1

Téma: Squier Deluxe JB

Zdravím všechny basové nadšence :-P
Vážně uvažuji o koupi této baskytary http://www.musiccenter.cz/Squier-Deluxe … erie:26243
Je zde někdo, kdo na ni hrál nebo hraje. Je to jedno, jsem vděčen za všechny vaše názory ;-)
Ještě bych dodal, že nejsem žádný profesionál. Hraji s kamarády v kapele a zatím se všichni jen učíme. Předem děkuji za všechny rady ;-)

Baskytara: Fernandes six string Made in Japan
Aparát: zesilovač - Marshall 3520 (200W), box - Marshall 1550 (250W), 2x10 od O.Neilla, bezdrátový systém - Carvin U7500 UHF, ladička - Korg DTR 2000, to všechno v krásném racku Rockcase by Warwick 4U big_smile
"Nástrojů není nikdy dost!"
0 xLajků:

2 Naposledy upravil: CharlesBass (08. 06. 2008 12.21:08)

Re: Squier Deluxe JB

Vzhledem k modelu, Ti tady toho nikdo asi moc nenapovídá ... důležitý bude, jak Ti sedne a jak se Ti bude líbit zvukově. Já bych si cenově podobnou basu asi taky koupil, abych zjistil, jak se mi bude hrát na pětku. Ovšem je dost nutný mít lepší aparát cca 150W vejš a s větším reprákem (12" - 15"). Za těch devět tisíc už něco podstatně lepšího (výkonově) než máš seženeš. Takže bych Ti možná poradil, abys nejdřív k těm svým "čtyřkám" koupil nějakej do kapely optimálnější aparátek - pak možná zjistíš, když to bude o poznání víc dunět, že zatím pětku nepotřebuješ, nebo ji budeš chtít i tak, ale budeš ji pak moct připojit k něčemu, co bude i hrát.

Edit: No a myslím, že na začátečníka, který se eště nerozhodl esli hrát na basu, máš bas víc než dost....

0 xLajků:

3

No vzhledem k tomu, že Squier není značka nic moc a navíc za tu cenu ti ta H struna určitě moc hrát nebude. Radši si kup kvlaitní čtyřku pokud jsi rozhodnutý pro novou basu nebo zkus bazary.
Pro pětistrunku je navíc opravdu potřeba výkonnější aparát min. 200W a nejlépe 4x10 palců repro.

Dingwall NG-2 5 DPW, TC Electronic BG250-210
Profil: http://baskytara.com/forum/viewtopic.php?id=9496
0 xLajků:

4

spis bych poprosil priste konkretizovat nazev kdyz uz kvuli tomu zakladas novy tema ... aby sem clovejk nelez zbytecne a zjistil ze tady neni vlastne nic ¨k videni...

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

5

Hell_Knight: Zmen nazev podle pravidel, jinak bude tema zamceno...

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků:

6 Naposledy upravil: Hell-knight (09. 06. 2008 13.48:13)

d.a.l.i: Jak prosím, vážně nevím jak název změnit..
CharlesBass: Jinak, na zkušebně máme na basu 200w lampový zesilovač zapojený na dva boxy, 15 a 10 palců + horna.

Aparát: zesilovač - Marshall 3520 (200W), box - Marshall 1550 (250W), 2x10 od O.Neilla, bezdrátový systém - Carvin U7500 UHF, ladička - Korg DTR 2000, to všechno v krásném racku Rockcase by Warwick 4U big_smile
0 xLajků:

7

Jinak, když tedy říkáte, že squier nestojí za moc. Tak co byste doporučili za basu v ceně do těch desíti tisíc. Nejlépe Jazz Bass.

0 xLajků:

8 Naposledy upravil: CharlesBass (09. 06. 2008 15.59:27)

Hell-knight napsal:

CharlesBass: Jinak, na zkušebně máme na basu 200w lampový zesilovač

Ok smile Když tedy již chodíš k značně náročnému učiteli, pohovoř si o basách i s ním.... Podívej se třeba po Cortech.

0 xLajků:

9

Hell-knight napsal:

d.a.l.i: Jak prosím, vážně nevím jak název změnit..

Tak nejak. Melo by tam byt napsano, oc se jedna (tzn. Skver JB Deluxe) + to, co chces resit - Problem s krkem, Co na to rikate, ...

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků:

10

Takže závěr je takový, že tato basa nemá smysl?

0 xLajků:

11

NE! Podle mě.... neviděl sem za tyhle prachy ještě basu,který by hrálo to Hčko a tohle myslim nebude vyjímka...

0 xLajků:

12

pokud vím tak squier má slušný pětky za ty peníze. Taky jsem na to nehrál, jako nikdo tady, ale např Squier Precision special V je podle ohlasů v pohodě. Tohle má klasickej tvar, široký rozteče, podle mě jako začátečnickej nástroj naprosto stačí a za pár let to neztratí mechanickou integritu. Ten precision special V by byl možná jistější volba, je to pasivka a nějakej čas se to už dělá a je levnější.

0 xLajků:

13

deafslap napsal:

pokud vím tak squier má slušný pětky za ty peníze. Taky jsem na to nehrál, jako nikdo tady, ale např Squier Precision special V je podle ohlasů v pohodě. Tohle má klasickej tvar, široký rozteče, podle mě jako začátečnickej nástroj naprosto stačí a za pár let to neztratí mechanickou integritu. Ten precision special V by byl možná jistější volba, je to pasivka a nějakej čas se to už dělá a je levnější.

Soudím dle toho, že když se pod ni podepíše Fender, tak to nemůže stát úplně za prd. Je to sice jen dceřiná společnost, ale i tak. A ještě když si k tomu vemu, že tento kus je asi druhý nejdrazší ze série Spuierů, tak to snad něco znamená. Ani to dřevo nebude nejhorší.

0 xLajků:

14

Hell-knight: já tě tak uplně nechápu, koupíš tu dle chatrových slov solidně rezonujícího Samicka, abys následně pošilhával po Squieru? Omlouvá snad jen to, že je to pětka...

často kladené dotazy: FAQ
něco o mně: Kurca Tovium
0 xLajků:

15

http://www.youtube.com/watch?v=R97__50s … ature=user

0 xLajků:

16

ježiš to je humus (to jak hraje smile ) a ten zvuk ... z tohodle fakt nic nepoznáš jako...to je prostě zvuk novejch strun no...takhle stejně bude znít i stagg.

Custom Lubovka Procházka Jazz Bass 17" - made in smichov
Custom snimac SBS - made in slovensky pohranici
Custom Bayger Sustainer - made in vostrava
Regular and rectangular Hocke BN110H 100w - made in pardubice, near kaufland...
0 xLajků:

17

je to jak říká mistr Jenich ....

0 xLajků:

18 Naposledy upravil: kurcatovium (14. 06. 2008 19.28:50)

Ty voe, jak tam do toho ještě štěká ten pes... :-D
To je skoro hodný bejt pro Squier řádným promo materiálem :-D

0 xLajků:

19

A co říkáte na tuto? http://www.bachmusik.com/p879/bach-jb-05s-na/

0 xLajků:

20

Hmmm asi by bylo rozumný používat políčko hledat a nejdřív tu pořádně všechno pročíst, konzultovat se značně náročnym učitelem a pak se pořádně zeptat.. Např o značce Bach je tu napsáno víc než dost.. Co je na Samicku špatnýho?

0 xLajků:

21

Asi na něm chybí pátá struna... Páč vše, co sem H-k sype jsou pětky. :-?

0 xLajků:

22

kurcatovium napsal:

Asi na něm chybí pátá struna... Páč vše, co sem H-k sype jsou pětky. :-?

Máš pravdu smile
Jinak, pravda je, že jsem hledat mohl, ten poslední příspěvek jsem odeslal ve spěchu, takže jsem si to neuvědomil. Takže se omlouvám a určitě pohledám wink

0 xLajků: