101

Re: velký a světový basotest

Jenich napsal:

hele jak říká termit...vono to neni tak hrozný...v případě, že už jsi na nějákým stádiu hráčskýho vývoje a víš co z nástroje chceš slyšet a už máš někam směřovanou hru, tak to nebude žádnej oslíkovskej problém...řeba tejden si s tim budeš hrát a pak najdeš dva zvuky, který seděj tvýmu apecu a tvýmu uchu a je to. Pokud bys ještě nevěděl co chceš hrát, tak to může bejt dost matoucí...to jo...ale v hráčský téměřdospělosti už to je myslim bez problémů.

Presne tak jsem to myslel. Ja se zatim s basou seznamuju.

Fender Standard P-Bass -> Boss GT1b -> Ibanez Promethean 3110 -> PA
0 xLajků:

102

parabass napsal:

jenich by totiž potřeboval jít do nějaký vidlorockový kapely s autoritativním buranofrontmanem...alespoň na 5 zkoušek...byl by to jakýsi detox od předávkování perkusemi

náhodu já jsem teď zvětšil ve svým běžným hraní poměr znělý tóny ku neznělejm výrazně ve prospěch znělých...

jinak když jsem byl mladší, tak se mnou kapelníci mívali problémy, že jsem všude hrál moc, ale teď ne... S Shahabem Tolouie hraju prakticky jen prstama a prakticky jen doprovodně, S Kollerem a klukama bez názvu hraju složitější perkusivní groovy a se Zdeňkem Bínou hraju jak blázen, abych držel partu big_smile

když ale hraju sám, tak chci aby to bylo plný a aby to byla muzika a ne part.

Tady jsem teda nahrál ještě vído s Variaxátorem

http://www.youtube.com/watch?v=NBCk485mcww

Custom Lubovka Procházka Jazz Bass 17" - made in smichov
Custom snimac SBS - made in slovensky pohranici
Custom Bayger Sustainer - made in vostrava
Regular and rectangular Hocke BN110H 100w - made in pardubice, near kaufland...
0 xLajků:

103

Jenich napsal:

když ale hraju sám, tak chci aby to bylo plný a aby to byla muzika a ne part.

jen bacha na to aby to nebylo plný moc smile ...
mě třeba zajímá více melodie, třeba takový flétnaři a trumpeťáci taky nehrajou perkuse,teda až na takovýdle vyjímky http://www.youtube.com/watch?v=c6SHsF1n … re=related, a je to krásný je posluchat. nejlepší je najít dobrej poměr mezi technikou a cítěním - ty ho máš perfektní třeba v Rakovině. ale já hrát dobře jako ty asi bych taky perkusil jak o život

Cožpak, kdybych tě Nebeská oběsil...?

http://www.sloganizer.net/en/style5,spalovac-spc-mrtvol.png
0 xLajků:

104

bacha nebacha smile Moje přesvědčení je takový, že každá vteřina každý skladby snese ještě milion tónů navíc, jde o to je správně umístit. Muzika je pro mně přeplněná, jen když někdo nezvlád noty umístit buď kvůlit omu, že je necejtí na těch správnejch místech...nebo kvůli tomu, že je cejtí ale neumí je tam zahrát - což v 99% neznamená to, že by tam teda ty tóny nebyly , ale jsou tam s dobrým úmyslem, ale nejsou přesně dynamický a přesně rytmický a tak přesně melodický jak by měly bejt a něěkdo řekne: "hele kámo...moc tónů." jenže celá moje hráčská filosofie mi říká "hele kámo...neni to zahlazený, jsou tam špatný poměry...těch tónů neni moc, jen jsi je tam neuměl dát" smile

Bohužel (nebo možná bohudík) ještě nejsem techicky tam, kde chci bejt, takže některý věci nejsou uhlazený a můžou znít chaoticky a kostrbatě, ale tóny ubírat nemínim smile spíš přidávat, ale precizněji.

0 xLajků:

105

Kubš napsal:

tohle mi ještě nedá....to si zjistil ty nebo ti to poradil mr. mázl když ti dělal tu rampu...

Tak on tu basu chvalil. Ale kdyz mezi krkem a telem nasel kousky vizitky big_smile

CEILIN KAT IZ WATCHIN U MASTERBATE
0 xLajků:

106

Jenichu: nemyslel sem to nějak kritizačně při sám Bůh...jen sem chtěl říct, že někdy je jedna nota víc, než pět (viz Pink Floyd, Sountrack Deadman od Younga, a tisíce dalších...) tolik tvejch věcí sem neslyšel, žádná nebyla špatná a přeplácaná, ale stát se Ti to může a i kdybys na tu basu hrál pusou a mezitim štrikoval, tak to neznamená, že je to zajímaví a dobrý...to je má myšlenka

0 xLajků:

107

parabass napsal:

Jenichu: nemyslel sem to nějak kritizačně při sám Bůh...jen sem chtěl říct, že někdy je jedna nota víc, než pět (viz Pink Floyd, Sountrack Deadman od Younga, a tisíce dalších...) tolik tvejch věcí sem neslyšel, žádná nebyla špatná a přeplácaná, ale stát se Ti to může a i kdybys na tu basu hrál pusou a mezitim štrikoval, tak to neznamená, že je to zajímaví a dobrý...to je má myšlenka

Vždycky je víc pět not než jedna smile Ale jestli myslíš co je lepší , tak lepší je někdy 5 někdy 180 a někdy půl. Já jsem tvojí myšlenku pochopil a kritizovat je potřeba - učenej z nebe nespadl...já se něják neurážim..spíš už mám nacvičenou odpověd tak to vždycky vychrlim najednou, ale já ti rozumim. Mám taky rád jednu písničku od Floydů...:)

Jen nechápu co to pro mně znamená, když mi někdo řekne tu větu, že jedna nota je někdy víc než pět smile Je to hezký, ale co je mi do toho? big_smile No ne...vážně...já prostě dělám tohle a jinej zase dělá něco jinýho. Nebo mám napsat "no jo vlastně! já zapomněl a odteď už jen osminy v nejhlubší notě kytaristova akordu....co jsem si proboha myslel?! " big_smile

Každej hraje nějákým štýlem a každej ten štýl má svý opodstatnění, páč kdyby neměl, tak tím štýlem nikdo nehraje smile tyhle diskuze jsou zbytečný - jinak kritiku uvítám ale jako: tady a tady hraješ z prdele, tady a tady jsi falešně, tady a tady padá řemen a tady a tady jsem se nebavil big_smile Kritika neni: podívej jak hraje na basu McCartney....hraje pětinu not co ty a podívej se kam to dotáh smile

0 xLajků:

108

Jenich napsal:

Jen nechápu co to pro mně znamená, když mi někdo řekne tu větu, že jedna nota je někdy víc než pět  Je to hezký, ale co je mi do toho?

znamená to, že to myslí dobře a říká Ti ,ne co máš dělat, ale co by bylo móc pěkný, kdybys to vložil do nějaký svý skladby - ticho a neakordickou jednoduchou nápaditou melodii, melodii, která by se tam nesla a spojovala například

Jenich napsal:

Každej hraje nějákým štýlem

mě se tvůj štyl líbí více než wootenovo, šplh, šplh, šplh... smile

Jenich napsal:

podívej jak hraje na basu McCartney....hraje pětinu not co ty a podívej se kam to dotáh

úchvatnej příklad smile

0 xLajků:

109

smile)) ach jo smile

Móc pěkný by to třeba bylo, ale já na youtube nic neskládám...jen improvizuju...a solovýho bejlí na basu už taky neskládám, protože mi to přijde zbytečný smile Skládám s kapelama a skládám sám pro nějáký worčestry budoucnosti, který budou ochotný hrát moje věci.

Jestli chceš nějákou starobu a skladby na basu tak koukni na můj myspace ( www.myspace.com/jenyknfurbanec ), ale jinak nemůžu sloužit...to co říkáš není ze mně ... ale je spousta hráčů co hrajou přesně to o čem píšeš, tak se zaměř na ně.

0 xLajků:

110

no, na testování zvuku by POMALÁ figura neškodila smile, já bych spíš poznal co z toho vlastně leze. Ale ty mi napíšeš že tě zajímá jak bude znít co hraješ ty, viď smile

0 xLajků:

111

To první je něco s jedním humbuckerem v pozici mezi JB singly, druhý snad MM Stingray, třetí JB s aktivkou hraný na kobylkový snímač.... anebo všechno jedna basa, jen různě nastavené snímače aktivka+ ruce čtyřikrát jinak smile

Tak to je on přátelé!
0 xLajků:

112

daefslap:

ty jo..dyk je to pomalý třeba ta druhá část toho videa..:)

0 xLajků:

113

No tady to žije! Správná diskuze k nadzvednutí z proprděnejch kancelářskejch židlí!! Chtěl jsem si taky zahádat, ale takhle si s vědomím vyluštěné tajenky aspoň poslechnu, co vás některý tak rozčílilo : ))

0 xLajků:

114 Naposledy upravil: Lukáš (01. 09. 2008 14.36:32)

Nejsem vůbec znalec zvuk bas a tak,ale tipoval bych prvního Ricka a druhej kousek JB.. další nevím smile ale ta třetí basa se mi zvukem zamlouvá snad nejvíc..je to skoro vtíravej zvuk - takovej "hele,tak od teďka mě teda budeš poslouchat,jó?" smile

Jinak k variaxu nevim co bych řekl..snad jako jediný by mě vadilo,že bych nevěděl kterej zvuk si vybrat a takový drobný pomyšlení,že ta basa nemá snímač,ale nějakýho švába tongue

0 xLajků:

115

parabass napsal:

kubšovi se ale musí nechat, že stojí za svojim přesvědčenim...

jasny, ale na druhou stranu jakekoliv odmitani inovaci a cehokoliv je trochu extremni

anybody wants to get mellow, you can turn around and get the fuck out of here
0 xLajků:

116

Stálo by za to porovnat třeba originál s tim Line 6... Já proti tý base nic nemam a pro profi hráče to mmůže bejt hodně příjemná hračka ale zas kromě toho Rickenbakera ušel jakž takž ten Alembic... Ale ten Modulus zní aspoň podle tý ukázky pro mě dost špatně... Asi bych to nechtěl, kdybych tam našel nějakej hezkej zvuk, furt bych si podvědomě řikal že ten originál bude znít líp:-)

OLP mm3, Fade jazz bass, Gallien Krueger 1001 RB-II, Gallien Krueger 410 RBH
0 xLajků:

117

to je fakt. Stalo by za to aby tu basu vzal nekdo treba na sraz a tam se muze porovnavat. Minimalne fendery JB a PB tady ma dost lidi a kdyby kazdy neco vzal tak se muze porovnavat na vlastni usi

0 xLajků:

118

to D je http://uk.youtube.com/watch?v=CslkVhOoE … re=related

FENDER JB Standard MIM -> snímače SBS
ROLAND cube 100 bass
0 xLajků:

119

hehe...jojo...já moc neslapuju a to co hraju slapem je děsně podobný luisovi johnsonovi, páč jsem jeho školu děsně sjížděl smile

0 xLajků:

120

Jenich napsal:

hehe...jojo...já moc neslapuju a to co hraju slapem je děsně podobný luisovi johnsonovi, páč jsem jeho školu děsně sjížděl smile

a neni nahodou to D na jeho basu?      wink

ROLAND cube 100 bass
0 xLajků:

121 Naposledy upravil: Jenich (01. 09. 2008 18.31:27)

bassfood napsal:
Jenich napsal:

a neni nahodou to D na jeho basu?      wink

heh...no to zase ne smile já jsem podvodník, ale jen do jistý míry...každopádně mi lichotí, že ti to připadá tak dobrý, že by to nebylo moje smile

edit: jinak teda ti to můžu kldině nahrát na kameru, jestli jsi takovej nedůvěřivec smile

0 xLajků:

122

ty krávo... to je úžasnej zvuk :-)

Fender P-bass s hromadou páček, kytarovým snímačem a tremolem, SG Les Paul 100, line6 pod hd 500X, Andy's drive, MXR dyna comp, Strymon DECO, Way Huge Pork Loin, TC 3rd Dimension Chorus
0 xLajků:

123

možná jsem si popletl jména, ale neni to ten masér, kvůli kerýmu Leo Fender zkonstruoval prvního MusicMana a co vynašel perkuse levou rukou? no to je parádní lekce, kdysi, když jsem se snažil zabřednout do tajemství slapu sem jako jednu z prvních lekcí viděl tohle...to jako má učit? to je spíš lekce, kterou nám dal za vyučenou...

0 xLajků:

124

parabass napsal:

možná jsem si popletl jména, ale neni to ten masér, kvůli kerýmu Leo Fender zkonstruoval prvního MusicMana a co vynašel perkuse levou rukou? no to je parádní lekce, kdysi, když jsem se snažil zabřednout do tajemství slapu sem jako jednu z prvních lekcí viděl tohle...to jako má učit? to je spíš lekce, kterou nám dal za vyučenou...

Máš recht....je to taky ten člověk co nahrál basu do Billie Jean. S perkusema levou rukou je to otázka, ale možný to je...ono se to vyvíjelo u víc hráčů na jednou a stejně tak jako se nedá říct, kdo vymyslel slap, tak se moc nedá říct, kdo začal první hrát levoruký perkuse.... Ale tohle neni něják moc složitý....myslim, že každej kdo poctivě projede tu školu se to naučí.

0 xLajků:

125

jakou školu? nemáte ji někdo k nasdílení? já sem skoušel Šíšu, ale ten to bere šmahem...

0 xLajků:

126

parabass napsal:

jakou školu? nemáte ji někdo k nasdílení? já sem skoušel Šíšu, ale ten to bere šmahem...

Mě se docela líbí Bass Master Grooves od Martina Štece z Vltavy. Neni to uplně pro začátečníky, ale pro člověka, kterej už zvládnul základy a ví jak se basa drží.
Takovej tenkej sešítek s CD, ale to podstatný v něm je asi za dvě stovky. Je to i hezky komentovaný na co si dát pozor a co jak cvičit a zahrát.

Fender Standard P-Bass -> Boss GT1b -> Ibanez Promethean 3110 -> PA
0 xLajků:

127

parabass napsal:

aha...no tak to ti bude připadat Johnson, že to taky bere šmahem...tak to ti doporučuju Stu Hamma...je sice bílej jak ředitel vápenky a má tam spoustu kiksů, ale základy naučí fakt dobře.

Najdeš to na torrentech...jmenuje se to Stu Hamm - Slap, pop, tap

0 xLajků:

128 Naposledy upravil: t.kedzior (02. 09. 2008 09.44:54)

Tak se značným zpožděním je tu moje hodnocení basotestu:

Předně bych nepoznal, že se jedná o jednu basu. Taky jde o to, že basoví alfa-samci mají svůj styl a znějí podobně skvěle na různé baskytary, takže Jenicha lze poznat všude. Teď  konkrétněji:

1. Dá se, ale v porovnání s následujícími zvuky je tenhle hodně syntetickej
2. Dobrej grůf, solidní zvuk
3. Líbí, podobnej zvuk mi dává TRB-5 při pozici EQ-1 na slap
4. Líbí asi nejvíc, takovej měkkej zvuk

Celkově to hodnotím kladně : )

0 xLajků:

129

t.kedzior napsal:

Tak se značným zpožděním je tu moje hodnocení basotestu:

Předně bych nepoznal, že se jedná o jednu basu. Taky jde o to, že basoví alfa-samci mají svůj styl a znějí podobně skvěle na různé baskytary, takže Jenicha lze poznat všude. Teď  konkrétněji:

1. Dá se, ale v porovnání s následujícími zvuky je tenhle hodně syntetickej
2. Dobrej grůf, solidní zvuk
3. Líbí, podobnej zvuk mi dává TRB-5 při pozici EQ-1 na slap
4. Líbí asi nejvíc, takovej měkkej zvuk

Celkově to hodnotím kladně : )

Haha big_smile basovej Alfa-samec....to je dobrý big_smile big_smile big_smile

díkec smile

0 xLajků:

130

já sem si vlastně uvědomil, že teorii už znam a něco ze slapu umim...to, co mi nejvíce schází je v podstatě taková inspirace pro taovýdle kousky, jako je ta lekce LJ...spíš konstruuju jen takový fragmenty kerý se spíše podobají claypoolovvě antipopu, a né takovýdle velice perkusivně pestrý sóla, možná je to tim, že sem nikdy neobdivoval sóla v podobě slapu a leštění hmatníku...nevim, jak bych to vysvětlil...ale stejně bych se nani chtěl jen juknout

0 xLajků:

131

parabass napsal:

spíš konstruuju jen takový fragmenty kerý se spíše podobají claypoolovvě antipopu, a né takovýdle velice perkusivně pestrý sóla, možná je to tim, že sem nikdy neobdivoval sóla v podobě slapu a leštění hmatníku...nevim, jak bych to vysvětlil...ale stejně bych se nani chtěl jen juknout

Sorry že trochu mimo mísu,ale mám to úplně stejně..když se snažím vytvářet nějaký melodie,prostě už to nemá ten groove a všechno.. asi to mám taky tím,že jsem se dřív dost fixoval u poslouchání na kytaru a tam takovýhle věci nenajdeš.. ten LJ je mi klasickym slapem nejvíc sympatickej

0 xLajků:

132

Ježíš ja tady ty basy tak nesnáším.. big_smile (navíc jsem nepoznal ani jedno big_smile )

"Prsotě brumíl"
Prof. II
0 xLajků:

133

Sorrac Jendo, to video si dej do Jenicharny.

Kopie Peavey Fokus, snímače PJ Bartolini v dřevěných HB custom pouzdrech by Spider.
CORT SJB6FX FL link
BN112H - kombo mosfet 200W, 1x12" neodym + piezo link
0 xLajků:

134

Jenich napsal:

heh...no to zase ne smile já jsem podvodník, ale jen do jistý míry...každopádně mi lichotí, že ti to připadá tak dobrý, že by to nebylo moje smile

edit: jinak teda ti to můžu kldině nahrát na kameru, jestli jsi takovej nedůvěřivec smile

jo hrajes fakt peckove big_smile , s tou basou sem to myslel ze mas stejnej model a ne ze to ty nehrajes

ROLAND cube 100 bass
0 xLajků:

135

simon napsal:

Sorrac Jendo, to video si dej do Jenicharny.

počkej..dyk se to týkalo tématu?

ale jak myslíš.

0 xLajků:

136

bassfood napsal:
Jenich napsal:

jo hrajes fakt peckove big_smile , s tou basou sem to myslel ze mas stejnej model a ne ze to ty nehrajes

aha smile a dík smile

0 xLajků:

137

Lukáš napsal:

Sorry že trochu mimo mísu,ale mám to úplně stejně..když se snažím vytvářet nějaký melodie,prostě už to nemá ten groove a všechno.. asi to mám taky tím,že jsem se dřív dost fixoval u poslouchání na kytaru a tam takovýhle věci nenajdeš.. ten LJ je mi klasickym slapem nejvíc sympatickej

melodie a převraty je myslim to co mi de nejvíc ,mě nejde vymyslet tum rututum bum tu rutu plesk kiks bufhshfhdfhgfosdhhdughduhfhudfjdhguhdffdkhfnsdfhdhfhfj

0 xLajků:

138

Ale jo tak dobrý no, trochu v tom Jenichu plaveš, se mi zdá, ale co se nejvíc cení je přece snaha!  A tý máš nadbytek ( to je dvousečný ).

0 xLajků:

139

kurna a co tady skuhráte, tak technika jde vpřed, no. Dyk ste stejný jako týpci, co třicet let nepochopěj, že bicí nemusej bejt hraný jenom naživo. Já by sem taky chtěla fender jazz bass, kvůli zvuku, ale hlavně je to asi fetiš. No zkrátka trošku iracionálna.

0 xLajků:

140

marie napsal:

trochu v tom Jenichu plaveš, se mi zdá

jo,trochu v tom plaves jenichu,ze se nestydis .D big_smile big_smile

0 xLajků:

141

cassus napsal:
marie napsal:

trochu v tom Jenichu plaveš, se mi zdá

jo,trochu v tom plaves jenichu,ze se nestydis .D big_smile big_smile

ty vole...marie mi dává čočku smile

Marie:

ty vole...ty mi dáváš čočku, marie, bejku.

0 xLajků:

142

marie napsal:

Dyk ste stejný jako týpci, co třicet let nepochopěj, že bicí nemusej bejt hraný jenom naživo

heh ze bych se v lednu dal na elektroniku big_smile ..doufam ze ne ..ze mi zbytky vkusu zbydou i po 30citce.. big_smile

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

143

m3 napsal:

heh ze bych se v lednu dal na elektroniku  ..doufam ze ne ..ze mi zbytky vkusu zbydou i po 30citce..

Ach jo, zase jeden co nepochopil.....  Hele, ale s tim tvym vkusem tě můžu ubezpečit, že to bude horší a horší. Čím víc budeš stárnout, tím budeš mín votevřenej novejm věcem...  Všichni víme jak to končí, ne?

0 xLajků:

144

marie napsal:

Všichni víme jak to končí, ne?

ne big_smile
hele jinak s tim otevrenim novym vecem si to tady docela vystihla....

0 xLajků:

145

Marie: a co jsi tím chtělo říct, milé nemluvně, než si se pustilo do filozofování? :-) Jako že dechy jsou fuj a elektronika rulez, ale neopak? big_smile

Fender P-bass s hromadou páček, kytarovým snímačem a tremolem, SG Les Paul 100, line6 pod hd 500X, Andy's drive, MXR dyna comp, Strymon DECO, Way Huge Pork Loin, TC 3rd Dimension Chorus
0 xLajků:

146

tao-kan napsal:

neopak

GenzBenz NeoPak... !

http://users.bandzoogle.com/Slownatives/images/content/neopak35_lg.jpg

často kladené dotazy: FAQ
něco o mně: Kurca Tovium
0 xLajků:

147

tao-kan napsal:

Marie: a co jsi tím chtělo říct, milé nemluvně, než si se pustilo do filozofování? :-) Jako že dechy jsou fuj a elektronika rulez, ale neopak?

Teda pánové, to je hrůza jak ste nadžený tou svojí odpovědí a překrucujete tim i tu mou otázku - odpověd.  Já sem nic takovýho trapnýho neřekla, jako že at žije elektro a bicí jdou do háje. Já sem mluvila o přístupu k novejm věcem, o tom jak tě nový přístupy a objevy ovlivnujou ( nebo by měli ) atd. Nebo chcete pořád hrát něco ve stylu hard rocku 70 let? Votevřete si okna, co tam vydíte? Já teda žiju v 21 století... Nebo si to aspon myslim.

0 xLajků:

148

Teda marie, to je hruza, jak ti s takovou rychle pristane naprosto nemoderni banan v 21. stoleti wink

Ber toto jako prvni varovani moderatora. Prudeni od nemluvnat tu tolerovat nehodlame. Pokud to nechapes ci nechces chapat, nevadi, myslim, ze tu nikomu chybet nebudes...

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků:

149

nápodobně - až ted sem pochopila, že tu ty 70. léta opravdu panujou, tak sbohem pánové....

0 xLajků:

150

Sorry za OT- mě to jako pruda nepřijde spíš jsem si původně myslel že Marie je alter-ego někoho z fóra:-)

OLP mm3, Fade jazz bass, Gallien Krueger 1001 RB-II, Gallien Krueger 410 RBH
0 xLajků:

151

d.a.l.i napsal:

Teda marie, to je hruza, jak ti s takovou rychle pristane naprosto nemoderni banan v 21. stoleti wink

hele to nebude nemoderni ban kdyz bude z 21. stoleti, naopak...bude velice moderni big_smile

Jinak to byla docela ostra sekana cool

0 xLajků:

152

Fuit napsal:

Sorry za OT- mě to jako pruda nepřijde spíš jsem si původně myslel že Marie je alter-ego někoho z fóra

Castecne se dle IP kryje s uzivatelem Peetichac.

marie napsal:

nápodobně - až ted sem pochopila, že tu ty 70. léta opravdu panujou, tak sbohem pánové....

Bohuzel. Moderni prudeni 21. stoleti - na to jsme opravdu moc stari paprdove... Bye bye

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků:

153

Eště pár příspěvků by to mohla bejt sranda smile

Podvojné účetnictví se v Římě příliš neprosadilo. Málokdo byl totiž ochotný se smířit s tím, že MD=D.
0 xLajků:

154 Naposledy upravil: hofa (04. 09. 2008 12.13:04)

OT

idle napsal:

Eště pár příspěvků by to mohla bejt sranda smile

jo taky si myslim smile
ale upřímně - tyhle výlevy (ať už jsou od kohokoliv) moc nechápu...
i když - znám jednu marii, která je celkem vostrá a umí dát pořádnou sodu, ale ta by na tohle fórum určitě nezavítala big_smile

Bacchus, MarkBass, Soundelirium, efekty, pedály, krabičky, synťáčky, samplery, pružiny
0 xLajků:

155

ale zase - Fender jako fetiš a bránění se novým trendům - to zas tak úplně mimo téma nebylo, minimálně za krátkou úvahu to stojí. A že někdo diskutuje trochu ostřejc, to snad opravdičtí chlapi taky vydrží ne? ... mně ten BAN prostě příde předčasný a moc přísný.

--
Jazz Bass od Fokusu z Třebíča
Ford Focus ze Saar Louis
... stay fokused to become fumous ...
0 xLajků:

156

zeppelin napsal:

mně ten BAN prostě příde předčasný a moc přísný.

jeste banana nedostala... a opravdu je tu duvodne podezreni na zdvojeny ucet, coz je proti pravidlum.

Kopie Peavey Fokus, snímače PJ Bartolini v dřevěných HB custom pouzdrech by Spider.
CORT SJB6FX FL link
BN112H - kombo mosfet 200W, 1x12" neodym + piezo link
0 xLajků:

157 Naposledy upravil: parabass (04. 09. 2008 13.06:56)

marie napsal:

kurna a co tady skuhráte

my neskuhráme milá Lakmé...jen se snažíme zeptat se zkušenějších, a jestli skuhráme, tak alespoň nenásilně a slušně...

marie napsal:

Votevřete si okna

nedávno sem to zkusil a musel sem si zapálit a na počítač dát romadur abych nechcíp na otravu čistym vzduchem...

0 xLajků:

158

já si myslim, že se tady novejm trendum nebráníme naopak, ale to co nám řekla marie my už dávno víme - ale radši hrát 70. léta, než sračky co budou jen moderní a nic víc. navíc takový zeppelíni (a spousta dalších) sou podle mě absolutně nadčasový a i v 21. století aktuální...
s jazzbassem je to jako s pivem, někomu chutná dvanáctka plzeň (jazzbass) a někdo radši stelu (lakland), u mě vyhraje vždy ta plzeň, protože nejen, že je léty prověřená, ale chutná mi víc i když neni tak luxusní...

0 xLajků:

159

parabass napsal:

já si myslim, že se tady novejm trendum nebráníme naopak, ale to co nám řekla marie my už dávno víme - ale radši hrát 70. léta, než sračky co budou jen moderní a nic víc. navíc takový zeppelíni (a spousta dalších) sou podle mě absolutně nadčasový a i v 21. století aktuální...
s jazzbassem je to jako s pivem, někomu chutná dvanáctka plzeň (jazzbass) a někdo radši stelu (lakland), u mě vyhraje vždy ta plzeň, protože nejen, že je léty prověřená, ale chutná mi víc i když neni tak luxusní...

jo, beru - já mám zrovna jazzbase taky rád. A ze zepelínů mám nejradši první desku (I) a můžu je jen po IV - dál už se mi zdají moc promakaně bombastičtí nebo co :-)
šlo mi jen o ten banán :-)

--
Ford Focus ze Saar Louis
0 xLajků:

160

idle napsal:

Eště pár příspěvků by to mohla bejt sranda

Asi jo, mas recht. Sorry, priste budeme se Simonem vyckavat kapku dele smile

zeppelin napsal:

A že někdo diskutuje trochu ostřejc, to snad opravdičtí chlapi taky vydrží ne? ... mně ten BAN prostě příde předčasný a moc přísný.

Nevadi mi ostra, ale korektni diskuze. Pristup marie je dost nekorektni a shazujici. Ban zatim nema, ale jestli hodla diskutovat timto zpusobem, tak ho dostane... Informacni hodnota jejich prispevku je zatim prakticky nulova, ale navazeni se do ostatnich, na to je marie evidentne machr.

Nějaký Fendery...
0 xLajků:

161

No stejně to vypadá, že už ji to přestalo bavit.

Podvojné účetnictví se v Římě příliš neprosadilo. Málokdo byl totiž ochotný se smířit s tím, že MD=D.
0 xLajků:

162

d.a.l.i napsal:

Sorry, priste budeme se Simonem vyckavat kapku dele

a budeme hecovat a prudit ještě víc...

idle napsal:

No stejně to vypadá, že už ji to přestalo bavit.

vono je lehčí obvinit, než podad důkazy a rozumné argumenty...

0 xLajků:

163

co se tu děje? Marie někoho zavraždila?

NEUSER Courage-fretless 6str (1991) ,   FENDER American Standard Jazz Bass (2012),  CORT A5 - EMG pickups,      Dundeeho - Jazz Bass smile
David Eden WTX-260  ,   SWR Goliath 2x10 (x2),  HOCKE BN110
0 xLajků:

164 Naposledy upravil: hofa (04. 09. 2008 14.38:25)

OT

Dunde.e napsal:

big_smile to ne, ale vypadá to, že za chvíli někdo zavraždí marii...

Bacchus, MarkBass, Soundelirium, efekty, pedály, krabičky, synťáčky, samplery, pružiny
0 xLajků:

165 Naposledy upravil: parabass (04. 09. 2008 14.54:56)

Dunde.e napsal:

ne, jen rozvířila místní vodu...a rozdělila fórum na dva tábory- na ty co s marií nesouhlasí a na marii smile

0 xLajků:

166

d.a.l.i napsal:

Ber toto jako prvni varovani moderatora. Prudeni od nemluvnat tu tolerovat nehodlame. Pokud to nechapes ci nechces chapat, nevadi, myslim, ze tu nikomu chybet nebudes...

ach jo ty jeden zapsklej rokere.. to bylo trochu moc drsny ne ... my se omlouvame marusko big_smile

ale nekdo kdo chce fendra tak myslim ze neni moc pokrokovej to muj digi apec a padlo to je pane jinsi vec...

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

167

hele ale na druhou stranu se Marii musi nechat, ze kdyz tvrdila ze nema cenu se branit technickemu pokroku, tak na tom neco je. Pokud by tenhle Variax byla dejme tomu "prvni generace" s tim, ze uz ted se tady lidi dohadujou jestli rozdil je nebo neni, tak pokud to Line6 bude dal zlepsovat (jako ze v to doufam) tak by to casem mohlo dopadnout tak, ze se rozdil treba vubec nepozna.
Kouknete treba na ty bubny....konkretne cele album Catch33 od Meshuggah bylo nahrany bez ziveho bubence(a to nejde o elektronickou muziku). Cele to bylo udelany na PC a to jsem se dozvedel cca po pul roce co jsem to CD znal a srotil a dozvedel jsem se to z nejakeho rozhovoru primo s Meshuggah...

0 xLajků:

168

Myslím že dobře udělaná simulace je mnohdy lepší než špatně hrající originál...

0 xLajků:

169 Naposledy upravil: parabass (04. 09. 2008 16.27:20)

KreuZ napsal:

tvrdila ze nema cenu se branit technickemu pokroku

já si myslim, že my tohle dávno víme, ale všecen pokrok neni zase vykročení dobrym směrem

KreuZ napsal:

tak by to casem mohlo dopadnout tak, ze se rozdil treba vubec nepozna

souhlas, vono už teď...třeba tomuhle chlapíkovi věřim víc než svejm ušimhttp://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-tes … srpen~2005, protože se v tomhle basotestu moc neblejskly.
mnou milovaní radiohead používaj elektroniku pořád a synt bicí nejsou vůbec špatný (nine inch nails, radiohead,gabriel, bowie,dokonce i dpeche mode a prodigy je používaj smile a kvanta dalších mej oblíbenejch kapel je používá, i já, když si u známého nahrávam svoje blbosti), tady de vo to, že diskuse by mělabýt taková aby se v ní nezatracoval názor jinejch, a i kdyby sme vopravdu byli milovníci vintage a analog a milovníci sedumdesátek, tak je to naše věc a neni to špatně...

m3 napsal:

ale nekdo kdo chce fendra tak myslim ze neni moc pokrokovej

poměr revolučních a pokrokovejch basáků s fendrama ku revolučním headlessákum je myslim ale trochu nevyrovnanej

0 xLajků:

170

parabass napsal:

poměr revolučních a pokrokovejch basáků s fendrama ku revolučním headlessákum je myslim ale trochu nevyrovnanej

být na trhu tolik levných kopii poctivého Štajnbergrovského lamináta, jako je kopií Jazzbasky, tak budu headlessák taky :-)

--
Ford Focus ze Saar Louis
0 xLajků:

171

zeppelin napsal:

být na trhu tolik levných kopii poctivého Štajnbergrovského lamináta, jako je kopií Jazzbasky, tak budu headlessák taky :-)

no ,alespoň na zkoušky, když bych s sebou nechtěl tahat tu tíhu...jo už sem si spomněl na pár basáků s headless- ten z asian dub foundation, vilda čok a jóžo ráž (vod toho bych chtěl signature model - to totiž nikdo nemá )

0 xLajků:

172

zeppelin napsal:
parabass napsal:

to me taky trochu stve, ze vetsina basaku jsou takovy konzervy. Je fakt ze Fendroidni zvuk je proste tak nejak klasika, ale je tady spousta jinejch dobrejch nastroju (a ted nemluvim o klonech JB a PB) ktere si zaslouzi stejnou, ne li vetsi pozornost

0 xLajků:

173

kreuz:
já nejsem konzerva, vždyť já bych svuj fokus(ne neni to kopie jazzu) za žádnýž mexiko nevyměnil, a u origoš bych váhal, protože vim, že mam doma dle mě lepší basu , než mexiko... já jenom řikam, že pokud je jazz bass pro někoho fetiš a otázka image, je to špatný, ale neni nic proti tomu dát přednost zvuku a koncepci jazz bassu, před něčim jinym, např známej má yamahu toho času za 62 klacků - její zvuk je špička přes toho carvina a diesel dawga, ale dyž by měl jazz bass byl by to pro mě ne lepší zvuk, ale příjemnější. ale i kdyby měl ricka. to je samý kdyby kdyby

KreuZ napsal:

ne li vetsi pozornost

naprostej souhlas, třeba ten můj smile

0 xLajků:

174

KreuZ napsal:

to me taky trochu stve, ze vetsina basaku jsou takovy konzervy

u těch bezhlavek je to těžko říct, jestli jsou konzervy basáci nebo ti co je prodávají a vyrábějí. Před rokem jsem docela uvažoval, že si pořídím pádlo. Jenomže jsem prolezl pár obchodů v Kolíně nad Rýnem a nikde neměli ani jednu, ani Hohnerku ne. A to tam přitom bylo kde co, včetně zlacených a stříbřených kytar a podobných kravin. A když jsem popřemýšlel, jak dobře by se asi  tady ve Valmezu, kde jsme rádi, že je vůbec nějaký obchod s hudebninama, sháněly struny, tak bylo jasno.

--
Ford Focus ze Saar Louis
0 xLajků:

175

zeppelin napsal:

Dnes ani pred par lety neni/nebyl problem sehnat za 6-7k Hohnerku, ktera za ty penize nehraje vubec spatne... Spis myslim, ze spoustu lidi odradi ten (pro me neatraktivni) vzhled...

Nějaký Fendery...
0 xLajků:

176

parabass napsal:

kreuz:
já nejsem konzerva

to nebylo mysleno konkretne na tebe, bylo to tak obecne

zeppelin napsal:
KreuZ napsal:

to me taky trochu stve, ze vetsina basaku jsou takovy konzervy

když jsem popřemýšlel, jak dobře by se asi  tady ve Valmezu, kde jsme rádi, že je vůbec nějaký obchod s hudebninama, sháněly struny, tak bylo jasno.

hele to resi string adapter. To mi pripomina ze jsem nedavno m3 slibil ze sem hodim rozmery kvuli vlastni vyrobe....sakra musim na to dneska kouknout

0 xLajků:

177

d.a.l.i napsal:

Dnes ani pred par lety neni/nebyl problem sehnat za 6-7k Hohnerku, ktera za ty penize nehraje vubec spatne... Spis myslim, ze spoustu lidi odradi ten (pro me neatraktivni) vzhled...

Já vím, že jo a že to za ty prachy jde. Jenomže je to jedna jediná možnost. A navíc není laminátová. Vzhled mě neodrazuje, ale přitahuje :-)

--
Ford Focus ze Saar Louis
0 xLajků:

178

zeppelin napsal:

hele to resi string adapter.

to jsem tehdy eště nevěděl, neznal jsem tohle forum :-)

--
Ford Focus ze Saar Louis
0 xLajků:

179

koukám...ti headlessáci vám vlezou všude.... big_smile

educated in shopping and wasting time
blankly staring at the screens
am i already clever enough?

Duplo domeček fanclub #1
0 xLajků:

180

Nook napsal:

koukám...ti headlessáci vám vlezou všude.... big_smile

ty jsou horsi nez trpaslici big_smile

0 xLajků:

181

Nook napsal:

koukám...ti headlessáci vám vlezou všude....

já jsem jenom teoretický hedlesák (v reálu mám na base hlavu jak prase - už jsem jí ledacos rozbil :-)

--
Ford Focus ze Saar Louis
0 xLajků:

182

KreuZ napsal:

Nook psal(a):
koukám...ti headlessáci vám vlezou všude....
ty jsou horsi nez trpaslici

a není to basismus?

0 xLajků:

183

parabass napsal:

a není to basismus?

je a jsem rad ze to rikas/pises big_smile

0 xLajků:

184

kreuz:
heled ten tvuj atvar... neni to al jourgensen?

0 xLajků:

185

parabass napsal:

a není to basismus?

spíš frojdismus - někteří se bojí, že když budou mít malou basu, že si o nich budou myslet, že mají malý penis :-)

--
Ford Focus ze Saar Louis
0 xLajků:

186

parabass napsal:

kreuz:
heled ten tvuj atvar... neni to al jourgensen?

hele je to on

0 xLajků:

187

zeppelin napsal:

spíš frojdismus - někteří se bojí, že když budou mít malou basu, že si o nich budou myslet, že mají malý penis :-)

a co kontrabasáci, u nich to platí taky?
nejlíp to zvládnul flea na woodstoku - ponožka byla už přežitek...

0 xLajků:

188 Naposledy upravil: joko (05. 09. 2008 18.03:45)

bassfood napsal:

to D je http://uk.youtube.com/watch?v=CslkVhOoE … re=related

No to je prasárna - na to se nedá dívat... Nechápu jak může hrát s takovou prasáckou technikou tak dobře big_smile
(i když - taky mu to rytmicky trochu plave tongue ) wink

Jenich: poslechnul jsem si ty nahrávky a určitě bych nepoznal vůbec nic. Ale ten zvuk se mi moc nelíbí. Je to nějaký dietní. Tvoje starý nahrávky na fokusku se mi líbí víc - co se týče zvuku - nejvíc se mi ale líbí ta tvoje akustika wink

DRŽ HUDBU!
0 xLajků:

189

joko napsal:

No to je prasárna - na to se nedá dívat... Nechápu jak může hrát s takovou prasáckou technikou tak dobře big_smile

nezdá se mi prasácká - spíš se s tim ne*ere a mlátí do toho, jak umí, někdo basu lechtá, někdo ji ji chce naštvat....

0 xLajků:

190

joko napsal:

Je to nějaký dietní

Haha, to jsem se nachytal! Pouštěl jsem si to přes bedýnky od počítače a zdálo se mi, že to má málo basů a divnej chemickej tón. Teď jsem zapojil ke kompu bedny od věže a ono se to (světe div se) pronikavě zlepšilo big_smile Líbí se mi zvuky C a D, ale stejně bych nepoznal co mají simulovat. Ten zvuk ve videu na youtube je ale divnej pořád. Taky se mi moc nelíbí, jak drnčí struny o pražce. Je to škoda hlavně při rychlých laufech, kdy se ozývá jenom dzzzzzz a intonace jde k šípku.

DRŽ HUDBU!
0 xLajků:

191

smile))

hele já mám drnčení strun v mezích rád...přijdou mi pak ty nástroje živý...jsem takový zviřátko a když hraju pro sebe nebo ve fusion a funk bandech, tak to prostě musí drze drnčet....jinak mám pocit, že hraju na jolana D bass nebo podobnou trampolínu.

taky mám seřízenej bezpražec tak aby, když zaberu o trošku víc, drnčelo Ečko až tak ke Gis smile

přijde mi to jako živel a u elektrickejch nástrojů toho drnčení co cejtim pod prstama stejně leze málo smile

0 xLajků:

192

Jenich napsal:

hele já mám drnčení strun v mezích rád

No asi máme ty meze každej jinde wink

DRŽ HUDBU!
0 xLajků:

193

Jenich napsal:

a ještě jak je schovanej pod Thump v červeným módu - Semiholowmajzna Gibson  to je žůžo.

...tak to je můj největší favorit. smile

Line6 Variax 705 5str, Ampeg Plexi Bass 4str, Warwick Streamer JazzMan 5str, Ibanez SR1305 5str, Mesa/Boogie M9 Carbine amp, Ampeg SVT410 box, Ampeg SVT15 box, TechSoundsystems 212 box, BBE Sonic Maximizer, Korg DTR2000 tuner, Shure SLX wireless, Roland Cube RX combo
0 xLajků:

194

anniette napsal:
Jenich napsal:

a ještě jak je schovanej pod Thump v červeným módu - Semiholowmajzna Gibson  to je žůžo.

...tak to je můj největší favorit. smile

cha...no jako já jsem teď nedávno koupil na variaxe nový struny, protože na něj nechtě hraju nejvíc...a vono to hraje big_smile oproti těm vošmatanejm hnusům z továrny to najednou funguje big_smile to jsou věci...jeden by to neřekl smile

0 xLajků:

195

www.romantomes.cz ty hraješ s bobem ... fůůůj :-)

0 xLajků:

196

Proc fuj ? Dobre zmakly pop je podle me to nejtezsi...

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

197

girzi napsal:

www.romantomes.cz ty hraješ s bobem ... fůůůj :-)

ty hraješ ve strictly commercial no... big_smile budeme soutěžit jo? smile

0 xLajků:

198

Já ani vlastně nevim jestli tam vůbec hraju smile 8.září je křest DVD a já o tom nic nevim smile hehe...to je prácička teda...

0 xLajků:

199

Řekl bych,že nejtěžší zahrát..

0 xLajků:

200

jednou u nás hrál pro školu a je to popík... no a nehraje si na to aby to bylo dobře zmáknutý, ale aby to byl popík a aby ho lidi žrali, jako neni to špatný, ale dobrý taky ne... ale tak mohli bychom dát ňákej závod :-)

spider napsal:

Proc fuj ? Dobre zmakly pop je podle me to nejtezsi...

Dobře zmáklý pop je stejná frajeřina jako dobře zmáklý punk, funk, metal atd...

0 xLajků: