1

Téma: Problém s přepínačem

Ahoj, vlastním baskytaru, která má přepínač snímačů (3 polohy), u jedné z poloh je špatný kontakt, tzn. baskytara přestane snímat. Je možné tento špatný kontakt odstranit? Lze přepínač nastavit do polohy, v níž snímač funguje, ale po kratší chvíli hraní se opět objeví problémy se snímáním. Děkuji za odpověď...

0 xLajků:

2

Re: Problém s přepínačem

Je to nova basa nebo z druhy ruky a jeste jak dlouho ji zhruba tak mas?
Muze to byt treba jenom prach a podobny bordel, nebo oxidace kontatku nebo i treba poskozeni.  Muze to byt taky jenom upadly kontakt nebo studenak .
Zkus prepinac prostrikat nejakym prostredkem na cisteni kontaktu (Kontaktol apd..) nebo zkusit zahejbat dratkama co vedou do toho prepinace.

Schecter Hellraiser 5 ║ Squier by Fender MB-4
Hartke VX3500  ║ Warwick blue cab 15,
LINE 6 BASS POD XT PRO + IMG STAGE LINE STA-300 + Hocke BS 115
Pár levých rukou big_smile
0 xLajků:

3

Je nová, mám ji od pondělí a už první den byl ten kontakt špatný. Tak mám strach se v ní vrtat, jelikož je ještě v záruce, ale na druhou stranu se mi nechce jí kvůli tomu posílat na reklamaci. Uvažoval jsem, že by tento problém mohli odstranit v hudebninách, kde také opravují hudební nástroje. Přepínač funguje správně jen v určité poloze jak jsem psal, v této poloze utáhnu matku (kroužek na utažení). Je to ale jen dočasné řešení po chvíli se objeví opět špatný kontakt a snímač nesnímá.:(

0 xLajků:

4

btw co je to za basu a co je to za prepinac..??
bych se kouknul jestli neni upadlej drat...

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

5

Tam je upadlej drát. Kdekoli, třeba i u snímače. Rezonancí v těle se to tam nejspíš uvolnilo. V opravovně ti to spraví. Ovšem pokud seš zručnej s pájkou, nic ti nebrání... :-)

Weber basses -> Eden WTX260 -> 2x10'' G-D & 4x8" Hocke
0 xLajků:

6

nebo pokud nejsou spatny draty tak ten prepinac prostrikej kontaktolem a uvidis

anybody wants to get mellow, you can turn around and get the fuck out of here
0 xLajků:

7

Ve 2 polohách přepínače baskytara hučí (respektive kombo hučí). Nejspíše to bude tím, že jsem s basou blízko komba. Ve 3 poloze, která má špatný kontakt, se z komba neozývá žádné hučení. Myslíte, že to hučení může být ovlivněné špatným kontaktem přepínače?

0 xLajků:

8

a na co je ten prepinac??

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

9

m3 napsal:

a na co je ten prepinac??

Přepínač je k přepínání snímačů...u kobylky a pak na snímače uprostřed