Téma: Vybrat basu - Fender do 20.000
Chtel bych vedet vas nazor na tuhle basu: http://kytary.cz/fender-active-p-bass-s … 25:0:0:1:0
chci si kupovat fendra do 20 tisic, tak jestli mate nejaky navrhy, doporuceni tak bych vam byl vdecny!!!
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Baskytara.com » Nákup nástroje, aparatury » Vybrat basu - Fender do 20.000
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Chtel bych vedet vas nazor na tuhle basu: http://kytary.cz/fender-active-p-bass-s … 25:0:0:1:0
chci si kupovat fendra do 20 tisic, tak jestli mate nejaky navrhy, doporuceni tak bych vam byl vdecny!!!
ja by som sa xcel informovat, teda nechat si poradit ohladom kupy Fendery, ci seriu Higway One alebo Classic...standart som akosi zavrhol (nevim preco)...a este otazka kto sa vyzna seria classic je vyrabana iba v Japonsku?? diiik
Classic je Mexiko, stejně jako standardy... moc si nepomůžeš ani u jednoho, u všech těchhle sérií to chce fakt vyzkoušet kus od kusu
V classic je podle me 51 RI, to je japonec,a 50s precision a 60s jazz bass, což jsou mexika. Ten 51 mám a je fajn, ale je to dost specifický nástroj, asi bych ho nebral jako hlavní basu. A 50s a 60s znám jen z obchodů a co jsem zkoušel, bylo dobrý. Vlastně teď se dělá i 70s jazz bass, ale ten neznám.
Jinak platí stále, do 20 tisíc lze koupit jetou ameriku, dal bych tomu přednost.
V classic je podle me 51 RI, to je japonec,a 50s precision a 60s jazz bass, což jsou mexika.
Jo, na 51ku jsem zapomněl, naskočily mi jen ten 50s Precision a 60s Jazz Bass
Mexický nástroje to chce opravdu vybírat pečlivě... občas mají mexikánci dost volný normy a pravej úhel zjevně moc neřešej - viz detail kobylky na obrázku vpravo dole:
no da sa zohnat aj hrany USA...vlastne to by som aj bral ak by som na nieco narazil...a pls kt. basy su este JAPANy (ako fender)...lebo som sa nikde nevedl dopatrat kt. su kde vyrobene...a este co by ste povedali na Highway one P-bas...ta je USA
Highwaye můžou být buď skvělé anebo taky strašné... zažil jsem Telecastera, kterej hrál jak z praku a taky jsem zažil Jazz Bass, kterej vypadal jako by si ho doma postavil desetiletej kluk (a taky podle toho zněl). Takže případně vzít na nákup někoho zkušenějšího s sebou
Z toho, co se tady na trhu objevuje, jsou japonské: 62 reissue jazz bass a precision, 75 reissue jazz bass, signature modely Sting a Geddy Lee a taky 51 reissue precision, teda co si tak vzpomínám
Signature Marcus Miller je taky japonský ne?
Signature Marcus Miller je taky japonský ne?
Čtyřka je japan, pětka US. A je prej mezi nima propastnej rozdíl..
tak ono to je těžký no...japan je "jen" japan a dá se sehnat za 700USD jeté, a usa verze je vyšší standard fender produkce a ceny jetech atakujou hranice 1200 USD (což je mimochodem cena asi tak o 400 dolarů vyšší než cena za jetej american deluxe.....) takže asi tak...
obojí asi bude ve svý kategorii dobrý basy, miller z japanu má moc pěkný zpracování to je pravda pravdoucí
jinak k HW1 mě ted napadlo že to sou asi mexický těla (no mexický :-D všechno to je z USA jen se liší země dodělání :-D jak už sem psal inde a bylo smáznuto kůli OT)
takže asi takhle HW1 je podle mýho tělo který by šlo na mexico ale dofinishovaný v USA....takže dostane nálepku made in USA....
resp. ty ošklivější kusy těl z více "pruhů dřeva" ale to je jen moje osobní spekulace...
..lebo som sa nikde nevedl dopatrat kt. su kde vyrobene
oni to taky nikde nepíšou :-D
ale asi takhle serie bez "american" označení jako jsou classic, standard, deluxe sou mexický
japonský sou dneska pro celej svět jen 51RI, Aerodyne, Jaguar, Geddy, Miller, jinak ono ve skutečnosti japan jsou daleko víc ale ty se prodávaj jen v japonsku protože by cenově vyšly jako mexica a mexica by se tím pádem staly nekonkurence schopný(a možná i leckterý USA kousky vs. Japan s USA výbavou by nesnesli srovnání)...proto taky tenkrát když fender uvedl MIM serie přestaly japany jakoby "existovat" a sou to jen takový "extra kousky" což je podle mýho soukromýho názoru spíš takový jakože
"jo pořád budem celosvětově dělat japan modely ale budou to takový kousky který neohrozej MIM, tzn. řekněme dost neklasický Fendery který si koupí spíš minoritní část baskytaristů"
bych řekl že daleko zajímavější než MIM modely můžou bejt MI Korea Fender 24 apod....
jinak z různejch pozorování sem ochotnej se podepsat pod to že u kytar některý japan modely(třeba já mám zkušenost s Aerodynem) např s vyměněným snímačem(ty původní např. stratácký sou fakt za trest zabíjí to potenciál nástroje a sekal bych ruce kreténům co na tom ve vývojovým centru šetřej) sou schopný pokořit s přehledem USA standardy, na druhou stranu povedená amerika od Fendera (deluxe, hot rodded apod. serie) je ve svý třídě sázka na jistotu a člověk dostává kytaru která chytne za koule a ted se v tom prase vyznej
kdybych chtěl fendera usa beru deluxe serii, nebo RI...ale to je jiná cenová kategorie, z mojí zkušenosti není vůbec špatná basa JB Deluxe z mexica - snímače a elektrika je už na urovni a dřevo no dřevo je aspon řekněme DOBRÝ, měl sem Sunburst, bylo vidět na kresbu, a na to že to byla proti jasanu "nezvhledná" olše to vypadalo pěkně, tři kousky kupodivu dobře sladěný, takže MIM Deluxe u mě má plus...ted už jen jde o to kolik se za to plus zaplatí jeslti 22tis tak to plus bude malinkatý, jeslti třeba 14-15 tak to plus bude hodně velký...
no já slyšel na toho čtyřkovýho Millera docela chválu ... používá ho např. Wimpy
taky tu nikdo kvality MM nepopírá wimpyho MM sem si jednou potěžkal když sem od něj kupoval bednu a právě ta zkušenost mi velí na MM pět chválu....ale zas - záleží na ceně...700USD by mi přišlo pohodový...33tis...mno to už je trošku moc
Flipak, mam na predaj skoro novy Fender Jaguar Bass...moc krasna basulienka....imidzova, v cechach to moc ludi nema, zvukovo vynikajuca....a je z Japonska....hm?
jaa uz som z toho zmeteny...niekto mi tvrdi ze classic seria je vyrabana v Japonsku az na model 50' Precision...niekto ze iba 51'Precision je japonec...a Aerodyne zas ma v e-shope napisane ze je to mexiko a tu pisete ze je to Japan....ja uz nevim...:rolleyes:
no tak poslouchej nás :-D
tady se v těch fenderech lidi docela vyznaj - tedy aspon typově.....
takze vie mi niekto s istotou potvrdit, ze napr. Aerodyne Precision bas je JAPONEC???? alebo ze 60' Jazz bas je MEXIKO??? lebo fakt citam vsade nieco ine...ako som pisal aj v jednom e-shope mali v popise ze ten aerodyne je mexiko...
ano můžu potvrdit klidně podepsat...
aerodyne je odjakživa japonec, 60´s jazz bass je mexicánec,
americký verze těchlehc historickejch modelůl sou většinou označený jako RI, nebo American Vintage apod....
http://hudebnibazar.cz/index.php?katego … amp;ins=10
Byl by si sice 800 přez rozpočet, ale pokud byla basa v dobrých rukou tak bych se toho nebál. JInak jak říkáš, Fender v tom má krapet bordel:D
no zas nie ze by som bol moc vyberavy, ale signaturu moc nexcem...a zacinam uvazovat aj nad tym ze by som asi xcel 5strunku, kedze moju pravdepodobne predam a kupim si novu tak zacinam hladat aj vhodne 5strunove basy v takejto cene...a ohladom toho aerodyne pisal som do ineho e-shopu mail, tak som zvedavy na vysledok, pytal som sa na povod vyroby aerodynu...tak uvidime
http://hudebnibazar.cz/index.php?katego … amp;ins=10
Byl by si sice 800 přez rozpočet, ale pokud byla basa v dobrých rukou tak bych se toho nebál. JInak jak říkáš, Fender v tom má krapet bordel:D
uvažuju o tom, že než jít do nejistého korejskýho Laklanda, že bych zkusil testnout tohleto ... hlavně bych si to mohl vyzkoušet
jo taky možnost.....proč ne....ale těžko říct...nedávno sem na talkbasu zkusil rozvést diskuzi o střídavý kvalitě skylinů a bylo to krutý co se na mě sneslo asi sem byl za blbce...naznačil sem že sem viděl 2 lehce ne uplně povedený a bylo mi řečeno že to je možný ale jejich zkušenost je taková že oproti standard USA fenderům který se na regálech valej zprasený neseřízený je skyline uplně jinej nástroj, chodí z továrny seřízenej, začištěnej, prostě dokonalej takže nevím co už si myslet...asi maj v americe jiný oči nebo co každopádně je to dost ožehavý téma....
uvažuju o tom, že než jít do nejistého korejskýho Laklanda, že bych zkusil testnout tohleto ... hlavně bych si to mohl vyzkoušet
Já teda neměl možnost hrát na toho Millera, ale podle mě to nebude špatná basa, vděl sem ji v akci, a zvuk skvělej. Do toho millera bych taky šel, ale už sem tedka pustil žilou, takže nic:D Ale co, ještě si chvilku počkám a brzo bude GL, takže mě to zase tak netrápí
Jinak na Laklandy sem čet pozitivní ohlasy, ale nevím, taky bych se bál to riskovat asi
já bych se to vůbec nebál riskovat...akorát furt nák nedokážu srovnat tu cenu nad 1000USD a made in korea
no, s tim souhlasim, protože vesměs všechny firmy co začaly vyrábět v číně ( viz třeba Hartke ) šli s cenou dolů, protože čim víc ušetříme na výrobě v číně, o to víc mužeme zlevnit na konečnym výrobku.
Ale zase, kluci korejský sou šikovný :D:D:D
No, nevím, radši fakt ten Marcus z japonska, než riskovat nějakou Korejku, navíc pokud je možnost odzkoušení, tak je to asi jasná volba
no tak moja volba ak predam moju basu padne pravdepodobne na Fender Aerodyne Precision Special (dufam ze som to dobre napisal setko)...
a este by som sa xcel opytat co by ste povedali na nieco take??? ma s takouto basou niekto z vas skusenost?? http://www.musicmarket.sk/166-basgitary … ;back=view
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Baskytara.com » Nákup nástroje, aparatury » Vybrat basu - Fender do 20.000