1 Naposledy upravil: dominoo (29. 08. 2008 14.06:34)

Téma: Bass OD alebo nový mulťák?

Zdravim, kedze v kapele casto hravame covery od Iron Maidenu, a aj vlastnou tvorbou s k nim dost blizime, rad by som sa nejako priblizil k zvuku Harrisovej basy (popripade nieco taketo: http://www.youtube.com/watch?v=SlW0gGsSPsU ) no neviem sa rozhodnut, ci si radsej kupit novy basovy multiefekt ( pricom uz jeden doma mam, ale ma trochu slaby vyber zvukov a malo nastaveni, Zoom 506 Bass) alebo novy Bass OD. U par ludi som sa stretol s nazorom, ze im basa hrala najlepsie na normalnom gitarovom overdrive... Dalsim problemom je cena, rad by som sa zmestil do nejakych 2000 Sk... na muziker.sk som sa stertol s nejakymi Bass OD do 1200 Sk, lenze tejto znacke(behringer) velmi neverim... za rady dakujem... btw, ak na tom bude zalezat, mam Ibanez SR300 basu.

Ibanez SR300 a aparát, 2 x 200W..

niečo sa dá vypočuť aj na www.bandzone.cz/dominikfabian   ... skladby budú pribúdať..teda dúfam smile

basgitarista.bbhost.sk - jedié basové fórum na Slovensku
0 xLajků:

2

Re: Bass OD alebo nový mulťák?

dominoo napsal:

mam Ibanez SR300 basu

...

často kladené dotazy: FAQ
něco o mně: Kurca Tovium
0 xLajků:

3

Mozes tvoj siahodlhy prispevok trocha rozviest? S tou basou som spokojny, uz 6 rokov drzi tak ako ma.  hmm

niečo sa dá vypočuť aj na www.bandzone.cz/dominikfabian   ... skladby budú pribúdať..teda dúfam smile

0 xLajků:

4

Zkrátka že zvuk tý basy asi nebude eňo ňůňo... Takže bych řešil předně spíš otázku nástroje.

často kladené dotazy: FAQ
něco o mně: Kurca Tovium
0 xLajků:

5

aha... aku basu by si mi teda odporucil na zvuk a la Steve H.?
v co najlacnejsiej cenovej skupine tongue

0 xLajků:

6

Precision s javorovým hmatníkem

0 xLajků:

7

hlazenky

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

8

Harrisuv zvuk je dany z velke casti technikou jeho hry - ja se mu dost priblizil i s obycejnou levnou Ibanezou. Dobre je mit cerstve struny a prsty jako kladivka. Z lepsim vybavenim to jde pochopitelne lepe, ale neni to vselek. A Steve rozhodne overdrive nepouziva, je tam hodne slyset nabuzena flaska.

Ibanez SR 705 WNF, snímače EMG 40DC, struny DR, bezdrát Sennheiser EW 172 G2, Hughes & Kettner Quantum 600, Peavey Tour 2*10, Kustom G-115H, ladička Korg DTR-2000.
0 xLajků:

9

mozes mi trocha priblizit pojem "nabuzena flaska" ? Ten strasidelny hudobny slang mi nikdy nesiel do hlavy smile A mozes tiez pls trocha rozviest tu techniku hry? Ako si sa mu priblizil?

0 xLajků:

10

Aha, tak ja to zkusim osvetlit. Je to jen muj nazor a netvrdim, ze to musi byt 100% pravda, ale i u me to funguje podobne, pokud trosku vic vybudim preamp aparatu (Harris mel Hiwatty, ted ma, tusim, nejakeho Trace, vse lampove). Lampa doda tomu zvuku takove typicke lampove "zkresleni" a kompresi, "plesknuti" ve spickach, ale neni to rozhodne overdrive.
Druha vec je technika hry, ja se mu priblizil tak nejak sam, proste to byl a je muj vzor a chtel jsem hrat podobne, jako on. Nejde to ale behem par dni, proste musis hrat a hlavne tu pravacku poradne vycvicit a taky se nebat pritlacit smile

Ibanez SR 705 WNF, snímače EMG 40DC, struny DR, bezdrát Sennheiser EW 172 G2, Hughes & Kettner Quantum 600, Peavey Tour 2*10, Kustom G-115H, ladička Korg DTR-2000.
0 xLajků:

11

Co znamena vybudit? hmm

0 xLajků:

12

smile Tak nevim, jestli si nedelas srandu... proste poradne nakrmit signalem predzesilovac, obvykle ma ten knoflik napis Gain smile

0 xLajků:

13

Jaj, jasne, len ja to poznam pod trocha inym vyrazom. smile

0 xLajků: