Téma: Zesilovač výkonější než box?
myslíte že je blbost použít zesilovač 450w do bedny s menšim výkonem?Třeba 300w atd..díky moc
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Baskytara.com » Aparatura » Zesilovač výkonější než box?
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
myslíte že je blbost použít zesilovač 450w do bedny s menšim výkonem?Třeba 300w atd..díky moc
Ne, neni, jen to chce si davat pozor.
A co treba 150w k 450.To taky neni nebezpecny...?To proste asi poznam kdyz se bude blizit odpaleni repraku
tak jako 450W do 300W bedny ještě jo, jen jak říkal OK, chce to dávat bacha no... ale 450W do 150W bedny? to nedáš volume víc jak za 3, takže tam už bych se možná trochu bál, protože při trošku vohulení by ti moh vyběhnout rprák do náruče
Totiž na moji nový baskytaře, nezvládalo prsty ani slap..A nesnímalo éčko.Myslel sem že je to kytarou ale píchnul sem to do něčeho jinýho a hrálo to v pohodě.Pak baskytarista co hraje v spolukapele ze zkušebny potřeboval půjčit hlavu.Tak sem mu ji pujcil a znelo to uplne jinak nez v ty mi pos.... bedne.Tak sem si tam pichnul svoji basu a hralo to v pohode.I ecko, prsty...Takze musim poresit novej box.
říká se že pokud ti začne výkonově nestíhat zesilovač třeba o výkonu 100W tak dokáže odpálit box co má třeba 300W, protože už ze zesáku neleze sínusovka ale nějaké škaredé zkreslence co tu civku v repru asi zahřívají a spáli.
Nevím co je na tom pravda ale věřil bych tomu .
Jako ja mel moji 450W hlavu taky do nejakyho 100W boxu, ale clovek musi skutecne s citem
NO jo ale ono jak to pohlídat....ty watty neregulujete na volume čudlíku zas tolik jak myslíte..
když budu hrát jak kdyby mě bolely prsty a budu to šolíchat tak kolik to je wattů na volume 5/10 a kolik je wattů na dynamickou hru typu trsátko či slap na stejnývolume ???kdo to dokáže spočítat??? možná změřit by to šlo...ale rozhodně to neodhadnete kolik zrovna v tu chvíli dáváte bedně náložíno - takže moje rada zní neriskovat zdraví bedny..zvlášt u rozdílu 150W...špička bude kolem 900W a ta bedna bude mít 600W špičku...huh tož to už je rozdíl ne?
Kubši, já ti dám zapravdu ať se usmíříme jo?
Kubš má pravdu v tom, že moc lidí si plete výkon a i vlastně rezervy zesilovače podle toho kde má natočený poťák Volume(Master). Ten zesák nemusí uhrát ani rovnoměrnou hru prstama, kdy bude každý uder jako druhý i když bude volume třeba na 6/10 a pokud se v té hře vyskytnou nějaké dynamické špičky tak kdesi cosi jede přes své možnosti, nebo to chytá limiter. Výkon nelze odhadovat takto podle natočení poťáku, vždyť ani člověk neví jakou má charekteristiku, jestli je to nějaký lineární nebo progresivní.
Asi největší výkonové šlupky jsou od toho slapu...tam to dostává šlupky dobré.
to je pravda.to jak se da odpalit ten reprak.Ja to udelal u komba s tou sinusovkou...A taky u jednoho se me stalo takovyho prcka ze sem hral, a v pohode.Zacal sem prsty a odpalil reprak:-D
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Baskytara.com » Aparatura » Zesilovač výkonější než box?