1

Téma: Prefazovani snimacu...

Protoze po vymene tela baskytary jsem ziskal telo pro aktivni verzi, tzn. pribyla moznost zapojit baterku a dirka pro prepinac aktiv/pasiv. Protoze mam stale pasivni elektroniku, tak mi spoluhrac navrhl, abych tam hodil prepinac pro prefazovani snimacu, tzn. v jedne poloze budou puvodne a ve druhe prefazovane. Rikal, ze se tim nektere frekvence zdurazni a jine potlaci, takze budu mit moznost volby z vice zvuku.

A ted k samotnemu provedeni. Mel by to byt dvoupolohovy prepinac s 3 zilami. Nicmene me nenapadlo, jak by to melo byt zapojeno. Nevim, jestli se do toho zapoji jen jeden snimac nebo signal z obou snimacu, na webu jsem par schemat nasel (vetsinou od humbuckeru), jenze z toho nejsem prilis moudry.

Budu vdecny za schema, popr. popis, kam co zapichnout.

PS: Protoze jsem odpojil i tonovou clonu a mam tim padem jeste jeden knoflik volny, nemate napad, jak vyuzit pro pasivni zapojeni i ten?

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků:

2

Re: Prefazovani snimacu...

resil jsem stejnej problem, ale taky jsem to nejak nepochopil, nicmene mozna jsem neco nasel:
http://www.proguitar.de/Support/PickUpS … ching.html

Fender Precision Bass 1975, SOUNDCITY 200+, AmpegSVT412, CryBaby105Q
oblibene fraze: olse, javor, jasan, japan, nikl, ferrit, ECC832, ECC83, ECC82, ECC81, KT88, EL34
0 xLajků:

3

potrebujes na to 2x3 polovy prepinac, a pro basu bych fazovani nedaval, je to hodne divnej zvuk (protifaze) uplne vypadnou basy

navrhovani elektronik to je moje, strasne me to bavi.. kdyztak napis konkretne, jak to tam vypada (kolik tam mas potaku atd...) a napis jak a co chces...

Komba, basy, hlavy, kytary a tak.
0 xLajků:

4

no juhuuu ma vlastne pravdu, ono s tim prefazovanim se prave orezou basy, ale napadlo mne jestli ten tvuj kamos nemel spis na mysli prepinac na paralelni/seriove zapojeni snimacu, to nektery modely fenderu maji, zkusim po tom pokoukat

oblibene fraze: olse, javor, jasan, japan, nikl, ferrit, ECC832, ECC83, ECC82, ECC81, KT88, EL34
0 xLajků:

5

juhuuu: diky za info.

Protifazi jsem myslel stav, kdy na vystup neleze 2x plus a 2x minus, ale kombinace 2x (plus a minus). To je to, kde jsou basy orezane? A jak moc? Moje basa ma totiz basu pomerne dost, tak urcite zeslabeni by nemuselo vadit. Pokud by to orezavalo od 150Hz s utlumem treba 6dB na oktavu, tak bych o tom urcite neuvazoval smile

Jinak prepinani paralel/serial - je to mozne na konfiguraci 2x singl udelat?

Zapojeni mam standardni pasivni s odpojenim tonove clony, tzn. 2 potaky na hlasitost (a treti je momentalne nevyuzity - nemohl by pri prefazovani plynule nastavovat napr. velikost protifaze?).

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků:

6

paralel/series urcite udelas na dvou singlech jakej to ma zvuk nevim, nikdy jsem to neslysel in natura, teda vlastne jo, ale trochu jinak, pro predstavu, pokud se ted nepletu kdyz tak mne nekdo opravte:
jazz bass ma dva singly a ty jsou zapojeny paralelne, kdyz hrajes na oba tak to ma peknej takovej temnejsi basovej zvuk, naopak precision jsou vlastne dve maly civky ktery jsou vzajemne zapojeny seriove a ten zvuk je takovej sprostsi, hodne stredovej a vic konkretni, tak asi tak.

s tou protifazi si to muzes vyzkouset vcelku jednoduse na dvou singlech pokud maji dva resp. tri kabliky (+/-/stineni) a to tak ze na jednom ze snimacu prohodis na potenciometru ty kabliky + a -

mam na base snimace tri JB/PB/JB a tam je zadrhel, totiz ten precision ma ty dve civky opacne vinuty no a kdyz bych to chtel kombinovat s nejakym z tech JB tak vzdycky je pulka toho PB v protifazi a nehraje, ta protifaze totiz udela takovej microfonni zvuk (jak kdyz prepnes z nejakyho skvelyho hifi na miniaturni radio do kapsy, je to nepouzitelny)

0 xLajků:

7

hele neco jsem nasel, ale nevim jaky mas ty snimace a vyvody na nich ty:

http://www.areyoulocal.com/Bass_series_mod.asp

0 xLajků:

8

d.a.l.i.: Až to přefázuješ, nezapomeň si zazpívat tohle:

1. Jednoho letního večera na návsi pod starou lípou
hostinský Antonín Kučera vyvalil soudeček s pípou,
nebylo to posvícení, nebyla to neděle,
v naší obci mezi kopci plnily se korbele.

R: Byl to ten slavný den, kdy k nám byl zaveden elektrický proud,
byl to ten slavný den, kdy k nám byl zaveden elektrický proud,
střídavý, střídavý, silný elektrický proud,
střídavý, střídavý, zkrátka elektrický proud.

Rec: A nyní, kdo tu všechno byl. okresní a krajský inspektor, hasičský a recitační sbor, poblíže obecní váhy, tříčlenná delegace z Prahy, zástupci nedaleké posádky pod vedením poručíka Vosátky, početná družina montérů, jeden z nich pomýšlel na dceru sedláka Krušiny, dále krojované družiny, alegorické vozy, italský zmrzlinář Antonio Cosi na motocyklu Indián, a svatý Jan, z kamene vytesán.

R:

2. Na stránkách obecní kroniky ozdobným písmem je psáno:
tento den pro zdejší rolníky znamenal po noci ráno,
budeme žít jako v Praze, všude samé vedení,
jedna fáze, druhá fáze, třetí pěkně vedle ní.

R:

Rec: Z projevu inženýra Maliny, zástupce Elektrických podniků: vážení občané, vzácní hosté, s elektřinou je to prosté: od pantáty vedou dráty do žárovky nade vraty, odtud proud se přelévá do stodoly, do chléva,při krátkém spojení dvou drátů dochází k takzvanému zkratu, kdo má pojistky námi předepsané, tomu se při zkratu nic nestane, kdo si tam nastrká hřebíky, vyhoří a začne od píky.
Do každé rodiny elektrické hodiny!

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků:

9

Harvey58 napsal:

hele neco jsem nasel, ale nevim jaky mas ty snimace a vyvody na nich ty:
http://www.areyoulocal.com/Bass_series_mod.asp

Bingo! To bude asi ono, tohle asi ten nas kytarista myslel smile
Aspon uz vim, proc ma Precision drzy zvuk, ze to nemusi byt diametralne jiny snimac. Uz se tesiiiiiiiiiiiiiiiiim smile

Mikulik: to jsem si mohl zpivat, kdyz jsem skladal basu z prave prisedsiho noveho tela, ale ted uz je to s krizkem po funuse big_smile

Nějaký Fendery...
0 xLajků:

10

dali dej pak vedet jak to dopadlo i s nejakejma ukazka, ju? treba se taky pustim jeste do nejakyho experimentu, to by mozna mohlo bejt domaci cviceni pro juhuuu, jak zapojit J/P/J singl snimace tak aby se dalo vse kombinovat, ale nebyl tam ten micfrofonic efekt snimacu v protifazi, tak a mas to :-)))

0 xLajků:

11

Harvey58 napsal:

dali dej pak vedet jak to dopadlo i s nejakejma ukazka, ju? treba se taky pustim jeste do nejakyho experimentu, to by mozna mohlo bejt domaci cviceni pro juhuuu, jak zapojit J/P/J singl snimace tak aby se dalo vse kombinovat, ale nebyl tam ten micfrofonic efekt snimacu v protifazi, tak a mas to :-)))

No, pokud to stihnu, tak by to mohlo byt i nazivo prvni dubnovy vikend (pro Harveye az v pondeli smile)

Ukazky na PC - nahraju, az se prestehujeme, vymalujeme, zabydlime a odpocineme si smile Driv jak za mesic se k tomu asi nedostanu... sad

Nějaký Fendery...
0 xLajků:

12

smile ok, jsem zvedavej

0 xLajků:

13

doprdele, tenhle S1 system jsem hledal na netu jak kreten a nenasel, tak jsem to vymejslel sam.. kuuurna... ale aspon mi to fachci a jsem rad, ze to mam dobre.... ááááá

0 xLajků:

14

juhuuu tak se pust do toho myho problemu, budu ti vdecnej (viz muj pripsevek vyse) na oplatku ti pomuzu s nejakym tim boxem co chces postavit, nebo uz ne?

0 xLajků:

15

Tak prvni dojmy. Prepinac namontovan, stal 8Kc a montaz byla podle schemata piece of cake.

Zvukove - kdyz jsem hral koncerty bez komba, jen na odposlechy, velky rozdil slyset nebylo (az jsem myslel, ze nefunguje).

Kdyz jsem ovsem v pondeli dorazil do Boskovic a zapojil se do kombicka GK (jak Backline 110, tak 210 a C MB112S - 12kg kombo s hlinikovou skrini), tak rozdil po prepnuti byl slyset VELMI vyrazne. Jedna poloha hrala vice basove, druha stredoveji a vyrazneji (no, to se dalo cekat smile.

Spis me prekvapilo, ze na ruznych aparaturach je rozdil ruzne hodne slyset. Prcek GK 110 ziskal hodne bodu a mozna bude hledat konkurenci dost tezko (s ohledem na hmotnost a cenu). Nicmene hledani komba uzaviram az nekdy behem prazdnin smile

Nějaký Fendery...
0 xLajků:

16

harvey: jezis ja si ani nevsim, ze si neco napúsal promin, ale hlavni je, aby ten J snimac byl NOISELESS!! pak by se basa zapojila jako stratocaster od fendera + pridal jeden prepinac wink ale fakt to tam kazi ten J snimac orpavdu by byl potreba nakej humovej...... fakt sory, jestli cekas dlouho wink

d.a.l.i: souhlas, seriove pripojeni zni opravdu mohutnejc (rika se, ze dost jako precision).. mam ot hooodne rad...

0 xLajků:

17

to dali hele to je spíš tím že na PA to prostě není ono chce to kdyžtak nějakej preamp na basu nebo DI box (sansamp mxr...) protože to prostě nepobere....

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

18

Kubš napsal:

to dali hele to je spíš tím že na PA to prostě není ono chce to kdyžtak nějakej preamp na basu nebo DI box (sansamp mxr...) protože to prostě nepobere....

Jel jsem samozrejme pres DI... Nejaky pasivni, Behringer to nebyl.
V kazdem pripade - dalsi kriterium pro vyber komba bude i to, jak moc bude slyset rozdil mezi prepnutymi zvuky smile

Nějaký Fendery...
0 xLajků:

19

jen k tomu kombu  já ti nevím když používáš tu 5tku aby to nebyla u těch malejch komb trošku zrada...ale zas nejsi asi žádnej divočák tak nebudeš ani 5tkou rvát repro z pantů takže by to mělo zvládat každý kombo...ale rozhodně bych si na to dával pozor....

0 xLajků:

20

Dali jak to vidíš s hlasitosti toho BK 110 myslím tím porovnání s podobně výkonnými komby ?

LEE HOOKER,  PEAVEY SPECTRUM ANALOG FILTER, EH MICROSYNTH, KORG X-911, FENDER MUSTANG FLOOR, MINIPOPS
0 xLajků:

21

Kubš napsal:

jen k tomu kombu  já ti nevím když používáš tu 5tku aby to nebyla u těch malejch komb trošku zrada...ale zas nejsi asi žádnej divočák tak nebudeš ani 5tkou rvát repro z pantů takže by to mělo zvládat každý kombo...ale rozhodně bych si na to dával pozor....

Tu sedesatku jsem zkousel i na max.

Nemusim mit zvuk naplno vc. korekci na basy naplno - pak neni problem mit gain i master na max a kombo nekresli. Z cehoz vyvozuji, ze by mu ani provoz naplno nemusel vadit. Pokud se vyhnaly basy skoro na max, uz bylo slyset, ze to neni onco. Ale nehodlam z toho zdimat zvuk srovnatelny s 2x10" apod., jde mi o to, abych se slysel (a jsem zvykly i na odposlechy, kdy se kolikrat spis tusim nez slysim, takze i toto bude krok vpred). Tzn. ocekavam bezny provoz na max. 80-85% vykonu.

Co se tyka srovnani s jinymi komby, hral jsem ted na starsi Peavey Basic 112 (50-60W) a ten pri vetsi hlasitosti nestihal... A zvukove se mi vubec nelibil, ten GK je uplne nekde jinde... Pak jsem to jeste mohl srovnat se starou 100W Delicii, ktera je taky jina trida. Na jine znacky jsem hral uz davno a s jinou basou, tak tezko porovnavat.

V kazdem pripade bych rad mel srovnani s Rolandem 30 (nicmene cekam, ze bude vykonnostne umerne niz) a zajimaly by me i jine prcky (Hartke Kickback 10, ...). Chystam se i na nejake mensi Hocke (nicmene tam jsou rozmery a hmotnost o poznani vetsi).

Nějaký Fendery...
0 xLajků:

22

bral bych toho hockeho:) ale tobě de asi o rozměry co takže si vyber jak uznáš za vhodný ale osobně bych potlačil honbu za malejma rozměrama a vzal něco většího (rozumně většího...taky sem míval 2x15" bednu a toje peklo jak v dobrým tak ve zlým...) protože u basy prostě zoopáknu starou pravdu opravdu "mín NENÍ nikdy víc" pak sám uslyšíš že s kapelou malý kombo bude uřvaný a to není ono

0 xLajků:

23

Kubs: Jenze ten GK neni urvany. Aspon bych ho takhle nehodnotil. Zvuk je umerny velikosti, ale ... chce si to zahrat. Ja byl mile prekvapen. Jak jsem kdesi napsal, bydlime ve 3. podlazi bez vytahu, tak to tahej... Proste jsem linej smile

Nějaký Fendery...
0 xLajků:

24 Naposledy upravil: mikulik (11. 04. 2006 11.25:48)

d.a.l.i napsal:

Jak jsem kdesi napsal, bydlime ve 3. podlazi bez vytahu, tak to tahej... Proste jsem linej smile

Přesně takhle jsem přišel ke svému Marshallu... předchozí majitel už nechtěl po každém koncertě vláčet těch padesát kilo po úzkých schodech do druhého patra... smile

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků:

25

ale jeeee já taky bydlím v 2 patře bez vejtahů:) ale jen tě varuju že na podiu se to strašně změní protože ten zvuk de do dlako většího prostoru a jakoby se ztenčí

0 xLajků:

26

Kubš napsal:

ale jeeee já taky bydlím v 2 patře bez vejtahů:) ale jen tě varuju že na podiu se to strašně změní protože ten zvuk de do dlako většího prostoru a jakoby se ztenčí

Varovani prijato, ale co mam delat, kdyz jsem fakt strasne linej? big_smile

Nějaký Fendery...
0 xLajků:

27

zapřáhni tchýni!!!

0 xLajků: