale většinou sem je viděl jako přírodní a byly pěkně hnusný sad

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

9

hofa napsal:

Supr. Gratuluju smile

jorge napsal:

. Přepínače jsou: přepínání snímačů, rozpínání cívek a aktiv/pasiv.

Na mým GLku je ten prostřední přepínač jen na sériový/paralelní přepínání. A poslední je zas pasiv/aktiv/aktiv s treble boostem... 
docela mě zajímá, jak to zní s tím zapojením na singl... hodně o tom teď uvažuju předělat ten prostřední přepínač na 3 polohy (série/singl/paralel)...

Hehe, teď jsi mě zaskočil:) Asi to bude přepínání sériově/paralelně, takže ti nemůžu odpovědět.

0 xLajků:

10

Kubš napsal:

bahení jasan to nebude, to by nebylo tak těžký , bahenák je lehoučkej, může to bejt jasan a nebo klidně mahagon v tý době se dělaly i mahagonový GL ale většinou sem je viděl jako přírodní a byly pěkně hnusný sad

Já měl za to, že bahenní jasan je pěkně těžkej- kytarista měl kytaru z bahenního jasanu  abyla těžká jak kráva. mahagonový G&L jsem taky viděl a souhlasím, že je to hnus, mahagon leda tak na Les Pauly:)

0 xLajků:

11

no ne bahenák je právě lehčí si myslím....teda soudím podle corvetty která byla jak pírko....

jinak mahagon je hnus a patří na něj nákej "fancy top" a ne jen čistě deska z maháče

rozhodně to jde poznat z patky krku i když je to jen kousek tak ty základní "kresební vlastnosti" se daj poznat

ale v podsatě je asi fuk z čeho ta basa je pokud nemáš problém jak hraje big_smile

0 xLajků:

12

jorge napsal:

mahagonový G&L jsem taky viděl a souhlasím, že je to hnus, mahagon leda tak na Les Pauly

hovňajs, mahagonový SG jsou uplně mňámózní!!! (hlavně teda kytary, basovým SG jsem ještě tak uplně nepřišel na chuť...)

často kladené dotazy: FAQ
něco o mně: Kurca Tovium
0 xLajků:

13

fůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůj...jak se někomu může líbit SGčko...fůůůůůůůůůůůj....bych úplně zvracel z tý kytary smile

Custom Lubovka Procházka Jazz Bass 17" - made in smichov
Custom snimac SBS - made in slovensky pohranici
Custom Bayger Sustainer - made in vostrava
Regular and rectangular Hocke BN110H 100w - made in pardubice, near kaufland...
0 xLajků:

14

teda nechci tu rozpoutat G vs. F válku ale G kytary se mi nák nelíběj.... leda ESka nebo Junior verze ...jinak ty kýčoidní LP s topem a zaltým hardwarem...děte do háje to mohlo letět tak v dobách GNR....ted je doba Fenderů big_smile zlatej strat mnamka sound....jenže to lidi pro který je hodnota 11 za 10 na zkreslení pořád málo asi nepochopěj

0 xLajků:

15

jestli bahenní jasan roste v bažinách tak mám pocit, že to dřevo když vyrůstá v takových bahneh  má pak větší hustotu a bude i težší     .....myslím že sem někde něco takového četl nebo slyšel

NEUSER Courage-fretless 6str (1991) ,   FENDER American Standard Jazz Bass (2012),  CORT A5 - EMG pickups,      Dundeeho - Jazz Bass smile
David Eden WTX-260  ,   SWR Goliath 2x10 (x2),  HOCKE BN110
0 xLajků:

16

Když nevím, tak google. Podle tohohle článku by měl být bahenní jasan lehčí dřevo.

Podvojné účetnictví se v Římě příliš neprosadilo. Málokdo byl totiž ochotný se smířit s tím, že MD=D.
0 xLajků:

17

Dunde.e napsal:

jestli bahenní jasan roste v bažinách tak mám pocit, že to dřevo když vyrůstá v takových bahneh  má pak větší hustotu a bude i težší

No já bych řek, že když teda roste v bažinách, bude chtít do sebe nasát hodně vody, tak bude mít léta řidší. Těžší dřeva s hustými léty rostou hlavně tam kde je zima - mají menší roční přírůstek.

DRŽ HUDBU!
0 xLajků:

18

Jj, bahenni jsou ty lehounky prave smile

CEILIN KAT IZ WATCHIN U MASTERBATE
0 xLajků:

19

joko napsal:

No já bych řek, že když teda roste v bažinách, bude chtít do sebe nasát hodně vody, tak bude mít léta řidší. Těžší dřeva s hustými léty rostou hlavně tam kde je zima - mají menší roční přírůstek.

ale ani to ani to...leta má jasan kor bahenní hustý jak svin smile

0 xLajků:

20

Kubš napsal:

jenže to lidi pro který je hodnota 11 za 10 na zkreslení pořád málo asi nepochopěj

malmsteen hraje na strat big_smile

Fender P-bass s hromadou páček, kytarovým snímačem a tremolem, SG Les Paul 100, line6 pod hd 500X, Andy's drive, MXR dyna comp, Strymon DECO, Way Huge Pork Loin, TC 3rd Dimension Chorus
0 xLajků:

21

no jo ale co tam má za snímače? má originál fendá???nemá....
Malmsteen uses Fender Stratocasters, especially vintage instruments from 1968 through 1972. His Strats tend to feature scalloped fingerboards and DiMarzio HS-3 pickups, and (more recently) the staggered-polepiece HS-3 released as the Dimarzio YJM. He routinely disconnects the middle pickup and tone controls on his guitars. Malmsteen briefly used Schecter Guitars in the 1980s, who built him Stratocaster-style guitars similar to his Fenders. While in Alcatrazz, he also used Aria Pro II.

0 xLajků:

22

Krásná basa za super cenu. Já basy nikdy nevážil tak ani nevím jak moc je 6 kg. Jestli je to víc než ty moje těžký mrchy, tak potěš smile

0 xLajků:

23

deafslap napsal:

Krásná basa za super cenu. Já basy nikdy nevážil tak ani nevím jak moc je 6 kg. Jestli je to víc než ty moje těžký mrchy, tak potěš

určitě basa nemívá víc jak 5kg a to 5kg už je strašná kreatůra

0 xLajků:

24

Jenich napsal:

fůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůj...jak se někomu může líbit SGčko...fůůůůůůůůůůůj....bych úplně zvracel z tý kytary

Kubš napsal:

teda nechci tu rozpoutat G vs. F válku ale G kytary se mi nák nelíběj.... leda ESka nebo Junior verze ...jinak ty kýčoidní LP s topem a zaltým hardwarem...děte do háje to mohlo letět tak v dobách GNR....ted je doba Fenderů big_smile zlatej strat mnamka sound....jenže to lidi pro který je hodnota 11 za 10 na zkreslení pořád málo asi nepochopěj

Mně se prostě SG zalíbilo už od první chvíle, co jsem viděl AC/DC :-) Pro mě je to kytara mnohem hezčí než tele/strat.

0 xLajků:

25

Hele k těm SG- jack Bruce hrával za dob Cream na Gibson EB3 (což je v podstatě obdoba kytarovýho SG) a nehledě na to, jak to vypadalo:), mu to hrálo jak sviň...
Jinak pokud má bahenní jasan hustý léta, tak by měl být těžší než dřeva s řídkou kresbou, podle mě.

0 xLajků:

26

a přitom není  smile

0 xLajků:

27

kurcatovium napsal:

Mně se prostě SG zalíbilo už od první chvíle, co jsem viděl AC/DC :-) Pro mě je to kytara mnohem hezčí než tele/strat.

Mno, to bych zas neřek, ale SGčko se mi taky moc líbí. I v basový verzi smile

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků:

28

Kubš napsal:

no jo ale co tam má za snímače? má originál fendá???nemá....

No tak je pravda, že už je to trochu volné pokračování... big_smile:D:D

Fender P-bass s hromadou páček, kytarovým snímačem a tremolem, SG Les Paul 100, line6 pod hd 500X, Andy's drive, MXR dyna comp, Strymon DECO, Way Huge Pork Loin, TC 3rd Dimension Chorus
0 xLajků:

29

mikulik napsal:

ale SGčko se mi taky moc líbí. I v basový verzi

LP rulezzuje u mě víc.... snad už i brzo bude tongue

0 xLajků:

30

pekelnik napsal:

LP rulezzuje u mě víc.... snad už i brzo bude

Promiň mi mou neznalost, hellboyi, ale ty jsi i kytárista?

0 xLajků:

31

Lmn13 napsal:

jako jo, SG i LP jsou nádherný o tom ani popel, ale v base nevim... přijde me u nich hroznej nepoměr krku a těla smile

+1

0 xLajků:

32

jo,bude snad kytára...dřív nebo pozdějc.Jako basa se mi SG ani LP moc nelíbí,tam u mě vítězí fender tvary.
Pro Mikůla: Jo na kajtru si tak brnkám doma big_smile:D .Jestliže o sobě budu tvrdit,že sem průměrnej basák...tak co pak říct o tom jakej sem kytarista... big_smile:D
Ale na druhou stranu musim říct,že mi to častější brnkání na kytaru dává něco i do hraní basy smile

0 xLajků:

33

pekelnik napsal:

Ale na druhou stranu musim říct,že mi to častější brnkání na kytaru dává něco i do hraní basy

Třeba nekompromisní šestnáctky trsátkem? big_smile big_smile

0 xLajků:

34 Naposledy upravil: pekelnik (08. 09. 2008 13.11:16)

lol:lol:

0 xLajků: