1

Téma: Oktavy na base

poradte me prosim jenom malickost - mam rozladeny oktavy na base to znamena naladim Ecko treba a nahore o 12 pultonu vys je to spis Fko skoro az to budu resit tak ty spalicky u te kobylky posunu smerem k ladicim mechanikam nebo od nich?

0 xLajků:

2

Re: Oktavy na base

Mohl bych ti to prozradit, ale ...zkus to.

0 xLajků:

3 Naposledy upravil: lamion (16. 07. 2008 12.22:04)

hehehe jo chcete abych si stim pohral vidte vy ulicnici XD - bohuzel me trva chvili nez to naladim zase zpatky abych zjistil kam sem to posunul tomu sem se chtel vyhnout

0 xLajků:

4

když je to na dvanáctém pražci výš, je třeba prodloužit délku struny, tj. posunout kámen na kobyle  dál od krku. Ale jestli je to o celý půltón, tak si nejsem jist, jestli to půjde, jestli bude kam posunovat.

--
Jazz Bass od Fokusu z Třebíča
Ford Focus ze Saar Louis
... stay fokused to become fumous ...
0 xLajků:

5

Možná mám levý ruce, nebo ladičku na... Ale posun kamenů u mě k ničemu nevedl, když to naladíš na 12 tak se to rozjede zas dole, musiš najít nějakej rozmnej kompromis. Nebo zkusit hnout s krkem.

0 xLajků:

6

ladicka me ukazuje mensi odchylku nahoru ale pul ton to neni to sem prehnal je to tak cvrt pul tonu pokud mam byt presnej

0 xLajků:

7

Taky zalezi na tom, jak je struna vysoko, cim vys, tim se vice nadladuje. Souvisi s tim i prohnuti krku, pokud je moc velke, je tim padem struna moc vysoko -> nadladuje se...

A pokud jsou struny letite, muze byt problem i v tom.

Jinak zakladni poucka je - s narustajici delkou struny klesa frekvence, takze po jemnem zamysleni je jasne, kterym smerem kamen posunovat smile

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků:

8

flachby napsal:

když to naladíš na 12 tak se to rozjede zas dole, musiš najít nějakej rozmnej kompromis. Nebo zkusit hnout s krkem.

však o to jde, ne? najít takovou polohu kamenu, aby struna ladila nahoře i dole (předpoklad je, že krk sám o sobě je dobrý, že ladí ...)

--
Ford Focus ze Saar Louis
0 xLajků:

9

zeppelin napsal:

však o to jde, ne?

Ja to myslel spíš na ladění, když to trochu ujíždí, tak najít kompromis aby to bylo tak napůl mezi laděním nahoře a dole. Sluchově se to většinou těžko pozná zvlášť u hlubších frekvencí. Pak zaleží jakej seš perfekcionalista, jak ladí právě ten krk, jestli má cenu s krkem hejbat nebo radši zahodit nástroj a koupit jinej.

0 xLajků:

10

flachby napsal:

Ja to myslel spíš na ladění, když to trochu ujíždí, tak najít kompromis aby to bylo tak napůl mezi laděním nahoře a dole. Sluchově se to většinou těžko pozná zvlášť u hlubších frekvencí. Pak zaleží jakej seš perfekcionalista, jak ladí právě ten krk, jestli má cenu s krkem hejbat nebo radši zahodit nástroj a koupit jinej.

(tak já eště chvíli budu perfekcionista, jo?) nahoře kontra dole to doladíš vždycky, kompromis je potřeba, až když to ladí nahoře, ladí dole, ale neladí uprostřed :-) (konec perfekcionismu). Jinak souhlas.

--
Ford Focus ze Saar Louis
0 xLajků:

11

hele ja nevim podle mne zadny kompromisi netreba ja to naladil dycky.. btw jinak fakt zalezi na vsem na utazeni krku, tloustce strun vejsce strun...  a to nemam zadny hi-end basy...

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

12

nejdriv to bylo dobry ale byl prhlej krk - kupoval sem novou basu a z vyroby to jenom tak natahli ty struny ani nepritahli krk a naladili to ok ale pak kdyz senm krk dotahnul do roviny hle uz neladi oktavy takze ted naladim ty oktavy a bude to ok myslim ze by to melo jit bez problemu

Jinak zakladni poucka je - s narustajici delkou struny klesa frekvence, takze po jemnem zamysleni je jasne, kterym smerem kamen posunovat - to by slo takze posouvam k ladicim mechanikam

0 xLajků:

13

lamion napsal:

Jinak zakladni poucka je - s narustajici delkou struny klesa frekvence, takze po jemnem zamysleni je jasne, kterym smerem kamen posunovat - to by slo takze posouvam k ladicim mechanikam

Tak se zkus jeste jednou zamyslet, treba trochu prudceji smile

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků:

14

taky si myslim že kompromis neni třeba, když to neni na 12 pražci dokonalý tak to pak může blbnout i jinde, kompromis bych viděl v tom že to neni moc zábavný se vtom šťourat:-) já teď dával jiný (přepraný) struny před hranim a musel jsem v jedný písničce vypustit skluz ze 14. pražce na 2. protože to bylo taky tak o půl ton mimo:-D

OLP mm3, Fade jazz bass, Gallien Krueger 1001 RB-II, Gallien Krueger 410 RBH
0 xLajků:

15

Fuit napsal:

musel jsem v jedný písničce vypustit skluz ze 14. pražce na 2. protože to bylo taky tak o půl ton mimo:-D

Normální rakenról, takhle to mám furt smile smile

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků:

16

d.a.l.i napsal:

lamion psal(a):

Tak se zkus jeste jednou zamyslet, treba trochu prudceji smile

treba ma headless ... big_smile

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

17

lamion napsal:

poradte me prosim jenom malickost - mam rozladeny oktavy na base to znamena naladim Ecko treba a nahore o 12 pultonu vys je to spis Fko skoro az to budu resit tak ty spalicky u te kobylky posunu smerem k ladicim mechanikam nebo od nich?

Jestli máš tón výš než by měl mít musíš prodloužit strunu čili posunout ke kobylce

GK 700RB-II, GK 410RBH, GK 410BLX, GK Backline 110,
Cort Action Bass 4, Fade Jazz Bass, Ibanez SR705TK, Schecter Omen 7
Boss ME-50B, AKG WMS40FLEXX
0 xLajků:

18

m3 napsal:

treba ma headless ...

Aha, to me nenapadlo, pak ma naprostou pravdu wink

Nějaký Fendery...
0 xLajků:

19

abych nezakladal novy tema, chtel jsem se zeptat, jak se da jinak nez prohnutim krku snizit dohmat? krk mam natazeny akorat, ale potreboval bych dat niz kameny... jinak basu mam cort funkmachine II, vubec si tim nevim rady, dohmat je to tak 4mm nad 12ym prazcem big_smile

0 xLajků:

20

z hora kamene jsou diry na imbus vraz tam imbus a dle libosti uprav dohmat(vzdy rovnomnerne po obouch stranach)... mimo jine myslim ze uz to tady nekde je napsano

"Music is the only thing keeping the planet together"

Warwick Corvette, Markbass LM Tube, Markbass NY 121, Warwick BC 10
0 xLajků:

21

no hele jak sem koukal na ty funk mašiny tak bud maj klasicky ala spector kobyly nebo naky divny viz tady
http://www.alfred-christensen.dk/images … chine2.JPG
ale teda detailni obrazek sem nenasel--- pocitam se spis bude mit tudle divnost na ty druhy je to jasny od pohledu...

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

22

mikulik napsal:

Normální rakenról, takhle to mám furt

:-D Já taky, jsem línej:-) ale v těch vyšších polohách to slyší i laik (i já:-D) tak s tim asi něco udělám...

OLP mm3, Fade jazz bass, Gallien Krueger 1001 RB-II, Gallien Krueger 410 RBH
0 xLajků:

23

m3 napsal:

no hele jak sem koukal na ty funk mašiny tak bud maj klasicky ala spector kobyly nebo naky divny viz tady
http://www.alfred-christensen.dk/images … chine2.JPG
ale teda detailni obrazek sem nenasel--- pocitam se spis bude mit tudle divnost na ty druhy je to jasny od pohledu...

no, oni ty kameny sou ulozeny v nejakejch drazkach, tak se podivam jestli to nejde nejak sroubovat (utahujou se imbusem) nebo posunout cela kobyla vic dolu do nastroje (ale to je blbost) ... wink

0 xLajků:

24

.primo napsal:

nebo posunout cela kobyla vic dolu do nastroje (ale to je blbost)

proc by to byla blbost ty kameny asi budou mit fixni vejsku a a ladis s nima jenom oktavy a dohmat tim ze das dolu sekou kobylu jestli to de..
na lubovkach nebo jolanach to tak bylo/je  bezny...

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků: