Téma: Nový preclík do rodiny
Tak jsem před týdnem pořídil nového preclíka.
Má to dost dobrej zvuk a pěkně se na to hraje.
Fender American Standard Precision 2008
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Baskytara.com » Show Room » Nový preclík do rodiny
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Tak jsem před týdnem pořídil nového preclíka.
Má to dost dobrej zvuk a pěkně se na to hraje.
Fender American Standard Precision 2008
Gratulace! :-) Vypadá pěkně... co tam je za snímač? Fender?
jo pěkné vylepšená verze pro rok 2008 - no tak snad se vylepšení osvědčí
Gratulace! :-) Vypadá pěkně... co tam je za snímač? Fender?
Jo, jsou tam Fender snímače. Je z olše, takže oproti mému japonskému Jazz basu o poznání lehčí. Má nové odlehčené ladící mechaniky a trochu masivnější kobylku.
Zatím jsem z preclíka docela nadšenej i když jsem si chvíli musel zvykat na širší krk, ale teď už je to OK.
tao-kan napsal:Gratulace! :-) Vypadá pěkně... co tam je za snímač? Fender?
Jo, jsou tam Fender snímače. Je z olše, takže oproti mému japonskému Jazz basu o poznání lehčí. Má nové odlehčené ladící mechaniky a trochu masivnější kobylku.
Zatím jsem z preclíka docela nadšenej i když jsem si chvíli musel zvykat na širší krk, ale teď už je to OK.
toje ovšem dost zvláštní lipovej JB by měl bejt naopak lehčí oproti těžkému olšáku....
olše je solidně těžký dřevo - rozhodně proti lípě
Třeba nemá lipovýho, v japonsku se nedělá jen lípa
teda sunburt s zelvi polevkou mi pride jak pest na oko.. a do toho este ten svetlej krk..chmm..
... a dale viz taova reakce na zlutoucke padlo...
:D:D ty jedno emtrojko!!!
:D:D
teda sunburt s zelvi polevkou mi pride jak pest na oko..
k sunbuřtu jedině černej pick
k sunbuřtu jedině černej pick
Ten pick by se dal snadno vyměnit, ale mě se to takhle docela líbí.
To by mě víc asi vzalo černej preclík s černým pick.
To by mě víc asi vzalo černej preclík s černým pick
tak to je vůbec nejlepčí
hmm s tim cernym je to peknejsi
pripadne svetlej ..
Třeba nemá lipovýho, v japonsku se nedělá jen lípa
no hele jako jo ale leda by měl ultratěžkej jasan- ale je to tak 90% lípa 10% zbytek
Co je to za blbost kubsi? MIJ Fender basy a kytary se delali hlavne z olse a jasanu(vetsinou ale lehkyho baheniho). Jen low-end modely a specialni edice se delali z jinejch drev(lipa, mahagon,...) Ale treba olse(i jasan) je sirokej pojem a vaha se muse dost lisit.
...z ultratezkyho jasanu se vyrabi jen v Jilove u Prahy, o tom neco vim:))
Je skoda, ze se novy CIJ modely urceny jen pro japonskej trh nedostanou k nam a vlastne se ani poradne nevi ze existujou. Treba tohle nevypada spatne
Tak abych doplnil informaci o váze tak jsem je vážil:
Fender Jazz Bass MIJ versus Fender American Standard Precision 2008
Takže resumé je, že Precision je o 85dkg lehčí, což si myslím je docela dost.
Co je to za blbost kubsi? MIJ Fender basy a kytary se delali hlavne z olse a jasanu(vetsinou ale lehkyho baheniho). Jen low-end modely a specialni edice se delali z jinejch drev(lipa, mahagon,...) Ale treba olse(i jasan) je sirokej pojem a vaha se muse dost lisit.
...z ultratezkyho jasanu se vyrabi jen v Jilove u Prahy, o tom neco vim:))
Je skoda, ze se novy CIJ modely urceny jen pro japonskej trh nedostanou k nam a vlastne se ani poradne nevi ze existujou. Treba tohle nevypada spatne
tak ti nevím mám za to že povětšinou sou lipový...protože k nám docházej hlavně nižší modely....
podívej se na ebay, pokud to není "non-export" model tak sou většinou basswood, pak sou nevývozní a ty sou dražší a z jiných dřev(olše jasan)
Pěkný... tyhle nový série si dost Amíci chválej, i když jejich soudy to chce občas brát s rezervou, tak bych docela věřil tomu, že se povedly.
Pěkná vintáž...
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Baskytara.com » Show Room » Nový preclík do rodiny