1

Téma: Co myslíte? (baskytarová sada)

Zdrawim vsechny chci se zeptat jestli do zacatku tato sada. Vzhledem k tomu ze moc penez nemam. smile
http://kytary.cz/dimavery-baskytarova-s … 86:0:0:1:0
a nebo
http://kytary.cz/tenson-baskytarova-sad … 86:0:0:1:0
a nebo
http://kytary.cz/axl-warwick-baskytarov … 86:0:0:1:0
wink dik moc za odpověď

Baskytara je život. Čím ji máš dýl tím líp jí poznáš, ale nikdy ji nepoznáš dokonale.
big_smile
0 xLajků:

2

Re: Co myslíte? (baskytarová sada)

To je jako prašť nebo uhoď... Asi bych bral spíš Axl, basa vypadá sice dost blbě, ale kombo bude z těch tří určitě nejlepší.

0 xLajků:

3

sice budu sam proti sobe ( wink ), ale nedoporucoval bych ti ani jedno z toho...
na tema baskytarovych kompletu do zacatku tu toho bylo napsano dost.
kdyz uz snad budes mit pocit, ze si to musis koupit, urcite nekupuj novy.

still got the blues... for RnR smile
Jsem  TU
https://stepanaxman.com/
0 xLajků:

4

sem myslel ze se komplety prodavaj jen novy. sad

Baskytara je život. Čím ji máš dýl tím líp jí poznáš, ale nikdy ji nepoznáš dokonale.
big_smile
0 xLajků:

5

no sem tam to nekdo prodava na bazaru, protoze mu dojde ze to je nahovno.
ale je to v zasade neprodejne, leda nekomu jako jsi ty, kdo si neda rict smile

Jsem  TU
0 xLajků:

6

Ramm5 napsal:

To je jako prašť nebo uhoď... Asi bych bral spíš Axl, basa vypadá sice dost blbě, ale kombo bude z těch tří určitě nejlepší.

Souhlasím.Vidím to uplně stejně jako tady kolega.

GK 700RB-II, GK 410RBH, GK 410BLX, GK Backline 110,
Cort Action Bass 4, Fade Jazz Bass, Ibanez SR705TK, Schecter Omen 7
Boss ME-50B, AKG WMS40FLEXX
0 xLajků:

7

hold potrebuju to co nejdriv, moje kapesne neni nijak slavne az si budu vydelavat tak si koupim lepsi smile (snad) ale jinak dik moc

big_smile
0 xLajků:

8

Já jak začinal tak sem taky uvažoval o setu ale později sem si to rozmyslel a vyplatilo se mi to...

Cort Action -> Peavey TKO 115 s
0 xLajků:

9 Naposledy upravil: CharlesBass (17. 07. 2008 20.28:54)

Ramm5 napsal:

hold potrebuju to co nejdriv

mno pokud si opravdu myslis ze hned jak si to koupis se postavis vedle bubnu a kytary, tak si to zakup. Upozorneni "zdejsich" je takoveho razu, ze to nebude stacit. Bohuzel je to pravda. Todle kombo je tak na intr, na cviceni. V kapele s nim vyhoris. Pokud opravdu nemas jinou moznost se nazvucit (stary gramec+bedny, hi-fina, nebo nejakej jinej zes+repro) tak si to kup.

Doporucuju spis koupit "rozumejsi" basu v bazu tomto rozpoctu 4000 a sehnat cokoli (v bazu, na pude) na nazvuceni. Pak uvidis ze ten nakej starej flasinet je lepsi jak to chrchlatko z ty Happy-meal sady z Tesca ... a ta basa z bazu s 95% pravdepodobnosti taky ....

Edit: ja zacinal tak ze sem koupil za 3000 basu a hral na kde co. S pred rodiči wink ocividnem trapenim se mi je pak snaze podarilo presvedcit o nutnosti dotace na lepsi aparat ... byla to trochu hra na city ale vyplatilo se to smile

0 xLajků:

10

Jj. Taky to tak vidím.
Jetá basa cca 3000,- Jetý starší kombíčko se dá kolem 2000 taky sehnat.
Cenově stejný, výsledek určitě lepší... Aspoň já bych to tak udělal...

...JOLANA VIKOMTBASS a 10 prstů...
0 xLajků:

11

Jo, něco staršího je taky možnost (a asi to bude lepší). Ale zase koupit si novou sadu je jednodušší a bude k tomu záruka.

Já jsem set rovnou vyloučil, koupil si Squiera (kterého mám dodnes) a chvilku hrál na kytarové kombo, což mi ze začátku stačilo.

Ono v podstatě to kombo není ani potřeba, v nejhorším případě poslouží počítač nebo stereo sestava. Anebo sluchátkový zesilovač od Voxe big_smile

0 xLajků:

12

Pocakt to de pres pocitac nebo sluchatka? To sem newedel. Jak? smile

big_smile
0 xLajků:

13

Ramm5 napsal:

Pocakt to de pres pocitac nebo sluchatka? To sem newedel. Jak?

Normálně zapojíš basu do počítače přes zvukovku (a redukci z 6,3 na 3,5mm jacka) do mikrofonního vstupu a hraješ. To se ale řeší v sekci Počítač a baskytara, už to tam bylo několikrát wink

No a pokud jde sluchátka, tak VOX dělá takovou věcičku jménem amPlug - víc najdeš tady http://www.voxamps.co.uk/amplug/ . Prodává se i u nás, kamarád to používá ke kytaře, ale netuším, jak to bude hrát s basou. Každopádně budeš asi potřebovat lepší sluchátka, ne nějaké pecky od mp3 přehrávače big_smile

0 xLajků:

14

oki dik prece jenom mrknu do te sekce jak si rikal smile

big_smile
0 xLajků:

15

he, nevím kolik ten voxik stojí, ale starší multiefekt se dá sehnat lacino a dá se sním plnohodnotně cvičit i s metrpnomem, popř si zablbnou s efektem. NA cvičení když nejsem doma a nemám po ruce teď svůj apec tak to tak řeším, sluchátka mám sennheisery HD212pro a slyším kde co, což je jen dobré a k tomu ten bmetronom nebo nějaký bicí patern a ten se taky hodí, protože cvičit jen tik tik tik je naučné ale trochu bez života a když tam člověk zařadí 8minový rytmus jak do punku tak to jede jako blázn a je to zpestření smile což je jen dobře.

a teď k tématu smile , kupovat nový pack není uplně výhodné, je to možná dobré koupit i digitálních věcí co jsou neopravitelné a ta záruka je přece jen jistota že když se to vyse** tak to zaruka spíš pořeší, ale na kytaře co už drží nějaký ten rok není co by se mohlo pokazit a nebylo levně opravitelné u komba víceméně to samé. A pokud vím že tu věc nebudu mít navždy (to znamená že ji nemíním prodat v tu chvíli mi vyhovuje a nezamýšlím nic jïného ale za dva tři roky stejně půjde a né že ne big_smile) tak to je vyhazovaní peněz, tyhle sady se často rozprodáváji dost levně a ty komba s 6,5rerem a podob jsou fakt jen na doma, popř k akustické kytaře. Fakt zkus projet inzeráty a koupit aspoň jednu věc co nebude uplně prodělečná.

NEUSER Courage-fretless 6str (1991) ,   FENDER American Standard Jazz Bass (2012),  CORT A5 - EMG pickups,      Dundeeho - Jazz Bass smile
David Eden WTX-260  ,   SWR Goliath 2x10 (x2),  HOCKE BN110
0 xLajků:

16

Ahoj sem tu o5 s odkazem smile pls omrknete to. Dekuju moc

http://hudba.i-bazar.cz/strunne-nastroj … ra-tenson/

big_smile
0 xLajků:

17

U těchle značek (Stagg, Dimavery, Tenson...) se asi vyplatí spíš koupit novou. Ale když se tak dívám na stáří, původní cenu a cenu, za kterou to prodává, je to možná lepší řešení. (Ale nelíbí se mi big_smile )

Zkusil bych se podívat po trochu lepších kouscích. Tak zběžně jsem si projížděl ten bazar a našel jsem tyhle dvě:
http://hudba.i-bazar.cz/strunne-nastroj … ra-478310/ - kdo ví, co to je, vypadá trochu divně, ale nemusí být nejhorší.
http://hudba.i-bazar.cz/strunne-nastroj … tara-keen/ - z 9 tis. na tři, to taky nemusí být špatná koupě...

0 xLajků:

18

Povim ti ze do Jaroměře by mě nikdo asi nehodil big_smile

big_smile
0 xLajků:

19

a neovlivnuje neco 20 prazcu?

big_smile
0 xLajků:

20

Ramm5 napsal:

Povim ti ze do Jaroměře by mě nikdo asi nehodil

big_smile

Ramm5 napsal:

Co ty to mělo ovlivňovat? Jenom to znamená, že krk (resp. hmatník) je kratší a chybí vyšší polohy. Prakticky je to ale celkem jedno, obzvlášť pokud začínáš...

Nevím jak ostatní, ale já málokdy hraju za dvanáctým pražcem smile

0 xLajků:

21

OK. Asi risknu tu za 2.500 smile

big_smile
0 xLajků:

22

Ramm5 napsal:

Hale to je hodně málo, ale pokud si nikdy na to nehrál a bereš to tak, že si koupíš basu(na to aby sis zkusil jestli tě to bude vůbec bavit) a pak jí zahodíš a koupíš si novou, tak jo. Jinak počet 20 pražců by byl dost omezující.

0 xLajků:

23

Mel bych to na nauceni potom bych mohl uvazovat o lepsi

big_smile
0 xLajků:

24

louis.a napsal:

Hale to je hodně málo, ale pokud si nikdy na to nehrál a bereš to tak, že si koupíš basu(na to aby sis zkusil jestli tě to bude vůbec bavit) a pak jí zahodíš a koupíš si novou, tak jo. Jinak počet 20 pražců by byl dost omezující.

Zase jak pro koho. Já mám na Squieru taky 20 a na OLP 21 a vůbec mě to neomezuje big_smile

0 xLajků:

25

http://www.hudebnibazar.cz/index.php?pa … amp;ins=20

jeste sem koukal sem a....... nasel sem neco takovyho:

Jolana DIAMANT Bass
Prodám retro baskytaru "Diamantku" v černé barvě, otlučená s popraskanými lemy, krk je v pořádku.
Vhodná pro:
• začátečníka
• rekonstrukci
• sběratele
Neváhejte..., cena jen 2.000 včetně poštovného

big_smile
0 xLajků:

26

http://www.jolana.cz/diamant-bass/ - jestli se ti něco takového líbí, tak prosím. Ale já bych to teda nechtěl big_smile

0 xLajků:

27

No pravda pockam si na jinej. Snad najdu neakej z Brna do 2.500 sad

big_smile
0 xLajků:

28

a proc nekoupis od Kurcatovia to Apollo MM za dva tacy? prodava ho tady na foru...

Jsem  TU
0 xLajků:

29

jestli kuře prodává, pak bych se toho nebál cena 2tis je dobrá do záčáku (teda pokud to ještě basa big_smile, ale snad stím kuře nic nelegálního neprovedl smile )

jinak k těm 20ti pražcům, je to uplný normál. Fender má tuším 21 nebo jen 19?? teď nevím abych nekecal, ale určitě nemá dvouoktávový krk (24pražců), ten mívají takové ty modernější basy, ale u šroubovaných krků ty poslední nejsou uplně skvěle přístupné. 26prýžců sem záhledl třeba u některých warwicků a yamah . Ale už to nejsou polohy které se běžně využívají v kapele, spíš pro nějaký sólový přednes nějaké písně.

NEUSER Courage-fretless 6str (1991) ,   FENDER American Standard Jazz Bass (2012),  CORT A5 - EMG pickups,      Dundeeho - Jazz Bass smile
0 xLajků:

30

Jaky kuře?

big_smile
0 xLajků:

31

jestli ma basu za 2 tacky je ve slusnem stavu a je z pobliz brna tak bych to bral

big_smile
0 xLajků:

32

Dunde.e napsal:

jinak k těm 20ti pražcům, je to uplný normál. Fender má tuším 21 nebo jen 19

No vidíš, a právě proto si nekoupim Fendera. Mně už strašně limituje těch mejch 22 a teď si nechám postavit basu, která bude mít 24...

0 xLajků:

33

Pls poslete mi kontakt (ICQ nebo MAIL) na Kuře prosiiiim. Predem Dik

big_smile
0 xLajků:

34

http://www.forum.baskytara.com/viewtopic.php?id=3959  tady to "kuře" inzeruje a má tam i mail pod svým fotem

0 xLajků:

35

mockrat dik

big_smile
0 xLajků:

36

Jen tak obrazne bych se rad zeptal kdyz je situace ze mi chce poslat baskytaru postou. Tak jak mu  mam dat penize?

big_smile
0 xLajků:

37

tak poštou to jde třeba na dobírku, to je tak že pošta ti doveze balík a dá ti ho až ho zaplatíš a platíš tolik kolik napíše odesilatel. A nemusíš ho odebrat pokud sis nic neobědnal. No a když ho teda vemeš zaplatíš tak odesilatelovi pak dojde složenka a jde si to pak vybrat na poštu, nebo převede na účet.

Pokud nejsi s nikým na ničem domluvený že ti něco posílá na dobírku, tak to může být podvod, někdo ti může poslat obyčejnou cihlu a napíše cenu třeba 5tis, ty to zaplatíš a pak zjiostíš že je to jen cihla big_smile. Ale od kuřete bych nečekal žadný podraz, je na fóru moc známý to by si nedovolil , to buď v klidu smile

0 xLajků: