1

Téma: Basska 6-9tis, Ibanez, Aria, Squier?

Ahoj muzikanti,
Uz nejakou dobu brouzdam po netu a snažim se vybrat nějkou slušnou bassku, ne moc drahou, do začátků...

Vybral jsem tyto:
Aria IGB-40
Ibanez BTB200
Ibanez SR300
Ibanez SRX350
Squier P Bass

Na tu Arii jsem viděl nejlepší názory co se těhle Arií týká, Ibanezy jsou pěkný ale dražší, tak si říkám jestli radši připlatit pár stovek,... jednoduše pokud máte s některou z těch bassek zkušenosti, tak mi prosim pomožte zúžit výbět, poradit... díky:)

Cort Artisan A5 Plus OPBC
Dean Edge 4 Pro TigerEye
Roland Cube 30 Bass
MARKBASS Little Mark 250 Black
MARKBASS New York 121 x2
0 xLajků:

2

Re: Basska 6-9tis, Ibanez, Aria, Squier?

hledej tady na fóru  tady vtéto sekci baskytary , hodně se to tu řešilo a odpovědi se opakují, takže pokud budeš hledat dozvíš se asi více.

NEUSER Courage-fretless 6str (1991) ,   FENDER American Standard Jazz Bass (2012),  CORT A5 - EMG pickups,      Dundeeho - Jazz Bass smile
David Eden WTX-260  ,   SWR Goliath 2x10 (x2),  HOCKE BN110
0 xLajků:

3

asi se budu opakovat už po několikáté:

Dean edge 4

trochu mi v tom tvém výběru nesedí ten skver mezi modernama..

Jack Pampero Workingman Traynor & Soundelirium
0 xLajků:

4

je to trochu zmatek, ta nabídka. Dvouoktávový aktivní ibanezy s humbuckerama a proti nim precision. hraješ, nebo teprve chceš začít?
Já bych si z tohodle vybral ten squier precision, začínal jsem na ně a byl jsem spokojený, na hraní normálních koncertů a nahrávání demáčů to v pohodě stačí. Pak bych dal tu arii a nekoupil bych si ibanezy, protoze je to typ nástroje co mi nesedí. Ale to sou moje preference, mám radši klasické nástroje než moderní a singly než humbuckery.

0 xLajků:

5

no tak to je dost možný že je v tom zmatek, chci teprv začít takže se v tom trošku prd vyznam, vybíral jsem podle ceny, podle toho kerá se mi líbila a když jsem se o nějaký někde něco dočetl,... jakej je rozdíl mezi precision bass a douoktávovýma aktivkama nevim sad vim akorát tak co je aktivní a pasivní, takže se omlouvam, budu asi muset víc číst co je co... jinak já už byl docela rozhodnutej pro tu arii, ostatní jsem vybral tak na rychlo...

Dean Edge 4 Pro TigerEye
Roland Cube 30 Bass
MARKBASS New York 121 x2
0 xLajků:

6

tak si ji kup, pruser to nebude. ale hral sem na to jen kdysi v obchodě smile

0 xLajků:

7

jo už jsem tady četl o tech nazorech na někerý značky a tak, ale na tuhle jsem našel docela kladný ohlasy, a tak si asi vezmu do obchodu někoho zkušenejšího aby mi ji ozkoušel, abych sám nenarazil na nějakej špatnej kus, páč pochybuju že bych to dokázal sám posoudit...  smile jenom bych tě ještě prosil jenom poučit o tom jakej je rozdíl mezi těma typama kytar co jsi výše psal,... abych zase nějakou informaci nabral a nebyl porád za debila:)

Dean Edge 4 Pro TigerEye
Roland Cube 30 Bass
MARKBASS New York 121 x2
0 xLajků:

8

JA bych teda být tebou bral tu Arii, ty Ibanezy v týhle cenový relaci mi nepřijdou moc dobrý. Ale porozmejšlel bych nad tim Deanem Edge 4kou,jak tu navrhuje Olaf, cetl jsem na tu basku docela dobre recenze na Bass Playeru.

Spector + Darkglass + Korg + Alesis + Ampeg + Mesa/Boogie = http://www.bandzone.cz/minoritysound
0 xLajků:

9

jo kouknu i na tu Edge 4, zkusim o ní něco přečíst a tak, uvidíme, díky vám, jako pomoc při výběru mi to stačí:)

Dean Edge 4 Pro TigerEye
Roland Cube 30 Bass
MARKBASS New York 121 x2
0 xLajků:

10

jdi do obchodu s nějakym basákem, ať ti k tomu něco řekne, na co koukat a co poslouchat, sám si ty basy vem do ruky.. takhle na netu z obrázků a cen zjistíš prd.. a koupíš něco co budeš pak zbytečně brzo prodávat(mluvim z vlastní zkušenosti). celkově bych ti doporučil nejdřív pořádně pročíst fórum a basovou příručku(odkazuju tady na ní pořád, myslim že to má význam) http://sweb.cz/korinem/sevi/basskola/bassprirucka.pdf .. ušetříš si tim spoustu otázek a starostí, vytvoř si malinko komplexnější přehled o baskytarách a věcech kolem nich smile a hodně štěstí při výběru a hraní.

0 xLajků:

11

to davidak: to máš jistě pravdu, určitě na to nepůjdu sám, když do toho ještě prd vidim... a na tuhle příručku už jsem tady narazil a už jsem z ní párkrát četl, jsem rád že se autor pro nás začátečníky obětoval časem a úsilím:) jinak díky, hraní na basu neni úlet kerej se mi zplodil nedavno v hlavě, sice jsem na nic nikdy nehrál ale už dlouho chci aspon zkusit se naučit hrát, a než si každodeně nechat projít spoustu času mezi prsty, raději svoje prsty vzdělávat na něčem pro člověka přínosnym:)

Dean Edge 4 Pro TigerEye
Roland Cube 30 Bass
MARKBASS New York 121 x2
0 xLajků:

12

Koukal jsem na basku co tu psal olaf, dean edge 4,... má s ní ještě někdo zkušenosti, jestli byste radši investovali do takový aktivky za 8,5k nebo radši pasivní arii za 6,2k? je mi jasný lepší vyzkoušet a porovnat asi,... ale tak dobré vědět názor další... navíc arii mi slíbili že bude k mání a na vánoce, tak času na přemejšlení ještě dost big_smile

Dean Edge 4 Pro TigerEye
Roland Cube 30 Bass
MARKBASS New York 121 x2
0 xLajků:

13

já sem teď kupoval druhou basu do druhé kapely a nechtěl jsem moc utrácet, koupil jsem tohle http://www.prag-info.cz/_shop/index_.ph … etail=3852  a musím říct, že mě to dost posadilo na pr..l, za ty prachy je to maso fakt...  http://www.youtube.com/watch?v=j5dcCv72Ujw

0 xLajků:

14

S deankou ti neporadim, ale koukam, ze v prvnim prispevku mas i pbass od squieru - mrkni na tu "classic vibe" radu co vybehla celkem nedavno. Delaj jazz bass a dva precisiony (jeden tusim 50´s a druhej 60´s). Daj se najit pomerne pozitivni ohlasy (coz neznamena jit do toho na slepo) a ten jazz bass se mi zdal i in natura celkem fajn.

Nekde jsem je videl i za 7,5. Kdyz uz teda koukas po novym nastroji.

MIJ jazz bass, H&K Basskick 200
0 xLajků:

15 Naposledy upravil: Baldy.o (26. 11. 2008 23.09:30)

hmm hmm,... a co s Arii igb 49 někdo zkušenost nemáte?:) je to aktivka za 7k, bo igb 35 snad ještě,... já jen tak:)

Dean Edge 4 Pro TigerEye
Roland Cube 30 Bass
MARKBASS New York 121 x2
0 xLajků:

16

Co moje ATK400 za 8k? To máš nejen do začátků...

"Prsotě brumíl"
Prof. II
0 xLajků:

17

Kiwi napsal:

Co moje ATK400 za 8k?

to ji prodáváš protože ti přebývá?:) a odkud jsi? problém je že já se v tom dost nevyznam a tahat s sebou někoho kdoví kam, o tom pochybuji,...

Dean Edge 4 Pro TigerEye
Roland Cube 30 Bass
MARKBASS New York 121 x2
0 xLajků:

18

Důvod prodeje je napsanej v inzerátu smile Jsu ze Slavkova u Brna...

"Prsotě brumíl"
Prof. II
0 xLajků:

19

aha, tak to je ode mě přes celou republiku,... k důvodu jsem se dostal když jsem četl tvoje téma o tom když sis jí kupoval big_smile

Dean Edge 4 Pro TigerEye
Roland Cube 30 Bass
MARKBASS New York 121 x2
0 xLajků:

20

Baldy.o napsal:

aha, tak to je ode mě přes celou republiku,...

Tak to je blbý..

"Prsotě brumíl"
Prof. II
0 xLajků:

21

Kiwi napsal:
Baldy.o napsal:

aha, tak to je ode mě přes celou republiku,...

Tak to je blbý..

hoši a na co je pošta :-)   to ATKčko bych bral hned, kdybych už nekoupil Peavey....

0 xLajků:

22

Prodej Peavey a kup ATK. :-)

často kladené dotazy: FAQ
něco o mně: Kurca Tovium
0 xLajků:

23

noomak napsal:

hoši a na co je pošta :-)

Ty by sis snad nechal poslat basu poštou? A i kdyby jo, tak já bych ji poštou posalt odmítl big_smile

"Prsotě brumíl"
Prof. II
0 xLajků:

24

Kiwi napsal:
noomak napsal:

hoši a na co je pošta :-)

Ty by sis snad nechal poslat basu poštou? A i kdyby jo, tak já bych ji poštou posalt odmítl big_smile

klidně, když to člověk dobře zabalí, tak je to ok...

0 xLajků:

25

kurcatovium napsal:

Prodej Peavey a kup ATK. :-)

když to Peaveyčko hraje dost dobře a je nové...

0 xLajků:

26

Kiwi napsal:

asi tak:)

Dean Edge 4 Pro TigerEye
Roland Cube 30 Bass
MARKBASS New York 121 x2
0 xLajků:

27

Tak vám všem děkuji za pomoc, na konec to vyhrál Dean Edge 4, pěné to je velice, kámošovi se taky líbila i hrou, tak snad s ní budu moct bejt náležitě spokojenej, stála mě u nás v plzni 8k smile

Dean Edge 4 Pro TigerEye
Roland Cube 30 Bass
MARKBASS New York 121 x2
0 xLajků: