1

Téma: Aparát pro 5-tku

Tak jsem si už tedy dříve pořídil pětistrunou basu, a někdo mi říkal, že pro pětku jsou některé aparáty lepší a některé horší. Zajímalo by mě, jestli by jste mohli doporučit nějaké menší (myslím, aby se dalo dobře nosit) kombo. Omlouvám se, ale nějak se mi nepodařilo najít téma, které by mi dalo odpověď.

0 xLajků:

2

Re: Aparát pro 5-tku

musíš taky povědět jaký styl tím hodláš provozovat smile tam může bejt sakra  rozdíl v tom co bude stačit a v tom na co ani nemá smysl myslet

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

3

Pravda, pravda, na to jsem úplně zapomněl. No, to je těžký říct. V kapele hrajeme něco jako punk, taková jednoduchá muzika, tam h-čko moc nepoužívám, a se svým Lejnem jsem vcelku spokojen. Jinak mám rád jazz, myslel jsem něco pro sebe na doma, na brnkání s kámošema. Třeba se mi líbí GALLIEN-KRUEGER - Micro Bass MB-150S III. Byl by vhodný?

0 xLajků:

4

no tohle kombo tady kdysi strašně poplival Dan jakože NEE, tak ale zas on měl dost specifickej požadavek a asi i vkus.

Možná bych koukl na markbasse, jdou zprávy že jejich 12" zvládaj H v pohodě...tak třeba i to  smile

0 xLajků:

5

derossi napsal:

myslel jsem něco pro sebe na doma, na brnkání s kámošema

Kubš napsal:

Možná bych koukl na markbasse

myslím, že na doma je toho marečka škoda... respektive má to docela výkon a cena taky není nejmenší...
asi ti moc neporadím, když tě pošlu do kšeftů si ty komba vyzkoušet - jinak to moc nepoznáš (já sem tomu markovi s tou 12" taky nejdřív nevěřil wink )

Bacchus, MarkBass, Soundelirium, efekty, pedály, krabičky, synťáčky, samplery, pružiny
0 xLajků:

6

někdo prodává na hud. bazaru hockeho 2x10 za 5tis -300W ?? ...jestli se nepletu

NEUSER Courage-fretless 6str (1991) ,   FENDER American Standard Jazz Bass (2012),  CORT A5 - EMG pickups,      Dundeeho - Jazz Bass smile
David Eden WTX-260  ,   SWR Goliath 2x10 (x2),  HOCKE BN110
0 xLajků:

7

Dunde.e napsal:

někdo prodává na hud. bazaru hockeho 2x10 za 5tis -300W ?? ...jestli se nepletu

tak to snad jen kůli tý ceně

0 xLajků:

8

Vezmi svou basu a někoho na oponenturu, vyraz do obchodů a to, co se Ti bude líbit kup na hubazaru z druhé ruky za 2/3 ceny.

Fender USA Standard Precision, Ampeg SVT350H, SVT410HLF, BA-110
Fender USA Stratocaster, Fender MEX Telecaster, Marshall 1987x, 1960AX
a spousta dalších krámů
Obě ruce levé
0 xLajků:

9

No jasně, mně jen tak napadlo, že můžete někdo mít nějaké typy nebo zkušenosti, čeho se vyvarovat, na co dávat pozor a tak. Každopádně díky za rady.

0 xLajků:

10

Jestli uvazujes o malym kombu 1x12" v cene +- 20 tis., tak jich nejspis dobre, i pri zivym hrani, poslouzi vetsina (markbass, genzbenz, eden...). Uz je pak na tobe vybrat si "zvuk".
Gallien mb 150 je (nebo spis na svoji dobu bylo) fajn kombo, ale pro baskytaru to zase takova pecka neni, je staveny pro kontrabas. Muzes cekat, ze se dost casto neuslysis (100w), ten box ma parametry myslim 70-20000hz... a nic moc stredy (a ty jsou zakladem vsech malejch a zaroven hlasitejch beden). Ale jestli to ma byt "na doma", mozna zkusil 125w hocke a za zbytek penez sel na pivo smile

0 xLajků:

11

vyzkoušej si co dělají ty piezo výškáče když to ohulíš a přdáš středy výšky u některých i drahých komb (popř boxů). Ty pieza se často docela snadno přebudí. Většinou pomůže ubrat výšek anebo přitáhnout nějaký filtr. Není to plnohodnotná horna.

NEUSER Courage-fretless 6str (1991) ,   FENDER American Standard Jazz Bass (2012),  CORT A5 - EMG pickups,      Dundeeho - Jazz Bass smile
David Eden WTX-260  ,   SWR Goliath 2x10 (x2),  HOCKE BN110
0 xLajků: