Téma: THUMB REST??
Nevite, kde sehnat tuhle vec na prsty, popr kolik tak stoji (jo, blbej kust plastu, ale 400 bych se ani nedivil...)
http://www.dolanbrau.com/hlobs/pickups/thumbrest.jpg
kuu
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Baskytara.com » Baskytara » THUMB REST??
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Nevite, kde sehnat tuhle vec na prsty, popr kolik tak stoji (jo, blbej kust plastu, ale 400 bych se ani nedivil...)
kuu
docela husty a snimas ti nestaci? shaufler radi mit ruku ve vzduchu.. ja teda taky se moc neopiram, palec mi jezdi spolecne s prsty a vzdycky se zastavi o jednu strunu vys nez hraju..
snimakto nestaci, pac machovi snimace jsou jaksi silny, tka abych vykompenzoval hlasitost, tak je krkovej hooodne dole a kobylkovej hoodne nahore..... jinak driv starsi snimac samozrejme stacil
no taky se opiram o struny, ale nad E uz struna jaxi nejni
Kup si pětku....
Jinak abych upřesnil, doporučuju taky ten palec ve vzduchu, líp to vypadá a navíc je neustále připraven k akci (pokud slapuješ)....
no uz Scheufler mi to ve videu v nucoval, ale uvidime, zkusim, kazdopadne kdyby nekdo vedel, kde to koupit, tak dejte vedet, taky to na ty base pekne vypada ne
já sem to na svý starý base měl, už ani nevím, co to bylo zač, a plnohodnotně sem to využil, dneska se většinou opírám o svůj humbucker, ale jak kdy, záleží co hraju
Ja teda shauflerovo video nevidel, ale slysel jsem. Sice neslapuju, ale i tak v tom mam pak vetsi cit a rychlost. Co se tyce toho operatka, tak si vyrob sam, ne? Staci poradne opracovat kus dreva pribastlit to tam. Podle obrazku to stejne musis na ty srouby navtvavat diry, takze pokud si to koupis origi, tak to mas tu samou praci..
hele jeden kámoš tam měl normálně nalepenej kus gumy....
hele jeden kámoš tam měl normálně nalepenej kus gumy....
nebo tak.. v jednoduchosti je sila..
To je pravda, vždyť koneckonců tam může být nalepené cokoliv, o co se dá opřít, tak si tam vrstvi třeba žvýkačky... No tak ne, ale ta guma, není vůbec špatný nápad....
guma?, No to musí vypadat, fuj!
Já myslím že guma je moc fuj stejně jako to z obrázku od juhuuu :-)
Ten thumbrest se dá normálně objednat, tipnul bych ho tak na necelý dvě kila... to víš, "orygynál-fendr-voe!" Někdo tady už dokonce myslím kdysi psal, že ho normálně měli někde v hudebninách v Brně skladem...
Gumou se to dá taky vyřešit, kamarád takhle použil vyříznutej kus podpatku ze starejch bot svý mámy :-))))
Ja bych to vyrobil z nejakyho odrezku dreva. A k tomu opirani palce, ja ho opiram a posouvam na E a A, a myslim, ze lepsi ton ma na pasivkach oprena ruka, zkousel sem i volnou, nedela mi to nejak zvlast problem, ale pripada mi, ze ton nema stavu, mam pocit, ze pasivku to nechce simrat.
no uz Scheufler mi to ve videu v nucoval, ale uvidime, zkusim, kazdopadne kdyby nekdo vedel, kde to koupit, tak dejte vedet, taky to na ty base pekne vypada ne
áááárghhhhh.....cože?....to nemyslíš vážně?......vypadá to...jako.....prostě takové malé nehezká věc.
Ale radši než vrtat,bych to přilepil...
Přilepte to kanagonem, to bude lepší, jak guma nebo podpatek:) ale bude to vypadat, jak pěst na oko.
kuu
no ja jsem tenhle bazmek ziskal tak, ze jsem v hudebninach poprosil o prazdnou krabici od basy a tam to bylo, plus jeste pytlicek s imbusama, tak to zkus, anebo ti to nakonec muzu treba poslat, je cernej.
Na jazz bassu to vypadá úplně normálně... docela hezky!
Mikulíku, jen tak pro zajímavost. Proč se tohle zařízení montuje i dolu??
Tom:
Leo Fender si při konstrukci baskytar v 50. letech myslel, že hráči budou drnkat palcem. Takže proti spodní hraně toho opěrátka se stačilo zapřít prstama (jako by chtěl hráč za to opěrátko basu zvedat) a brnkalo se palcem. Jen málokdo ale takhle opravdu hrál (Brian Wilson, Monk Montgomery) a na přelomu let 1973/1974 se opěrátko přestěhovalo nad E strunu.
Od té doby se mu začalo taky říkat "thumbrest", což se chybně přeneslo i na období, kdy se montovalo pod G strunu - i když to je nesmysl, protože v té poloze to žádný thumbrest není. Pokud je opěrátko pod G strunou, používá se pojem "fingerpull" nebo "tugbar".
Ale ani nad E strunou thumbrest nikdo moc nevyužíval a tak kolem roku 1980 zmizel z baskytar Fender úplně.
Zajímavý...díky za vyčerpávající odpověď. Z toho usuzuju, že ty to tam máš tedy jen na okrasu
No jasně... jen se mi líbí, jak to vypadá... občas si zkouším tím starým stylem hrát, ale je to dost vyčerpávající... v padesátejch letech se asi hrálo o něco pomaleji...
To bylo hned to první co mě napadlo...jak blbě a hlavně pomalu se s tim palcem musí (muselo) hrát...leda nějaký lážo plážo country
mikulik jedinej me podporuje ) KUJU
jojo, bud to nekde sezenu, nebo tam fakt neco lipnu, i kdyz to asi ne, to by vypadalo jako basa za 500 000
)))))
tak diky...
juhuuu: Tak zkus Ondrase, psal, že ho našel v krabici a nepoužívá... (příspěvek číslo 17)
ondras: nejdriv zkusim neco vyhrabat a jinak dam vedet diky
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Baskytara.com » Baskytara » THUMB REST??