1

Téma: Fender repro

Ahoj vsichni , uvazuji o kombu fender rumble 100 , ale nevim jestly ve verzy 1x 15" repro a nebo 2x 10" repro , vim ze me asi vsichni odkazete do hudebnin , ale presto , jaka je teorie ? nebude v 2x 10" mensi tlak ? Nebude namaha vztrebavana repraky rozdelena a tim zvisena zivotnost ?

PS : Nenadavejte mi za post :-)

0 xLajků:

2 Naposledy upravil: Lukáš (11. 08. 2008 18.46:20)

Re: Fender repro

Více čti a hledej..

basybass napsal:

FENDER 100/115 - plusy: silné, dobrý basový zvuk
- mínusy: pri vyššom výkone už huhlá, zvuky sa zlievajú, pričom ale Gčko bolo naopak dosť ostré až plechové. 100/210 - konkrétnejší zvuk než 115, nehuhle toľko, ale basy nie sú také plastické a mäkké.

Mám nově ten model s patnáctkou a sem docela spokojenej..s tou životností jak píšeš nevím,prakticky můžu říct,že tam patnácka je položená do basů dost a ty její sametový basy,jak někdo psal a potvrdil sem si,je její hlavní plus.. u dvou desítek ty basy nebudou takový,otázkou je,jestli chceš konkrétní slyšitelnej zvuk i za cenu ztráty basů anebo basovej zvuk,kterej se ti sice bude trochu slejvat,ale .. ale prostě se ti furt bude víc líbit než ty dvě desítky wink

0 xLajků:

3

Tazko povedat co je naozaj lepsie. Lepsie ako pre koho. Dobre je vediet co asi ches hrat a mat predstavu ako to hrat budes. 1x15 ma naozaj vytlak jak krava a mas z nej na prvy krat pocit ze tlaci neporovnatelne lepsie nez 2x10. Problem vsak je ze pre svoju velkost nema rychlost potrebnu na vyhratie naozaj rychlych technickych pasazi tak ako 2x10. Tie su neporovnatelne rychlejsie hoci sa to nezda. Ja sam vlastnim Ashdown s 1x15 ale casom jak sme s kapelou zacali hrat technicke a harmonicky narocne veci zrazu mam pocit ze proste zvuk prestava byt taky konkretny. Takze ak si Pankac 1x15 bude super big_smile ale ak si technicky zalozeny alternativec ci jazzak ber urcite 2x10.

PS: Rumble je na zaciatok dobra volba.

Basa tvrdi muziku / The prison makes music stronger
Hartke VX 3500 4x10, Ibanez IBZ3B  Fender Jazz Bass 3tone sunburst Mexico 2001, Ibanez MC940ds    Boss BF3    EH Big Muff
www.myspace.com/pixieandthedevils
Ben Kenney/Sting/J.P.Jones/T.Commerford/J.Chancellor/Juan Alderete
0 xLajků:

4

Transistorman napsal:

PS: Rumble je na zaciatok dobra volba.

Dík,si mě potěšil smile v tý rychlosti je to dost znát hlavně u slapu,ty desítky jsou fakt rychlý oproti patnáctce..
Nevim no,na jednu stranu hraju různý věci,na který by možná byly lepší desítky,ale ten zvuk patnáctky mi vyhovuje..líbí se mi,že propojuje celou kapelu..uvidím časem,třeba se to změní wink

0 xLajků:

5

Lukáš napsal:

ty desítky jsou fakt rychlý oproti patnáctce..

Jednu dobu jsem měl dvou-patnáctkový aparát, žádný menší repráky ke mně nesměly:), a rychlos byla zabijácká. Dneska ho beru jenom na opravdu velký akce, protože to je smrťák. Na zbytek mám 4desítku a stačí. Taky bych potřeboval něco ještě menšího na nějaké sranda akce, a pokud bych vybíral jako Ty, beru 2x10.

0 xLajků:

6

No já měl malýho RUmble a žádná sláva to nebyla...spíš bych šel do nějakýho Warwicka.

"Prsotě brumíl"
Prof. II
0 xLajků:

7

Kiwi napsal:

No já měl malýho RUmble a žádná sláva to nebyla...spíš bych šel do nějakýho Warwicka

No , warwicky moc nemusim , me se libil bud KUSTOM - KBA 210 C 200W 2x10 , krasnej kovovej zvuk , az me to prekvapilo , nebo KICKBACK 12 1x12 120w , pak se mi zda dobry i ten fender :-) pro co se rozhodnout , diky za ohlasy , moc mi pomahaj :-) jen tak dal

0 xLajků:

8 Naposledy upravil: Lukáš (25. 08. 2008 13.36:01)

Kicback má takovej kovovější zvuk..zas je to 12tka a ten charakter bude jinej než u Rumbleho..zas Rumble má hornu -sice to šumí,ale hraje smile a když nechceš tolik vejšek tak stáhneš trochu tónovku. Kustom jsem neslyšel.
Záleží co chceš..někdo tu psal o tomhle http://www.hudebniraj.cz/hudebni-nastro … sskick-100
prý to má na tu patnáctku dost nezahuhlanej a až ostrej zvuk..
Nebo se podivej sem,když sem to řešil já.. http://www.forum.baskytara.com/viewtopic.php?id=4159 dost je toho tam napsáno o různejch kombech..je ale jasný,že vlastní zkušenost je vlastní zkušenost a co se líbí někomu jinýmu se nemusí líbit tobě

0 xLajků: