1

Téma: Basa na zakázku

Chtěl bych si nechat udělat basu.-
Procházka, Jurkovič nebo Maco?? Co myslíte?

-------------------------------
0 xLajků:

2

Re: Basa na zakázku

kterýho si vybrat na co? Jakou basu a co od ní čekáš?

Custom Lubovka Procházka Jazz Bass 17" - made in smichov
Custom snimac SBS - made in slovensky pohranici
Custom Bayger Sustainer - made in vostrava
Regular and rectangular Hocke BN110H 100w - made in pardubice, near kaufland...
0 xLajků:

3 Naposledy upravil: Dante (14. 06. 2008 20.24:53)

Jeste pridej Mazla smile
Mimochodem, prvni za kym prijdes - od toho budes mit basu. Vsichni co vim jsou to fajn lidi, otevreny napadum, drzici se sveho podpisu na base a cenove podobni

Mimochodem, pekelniku, kteryho z nastrojaru jsi chtel tim starobrnem urazit?

CEILIN KAT IZ WATCHIN U MASTERBATE
0 xLajků:

4

Jenich napsal:

Starobrno je dobrý smile Kdyby napsal Holba, tak to chápu, ale Staráč rulez smile

Oboji je to fujtajksl, dyt o Starobrnu to rikaj i Brnaci....

Odkud jses Quimby? Co chcou hrat za styl? Jakej typ basy by chceli? Ulet, modernu, konzervu, kopii, fendrotvar?

0 xLajků:

5

Axlík napsal:

psenicnej Pegas ale ja taky rad

+1 :-)
To můžu i já jakožto skoro-abstinent :-D

Btw: k těm basám zkus kontaktovat lidi tady z fóra, který nějaký zakázkovky mají... Vím, že třeba pooseek má basu (nebo snad basy?) od Vébra a chrochtá blahem.

často kladené dotazy: FAQ
něco o mně: Kurca Tovium
0 xLajků:

6

tak asi takhle kždej kytarář ze zminovanejch je jen tak dobrej kolik mu zaplatíš za materiál....a to je myslím za nejzásadnější věc.....sou pak jakýsi "nižší" kytaráři který nebudu jmenovat a ty holt už nejsou tak dobrý(asi ani nemaj takový dřevový možnosti) a je to dsot vidšět na tom za kolik se prodávaj jejich nástroje z druhý ruky nebo celkově dojem z jejich nástrojů....

k pivům?? to je snad ta nejblbější diskuze..fakt čekám kdy začnete probírat konzistenci stolice.... wink

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

7

Jdete na pivo do Pokecu! Drzte se prosim tematu.

Kopie Peavey Fokus, snímače PJ Bartolini v dřevěných HB custom pouzdrech by Spider.
CORT SJB6FX FL link
BN112H - kombo mosfet 200W, 1x12" neodym + piezo link
0 xLajků:

8

Dobře, díky za radu, zajdu k Jurkovičovi a cestou se stavim na pivo big_smile

-------------------------------
0 xLajků:

9

Jestli mas trpelivost, tak urcite Jurkovic.

0 xLajků:

10

http://www.drahonovsky.com/michal/tele.jpg ...pro ukazku

Jestli chces znat nejaky ty zakulisni informace, tak napis mail:))

0 xLajků:

11

toto téma bych dal už LOCK nebo přesunul do pokecu  změnil název, Basa na zakázku asi pisatelé ¨chápou snad že basu piv na zakázku smile.

Pro pisatele tazatele...zkus se mrknou na reference..myslím že tam už jsou i kytaráři
http://www.forum.baskytara.com/viewtopic.php?id=1484
ale když kytaru na zakázku tak to chce připravit nějaké finance, aby to už mohla být basa se vším všudy a nemuselo se to osazavat lacinýma snímačema či laciným hardverm který to vše utlumí.

NEUSER Courage-fretless 6str (1991) ,   FENDER American Standard Jazz Bass (2012),  CORT A5 - EMG pickups,      Dundeeho - Jazz Bass smile
David Eden WTX-260  ,   SWR Goliath 2x10 (x2),  HOCKE BN110
0 xLajků:

12

Promazan OT. Pivo reste v pokecu smile

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků:

13

hele a co Vychodil? znate nekdo, vite o jeho basach neco kvalita, zpracovania tak?
ukazky znej hodne dobre (ocekavam ze pro velkou vetsinu tady to bude moc moderni...) a tvarove je to taky zajimave...

mrknete na to --> http://www.avbasses.cz/

anybody wants to get mellow, you can turn around and get the fuck out of here
0 xLajků:

14

já sem jen slyšel,že jeho basy sou kurewsky drahý ...

0 xLajků:

15

Qimby napsal:

Chtěl bych si nechat udělat basu.-
Procházka, Jurkovič nebo Maco?? Co myslíte?

Ja mam cerstve JazzBass od Procházky. Čekal jsem skoro 4 měsíce ale vyplatilo se. Za 25tis mam tohle http://forum.baskytara.com/viewtopic.php?id=3975

0 xLajků:

16

stará lujza má recht smile

hlavně ty avbasses jsou děsně hnusný, což tu nikdo nevyzdvih big_smile ještě by tam mohl rejt barokní andělíčky smile

0 xLajků:

17

petass79 napsal:

Čekal jsem skoro 4 měsíce ale vyplatilo se.

co sem slysel tak u jurkovice je to na dyl.. btw ten JB vypada luxusne..

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

18

Tohle jsem vyhrabal na TB:
http://jairaj.net/Photos/SSW/ssw003.htm
Celkem brutál kombinátor-dřevátor :-D

často kladené dotazy: FAQ
něco o mně: Kurca Tovium
0 xLajků:

19

Mezi ceskejma kytararema jsou pruchozi krky obzvlast popularni, takze se nediv, kdyz ho pak najdes nekde kde bys ho necekal. Jinak AV Basses hnusny nejsou, trosku invence ne? Je to sice invence nacuchla kopcenim modernich luxusnich bas, ale vypadaj dobre a hlavne ne vsechny stejne smile Problem kopceni u modern je ten, ze puvodni mel byt originalni (u kopceni fendru je to fuk, to je proste tak provarenej tvar az to neni hezky) a takhle je uplne jasny, kde bral inspiraci a zatim to pusobi divne...za par let ale treba bude spojenej horni roh s krkem beznym tvarem jako dneska JB. A navzdory vsem konzervam tady (i kdyz i ja mam JB telo), ja v to doufam! big_smile

Mrkni na taky na toho Mazla, za litr navrch si muzes "navrhnout" vlastni design, akorat tu Mazl hlavu ti nedovoli menit, jinak uz dela i pekne topy na telech aby to nebyla jenom sama zebra. Nedavno delal jednu krasnou sedmistrunku.

Ale i stary zebra kousky jsou pekny, a hlavne hrajou jak das. Vetsinou tam dava KA snimace.
http://mazl.cz/image/guitars/26a.jpg

S cigarama toho nechajte, po prvy jsem otevrel tenhle topic a zas ho zavrel, pac jsem si myslel, ze jsem se splet s nejakym fosilnim tematem o koureni v hospach hmm

0 xLajků:

20

Dante napsal:

akorat tu Mazl hlavu ti nedovoli menit, jinak uz dela i pekne topy

he .. hlavu?? fuj!! a este takle hnusnou ..fuj... fuj...
btw nehlede k tomu ze tadle vypada ze bude padat na hlavu velice..

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

21

nechte si svoje emocionalni vyjevy pro doma, nebo to tu zaspamuju plivanim na precliky, rickenbackery a jinej blivajz. Kazdej ma nejakej vkus a ten stadovej neni lepsi ani horsi nez minoritni, ne? :] Navic stado nikdy budoucnost nevytvorilo :]

0 xLajků:

22

Když sme u těch kytarářů, tak připomenu Honzu Vlasáka (Vivian). Je s ním dobrá spolupráce a občas dokonce udělá i něco jen tak, takže s trochou štěstí si člověk u něj koupí hand made basu a může si ji předem zkusit, což jinak považuju za hlavní a výrazný neduh těhle nástrojů. Mám od něj jednu basu a nemůžu říct křivýho slova.

0 xLajků:

23

Já myslím že jo.

0 xLajků:

24

kurcatovium napsal:

Tohle jsem vyhrabal na TB:
http://jairaj.net/Photos/SSW/ssw003.htm

hehehe...mě jen tak napadlo, kdyby na konci tý stránky bylo napsaný: "nó a hraje to z prdele" big_smile big_smile big_smile

0 xLajků:

25

jj...vim..koukal jsem tam na ní smile za nějákejch 60 000?

0 xLajků:

26

Na tu s tema sukama u kobyly jsem si nasucho prastil...a vite co? Nic jsem z toho nepoznal big_smile big_smile Akorat krk byl na muj vkus moc krumpac, ja mam rad ty placaty.

0 xLajků:

27

no jo fakt suky...tak co mi tohle vysvětlí...víc suků víc hi-end???

0 xLajků:

28

To je jenom vrchni deska big_smile Ale vypada to pekne...i kdyz, nevim proc, pripada mi to lehce perverzni big_smile

0 xLajků:

29

no teda ti nevím...suk na dřevu takovýhleho rázu...to je moc :-D

0 xLajků:

30

kurcatovium napsal:

Njn, ale luxusni drevo dobrou basu nedela:)

konec Offtopicu panove....to ze bude mit D.a.l.i. co delat beru jako silne nejapnou poznamku, uvedomte si volove ze to s Dalim delame ve volnem case ktereho mame oba malo, a delame to proto aby se tu neco dalo najit a k necemu to bylo. Pokud si to tu chcete zahnojit, s chuti do toho v pokecu

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

31

Je slysel, ze Vlasak s vyrobou konci, protoze nema vhodnou dilnu(vlhko) a dost nastroju se mu vratilo pokroucenejch. Ale treba je to jen pomluva, nebo to uz vyresil.

0 xLajků:

32

Voni ty fendery mi taky nepříjdou bůhví jak krásný, ale dobře zněj a dobře se na ně hraje překvapivě :)třeba jazz bassy mi přijdou hnusný...líbjej se mi jen relicy ať jsou přirozený, nebo tovární - je mi to jedno.

Akustiky jsou taky všechny děsně hnusný big_smile vypadá to, jak kdyby to mělo každou chvíli rodit nějákýho tlustokožce, ale hraje se na to hrozně dobře. Nevim...mě u vzhledu nástroje nejde jen o to jak vypadá na fotce, ale tak jako jakej mám pocit, když to na sebe navlíknu a tak...třeba Fendery jsem něměl rád do tý doby, než jsem si na nějáký pořádně nezahrál...Viděl jsem je jen jako ty fotky a přišly mi hnusný.

A každopádně, když někdo napíše že je něco hnusný, tak je z toho cejtit, že to neni nějáký objektivní stanovisko a má se to nechat plavat smile

0 xLajků:

33 Naposledy upravil: KreuZ (17. 06. 2008 10.55:00)

davidak napsal:

tam de taky o vývoj technologie

ale u tech bas je to to same, nekde nahore jsem psal treba prave o vyvoji u tech padel nebo spectoru....
nebo koukni treba na statusy a jejich materialy, nebo treba ty basy delaj s hlinikovym krkem (ted fakt nevim jak se jmenujou), nebo treba Ashboury...

Jenich napsal:

ty fendery mi taky nepříjdou bůhví jak krásný, ale dobře zněj a dobře se na ně hraje překvapivě

ale o tom ja celou dobu mluvim, nerikam ze fendery nehrajou dobre nebo ze se mi to nelibi. jenom mi prijde fakt uhozeny odsoudit nejake basy jenom kvuli tomu jak vypadaj (viz hlasky v tematu Ibanez vs Yamaha typu "to je tak hnusny ze bych si to na sebe nevzal". Ale jak rikas, asi to tady na foru nepujde jinak, nez kdyz nekdo napise ze je neco hnus tak to prejit.

0 xLajků:

34

teda když už se řeší ten dyzajn... Myslím že prostě výrobci ve snaze o originalitu udělají kdejaký paskvil jenom proto aby se odlišili a vyhnuli se nějakému připodobění (hele tohle vypadá jako mm) - díky tomu že vkus a estetické cítění je u každýho krapet (a nebo úplně) jiný, tak se prostě  vždycky najde někdo komu i fakt divná basa bude opticky sedět - a to je naprosto v pořádku, stejně jako to že se někomu nebude líbit. Mě spíš přijde úsměvný to, že si tyhle extravagantní nástroje dost často pořizujou lidi kterejm ale vůbec nesednou - třeba ty 6tky K&K který si pořídil každej druhej Scheuflerův žák působí na 50ti % z nich hrozně nepřirozeně - přitom by ten nástroj měl být trochu v souladu s tím hráčem a ne aby působil jako barbína s raketometem... o tom jak to hraje a jak na to kdo hraje to je samozřejmě vedlejší...

0 xLajků:

35 Naposledy upravil: Nook (17. 06. 2008 12.52:16)

davidak napsal:
Ausländer napsal:

to ne, jen by si člověk ten názor neměl dělat z obrázků na webu, ale faktickým osaháním

design je právě imho to, na co osahání nepotřebuju smile to jestli je pěkná, nebo ne, vidim na první pohled. jestli je příjemná do ruky atd, je věc druhá smile

nehledě na to, že tyhle věci můžou jít proti sobě

educated in shopping and wasting time
blankly staring at the screens
am i already clever enough?

Duplo domeček fanclub #1
0 xLajků:

36

ja muzu dat reference pouze na Jurkovice. Zaprve je s nim komunikace naprosto v pohode a neni problem k nemu zajet, voskusit ruzne nastroje co ma treba rozdelane a pobavit se o tom co clovek chce. no a zadruhe, ty jeho nastroje hrajou a drzej.

o tech ostatnich zminenych nevim.....

0 xLajků:

37

Panove, je uzasne, ze Spider tu znimil neco o zaplevelovanim, a jeste uzasnejsi je, ze diskuze o "nicem" vesele pokracuje dal... Tazatel se nedozvedel moc noveho, zato dobre vi, jaky kdo ma nazor na design... Stydte se.

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků:

38

kua ale tak co chcete dodat?? jako podle mýho tyhle 3 kytaráři jsou to nej, a jen záleží kolik zaplatíš za materiál....VÍC imho dodávat je těžký protože to je asi jako soudit fender, ibanez nebo gibson

no  která z těch značek je nejlepší?? heh myslím že vždy záleží na tom kolik do toho vložíš...

0 xLajků:

39

Tak nic nedodavej...

0 xLajků:

40

Jakou basu by sis představoval jaký zvuk a zakolik.

0 xLajků:

41

moderátor dunde.e: promazal sem kupu přízpěvků, většinou se týkaly pomlouvání různých designů a povídání o něm, snažil sem se vybrat ty které nic o base na zakázku neřeknou

NEUSER Courage-fretless 6str (1991) ,   FENDER American Standard Jazz Bass (2012),  CORT A5 - EMG pickups,      Dundeeho - Jazz Bass smile
David Eden WTX-260  ,   SWR Goliath 2x10 (x2),  HOCKE BN110
0 xLajků:

42

mam basu od alese vychodila a nedal bych ji ani za nic. uz jsem v rukach drzel lecos,ale jeho basy jsou jako sednout do ferari.hlavne to ma tu nezaplatitelnou vlastnost,ze nehluchnou struny!!!!!sam to nechapu,ale vsechny moje jine basy vcetne byvaleho jazzbase stareho jak metuzalem po trech az sesti mesicich. AVECKO mi klidne zvladne i dva roky a porad hraje skvele!menim je,az citim,ze jsou velmi natahle a hur se hraje.to je ale pochopitelne.kdybych mel prachy , sel by za nim zas.

0 xLajků:

43

asi bude dobrej má jméno i v USA ale nástroje má hnusný jak noc big_smile

0 xLajků:

44

Jo, ani mně se ty tvary AV nelíbí lol, ale je fakt že ty basy hrají výborně. Před časem jsem měl půjčenou od kolegy a v klidu na zkušebně si basu vyzkoušel. Zní přesně tak jak popisuje Byrzoj, i se starými strunami pořád jasnozřivý tón. Hrálo se mi na ni lépe než na mou TRB, protože má širší krk, struny více od sebe, což mně více vyhovuje. V pasivním provedení; plný sytý zvuk.

BL-700NT, TRB-1005NT, B4Fl, BB-350, RB-660Fl
SVM-360 hybrid, SVM-600 hybrid, 4x10 DeltaLite II-2510, 4x10 Beta 10-A, box EV-18B+2x10 Gamma, kombo SVM-300 KappaLite 3015, Peavey TNT-130 aj.
0 xLajků: