1

Téma: Kopie Rickenbacker - snimač?

Zdravím,
nedávno jsem sehnal tuhle japonskou krásku za slušný peníz a přemýšlím o malé renovaci, tak jsem doufal, že by mi někdo zainteresovaný mohl pomoci... Basa má původní smímače někdy ze 70. let a nejsou uz v úplne dobrém stavu (chytají vazbu jen se přiblížím k repraku, brumí...), tak přemýšlím o výměně, hlavně snímače u kobylky. Podle rozměrů se jedná o klasický jazz bass snímač, tak jsem se chtěl zeptat, co byste na mém místě udělali vy? jestli mám koupit nějaký jazz bass snímač např. Basslines nebo se pokusit sehnat klasický rickenbacker snímač a nechat si ho do těla nějak zabudovat s tím, že by se asi řezalo. Jinak se mi právě líbí klasický Rick-zvuk. A kdyby někdo z vás třeba tušil, kde by se Rick-snímač dal sehnat, taky by to nebylo od věci cool. Díky
http://img229.imageshack.us/img229/3660/s6006028uz1.th.jpg

Fernandes PB /Sigma alá Rickenbacker
Orange Terror Bass
Ampeg SVT 410 HLF
0 xLajků:

2

Re: Kopie Rickenbacker - snimač?

no když tam bude jazz snímač tak to imho asi nebude znít jako rick...???

Bacchus, MarkBass, Soundelirium, efekty, pedály, krabičky, synťáčky, samplery, pružiny
0 xLajků:

3

Na Ebayi.

http://cgi.ebay.com/SEYMOUR-DUNCAN-SRB- … dZViewItem

tohle by mohlo hrát velice slušně, je to přímej RICK replacement od SD. vrtat by se muselo, ale ten sound tam imho bude..

0 xLajků:

4

hofa napsal:

no když tam bude jazz snímač tak to imho asi nebude znít jako rick...???

No je pravda, že teď ten zvuk je teď spíš jak u JB, což tedy taky není k zahození, ale říkám si, že když už to vypadá jako Rick, tak by to tak asi mělo i přibližně znít smile, na druhou stranu se docela bojím toho vrtání a asi bych si musel sehnat novej pickguard...

davidak napsal:

tohle by mohlo hrát velice slušně, je to přímej RICK replacement od SD. vrtat by se muselo, ale ten sound tam imho bude..

Díky, už si vzpomínám, že jsem na něj někde koukal, ale říkal jsem si, že když je to vlastně humbacker, tak to asi musí znít jinak...no nevím, nemáte s tím někdo zkušenosti?

Orange Terror Bass
Ampeg SVT 410 HLF
0 xLajků:

5

No ja byt tebou tak bych se nestaral o vazby a prodal bych mi ho :-)

a kdyz uz ne tak bych  pokud tinemas nejak daleko zkusil bych se stavit u mistra macha at se na to koukne... pripadne at mi namota podobny.. je to velmi ochotny clovek...

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

6

Jé, Sigma... šup s ní do tématu o vintage asijských kráskách, prosím smile
Tohle je už teda spíš taková variace na Rick než přesná kopie... něco mezi originálem a D-Bass smile

m3 napsal:

pokud tinemas nejak daleko zkusil bych se stavit u mistra macha at se na to koukne... pripadne at mi namota podobny

Jo, ideální by bylo nějak vpašovat do obalu od toho singlu humbucker... to by bylo překvápko pro posluchače smile

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků:

7

m3 napsal:

pokud tinemas nejak daleko zkusil bych se stavit u mistra macha at se na to koukne... pripadne at mi namota podobny

To zní docela dobře, mohli byste mi na něj napsat kontakt?

mikulik napsal:

Tohle je už teda spíš taková variace na Rick než přesná kopie... něco mezi originálem a D-Bass smile

Jsem si toho vědom smile Zní spíš jako JB, kvůli tomu snímači, ale stejně je to moc pěkná slečna s krásně rovným a úzkým krkem a příjemným dohmatem smile

Orange Terror Bass
Ampeg SVT 410 HLF
0 xLajků:

8

Šak  vono  obšlehnout  dobře ricka bude asi složitější než udělat další PB.

0 xLajků:

9

Beo napsal:

http://rmpickups.cz/

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

10

m3 napsal:

http://rmpickups.cz/

Díky

Orange Terror Bass
Ampeg SVT 410 HLF
0 xLajků: