501

Re: Jenichárna

jasně..nic se ta neděje...je to takový taneční, ale právě mě bere ta posloupnost tématu a refrénu, groove ...takovej chill out prostě. smile

Custom Lubovka Procházka Jazz Bass 17" - made in smichov
Custom snimac SBS - made in slovensky pohranici
Custom Bayger Sustainer - made in vostrava
Regular and rectangular Hocke BN110H 100w - made in pardubice, near kaufland...
0 xLajků:

502

Jenich napsal:

http://www.edisk.cz/stahni/60198/song_o … .23MB.html
Takovej trochu Jamiroquai smile

Prosimte, jak to stahnout? Vopisu kod, 4 sekundy a nic...

Basy: Aria STB (JB), Carvin XB75 custom, Hohner B2A
Komba: Carvin R600 , Marshall B25 MKII, Yamaha AA5
Ostatní: Line 6 Bass Pod XT Live, Ditto Stereo Looper (TC)
0 xLajků:

503

Pěkný odkaz na začátku na "A go go"
Jinak takova příjemná pohodová hudba, já bych rozhodně využil třeba k učení smile

live: Fender Deluxe Active Jazz Bass MIM, Aguilar GS 112, Ampeg PF-350, Mono M80
home: M-Audio Fast Track, M-Audio Oxygen 49, Cubase 5
0 xLajků:

504

ty jo nevim..mozilla normálně nabídne dialog o stažení.

0 xLajků:

505

Callas napsal:

Pěkný odkaz na začátku na "A go go"
Jinak takova příjemná pohodová hudba, já bych rozhodně využil třeba k učení smile

že jo?! To je takovej hudební žert big_smile big_smile já se bál, že si nikdo nevšimne smile dávám ti řád zlaté vařečky!

0 xLajků:

506

Jenich napsal:

ty jo nevim..mozilla normálně nabídne dialog o stažení.

Dobry. Na ctvrtej pokus uz to vyslo.

0 xLajků:

507

Kdepak... proč už ty videa nedáváš normálně na Jůtůb, tam to vždycky šlo hladce...?

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků:

508

to jsou audia...já mám novej komp a bojim se zase prudit simona s přístupovejma údajema smile ale budu muset...

0 xLajků:

509

pro mikula:

www.bass-extreme.baskytara.com/uploads/Media/song.mp3

0 xLajků:

510

http://www.youtube.com/watch?v=VtlYhov0Mwo

0 xLajků:

511 Naposledy upravil: Lukáš (17. 05. 2008 15.50:57)

Luxus.. nevim,co se mě na tom vlastně líbí - ten začátek mi trochu připomněl Pastoria (Portrait of Tracy),ale pak to šlo uplně někam jinam..ten příběh skladby je dost šílenej,má to spoustu zatáček a člověk nikdy neví,co ho za rohem čeká..musím to poslechnout ještě jednou,teďka pádím na zkoušku před prvním koncertem (btw. musím vymyslet nějakou trapnou basovou pasáž)
Přijde mi,že nic podobnýho si nenahrál,je to takový víc mollový a pocitový.

0 xLajků:

512

heh..díky a hodně štěstí na gigu.

0 xLajků:

513

No myslím, že víc perkusivně už to ani nejde smile ale jinak supr je ta orientální pasáž a taky "perkusivní hodinky" no a samo celková slazenost oblečení struny smile
To mi připomíná: http://www.youtube.com/watch?v=EdRHpZIoe_k
Jinak skladba supr, šlape to a to jak dokážeš, vyplnit mezery mezi melodii těmi perkusy to je prostě psycho.

"dle basu se pozná skladatel"
                                              A.Dvořák
0 xLajků:

514 Naposledy upravil: Jenich (17. 05. 2008 18.29:17)

Ten Campbell to je prostě ono - to oblečení smile)) takový video jsem chtěl taky udělat, ale potřebuju na to normoš kameru smile Vyperu rukavičky z tanečních a natočim nějákej brut smile

jinak dík smile

btw: teď jsem si pustil jak hraje jaco the chicken a mohutně jsem si povzdechl...to je prostě boží...štve mě totiž, že když hraju palcem, tak nedovedu udělat takový ty melodický basový linky který jsou třeba právě v tom chicken... (takhle skvěle jako pastorius to asi stejně nedám, ale prstama už jsem si celkem osvojil melodickej basovej groovy begl)...teď bych to chtěl spojit - něják rozumně. Perkuse a v tom klasickej groovy melodickej bejsbegl...to by bylo žůžo...už mám nějáký koncepty kudy na to, ale je to ještě dlouhá míle, panáčku...dlouhá míle smile

0 xLajků:

515

Jako prstama hrát "melodickej basovej groovy begl" a palcem perkuse?
The chicken je uplne sqela vec, chtel bych to sehnat do big bandu, ale este sem nenasel na netu noty. Jinak Jaco je proste neuveritelny, az kdyz sem si prehral z not nejake jeho veci tak teprv pak sem docenil jaky to byl borec. Uplne neuveritelne mi pride, jak tu v 1:18 nestavuje cosik na kombu pravou rukou a do toho porad v lince jako by se nic nestalo hraje po strunach a ono to tam pasuje:http://www.youtube.com/watch?v=RJfiYdQcQtc

A.Dvořák
0 xLajků:

516

Co dodat...:-) Fakt dobrý líbí se mi jak je to líbivý na poslech (prostě jako song) a do toho tak ,,nenuceně,, vložený ty brutální techniky... Už když najede ten základ v 0:20 tak člověk ví že se dalších 5 minut nebude nudit

OLP mm3, Fade jazz bass, Gallien Krueger 1001 RB-II, Gallien Krueger 410 RBH
0 xLajků:

517

No já tomu nerozumim, já sem z vesnice, myslim že to je fakt dobrý, všechny tvoje videa žeru a todle neni vyjímka, akorát nevim jestli mě neklamou uši, ale je to dycky čistý?, mě se vobčas zdá že ne, nevim.....

0 xLajků:

518

neni...100% neladí ani Manring, ani Pattituci...

Občas to ulítne to se halt stává smile

Na začátku je tam takovej blbej přehmat a ten fakt neladí hodně moc...při improvizaci se ale člověk chybám nevyhne - jak rytmickejm, tak intonačním, melodickej a bůh ví jakejm ještě smile

jinak díky, to mě těší smile

0 xLajků:

519

Super! :-)

Fender P-bass s hromadou páček, kytarovým snímačem a tremolem, SG Les Paul 100, line6 pod hd 500X, Andy's drive, MXR dyna comp, Strymon DECO, Way Huge Pork Loin, TC 3rd Dimension Chorus
0 xLajků:

520

Pohlazení po duši, pyčo... děkuju smile

0 xLajků:

521

já taky, pyčo... dík.

0 xLajků:

522

http://www.youtube.com/watch?v=58XD8_fg7yE

Jan Grůvanec znovu zasahuje (ty špatný struny)

0 xLajků:

523

Jenich napsal:

http://www.youtube.com/watch?v=58XD8_fg7yE

Jan Grůvanec znovu zasahuje (ty špatný struny)

Yeaaah! smile

0 xLajků:

524

Snad jenom aby inženýři se zemí šikmejch očí vyrobili pro tebe speciální kamery - ty dnešní vůbec nestíhaj tvý rychlý pohyby big_smile big_smile

0 xLajků:

525

hehe smile) no chystám se udělat nějáký slušný promo video s víc kamerama, aby to taky něják vypadalo, aby se z toho dalo něco vykoukat smile tadyten pencam je fakt hroznej big_smile to je taková slideshow spíš smile

0 xLajků:

526

mooooc dobré, sqěle se to poslouchá, škoda že to není delší

A.Dvořák
0 xLajků:

527

díkec, šefe smile já jsem nechtěl vosírat s nějákou dlouhou matlaninou, abych nerozpliz tenhle nápad smile

0 xLajků:

528

Moc fajne. Taky sem si to musel pustit trikrat, abych mel pocit, ze sem se toho groovu aspon trochu nabazil. Fakt by to chtelo inci kameru, ale zvuk vybornej.
Docela mi pomohlo i to pulzujici koleno vzadu.

0 xLajků:

529

JENICH:

Tak sem se konečně dostal k tomu, abych kouknul na tvý stránky a poslech tam tvoje nahrávky.
Docela mně to baví. Třeba z toho Play With Music je IMHO strašně moc cítit Wooten..
Eště sem to neposlech všechno, ale zatim je to fakt dobrý wink

0 xLajků:

530

louis.a napsal:

JENICH:

Tak sem se konečně dostal k tomu, abych kouknul na tvý stránky a poslech tam tvoje nahrávky.
Docela mně to baví. Třeba z toho Play With Music je IMHO strašně moc cítit Wooten..
Eště sem to neposlech všechno, ale zatim je to fakt dobrý wink

smile) hehe...díky. Play with music je prakticky okopírovanej wooten. Měl jsem kdysi takový období...

0 xLajků:

531

www.bass-extreme.baskytara.com/uploads/Media/Zuza.mp3

musel jsem oprášit Sibelia...po delší době jsem musel hnípnout do svých tenkých skladatelských zdrojů... dělám soundtrack pro jeden absolventskej film, jak běžej věčír na nově. Jinak neni to ještě úplně dotažený...nedostanu za to moc peněz, tak to trochu flákám, taky do toho ještě úplně nevidim i když už se cejtim při aranžích jistější a taky mám pořád bohužel ještě zkouškový....a další albismáci smile

0 xLajků:

532

ještě dodatek:

budu moc rád, když to kdokoliv sepsuje...Zvlášť doufám, že se vyjádří Joko, za jehož kritiku bych byl extra vděčnej...díkec, bullz smile

0 xLajků:

533 Naposledy upravil: Lukáš (29. 06. 2008 13.04:34)

Tak tu Zuzu jsem poslouchal a nezní to špatně,ale takovýhle scénický hudbě moc nerozumím. Ale napadlo mě si poslechnout tvý promo a docela mě to překvapilo,jakej tam je šílenej skok v tom hudebním vývinu a tak nějak ve všem smile  když to porovnám s nějakými novějšími nahrávkami. Jako kdybys přecházel k nějaký bluesovější formě nebo tak. Je to o dost procítěnější (i technicky úplně jiný - což s tím moc nesouvisí,protože to je skládání,aspoň myslím smile ) ... stejně se mi od tebe nejvíc líbí právě ty skladby,kde je tý atmosféry nejvíc a čím houstne,tím líp smile vaříš dost dobře a myslím,že tímhle směrem to bude lepší a lepší..
Kdy si vůbec nahrával to promo?

0 xLajků:

534 Naposledy upravil: Jenich (29. 06. 2008 13.23:29)

díkec...no já tomu taky moc nerozuim smile psal jsem to tak, abych neodpoutával diváka od vizuální stránky filmu, takže takhle to může bejt celkem nudný...

Jinak já ten vývin taky pociťuju smile dost se bavim když si pustim promo smile) Ne že bych si řikal : "pche...to už dávno zahraju líp"....ale spíš "to jsem já? big_smile" smile

To promo je tušim 2006... je to celkem haluz..jsem zvědav, jestli se po týhle stránce zvládnu: hraju etno,flamenco, blues, funk, bluegrass/jazz, snažim se psát klasiku a poslouchám hip-hop smile Prej jsem schizofrenik. Ale jsem moc rád, že to neni tak, že bych měl jednu kapelu, kde by byli lidi jako já, co je baví všechno a tak by jeden song byl jakoby flamenco a jeden jakoby bluegrass..To je nejhorší...Jsem rád, že se mi daří všechny tyhle žánry dělat autenticky, protože všichni ostatní spoluhráči maj v dobrým slova smyslu jeden směr kam to tlačej a kterým žijou, takže já musim v ten čas na tom místě taky....

Taky mě víc bavěj ty voldskůly...Zjistil jsem, že blues je naprosto nejgeniálnější škatulka...přijde mi to jako črty tužkou v malířství/kreslířství. Takovej prazáklad, kterej ti dává jasnou zprávu jak se jakákoliv hudba staví. Přijde mi to jáko návod smile

0 xLajků:

535 Naposledy upravil: Lukáš (29. 06. 2008 13.49:15)

Jenich napsal:

Jsem rád, že se mi daří všechny tyhle žánry dělat autenticky, protože všichni ostatní spoluhráči maj v dobrým slova smyslu jeden směr kam to tlačej a kterým žijou, takže já musim v ten čas na tom místě taky....

Hmm,tak to je přesně vono wink

Jenich napsal:

Taky mě víc bavěj ty voldskůly...Zjistil jsem, že blues je naprosto nejgeniálnější škatulka...přijde mi to jako črty tužkou v malířství/kreslířství. Takovej prazáklad, kterej ti dává jasnou zprávu jak se jakákoliv hudba staví. Přijde mi to jáko návod

Přesně tak,řekls to dobře s tím návodem..já plánuju naučit se v bližší době nějaký walkingy a tak,akorát nevím z čeho,protože všechny učebnice jsou anglicky (neumim sad ) a navíc tam jsou noty..asi to musím začít pořádně poslouchat,ono to taky docela posouvá dál,řekl bych,že snad nejvíc ovlivní vlastní hru ty naposlouchaný věci. Třeba kolikrát vymejšlim nějaký doprovody do našich songů v kapele a pak si řikám: "Zatraceně,tahle linka funguje podobně jako v Jethro Tull big_smile " - ale těch moc neni,většinou převládá pankovej styl hraní

0 xLajků:

536 Naposledy upravil: Jenich (29. 06. 2008 14.02:12)

Hele walkingy jsou super, ale ty nemůžeš, když se rozhodneš pochopit nějákou hudbu, jít automaticky po base...Musíš jít po jádru tý hudby...basa je jádrem hudby jen v málo stylech: funk, reggae, latina... (basa nemusí bejt vždycky hraná baskytarou nebo kontrabasem, ale ty mi rozumíš smile )

Třeba v tom blues musíš jít jednoznačně po kytaře a po zpěvu... Když necháš z blues jen kytaru nebo eventuelně kytaru a zpěv, tak se ten signál co ta hudba vysílá nezmění...on bude slabší, ale charakter bude naprosto stejnej. A  o to jde...najít všechno vedlejší a to osekat, když to uděláš pečlivě, tak se dostaneš k informacím tak jednoduchejm jako třeba "akcentuj tuhle a tuhle dobu, počet repetic podléhá feelingovýmu rozsahu hráče". a pod... vylezou ti prostě strašně jednoznačný a pohopitelný věci...

Já nechci nikoho nabádat , aby z basy dělal kytaru a podobně...naopak... Jde ale o to, že musim jít ke středu a nenechat se zmást svým oborem. Je to jako bych byl kožař a chtěl zjistit proč moje manželka kašle a šel bych na to přes zkoumání její kůže. smile

Na konci se ale musíme vrátit a uplatnit si to na ten svůj nástroj (basu)...to je důležitej krok, protože bez něj to vypadá takhle:

http://www.youtube.com/watch?v=2MBgEM5mHms

Ten člověk na to šel dobře, ale zapomněl se vrátit a udělat závěrečnou konfrontaci: "co z toho, co jsem se naučil, je použitelný pro mojí situaci - jak eventuelně můžu to, co jsem se naučil, upravit, aby to použitelný bylo."

0 xLajků:

537

Jenich napsal:

A  o to jde...najít všechno vedlejší a to osekat, když to uděláš pečlivě, tak se dostaneš k informacím tak jednoduchejm jako třeba "akcentuj tuhle a tuhle dobu, počet repetic podléhá feelingovýmu rozsahu hráče". a pod... vylezou ti prostě strašně jednoznačný a pohopitelný věci...

To mi právě moc nejde..podle bicí moc nehraju a to je dost velká chyba,snažím se to napravovat zkoušku co zkoušku,,...uvidím,co z toho vyleze. Dokážeš uceleně poradit a to oceňuju.

0 xLajků:

538

Já jsem jen rád, když někomu můžu poradit a ten člověk z toho něco má smile

S těma bicíma: zkus do nich někdy bubeníkovi praštit...zkus si zahrát tu tyč tu tu tyč. Poslechni čistě nějáký bubenický věci třeba na youtube... (doporučuju třeba VaDruma...to je fakt zábava), abys chápal jak se ty bicí hrajou...od těch největších banalit, že snare hraje upbeat a kopák hraje downbeat atp.

Pak si zahraj sám doma nějákej groove a zkus zavřít oči a představ si co do toho hraje bubeník. Víš co - tam jsou totiž dvě fáze. 1) máš v hlavě to co hrát 2) zahraješ to. Tohle neni opět nic mystickýho, ale jen si líp představíš jak to vypadá, když někdo hraje na bicí a ty bicí v hlavě téměř uslyšíš....a teď s tim zkus hrát. Stejně tak u melodický hry si třeba představuju jak hraje klavírista nebo jak zpívá zpěvačka. Představíš si klavíristovy ruce: jak se pohybujou? Z toho vycejtíš tu správnou rytmiku, kterou potřebuješ.

0 xLajků:

539 Naposledy upravil: Lukáš (29. 06. 2008 23.08:49)

Jenich napsal:

Tohle neni opět nic mystickýho, ale jen si líp představíš jak to vypadá, když někdo hraje na bicí a ty bicí v hlavě téměř uslyšíš....a teď s tim zkus hrát. Stejně tak u melodický hry si třeba představuju jak hraje klavírista nebo jak zpívá zpěvačka. Představíš si klavíristovy ruce: jak se pohybujou? Z toho vycejtíš tu správnou rytmiku, kterou potřebuješ.

Přesně tohle si tak zhuba představuju,když improvizuju nebo tak..ale je to právě něco jinýho,než když ti bubeník hraje doprovod a ty se snažíš hrát melodie (aby to sedělo ke kytarám a zároveň to nenudilo + další milion faktorů hraní) a zároveň se snažíš to sázet trochu do rytmiky,aby to šlapalo..prostě nedokážu tyhle dvě cesty spojit v jednu lepší..spíš se snažim tu melodickou formu propracovávat,protože vím,že na ní mám víc než na tu rytmickou,navíc když ti jede rozhádanej kopák,tak se to někdy vůbec nedá uhlídat..je to asi můj komplex,protože podle bicích nejsem zvyklej hrát,protože většinou hrajou křivý rytmy a tak se toho nedá držet..asi to budu msuet vysvětlit bubeníkovi (už si chystá kupovat metronom,tak uvidíme wink )prostě když si hraju sám,tak nějak tušim,co hrajou bicí,ale když se snažíš sehrávat,tak to je stokrát těžší. Ale je mi jasný,že i tím cvičením a vymejšlením "sám" nebo s nahrávkama se naučíš dost. Ale praxe je zatraceně nenahraditelná.
Jinak dík za toho vadruma,je to fakt dost dobrý obohacení..

0 xLajků:

540

no problemo...

hele s tim hrát zajímavě:

to je další dobrej postřeh...když zahraju 8 taktů a každej z nich bude jinej, tak výsledek je, že to bude znít furt stejně. Rychlý změny jsou k ničemu... Klíčem je právě ta repetice, protože nesmíš posluchače zavalit...když zahraju čtyři takty jednim způsobem a v dalších čtyřech taktech poslední notu předrazim, tak si toho posluchač všimne.

0 xLajků:

541

Jenich napsal:

když zahraju čtyři takty jednim způsobem a v dalších čtyřech taktech poslední notu předrazim, tak si toho posluchač všimne.

big_smile na to už jsem taky přišel..většinou to dělám tak,že dávám když to zjednodušeně řeknu,riffy A a B který se třeba střídaj a pak na konci toho 4.taktu tam vrznu vyhrávku nebo tak..někdy je právě v tý jednoduchosti a pak nečekanosti síla smile

0 xLajků:

542

no jasně....přesně tak...vlastně jako ve všem je efektivní složitě kombinovat jednoduchosti...Všechno je to ale zase orámovaný tím, že teoretický znalosti a praktický schopnosti od sebe navzájem nesmí být dál než jeden dílek. Ten slouží k tomu, aby docházelo k učení - abys dokonale pochopil to co prakticky umíš (viz třeba matematika... umocněná odmocnina  mi vyplivne odmocňovaný číslo, ale proč? je potřeba se dobrat tomu, že se jedná o násobení exponentů atp) a taky musíš prakticky umět provést to , co už jsi pochopil (opět matematika, když sice budu vědět co to je exponenciální fce, ale nebudu mít napočítáno, tak budu sekat jednu chybu za druhou, páč to nemám zažitý).

Jak se ale vzdálíš dál, tak přichází úpadek... takže ať se učíš cokoliv , tak se na to nesmí zapomínat.

0 xLajků:

543

Jenich napsal:

Jak se ale vzdálíš dál, tak přichází úpadek... takže ať se učíš cokoliv , tak se na to nesmí zapomínat.

Ty voe,svatá pravda big_smile mám až možná moc tý techniky,ale to uplatnění je takový mizerný...se uvidí co s tím,zatím mám takový naznačený cesty,jak se zlepšovat (víc jamů s rádiem,poslouchat bicí patterny,víc přemejšlet obecně nad hudbou..pak přibydou další věci smile )

0 xLajků:

544

http://www.youtube.com/watch?v=q31bgdUVW-s

Peklo big_smile Koukal jsem na Dereka Roddyho, jak hraje s metronomem na 25 a tak jsem si řekl, že to taky zkusim...výsledek nic moc a pak jsem zjistil, že jsem to nahrál s klikem na 12,5 bpm big_smile

0 xLajků:

545

jůůů... Jde o to, abych zahrálpřesně na první? Tak to dneska zkusím... To zase bude vostuda big_smile

Fender P-bass s hromadou páček, kytarovým snímačem a tremolem, SG Les Paul 100, line6 pod hd 500X, Andy's drive, MXR dyna comp, Strymon DECO, Way Huge Pork Loin, TC 3rd Dimension Chorus
0 xLajků:

546

big_smile Jo Jo!! Taky tahle trénuju...
Po nějaký době si stáhnu metronom úplně a jedu jen podle sebe... Pak ho zase vytáhnu a zjišťuju, o kolik sem se sekl...

...JOLANA VIKOMTBASS a 10 prstů...
0 xLajků:

547

to si můžeš i udělat třeba smyčku v FL studiu.... xy taktů vynecháš

Tenson electro-acoustic bass B-SM, Marshall MB30
2.držitelka Plasťáka igráčkového
0 xLajků:

548

Tohle je pekny svinstvo. big_smile

0 xLajků:

549

Tyjo kolik to je vlastně taktů:-) mě se líbí ta melodie cca v 35-45...

0 xLajků:

550

já nevim...tak 10 smile) vždycky když to počítám tak to zapomenu big_smile

0 xLajků:

551

http://www.youtube.com/watch?v=6d4aGNiYapM

bluesujem s plešatým medvědem

0 xLajků:

552

to se holíš sám big_smile ? není to na léto nepraktický?

Bacchus, MarkBass, Soundelirium, efekty, pedály, krabičky, synťáčky, samplery, pružiny
0 xLajků:

553

holim smile a je to právě praktický smile))  Je to praktický furt...můžeš si mejt hlavu mejdlem s jelenem smile

0 xLajků:

554

Jenich napsal:

http://www.youtube.com/watch?v=6d4aGNiYapM

bluesujem s plešatým medvědem

Pěkné a příjemné! U tebe až nezvykle minimalistické, žádná přehlídka perkusivních zvuků s kadencí rotačního kulometu smile

0 xLajků:

555 Naposledy upravil: Lukáš (06. 08. 2008 14.39:52)

Líbí smile momentky - 1:36 -( jaksi to zahrál?), 1:41( ten jeden charakteristickej příklep),2:30 (taky luxusní pasáž).. vzhledem k tomu,že sem to psal rovnou při přehrávání,tak sem zjistil,že to je tak dobrý,že bych musel vypisovat každou vteřinu big_smile
Jinak celkově taková pohodovka v tvým podání, All blues originál neznám (esi to bylo podle nějaký písničky nebo jamu,možná sem jí zaslechl v podání s Patittucim,ale nějak mě to nebralo)..některý pasáže mi přijdou trochu jakoby "mimo" ale správně zajímavě (kdybych to měl specifikovat,tak takový to přecházení snad po stupnicích nebo tak,prostě po větší části hmatníku),jakoby si tam hledal kudy dál jít nebo hrát? to nevim .. napadá mě srovnávat tě se zráním vína,ale to by byla trochu troufalost od mý osoby tongue

0 xLajků:

556

Díky díky...

Já nevim já tohle hraju dost často...nejen kulometem živ je člověk. smile

Lukáš: no..snažil jsem se to rytmicky i melodicky hrát tak, aby to nebylo úplný blues klišé....sám nevim...moc u toho nepřemejšlim a tak jsem testoval jak to zní když si to pak pustim nahraný smile

Je to ale fakt fajn...člověk si připadá jak BB King a může šáhnout všude na hmatníku zahrát jakkoliv mimo a pořád se z toho dá vybruslit a nikdy to vlastně neni špatně smile Neni tam ten stres, že to musí naprosto sedět a naprosto ladit smile

0 xLajků:

557 Naposledy upravil: Figi (06. 08. 2008 18.15:41)

RAT napsal:

žádná přehlídka perkusivních zvuků s kadencí rotačního kulometu

Presne lol lol
Hele, moc pekna vec. Takova pro laika poklidna (blues), ale presto zadna prdel. Asi bych ale vypl to echo (fuj fuj - to se me tam osobne vubec nelibi).
A pride mi, ze nekery pasaze dynamicky zbytecne tlumis - ze by naopak meli bejt vic nahlas.
Ale to rikam jen dybych si mel rejpnout. Parada.
Jinak s tim ucesem vypadas dokonce pratelsky big_smile

0 xLajků:

558

Ten zvuk, Ten zvuk... big_smile
Néé, je to fakt dobrý.

...JOLANA VIKOMTBASS a 10 prstů...
0 xLajků:

559

hahaha...no jo já vim...to echo je strašný, ale já to totiž nahraju a pak až to slyšim..jde to přes krabičky a vždycky to dám moc smile))

0 xLajků:

560

moc pěkný a ten bezpražec zní krásně (echo neecho:))

G&L L-2000e r.v. 1982, SSD NS5-CRFM, G&L L-1500, Ibanez TR-70 fretless, Warwick Streamer 1986, Marcus Precision 5
----------------------------------
EBS-1, QSC PLX-1602, 2x10" dělaná + Carvin BLT210
-----------------------------------------------------------------------------
http://www.jirkamarek.com
0 xLajků:

561

Sakra, já sem teď na 12mm:-) myslel sem že tam bude pro spestření sedět nějakej plyšovej medvěd:-) No jako hustý video, fakt posledních několik videí to člověk zapne a jenom se kochá tou hudbou a nemusí řešit jestli je tam dobrej ,,základní,, groove, jestli ses trefil zrovna do jeho nálady, teď to člověk zapne a ví jistě že ho to bude bavit...

0 xLajků:

562

Fuit napsal:

fakt posledních několik videí to člověk zapne a jenom se kochá tou hudbou a nemusí řešit jestli je tam dobrej ,,základní,, groove, jestli ses trefil zrovna do jeho nálady, teď to člověk zapne a ví jistě že ho to bude bavit...

Pod tohle se podepisu!! +1
Pohodova hudba. To mam rad. Nejlip ji poznam na tom, ze si rikam - pekna a zaroven asi lehka, ale dyz si za to clovek sedne, lip se zaposloucha, nebo to vidi, spadne celist na zem a rekne - taxnad zas za deset let big_smile

0 xLajků:

563

ty jo...díky pánové smile

0 xLajků:

564

Blues je fajnový... asi nejsem zrovna basák se správným přístupem, ale líbí se mi, že vůbec nemusím vnímat nějaký technický fígle a můžu si jen tak sednout, upíjet kafe, rytmicky pokyvovat hlavou a poklidně si poklepávat pravou nohou o zem... smile

0 xLajků:

565

Taky jediná technická vychytávka je tam palec shora přes hmatník a to jsem se naučil od tebe big_smile

Né vážně díky moc...To je fakt můj velkej sen...přijít do klubu, vzít basu, kecnout si na podiu a začít hrát z hlavy..prostě jen hudbu aby nikoho ani nenapadlo řešit jak jsem zahrál tohle a jak jsem zahrál tamto a jestli je to tim , že mam bezpražec nebo jakej že mám apec nebo kolik že to má strun nebo jestli to bylo cé maj jedenáct kříž... Ale to je asi sen každýho muzikanta smile

0 xLajků:

566 Naposledy upravil: mikulik (07. 08. 2008 13.26:15)

Jenich napsal:

prostě jen hudbu aby nikoho ani nenapadlo řešit jak jsem zahrál tohle a jak jsem zahrál tamto

No, obávám se, že v tvým případě se vždycky najde dost těch, kteří to řešit budou... smile Ale tak to má bejt, člověk má na sobě pracovat a ne bejt kůže líná, jako třeba já big_smile big_smile

Já už u tvejch věcí, přiznám se, techniku nesleduju... usadím se, a nechám to na sebe volně stříkat z PC. Udělá mi to nějakou náladu, nejakej pocit a to mi přijde nejzajímavější. smile

0 xLajků:

567

Tak basáci asi jo...vždycky si navzájem budem chtě nechtě koukat pod ruce...to je jasný, ale myslim spíš třeba takový to jak hraje Reggie Wooten na kytaru, že si všichni řeknou, že musej zatleskat, páč hodně rychle plácal rukama a asi to bylo fakt těžký a zřejmě to bude i umění smile))

Ale jsem teda fakt moc rád, že to někdo poslouchá jako muziku smile

0 xLajků:

568

kdo by neznal: shodou okolností hraje taky téma z all blues http://www.youtube.com/watch?v=aK_MwYQ0 … re=related

Pomalu se učim respektovat každýho hráče a do každýho nerejt, ale tohle.....je mi líto, ale to je špatně zahraný šestiminutový cvičení.

0 xLajků:

569

Dobrý, vydržel jsem minutu smile

0 xLajků:

570

big_smile taky tak nějak smile

0 xLajků:

571

mikulik napsal:

Já už u tvejch věcí, přiznám se, techniku nesleduju... usadím se, a nechám to na sebe volně stříkat z PC. Udělá mi to nějakou náladu, nejakej pocit a to mi přijde nejzajímavější. smile

a tim (jak jinak smile ) kockopadne souhlasim.. umim toho na basu tak malo, ze me vubec nezajima jak kdo co hraje ale jakej to ve me vyvolava dojem..
proto se mi, Jendo, libi vic tvoje posledni nahravky nez to cos hral na zacatku

still got the blues... for RnR smile
Jsem  TU
https://stepanaxman.com/
0 xLajků:

572

regieho sem netahej to je už dávno odsouzenej idiot..... big_smile big_smile

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

573

Axlík napsal:

to mě právě příde to první mělo čím zaujmout - tohle už je takový "tuctový" ale tím to neshazuju

0 xLajků:

574

no treba z toho jeste vyrostes... wink

Jsem  TU
0 xLajků:

575 Naposledy upravil: Jenich (07. 08. 2008 15.33:20)

Kubš napsal:
Axlík napsal:

to mě právě příde to první mělo čím zaujmout - tohle už je takový "tuctový" ale tím to neshazuju

Heh...no jo...Tao mi jednou říkal notoricky známou větu - teď jsem to zapomněl - že to neni o tom neustále přinášet nový věci, ale kultivovat a kultivovat...

Prostě si brousim ten svůj kámen, kterej je už od mejch šestnácti pořád stejnej kámen....a v padesáti to bude taky ten samej kámen jen trochu líp vybroušenej. Chápu, že skouknout 3 mý videa po sobě musí bejt neskutečná nuda, ale já jen tak zaznamenávám to broušení. smile

jinak u blues (a teď nemluvim o tom svým, páč žádnej bluesman nejsem) se na to můžeš vždycky koukat jako na tuctovku nebo taky ne... To je o tom co od toho čekáš smile

edit: jinak ty první videa...To říkáš proto, že před tim prvním videem jsi mě hrát neviděl...kdybych točil videa od 15ti, kdy jsem začal, tak by ti to tak nepřišlo.

0 xLajků:

576 Naposledy upravil: Kubš (07. 08. 2008 17.56:25)

Axlík napsal:

no treba z toho jeste vyrostes... wink

tím mě neurazíš...já prostě nebudu psát u něčeho o čem nemůžu ani říct že to je blbá onanie psát že mě to baví smile na druhou stranu sem rád že mr. jenich se dal na cestu kvality než kvantity!!!!

ale jak sem si zvykl na jeho "videíčka" tak tohle je takový řekněme "zpestření"

0 xLajků:

577

Kubš napsal:

ale jak sem si zvykl na jeho "videíčka" tak tohle je takový řekněme "zpestření"

Pro tebe smile

0 xLajků:

578

diskárna http://www.youtube.com/watch?v=tn1c7_UvK5M

0 xLajků:

579

Jenich napsal:

jinak u blues (a teď nemluvim o tom svým, páč žádnej bluesman nejsem) se na to můžeš vždycky koukat jako na tuctovku nebo taky ne... To je o tom co od toho čekáš smile

jee, s tim tak rad souhlasim smile

Jsem  TU
0 xLajků:

580

noo, tady mas kubsi zase po case peknou onanii wink

na me je tam az moc not, navic ten zakladni groove, hned na zacatku jsou taktka ideticti NARVAN, zde jiz parkat zminovana kapela smile
ale pekne, on to nehraje na bezprazec smile

Jsem  TU
0 xLajků:

581

Hustá diskárna big_smile mě to příjde dobrý,prostě to sedí k tomu podkladu.. ale jinak tenhle styl hudby nemusím (Jamiroquai sem nějak nepobral..nevím no).. dobrá je ta pomlka asi v 0:42 nebo tak,taková na efekt nebo jak to říct wink

0 xLajků:

582

díkec, bulls smile

0 xLajků:

583

Super bicí:-D Teď šel kolem pantáta a řiká- jéžiš, další vejtaha:-D No a já du radši cvičit........

0 xLajků:

584

hehe...jo ten loop mě ba...je to z fruity a jmenuje se Faxing Berlin smile

0 xLajků:

585

Koller Vs. Jenich

http://www.youtube.com/watch?v=lkbBZCTmyzM

youtube jam projekt smile

0 xLajků:

586

No šlape to no smile

0 xLajků:

587

Ten Funk je naprosto supr. Asi zatim to nejlepsi. Tos improvizoval? Ten Koller - Bici nic moc. Nevim, to se mi nelibi.

0 xLajků:

588

Figi napsal:

Ten Funk je naprosto supr. Asi zatim to nejlepsi. Tos improvizoval? Ten Koller - Bici nic moc. Nevim, to se mi nelibi.

Tyjo Figi big_smile:D:D bicí nic moc?!

0 xLajků:

589

Me se to proste nelibi.

0 xLajků:

590

Jako není to špatný...ale prostě ty bicí mě přijdou jako že hraje jenom na ten rytmičák + hajtka (moc si to video už nepamatuju..)..vůbec si takovejhle jam nedokážu představit s naším bubeníkem,kterej do toho vystřídá snad všechno,do čeho jde mlátit smile

0 xLajků:

591

Ty bicí bych řek že jsou super (a ta basa teda taky žejo:-))

0 xLajků:

592

Adam je skvělej bubeník..v tom videu jen ťuká...to neni jam smile on nahrál groove a pak mi to poslal a já dohrál smile takže to nahrál dost easy, ale i z toho je cejtit, že má groove jaxviň

tady hraje s Matějem Havlíčkem a je tam vidět, že je to pan bubeník.

0 xLajků:

593

Jenich napsal:

takže to nahrál dost easy, ale i z toho je cejtit, že má groove jaxviň

Je to jednodušší,ale přesně tohle tam je cejtit...tak pak někdy nahrajte nějakej nářez smile

0 xLajků:

594

já jsem debil...já napsal : "tady hraje s Matějem Havlíčkem a je tam vidět, že je to pan bubeník"

a nedal jsem odkaz smile

behold! http://www.youtube.com/watch?v=QcT8FhVntFA

0 xLajků:

595

Heeej, tak ten basak je hustej. Ty bici k tomu presne padnou. Ale u toho tvyho se mi moc nelibily.

0 xLajků:

596

http://www.youtube.com/watch?v=V2HIkjaXHAw

disciplína muší bejt....Adolf Koller a Jenich Heidrich podruhé

0 xLajků:

597

tak jeste jednou a pomalu....co je to za simulaci....fender jb??

anybody wants to get mellow, you can turn around and get the fuck out of here
0 xLajků:

598

KreuZ napsal:

tak jeste jednou a pomalu....co je to za simulaci....fender jb??

Modulus ergo modernější MM

0 xLajků:

599

Parádní netový džemík smile, to máš bicí v bedýnkách od věže? Zvukově to bude asi menší požitek než džem ve zkušebně. Jaké to má výhody, krom toho, že nemusíš zvednou zadek a táhnout se někam přes půl města?

Tenson electro-acoustic bass B-SM, Marshall MB30
2.držitelka Plasťáka igráčkového
0 xLajků:

600

Erža napsal:

Parádní netový džemík smile, to máš bicí v bedýnkách od věže? Zvukově to bude asi menší požitek než džem ve zkušebně. Jaké to má výhody, krom toho, že nemusíš zvednou zadek a táhnout se někam přes půl města?

bicí mám z věže no ... výhody to nemá žádný big_smile

0 xLajků: