1

Téma: Jak vysoko máte basu jak vám to vyhovuje?

Trochu divná otázka,ale mě samotnýho by mě to dost zajímalo..protože s jednou basu můžu hrát docela vysoko a s druhou níž než s tou první...así bych si už nevybral nějaký tělo s rohem,fakt by mě to šíleně vadilo. I když některý rohy jsou dost dlouhý,ale zas mají malé tělo..jak jste na tom vy,když hrajete??? Foto by neškodilo

0 xLajků:

2 Naposledy upravil: m3 (12. 04. 2008 01.18:10)

Re: Jak vysoko máte basu jak vám to vyhovuje?

Hopla to sem tady uz rozviril este v dobe kdy tu byli ankety aspon myslim ...hlodej ...
jinak basa na koulich..kdyz uz  hraju s koulema..resp v urovni kouli cca brnkam ve vejsce jako kdyz se chces podrbat na koulich.. a foto ...zkoukni xichteni tam sem se rozsiril az mockrat..:rolleyes::lol:

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

3

Ono asi u headless basy s takhle malým tělem to moc řešit nemusíš.. i když zas to musí docela lítat jak to je lehký na těle.
Mě to občas docela tlačí na srdce apod.,ale níž jít nemůžu,protože bych nic neuhrál a neviděl bych si pořádně na hmatník apod....

0 xLajků:

4

Já jsem basu zvedl na břicho, ale ještě hledám správnou pozici. Takže ještě uvidím, kde skončím. Holt basa není kytara...

Metal a emo má za sebou stejnou pakáž.
0 xLajků:

5

Když potřebuju zahrát zodpovědně, vrchní roh basy na srdci, a když si to chci užít, tak střed těla basy na pohlavních orgánech.

jazz bass + atk + red ripper + qtron + ampeg

www.sufunkygang.cz
0 xLajků:

6

Z ciste praktickych cvicebnich duvodu mam basu tesne pod ohryzkem , apon myslim ze to tak nak je , kazdopadne sem steloval popruh dokad mi to nevyhovovalo

An unbreakable toy is useful for breaking other toys
0 xLajků:

7

ja ju mam tak, ze pri hrani na strune G je ruka takmer uplne vystreta... a vyhovuje mi to, nemam problem, ze by som nieco z tejto pozicie nedokazal zahrat (nedokazem to zahrat z inych dovodov :-)

Je to individualne. Treba hladat.

0 xLajků:

8 Naposledy upravil: Lukáš (12. 04. 2008 10.22:20)

No právě.... já už prostě nevím,jak si jí mám dát vysoko,když jí mám výš,tak mě šíleně tlačí(máte někdo taky takovej problém?) a když jí mám níž,tak si pořádně nevidím na pražce od oktávy výš. To je možná trochu můj problém,že si při hraní musím alespoň letmo koukat na hmatník,ale tak tenhle problém určitě nemám jenom já - a jsou tady lidi,co umí hrát smile a tu vejšku mají seštelovanou..kdyžtak sem klidně přidejte nějaký názorný fotky

0 xLajků:

9

Lukáš napsal:

pořádně nevidím na pražce od oktávy výš

to je ale dobře poněvadž tam stejně nemáš co dělat smile , na hmatník ale taky koukám

basu mám nějak takhle
http://mortaldestiny.cz/images/klubicko … 49-003.jpg

0 xLajků:

10

Termit: takhle podobně vysoko jí mám taky,akorát mě to tlačí do tý hrudi..musím asi víc přibrat smile nebo nevím čím by to mohlo být..

0 xLajků:

11

Termit napsal:

to je ale dobře poněvadž tam stejně nemáš co dělat smile

proc by tam nemel co delat:o)?

vybava:
epiphone thunderbird nonreverse cerna, telo home made, krk original
epiphone thunderbird gothic,
jolana vikomt bass cervena,
cerna home made basa inspirovana bcrich warlock a widow bass
0 xLajků:

12

Já jí měl spíš níž protože se mi hrálo líp pravačkou ale teď jí mam cca na břichu, takový zatim pro mě optimum, když jsem si jí dal výš tak už se mi ta pravačka tak divně kroutila:-)

OLP mm3, Fade jazz bass, Gallien Krueger 1001 RB-II, Gallien Krueger 410 RBH
0 xLajků:

13

m3 napsal:

aspon myslim

Urcite! Ja ji mam pod krkem. Lip se slapuje a lip dosahnes na vyssi pozice. Horsi je to v nizsich polohach, kdy mas levacku skoro napnutou. Z toho pak vobcas poboliva rameno.

Basy: Aria STB (JB), Carvin XB75 custom, Hohner B2A
Komba: Carvin R600 , Marshall B25 MKII, Yamaha AA5
Ostatní: Line 6 Bass Pod XT Live, Ditto Stereo Looper (TC)
0 xLajků:

14

reburke napsal:

proc by tam nemel co delat:o)?

basa má basovat, ve vysokých polohách už to může hrát směle kytarista a basák může relaxovat a občasným brnknutím ve spodních polohách to hutnit smile

0 xLajků:

15

Termit napsal:

basa má basovat, ve vysokých polohách už to může hrát směle kytarista a basák může relaxovat a občasným brnknutím ve spodních polohách to hutnit smile

to sice jo, ale jednak basa a kytara maj ruzny zvuky, zalezi na tom jakej se tam momentalne hodi.mnohdy zni lip, kdyz kytara hraje kila a basa vyhravku. a druhak proc by basa nemohla vyplout i trochu napovrch?nejsem typ baskytaristy co by stal nekde vzadu ve tme kousek od bubenika, rvu se s energii dopredu a chci aby basa byla videt i slyset:o)

vybava:
0 xLajků:

16

reburke napsal:

ednak basa a kytara maj ruzny zvuky, zalezi na tom jakej se tam momentalne hodi.

Přesně tak..nejde to říct tak univerzálně

Figi napsal:

Ja ji mam pod krkem

Tak to je fajn..a nevadí ti to tělo basy? A v jakým úhlu máš hmatník?

0 xLajků:

17

takovou vyhrávku by se člověk musel naučit a zapamatovat, já radši moc neutíkám od základního tónu a s počtem úderů se taky radši držím zpátky, jinak bych se taky mohl unavit wink

0 xLajků:

18

Termit napsal:

takovou vyhrávku by se člověk musel naučit a zapamatovat, já radši moc neutíkám od základního tónu a s počtem úderů se taky radši držím zpátky, jinak bych se taky mohl unavit wink

doufam ze todle je hodne velka ironie:o)

vybava:
0 xLajků:

19

Lukáš napsal:

Tak to je fajn..a nevadí ti to tělo basy? A v jakým úhlu máš hmatník?

Telo basy mi vubec nevadi. Dobre to rezonuje na hrudnim kosi big_smile
Uhel basy? Tak ani ne 45° dyz to mam ale niz (z prdele), tak ji drzim skoro jako Fieldy big_smile

0 xLajků:

20

Lukáš napsal:

akorát mě to tlačí do tý hrudi

Si stěžuj, co bychom měly říkat my ženský?

Jinak pádlo mám kousek pod pupíkem a fendera pod prsama smile

Fender Jazz Bass Special MIJ mid 80's - SD Bassline SPB-2, STK-J2b
0 xLajků:

21

Lukáš napsal:

To je možná trochu můj problém,že si při hraní musím alespoň letmo koukat na hmatník

stred tela opreny o kycel, horni hrana (u uchytu na popruh) oprena o hrudni kost, hlava zhruba v urovni oci, takze je nepatrne natocena a vidim na hmatnik - levym okem mam vsechny struny v zakrytu

Tenson electro-acoustic bass B-SM, Marshall MB30
2.držitelka Plasťáka igráčkového
0 xLajků:

22

Basa tak nějak na koulích... na to moje brnkání na prvních sedmi pražcích to stačí smile
http://www.hush.cz/livephotos/bn07/P7281639.JPG

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků:

23

Neni ti velka? lol

0 xLajků:

24

figi, ty si jasnej vítěz hlášky roku big_smile

Jack Pampero Workingman Traynor & Soundelirium
0 xLajků:

25

...zas neprehanej, nebo se budu cervenat big_smile

0 xLajků:

26

mikulik: Takhle bych teda upřímně nic nezahrál big_smile sem zvyklý kontrolovat pohyb prstů po hmatníku a takhle bych se moc ohýbal..

0 xLajků:

27

takhle....BTW: diky za triko m3  ....akorat se jednalo o setkani kytaristu, takze nikdo vlaste netusil ze se jedna o basovy klic wink

http://ulozna.soulslavers.com/soubory/spider-130408-192547-bas1.jpg

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

28

Lukáš napsal:

Ono asi u headless basy s takhle malým tělem to moc řešit nemusíš.. i když zas to musí docela lítat jak to je lehký na těle.
Mě to občas docela tlačí na srdce apod.,ale níž jít nemůžu,protože bych nic neuhrál a neviděl bych si pořádně na hmatník apod....

no ono je to zas vyvazeny takze to nelita..  mne to obcas tlaci do pupku big_smile takze sem tam to davam este niz...
btw na hmatnik moc nekoukam ale pride mi ze lip vidim kdyz to mam niz.. cca jako tady mikul ale spis o trochu vejs pac mam kratsi ruce a vetsi pupek..

mne spis vadi to mit moc nahore ..ono se sice neco uhraje preciznejc.. ale je to zas dost nepohodlny..

spider napsal:

diky za triko

smile neni zac ale tady ti po nem leze pinokio nemas nakou fotku kde je videt jak to vypada??

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

29

mikulik napsal:

Basa tak nějak na koulích... na to moje brnkání na prvních sedmi pražcích to stačí smile
http://www.hush.cz/livephotos/bn07/P7281639.JPG

:-D))))))))))))

Vybavení: 75% = ruce, potom ten zbytek (Inspector, Bláža, Jedovka, Maruška, Frettless, Pedro, Kettner a Temelín)
0 xLajků:

30

ideální pozice je stejná jak při hraní v sedě tak ve stoje - tím je ta poloha daná, ne každému to ale může vyhovovat, jen si myslím že z praktického hlediska posazení rukou při cvičení je to lepší když jdou pořád stejně...

0 xLajků:

31

Ja sem treba zjistil, ze se mi RHCP - Paralell Universe nebo IG - Violent and Funky hraje lip, dyz mam na basu natazenou pravou ruku az dolu.
Jinak na technicky finesy musim koukat s odstupem nekolika malo centimetru, takze ji mam az u krku big_smile

0 xLajků:

32

Figi napsal:

Ja sem treba zjistil, ze se mi RHCP - Paralell Universe nebo IG - Violent and Funky hraje lip, dyz mam na basu natazenou pravou ruku az dolu.

pak by pro mě byla fakt výzva abych to dal stejně dobře s basou posazenou tak jak hraji nejčastěji... myslím že to střídání poloh basy není moc dobrý - klouby, šlachy, prsty pak vždycky pracují jinak a musí si na ty jiný pohyby zvyknout a to může být dost zrádný - třeba v podobě pěknýho zánětu smile

0 xLajků:

33

Ausländer napsal:

pak by pro mě byla fakt výzva abych to dal stejně dobře s basou posazenou tak jak hraji nejčastěji... myslím že to střídání poloh basy není moc dobrý - klouby, šlachy, prsty pak vždycky pracují jinak a musí si na ty jiný pohyby zvyknout a to může být dost zrádný - třeba v podobě pěknýho zánětu smile

Ja vim, ze to neni nejlepsi, ale ja to stridam jen na tyhle dva songy. Zjistil sem ze tyhle fofry tak dam lip. Ty RHCP bych mozna s trochou cviceni dal i nahore, VaF ale rozhodne ne.

0 xLajků:

34

Figi napsal:

Zjistil sem ze tyhle fofry tak dam lip.

někde jsem viděl takový minimotorek na popruh, kde stisknutím tlačítka dojde ke zkrácení nebo prodloužení popruhu podle předem nastavené paměti - právě pro takovéhle situace - ale to už mi přijde fakt ulítlý smile

0 xLajků:

35

Ausländer napsal:

někde jsem viděl takový minimotorek na popruh, kde stisknutím tlačítka dojde ke zkrácení nebo prodloužení popruhu podle předem nastavené paměti - právě pro takovéhle situace - ale to už mi přijde fakt ulítlý

Tak to uz je blbost. Vytahnu a stahnu ten popruh behem tri vterin na odpovidajici delku bez toho, aniz bych to sundal z ramena...

0 xLajků:

36

Figi napsal:

Tak to uz je blbost. Vytahnu a stahnu ten popruh behem tri vterin na odpovidajici delku bez toho, aniz bych to sundal z ramena...

jasně že jo, to je věc pro hračičky a ne pro muzikanty

0 xLajků:

37 Naposledy upravil: chikvadrat (16. 04. 2008 21.46:21)

rok od roku zvedám.. brzo začnu schánět kradší popruh

0 xLajků:

38

Tak si davej bacha abys nezacal brousit o bradu big_smile To uz pak clovek neni pro smich jenom ostatnim muzikantum, ale i basakum tongue big_smile

CEILIN KAT IZ WATCHIN U MASTERBATE
0 xLajků:

39 Naposledy upravil: Dunde.e (16. 04. 2008 22.38:03)

no to jo smile, jako když nejde basa nasadit horem a musí se kvuli tomu odpojovat pás... to už je příliš. Asi čím víš tím lépe - platí odcať po cať.
ja to mám nějak tak.....teď o kousek víš. Poznám to podle spony na pásu, teď ji mám nadoraz smile, ale o moc víš není.
http://www.nero2.mysteria.cz/fokus/jaabasa.JPG

NEUSER Courage-fretless 6str (1991) ,   FENDER American Standard Jazz Bass (2012),  CORT A5 - EMG pickups,      Dundeeho - Jazz Bass smile
David Eden WTX-260  ,   SWR Goliath 2x10 (x2),  HOCKE BN110
0 xLajků:

40 Naposledy upravil: Figi (16. 04. 2008 23.48:54)

Je mozny sehnat pas, na kerym je mozny se temer uskrtit? Vono to zni sice blbe, ale citim, ze by mi to mohlo pomoct pri hre.
Kurna, proc to zni tak blbe. Je to mysleno vazne. Muj popruh mam temer na doraz a je mi to malo.

0 xLajků:

41

ja to mam asi na flek stejne jak dundee.
Ma pas od ty svetoznamy cesky co dela kozeny popruhy a mam sponu tusim na treti dirce. Nosil jsem nadoraz, to pak bylo jedno jestli sedim nebo stojim...ale dobry leda tak na slap a to jeste jenom nekdy. Pri hrani prstama jsem mel pocit, ze mi vyleze kost skrz zapesti jakej jsem z toho mel slepici parat. Mam asi dlouhy prsty nebo divnou ruku, ale to vazne nebylo koser.

A navic kdyz ma clovek takovou tu pazourku tak si pripada jak ET call home.
Vypada to sice lazoplazo, pritom to podle me neni zdaleka nejpohodlnejsi pozice a pokud chce clovek poradne zabrat za struny tak si skutecne odvari zapesti. Leda by hral na basu ze spoda...uhh.
Vubec, drbat si bradu hornim rohem basy je fakt jako moc big_smile Je to takovy white and nerdy.

Jak to mam ted tak je to kompromis pri kterym se citim nejpohodlnej tak nejak pri vsem.

0 xLajků:

42

uvažoval sem že si zkrátím pás, ne že bych nemohl vytáhnout basu dost vysoko, ale že ta velká plastová spona mi vychází přesně na klíční kost. Takže bych pás rozstřihl a sešil na kratěji. Až si na to vzpomenu jak pojedu k blízkosti šicího stroje....šmik smile

NEUSER Courage-fretless 6str (1991) ,   FENDER American Standard Jazz Bass (2012),  CORT A5 - EMG pickups,      Dundeeho - Jazz Bass smile
0 xLajků:

43

Ausländer napsal:

ideální pozice je stejná jak při hraní v sedě tak ve stoje - tím je ta poloha daná, ne každému to ale může vyhovovat, jen si myslím že z praktického hlediska posazení rukou při cvičení je to lepší když jdou pořád stejně...

no ale my co v sede nezahrajem ani ovsaci ctveraci big_smile.. prehanim ale je mi to hrozne nepohodlny..  a taky je dulezity aby mi ta basa slusela ze jo big_smile ..
jinak ja mam tendence spis ji davat dolu..nez nahoru...

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

44

Dante napsal:

jedno jestli sedim nebo stojim

Presne tak to mam a je mi to furt malo.
Tak vohlej parat se mi desne libi a pri hre mi to vubec nevadi. To spis s levackou mam problem, abych si ji nevyhodil z ramena, jak ji furt natahuju.

0 xLajků:

45

no je pravda ze figiho poloha pri hraji je tak trochu tyranosaurus.. big_smile  nebo spis Iguanodon ...nejak kdyz sem si na to vzpomel tak se mi vybavil zaroven s figim ten zaber z Cesty do praveku big_smile...
sorry figi ... ale pobavilo mne to tak sem to musel napsat wink

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

46

m3 napsal:

a taky je dulezity aby mi ta basa slusela ze jo big_smile

Presne tak smile Jenze v CR je trend vzit si co nejnormalnejsi hadry (aby clovek nahodou nevynikal) a vypadat tak nejak "v poradku". V tomhle je USA uzasny a uplne nekde jinde. Na jednu stranu se kapely i ty nejmizernejsi dokazou obliknout a predvadet, tak ze jim uveris a klidne pul hodiny, ze jsou spickovou kapelou, nez sluchem zjistis, ze to neni uplne zazrak. A na druhou stranu, kdyz si vezmes na nakup pestrobarevny teplaky, tak nikdo se neotaci, jako ze ses divnej, ze tohle se nosi pro doma.
Cesi jsou porad zapskly konzervy, ktery kdyz nekdo vybocuje, tak ho pomalu oznacujou za blazna. No reknete, vzala by si holka do ulic i alespon nejaky strizlivejsi model od nejakeho sverazneho navrhare? Ne, protoze tohle v CR nejak nefunguje. A staci par stovek km na zapad a hura, po meste se nam prohanej lidi v originalnim obleceni a nebo ale i v prostych hadrech, ale kua je to tam svobodny a kazdej hned nekomentuje, ze tenhle a tamhleten blbe vypada nebo naopak je to silenec, ze si tohle vezme na sebe.

Kazdopadne zpatky, pokud clovek hraje pred verejnosti, musi nejak vypadat. Posazeni nastroje by asi nemelo byt uplne podrizene image, ale vyvarovat se extremum - jak pod bradou, tak na kolenech, asi neni spatne. Pokud clovek zrovna neni recesista...

0 xLajků:

47

Dante napsal:

Presne tak  Jenze v CR je trend vzit si co nejnormalnejsi hadry (aby clovek nahodou nevynikal) a vypadat tak nejak "v poradku". V tomhle je USA uzasny a uplne nekde jinde. Na jednu stranu se kapely i ty nejmizernejsi dokazou obliknout a predvadet, tak ze jim uveris a klidne pul hodiny, ze jsou spickovou kapelou, nez sluchem zjistis, ze to neni uplne zazrak. A na druhou stranu, kdyz si vezmes na nakup pestrobarevny teplaky, tak nikdo se neotaci, jako ze ses divnej, ze tohle se nosi pro doma.
Cesi jsou porad zapskly konzervy, ktery kdyz nekdo vybocuje, tak ho pomalu oznacujou za blazna. No reknete, vzala by si holka do ulic i alespon nejaky strizlivejsi model od nejakeho sverazneho navrhare? Ne, protoze tohle v CR nejak nefunguje. A staci par stovek km na zapad a hura, po meste se nam prohanej lidi v originalnim obleceni a nebo ale i v prostych hadrech, ale kua je to tam svobodny a kazdej hned nekomentuje, ze tenhle a tamhleten blbe vypada nebo naopak je to silenec, ze si tohle vezme na sebe.

Dante, mluvíš mi naprosto z duše! A ještě bych doplnil, že v jinejch zemích se lidi tváří přívětivě, ne jako tady ty zakyslý ksichty, co potkáváš na ulici...

Koukám, že na last.fm trochu jedeš v Calathee smile smile

0 xLajků:

48

m3 napsal:

zaber z Cesty do praveku

Kerej mas presne na mysli, at se taky zasmeju? big_smile

0 xLajků:

49

mikulik napsal:

Koukám, že na last.fm trochu jedeš v Calathee smile smile

Cvicim voe big_smile

0 xLajků:

50

Figi napsal:

Kerej mas presne na mysli, at se taky zasmeju?

nooo takovej jak tam ten iguanodon pozira neco je vode..

Dante napsal:

Jenze v CR je trend vzit si co nejnormalnejsi hadry

mezi nama old school HCckarema neni na obycejnejch hadrech nic spatnyho big_smile

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

51

m3 napsal:

nooo takovej jak tam ten iguanodon pozira neco je vode..

Iguanodon byl kytkozrout big_smile

0 xLajků:

52

jj rikaj tam ti pani kluci ze vypada jako kachna big_smile

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

53

Dante napsal:
m3 napsal:

a taky je dulezity aby mi ta basa slusela ze jo big_smile

Presne tak smile Jenze v CR je trend vzit si co nejnormalnejsi hadry (aby clovek nahodou nevynikal) a vypadat tak nejak "v poradku". V tomhle je USA uzasny a uplne nekde jinde. Na jednu stranu se kapely i ty nejmizernejsi dokazou obliknout a predvadet, tak ze jim uveris a klidne pul hodiny, ze jsou spickovou kapelou, nez sluchem zjistis, ze to neni uplne zazrak. A na druhou stranu, kdyz si vezmes na nakup pestrobarevny teplaky, tak nikdo se neotaci, jako ze ses divnej, ze tohle se nosi pro doma.

Kazdopadne zpatky, pokud clovek hraje pred verejnosti, musi nejak vypadat. Posazeni nastroje by asi nemelo byt uplne podrizene image, ale vyvarovat se extremum - jak pod bradou, tak na kolenech, asi neni spatne. Pokud clovek zrovna neni recesista...

ale prdlajs... POŘÁD zapšklý konzervy...prostě kurňa jsme trochu jinej národ...Furt meleš vo nějáký svobodě, ale naši svobodu bejt konzervativní nám chceš ukrást nějákým poblázněným napodobováním americký kultury.

Haha...a tady je koruna:

Posazeni nastroje by asi nemelo byt uplne podrizene image, ale vyvarovat se extremum - jak pod bradou, tak na kolenech, asi neni spatne. Pokud clovek zrovna neni recesista...

smile Takže ten kdo bude vyčuhovat z řady je prostě magor. smile  hlavně se vyvarovat extremům....nevim....působí to na mě trochu ambivalentně.

Custom Lubovka Procházka Jazz Bass 17" - made in smichov
Custom snimac SBS - made in slovensky pohranici
Custom Bayger Sustainer - made in vostrava
Regular and rectangular Hocke BN110H 100w - made in pardubice, near kaufland...
0 xLajků:

54

smile Jenich má pravdu předsedo .

0 xLajků:

55

Cekal jsem to smile Ono bys protimluvu tam nasel vic. Jde o to, ze v tehc extremnich pripadech podle meho nazoru uz prilis image kazi hrani. Nejde o to, ze by to bylo fuj, ale ze image jde uz prilis na ukor hry.

A bullshit napodobovani americky kultury. Ty vole, flame z prdele jo, ale tohle je uz i na me trosku moc.

0 xLajků:

56

Dante napsal:

flame z prdele

a není to nebezpečný? já bych se bála, že uhořím smile

Podvojné účetnictví se v Římě příliš neprosadilo. Málokdo byl totiž ochotný se smířit s tím, že MD=D.
0 xLajků:

57

big_smile big_smile big_smile
Ja uz sem zticha, tohle me utrelo a dostalo zaroven big_smile

0 xLajků:

58

idle napsal:

a není to nebezpečný? já bych se bála, že uhořím smile

Neni...jak dojde plyn, zhasne to samo

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

59

no ale jëstli je to acetylen...tak to není dobré když to hoří přímo z nádoby nebo spíš v je tam syce pojistka proti zpětnému šlehnutí, ale ta někdy taky selže ..... na flame z prdele bacha smile , a kdyžtak chladit a utíkat pryč

A útrum OT smile

0 xLajků:

60

Dunde.e napsal:

no to jo , jako když nejde basa nasadit horem a musí se kvuli tomu odpojovat pás...

Jeden známý si nasazuje popruh né přes hlavu, ale prostě si basu pověsí na rameno pravé ruky. Chvilku jsem se v tom nemohl zorientovat, když jsem ho s tím viděl.

www.sufunkygang.cz
0 xLajků:

61

Péčko napsal:

Jeden známý si nasazuje popruh né přes hlavu, ale prostě si basu pověsí na rameno pravé ruky. Chvilku jsem se v tom nemohl zorientovat, když jsem ho s tím viděl.

Kamos to ma tendenci taky delat, tak se mu snazim vysvetlit, ze pres hlavu je to lepsi smile

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků:

62

Ja to delam uplne bezne, dyz kapela zacne beze me, nebo je jednoducha linka a chci ukazat tricko big_smile

0 xLajků:

63

Péčko napsal:

ale prostě si basu pověsí na rameno pravé ruky

to tusim delal mark king jeden cas... ne ?  kdyz sem videl level 42 v televizi poprvne tak mi utveli v hlave prave kvuli tomu... ale mozna to byla jen naka zbytecna frajerina..

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

64

Mně to přijde tak leda na problémy se zádama, navíc ten kolega měl šestistrunnou almaru, a že bych si ho (teda kdybych ho neznal) zafixoval kvůli něčemu takovému..
Spíš jsem si říkal, sakra, co je na něm divného, nějak blbě to drží:)
Nicméně ten popruh se tímhle jednoramenným způsobem zavěšení vlastně nezkrátí, že jo.

www.sufunkygang.cz
0 xLajků:

65

m3 napsal:

Hopla to sem tady uz rozviril este v dobe kdy tu byli ankety aspon myslim ...hlodej ...
jinak basa na koulich..kdyz uz  hraju s koulema..resp v urovni kouli cca brnkam ve vejsce jako kdyz se chces podrbat na koulich.. a foto ...zkoukni xichteni tam sem se rozsiril az mockrat..:rolleyes::lol:

No, ono jde o to, co hraješ /jakou muziku/ a nakolik technicky náročné to hraní je.... nezlob se, ale s basou na koulích zahraješ leda hovno, jde-li o techniku levé ruky--))))) ale myslím, že ani punkeři by se nemuseli stydět za to, že si ten nástroj dají na pupek. Tedy pokud ta muzika vyžaduje kvalitní přednes.

Fender JB, kontrabas Placht&Co. 1876, Ampeg B2. Na to moje hraní......
0 xLajků:

66

Jasne, na tvrdsi udery prstama na pravacce je zas urcite ale lepsi basa na koulich...navic clovek ma v tyhle poloze zpravidla dobre procvicene zapesti. Podle me je basa na bruchu nejlepsi kompromis pro techniku a hracsky komfort zaroven, pokud clovek hraje rekneme "univerzalne", tedy treba pouze netapuje...pak je mozne nejlepsi si polozit basu na stul big_smile

0 xLajků:

67

no, zahrejte si třeba stupnici Adur o oktávu výš od E struny, s basou na koulích to nepude moc dobře, ti ce nepotřebují hrát nahoře, těm to je jedno, kdo chce hrát po celém hmatníku pak je třeba tu basu přizvednout. A je to o zvyku, nemyslím si že dát basu nad koule, že se člověk okrádá o komfort, naopak , jak se naučíš tu ruku dobře položit na levačce ty prsty roztáhneš, tak je to pohodlné......ale hlavní předpoklad je že basa sedí, jestli padá na hlavu tak je to špatné.
Sledujete mistra smile , toto je nyní moje uplně přirozená poloha.
http://www.nero2.mysteria.cz/fokus/dundee2.JPG

0 xLajků:

68

Nejak tak...a kdyz uz tu je ta pekna narcisticka prehlidka, tak se pripojim big_smile

http://a654.ac-images.myspacecdn.com/images01/116/l_bb71273cb9ad368d03216393f073947d.jpg

0 xLajků:

69

Tak to já v tom případě taky---))))
http://www.valliere.ic.cz/P1020149.JPG

0 xLajků:

70

Tak to jsem s tou velikostí posral........

0 xLajků:

71

bromberg napsal:

No, ono jde o to, co hraješ /jakou muziku/ a nakolik technicky náročné to hraní je.... nezlob se, ale s basou na koulích zahraješ leda hovno, jde-li o techniku levé ruky--))))) ale myslím, že ani punkeři by se nemuseli stydět za to, že si ten nástroj dají na pupek. Tedy pokud ta muzika vyžaduje kvalitní přednes.

Hele Flea sice neni jazzman, ale ze by hral uplny hovno mi neprijde.....

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

72

Von ani ten vopicak Trujillo neni zadny becko a pritom s basou hobluje zem...myslim, ze jsem to tu uz psal. Zas ma pazoury taky az na zem.

0 xLajků:

73

no ale v technickejch pasážích maj hlavu basy celkem nahoře

0 xLajků:

74

Tak takhle vypadaj ty chytraci tongue

0 xLajků:

75

jojo, tak oni vypadaj..

0 xLajků:

76

Muzu rict, ze ja ji nosim o trochu vejs, ale zrovna na tobe vypada docela mala big_smile

0 xLajků:

77

nojo, jsem takovej kapesní kousek-)))))

0 xLajků:

78

Kdyz se tu uz narcisuje, tak se pridam taky smile
http://www.casd.cz/change/imagevue/content/Koncerty/Velikonocni%20koncert%202008/IMG_3488.JPG

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků:

79 Naposledy upravil: S!msonCZ (02. 05. 2008 21.07:53)

K tomuhle topicu - Trujilla vic, nez muzu smile A pokazdym koncertu Metallicy si pripadam jako vul, ze mam basu vysoko smile Ale nemuzu se srovnavat s nim, ma docela atypickou postavu.

A mimo tenhle topic - Dante, co je to za basu, co mas ? Vypada na prvni pohled skoro stejne, jako moje Cort A. B. V, jen s jinym nultakem smile Hod sem nejakou lepsi fotku, nebo aspon napis, co to je ...

Přesedláno z Adonis na Cort Action Bass V smile

nejposlouchanější za minulý týden(nepřesný - u hodně věcí mi chybí tagy)

http://imagegen.last.fm/basic10/artists/5/SimsonCZ.gif
0 xLajků:

80

Co ja mel C5Q tak ten tvar tela trosku podobny byl, ale cortka byla zaoblenejsi. Tohlecto je NYCecko od Fodery, takovej modern jazzbass styl.

http://www.austinbasstraders.com/_inventory/images-instock/40-fodera-nyc-green/DSCN2626.JPG

0 xLajků:

81

Coze big_smile To mas to, co je na tom obrazku ? To zeleny ? big_smile To v ty tme teda vubec nejde poznat... A Cort uz to ted podobny fakt neni smile Ale dik za info...

Přesedláno z Adonis na Cort Action Bass V smile

nejposlouchanější za minulý týden(nepřesný - u hodně věcí mi chybí tagy)

http://imagegen.last.fm/basic10/artists/5/SimsonCZ.gif
0 xLajků:

82

Panecku, to je roztec, jak prase. Teda nic ve zlym.

0 xLajků:

83

Figi napsal:

Panecku, to je roztec, jak prase. Teda nic ve zlym.

Jak na ctyrce. Tak, jak by to melo spravne byt wink

Nějaký Fendery...
0 xLajků:

84

d.a.l.i napsal:

Ja teda ctyrku mam, ale tohle mi pride zas trosku moc. Ale urcite to nekomu bude vyhovovat. Ja uz sem si na svoji zvykl.

0 xLajků:

85

d.a.l.i napsal:

no treba takovej tobias a padlo to je docela rozdil :-D fendry sou nekde uprestred nezi tim rek bych...a co teprv jilany big_smile ty to mam blizko jak na eletrice teda ty stary ..

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

86

Figi napsal:

Ja teda ctyrku mam, ale tohle mi pride zas trosku moc.

To se ti zda. Opravdu ta roztec neni vetsi, nez na ctyrce, koneckoncu muze Dante zmerit vzdalenost struny H a G na kobyle. Predpokladam, ze to bude max 80mm (odpovida rozteci 20mm), spis 76-78 (roztec 19-19,5mm).

Nějaký Fendery...
0 xLajků:

87

já mám u pětistrunné cortky 64mm rozteč od H po G  těsně u kobylky smile

0 xLajků:

88

OK. Prekecali ste me hosi. big_smile

0 xLajků:

89

Roztec je 80mm na kobyle, 68 na konci krku a 39 na nultaku. Pocitam to od jadra strun G po jadro H.

0 xLajků:

90

Ted sem koukal na fotky ze srazu a jak tam na ni hraje d.a.l.i., taxe mi zas zda, ze ma giganticky telo sad

0 xLajků:

91

Figi napsal:

jak tam na ni hraje d.a.l.i., taxe mi zas zda, ze ma giganticky telo sad

Dali ?No je trosku vyssi

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

92

Figi napsal:

Ted sem koukal na fotky ze srazu a jak tam na ni hraje d.a.l.i., taxe mi zas zda, ze ma giganticky telo

big_smile

www.sufunkygang.cz
0 xLajků:

93

Myslim ta basa big_smile

0 xLajků:

94

http://restart.wu.cz/fotogalerie/koncerty/mnich_silvestr/15.jpg

STAGG P-Bass 200 - nejvečí sr*čka co může bejt, ale pro punk je vynikající!
0 xLajků:

95

Ta sichrhajcka je teda parádní smile smile

0 xLajků:

96

Hodně nízko..

0 xLajků:

97

barmi7 napsal:

Jinak hraju na baskytaru Epiphone.Precision.

na fotkách ale neni precision

Jack Pampero Workingman Traynor & Soundelirium
0 xLajků:

98

d.a.l.i napsal:

Tak, jak by to melo spravne byt

ale prd není nad malý 5tkový rozteče!!!!

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

99

Kubš napsal:

ale prd není nad malý 5tkový rozteče!!!!

:-) koukám na tom kladivu to máš docela blízko, já to mam taky docela těsný:-) ale tak výhody to má taky:-)

0 xLajků:

100

OK napsal:

Jasne, na tvrdsi udery prstama na pravacce je zas urcite ale lepsi basa na koulich...navic clovek ma v tyhle poloze zpravidla dobre procvicene zapesti. Podle me je basa na bruchu nejlepsi kompromis pro techniku a hracsky komfort zaroven, pokud clovek hraje rekneme "univerzalne", tedy treba pouze netapuje...pak je mozne nejlepsi si polozit basu na stul

To teda i na tvrdší údery rozhodně na koulích lepší neni. Vede to akorát k zlozvykům. To zápěstí máš rovný až po loket. Podiv se třeba na fotku níž na Bromberga (tam mi to příde mnohem lepší)

bromberg napsal:

+1111111

0 xLajků: