1

Téma: volba repraku do custom bedny

chtel bych se zeptat z vasich zkusenosti co si myslite ze je nejlepsi volba repracku na basovou bednu, myslel jsem si ze dam velkou 18cku(48cm) basak ktery ma frekvenci od 20 do 4khz a k tomu dam stredak kterej pokryje zbyvajici frkvence - zacina od 50hz a konci na 25khz.
Dozvedel jsem se ale ze to bude zahuhlany ze u toho velkyho basaku trva hodne milisekund nez se rozhoupne a je tam urcity spozdeni ktery by vyrazne uskodilo hrani, ze se dava maximalne 15cka.Dostal jsem doporuceni ze mam dat 1/ 15cku a 2 /10sitky repracky bez vyhybky a ze je to vyborna kombinace co myslite vy?Jedna se o vykon od 400w nahoru bedna.
Hrajete koncerty - na co tam hrajete aby to stacilo?

0 xLajků:

2

Re: volba repraku do custom bedny

http://www.forum.baskytara.com/viewtopic.php?id=606   toto pročti píše se tu o stavbě beden
http://www.forum.baskytara.com/viewtopic.php?id=4329  tady toto třeba taky
světem vládnou nejčastěji 10" repro a k tomu popř jako doplněk ta 15" , ale vë výsledném zvuku se promítně nejvíc ten celek, jaký má bedna objem, jaká značka a jak kvalitní repro, zesilovač atd atd, říct jen číslo k tomu repru 18,15,12,10 to ještě nic moc neřekne.

Já osobně bych nekombinoval 2x10+1x15 do jedné bedny, kdyžtak zvlášť, ty repráky by se v jednom prostoru přetlačovali (musel bys to vnitřně oddělit).
Jestli chceš 400W tak to chce skombinovat repro aby to stačilo. Příklad: takže když použiješ 150W-15" a ktomu 2x10" které budou mít dohromady třeba 400W , tak v paralelním zapojení musíš brát ohled na to nejslabší a to bude ta 150W-15", takže tam nemůžeš pustit více jak 300W na celou bednu.

Já hraji na koncertech na SWR 2x10 ,
být n tvém místě tak se rozhodnu jestli chci co nejvíce dunět a dělat rambajs nebo méně dunět být více konkrétní a asi tolik neodfoukávat nohavice. Kdybys chtěl to první tak to by se mohla zkusit nějaká 2x15 a pokud to druhéí tak 4x10.

NEUSER Courage-fretless 6str (1991) ,   FENDER American Standard Jazz Bass (2012),  CORT A5 - EMG pickups,      Dundeeho - Jazz Bass smile
David Eden WTX-260  ,   SWR Goliath 2x10 (x2),  HOCKE BN110
0 xLajků:

3

diky dundee trosku sem z toho prepadlej ted ze hrajes s 2ma 10tkama a jeste na koncerte a je to slyset to si me prekvapil budu to muset procist jeste kolem

0 xLajků:

4

no teď sme hráli na koncertě kde sme se zvučili sami (dvě kytary, ságo, zpěvy, basa), jediné bicí se nezvučily. Prostor vcelku veliký cca 20x10x3 a pohodlně sem stačil s 2x10 a zesákem o výkonu 200W a to jsem měl ještě rezervy, ale mám bednu hodně citlivou, s jinou o bežné citlivosti bych už asi nestíhal , nebo asi ještě jo, ale zesák by nejspíš už hodně času ztrávil na limiteru.

Opravdu záleží na žánru muziky, na tom jak je ta skladba stavěná, jestli si tam ty nástroje překáží nebo má každý svůj prostor, o tom jak jsou kytaristi pravicoví, jak do toho bubeník řeže, velikosti prostoru (jestli se ten zvuk vrací a překáží) atd atd. Pak by ti vyšlo že průměrná 2x10 bude hrát asi lépe než některé komba, které hrávají i na větších a hlučných akcích, ale asi bys neměl jistotu že stím můžeš hrát kdekoliv a cokoliv a uslyšíš se perfektně aniž bys musel řešit problém že je to slabé. Ta 4x10 je přece jen ve stejně kvalitním provedení vždy lepší a výkonější jak ta "nejistá" 2x10 .

NEUSER Courage-fretless 6str (1991) ,   FENDER American Standard Jazz Bass (2012),  CORT A5 - EMG pickups,      Dundeeho - Jazz Bass smile
David Eden WTX-260  ,   SWR Goliath 2x10 (x2),  HOCKE BN110
0 xLajků:

5

Tady jsem se taky o něco pokoušel a jsem s tím velice spokojen, dokonce kvuli tomu prodávám warwick 6x10´, prostě to dostatečně nahradí.
http://forum.baskytara.com/viewtopic.php?id=3267

Spector NS 5 CR, GK 1001 - 90's Style jak ta kapela RHCP, Symetrix, H&K BC410H
Jolča Jantar 4
0 xLajků:

6

Citlivost chlapci citlivost... Čím vyžší má reprák citlivost, tím míň potřebuješ výkonu, aby hrál porád stejně nahlas. Pak ti právě stačí oněch 200W i na velký pódium.
Repro s malou citlivostí by ti nestačilo, ani dybys ho krmil Kilowatou...
Není to o tom, že čím větší reprák, tím hlasitější.
Bylo to tady řešený nechutně mockrát. Chce to nebej línej a hledat. Popřípadě o tom nastudovat i nějakou tu literaturu...

...JOLANA VIKOMTBASS a 10 prstů...
0 xLajků:

7

Taky myslim, ze je to tu x-krat.

LOCK

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků: