1

Téma: cort B5 OPB (A5)

Zdarec lidi,potreboval bych nejake názory na basu od cort  B5 OPB,mam yamahu rbx 375 a chtel bych to uz vymenit,a docela se mi libi tady ta cort,tak jestli s timto modelem ma nekdo zkusenosti,tak se pochlupte esi se to da,nehledam basu na extremne dlouhou dobu,ale mela by byt lepsi jak ta yamaha...;)

Moderátor dunde.e: do názvu topicu jsem přidal i tu verzi A5, píše se tu o ni více, tak ať je to přehlednější pro ty co jednou budou hledat. wink

0 xLajků:

2

Re: cort B5 OPB (A5)

tiez som mal RBX 375 a predal som a kupil som Cort B5. Teraz uz mam konecne Warwicka, takze predavam aj Cortku. Velmi dobre mi sluzila... problem ale nastal, ked som si zvykol na warwickovsky tucny hmatnik. Ten na Cortke mi uz pripada prilis tenky. Ma kvalitnu el a aktv snimace od Bartoliny USA a je to citit.
http://www.rockfor_foto.szm.sk/images/2007_08_08.htm

Warwick Streamer LX; Warwick Corvette std Ash5; Ibanez EDB605, Cort B5, Warwick Wamp 150, Warwick 3.2S Warwick 4x10; WCA 211Pro
0 xLajků:

3

http://www.acapela-group.com/Greetings/1-b8fd991bdff89

Custom Lubovka Procházka Jazz Bass 17" - made in smichov
Custom snimac SBS - made in slovensky pohranici
Custom Bayger Sustainer - made in vostrava
Regular and rectangular Hocke BN110H 100w - made in pardubice, near kaufland...
0 xLajků:

4

parááádaaa

0 xLajků:

5

ty pyco ..jenichu to je peklo..

jinak tusim nook ma todle idyz ackovou radu.. a je to asi mne nejsmpatictejsi a nejpohodlnejsi basa kera se mi na prazskejch srazeh dostala do ruky...

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

6

smile)) já to jen zkoušel smile)) úplně z toho nemůžu, ale ta basa neni špatná..králíček lže...

Custom Lubovka Procházka Jazz Bass 17" - made in smichov
Custom snimac SBS - made in slovensky pohranici
Custom Bayger Sustainer - made in vostrava
Regular and rectangular Hocke BN110H 100w - made in pardubice, near kaufland...
0 xLajků:

7

to tys mu vložil evil šém smile

ale je to supr, sem nevěděl že generátory už sou na takovýhle úrovni, dostupný pro masy smile

0 xLajků:

8

mám A5 což je uplně to samé jako B5 jen to má navíc průchozí krk, což má hlavně prokazatelnou výhodu že je lepší přístupnost k vyším polohám, snad na ten 24pražec je třeba si trochu zvyknout, ale pořád to jde uplně v pohodě malíčkem. U té B5 je ten krk šroubovaný, takže v těch horních polohách bude asi cítit někde ta patka. Materiálově jsou ty dva typy myslím stejné i ten krk by měl být pětidílný akorát není průchozí. A veškerý hardware je stejný.
Teď co mám už doma čas, tak sem si tam brnkal přes bráchovo kytarové kombíčko a zjistil že se s té basy dají dostat ještě i jiné zvuky na slap (akorát ho ještě nějak neumím smile )než které sem z ni slyšel doposud a ná svém apecu jsem si to stím nastavením ověřím a fakt to hraje i tak. Z těma poťákama se dá zakroutit téměř jakkoliv a ten zvuk se dá pořád použít.
Abych jen nechválil tak se příznám že ta má basa prošla taky nějakýma upravama a to snížil sem nultý pražec a na kobylce jsem vyhodil ty pružinky, místo nich dal matky, přidal boční stahovací šroubek kamenů, pod kobylkou jsem trochu jen ručně zarovnal ten povrch a přidal do ni ještě nějaký šroubek navíc, aby ta kobylka byla fakt přitažená. Jsou to takové jednoduché uprávy které se dají zváldnou na jednoduchém vrtačce a kdybych je měl finančně ohodnotit tak celková doba je tak 1hod, takže kdyby za to někdo chtěl 200Kč tak si vydělá smile a tu plochu pod kobylkou sem jen zaškrabal hranou kobylky smile . Jo a nulťák, to chce trochu trpělivosti a frézku po ruce...takže nejlépe u kytaráře, pokud by byli nějaké pohybnosti.
Jak už sem v jímém tématu psal, ta basa mě určitě v ničem nebrání a je určitě na vyžší urovni jak já,takže sem sní moc spokojený a v nejbližší době nepřemýšlím že bych potřeboval jinou.

Ta B5 bude v porovnání s A5 velmi podobná.

Jo ještě jedna věc...struny dělaji hodně, a když už sem ty současné označil za mrtvé, poleštil sem je starým vyschlým fast fretem a ty struny se dost oživili....aspoň sem z toho měl takový dojem.:)

NEUSER Courage-fretless 6str (1991) ,   FENDER American Standard Jazz Bass (2012),  CORT A5 - EMG pickups,      Dundeeho - Jazz Bass smile
David Eden WTX-260  ,   SWR Goliath 2x10 (x2),  HOCKE BN110
0 xLajků:

9

ti mi helejse IMHO ta B4 přijde dost odlišná od A4. Ani nevím proč. Ale vím,že jsem šel do áčkaprávě pro ten dost znatelnej skok v pocitu ze hry a i ze zpracování. Je to sice asi subjektivní, ale nemůžu si pomoct.

educated in shopping and wasting time
blankly staring at the screens
am i already clever enough?

Duplo domeček fanclub #1
0 xLajků:

10

Nook napsal:

ti mi helejse IMHO ta B4 přijde dost odlišná od A4. Ani nevím proč. Ale vím,že jsem šel do áčkaprávě pro ten dost znatelnej skok v pocitu ze hry a i ze zpracování. Je to sice asi subjektivní, ale nemůžu si pomoct.

Je to možné, já sem neuvedl že jsem na B nikdy nehrál, jen vím že výrobce uvadí že je s Ačkem dost podobná (hardwarově uplně stejná), v ruchách sem měl  tuším jen C5Z a to jen chvíli a nasucho.

NEUSER Courage-fretless 6str (1991) ,   FENDER American Standard Jazz Bass (2012),  CORT A5 - EMG pickups,      Dundeeho - Jazz Bass smile
0 xLajků:

11

tež sem přemyšlal o te B5 ale chtěl bych A5 ale nemám many myslíte že si sní vystačím? nebo mám si pulrok počkat a koupit A5??

Cort Action -> Peavey TKO 115 s
0 xLajků:

12

viz. můj příspěvek #9 já bych počkal a přišetřil. Ale zkus je obě vyzkoušet...třeba to budeš mít jinak wink

educated in shopping and wasting time
blankly staring at the screens
am i already clever enough?

Duplo domeček fanclub #1
0 xLajků:

13

mě právě láká ten průchozí krk:)

0 xLajků:

14

Ja osobne jsem zkousel A5 i B5 a B verze mi vyhovovala vice. Penize jsem mel na obe, ale subjektivni pocit mi vybral B5 a zatim jsem spokojen. Proste porovnat obe dve. smile A jestli se ti A5 bude zamlouvat vice, tak si nasetri.

0 xLajků:

15

Filip T. napsal:

Ja osobne jsem zkousel A5 i B5 a B verze mi vyhovovala vice. Penize jsem mel na obe, ale subjektivni pocit mi vybral B5 a zatim jsem spokojen.

a kolik váži ta B5 , tak vidím že kdybych si koupil B5 tak to mám stejně jak ty taky si začínal na aciton...

0 xLajků:

16

Moje vazi cca 4,5kg. smile Nemam moc jak to zvazit, tak jsem odcital od sve vahy ... Jinac action vysla na 3,5kg. Jestli budes chtit nejake nahravky, tak nekde vykopam redukci a nahraju ti ji. Ale moc hrat neumim big_smile

0 xLajků:

17

ja si v patek objednal nakonec A5 Cherry na muzikant.cz  a uz se nemuzu dočkat.

0 xLajků:

18

Filip T. napsal:

Moje vazi cca 4,5kg. smile Nemam moc jak to zvazit, tak jsem odcital od sve vahy ... Jinac action vysla na 3,5kg. Jestli budes chtit nejake nahravky, tak nekde vykopam redukci a nahraju ti ji. Ale moc hrat neumim big_smile

tak kdyžtak se stěma nahravkama ozvi na ICQ 427195796 dík

0 xLajků:

19

http://www.musiccenter.cz/Cort-C5Z-OPVB … erie:16913     a co rikate na tuhle?

0 xLajků:

20

Tak tu redukci jsem nenasel a pristi tyden tu nejsem, tak jestli vydrzis tak koupim novou a nahraju.

0 xLajků:

21

Filip T. napsal:

Tak tu redukci jsem nenasel a pristi tyden tu nejsem, tak jestli vydrzis tak koupim novou a nahraju.

ja budu jenom rád, zas tak aktualní to není

0 xLajků:

22

C5z sm držel chvíli v ruce a tvarově byla v poho, zapojenou sem ji neměl a brnkal sem si na ni jen zlehka a ani nijak netestoval protože sem chtěl A5, ale vím že C5Z měla seřízený nizoučký dohmat.

0 xLajků:

23

Dunde.e napsal:

C5z sm držel chvíli v ruce a tvarově byla v poho, zapojenou sem ji neměl a brnkal sem si na ni jen zlehka a ani nijak netestoval protože sem chtěl A5, ale vím že C5Z měla seřízený nizoučký dohmat.

no mi se ta c5z strasne líbí vzhledově, jo jinak nevite kde maj dost bass cort skladem?

0 xLajků:

24

mrkni na ty inzeráty B4 / B5 tek, jsou určitě lepší jak Cřády, mají lepší snímače a cokoliv co je na te base je bud stejné nebo lepší. Jinak v Brně jsem byl v obchodě www.muzikmanie.cz a tam mají ty Céčka na prodejně a A5 mi objednal na prodejnu a na druhý den mi už psali že si ji můžu přijít vyzkoušet. Předemnou ji vybalil z krabice naladil a šel sem si zkoušet do takové mistnosti trochu vedle. Takže na ni neprovedl žádné zkrášlování seřizování, dal mi ji takovou jak byla a byla seřízená dobře......taky sem si ji sebou už i odnesl smile
Jo a cenu mi dal taky dobrou, jednání se mi líbilo.

0 xLajků:

25

No já nechcu čtyřku! chcu určitě pětku ale asi tu B na A nejsou many

0 xLajků:

26

když pětku tak jedině A5,připlatit si myslim.

0 xLajků:

27

Dneska mi došla A5 a msim říct ze je to fakt nadhera,to provedeni,to drevo a ty barvy,a hardver je taky kvalita hlavne ty kolíky.krk je presne takovy jak sem čekal,naprosto rovný a struny uplne nizoučko a ani nedrnčí,je to i dobře seřízene.no a zvuk ?když sem to prohnal přes Hartke vx 3500,tak naprostá nááádherááá,paráda prostě,plný,hutny sound,hlavne ta  5tka spodni Hčko zní fakt dobře a čistě.no a ten EQ 3P.,dá se se tam naladit dost a super zvůků.su rad ze sem nakonec nešel do B5.Vypadá fakt profesionálně .řek bych že sem konečne našel co sem hledal.

0 xLajků:

28

sem rád že se tešíš z nové Cortky, myslím že prvotní nadšení jen tak neopadne a věsměs vydrží napořád smile
Taková rada, asi určitě se ti povoli pár věci na ladící mechanice, z horní strany ty velké matice je to na 15ku klíč, já sem doma našel klíč co se použivá na kola na pedály, je to 15mm a je hodně tenký, takže se tam snim dostaneš, kdyžtak budeš muset sundat struny a použít obyč 15mm , ze spodní strany jsou zase takové malinké šroubky (na hřídelce ladicího kolíku), je to nějaký mini imbus tuším. Ze začátku se ti tyhle dvě věci možná povolí, tak stačí dotáhnout a pak to drží napořád.

Jo a rada pro všechny basisty s aktivní elektronikou v base. Voz sebou aspoň jednu 9V baterku do rezervy, třeba i v ladičce, ta originál baterka se mi vybila asi po půl roce a divil sem se ve zkušebně, co že to kombo nějak uvadá. Napadlo mě po chvíli co třeba baterka, a byla to ona. Jinak ta baterka (obyčejná) vydrží fakt dlouho.

0 xLajků:

29

šetřím na A5:cool:

0 xLajků:

30

správné rozhodnutí,nebudeš litovat ,došel i ke mě kámoš a otestoval na ní slap,no byl to brutus,luxusní zvuk,jsou tam natáhlé taky dobré struny D Daria,a říkal že to hraje samo ta basa,ze by ji taky hned chtěl.Překvapilo mě ze i na sucho zní hezky a jasně a dřevo dobře rezonuje a hlavně že tam nic nedrnčí a nechrastí.no a hodně me ohromila jako váha!to sem fakt nečekal ze to bude tak lehoučké.sem měl kdysi Cort action bass z Mahagonu,a býval sem ze zkoušek fakt zničeny jak mě zní bolely záda a ramena.tady to bude teď v poho.

0 xLajků:

31

Gogostyl napsal:

správné rozhodnutí,nebudeš litovat ,došel i ke mě kámoš a otestoval na ní slap,no byl to brutus,luxusní zvuk,jsou tam natáhlé taky dobré struny D Daria,a říkal že to hraje samo ta basa,ze by ji taky hned chtěl.Překvapilo mě ze i na sucho zní hezky a jasně a dřevo dobře rezonuje a hlavně že tam nic nedrnčí a nechrastí.no a hodně me ohromila jako váha!to sem fakt nečekal ze to bude tak lehoučké.sem měl kdysi Cort action bass z Mahagonu,a býval sem ze zkoušek fakt zničeny jak mě zní bolely záda a ramena.tady to bude teď v poho.

PLS nemohl by si tu dát něaké detailnější fotky toho laku a i tak celé basy??? bo na netu je prd

0 xLajků:

32

jo to vis ze jo,ale dneska ne uz pujdu spat a snit hezky.zitra ti nafotim detaily cele basky a poslu ti to na ICQ esi maš,no lak je tam dobry,pekny,icq majne   432 136 215

0 xLajků:

33

kdyžtak bych ti dal ICKO gougoustajl bych se chtěšl podivat na to black cherry

0 xLajků:

34

tak  ho posli ted ja uz mam neco nafocene

0 xLajků:

35

Tak nakonec du kupovat Cort B5 OPM skoušel sem si ho v musiccentru a spokojenost...

0 xLajků:

36

Chlapi viděli ste nový ceny Cortů Artisan??
Kde ty ku*vi můžou šetřit?? Výroba se nikam nepřemístila.
Moje Artisan A6 stála před dvouma letama 22.000Kč
Teď se dá sehnat za 14.000.
Jediný co mě napadá je dřevo, nebo kvalita. A nebo nenažranost českých prodavačů.
Měli ste někdo možnost hrát na ty nový modely??
Jak hrajou oproti starejm??

...JOLANA VIKOMTBASS a 10 prstů...
0 xLajků:

37

Dunde.e napsal:

sem rád že se tešíš z nové Cortky, myslím že prvotní nadšení jen tak neopadne a věsměs vydrží napořád smile
Taková rada, asi určitě se ti povoli pár věci na ladící mechanice, z horní strany ty velké matice je to na 15ku klíč, já sem doma našel klíč co se použivá na kola na pedály, je to 15mm a je hodně tenký, takže se tam snim dostaneš, kdyžtak budeš muset sundat struny a použít obyč 15mm , ze spodní strany jsou zase takové malinké šroubky (na hřídelce ladicího kolíku), je to nějaký mini imbus tuším. Ze začátku se ti tyhle dvě věci možná povolí, tak stačí dotáhnout a pak to drží napořád.

Jo a rada pro všechny basisty s aktivní elektronikou v base. Voz sebou aspoň jednu 9V baterku do rezervy, třeba i v ladičce, ta originál baterka se mi vybila asi po půl roce a divil sem se ve zkušebně, co že to kombo nějak uvadá. Napadlo mě po chvíli co třeba baterka, a byla to ona. Jinak ta baterka (obyčejná) vydrží fakt dlouho.

cus kemošu,tak se mi taky stalo ze se i povolil ladici kolik na G strune,zkousel sem to pritahnou tim imbusem,ale tim to nejde pritahnout vic a ono to pořád drnčí a zteho drnčí celá basa,su ztoho na nervy kua,proste ten kolik ta čast co držís v prstach tak to je povoleny,a nevim asi se to musi nejak cele rozdelat a bude tam est eneco na dotaženi,nejaky jinaci zavit,namas nahodou zkusenost?diky

0 xLajků:

38

nevím čím to může být. Já sem dotáhl ten šroubek co je zdruhé strany toho ladiče ....myslím to čím kroutíš prstama. Je to nějaká hvězdice, není to imbus, ale imbusem, popř kleštěma to dotáhneš v pohodě.  Jednou sem si všiml že je to povolené, tak sem kroutil ladícím kolíkem a prstem druhé ruky sem tlačil na ten šroubek ať se neprotáčí a utáhne se.... po chvilce sem si řekl že už stačí že to bude utažené.  Za chvilku sem si všiml že sem si tim šroubkem ,jak se začal protáčet, vyřezal do prstu malé kolečko, a tekla z toho i krev. Ale to jsem si všiml fakt až později a než sem zjistil co to je a od čeho to mám..tak sem nevěděl.

0 xLajků:

39

Mě se začly povolovat Hipshoty na mojí akustice. Normálně sem sundal struny, dotáhl vše imbusama a je po problému. Teda kolík, co se na něj navíjí struna je dotaženej křížovým šroubovákem. Jinak v tom ale nevidím problém.
Možná ještě zkusit mechaniku párkrát přeladit tam a zpátky a opětovně dotáhnout.
Todle všechno samozdřejmě dělat s povolenejma strunama.

...JOLANA VIKOMTBASS a 10 prstů...
0 xLajků: