1 Naposledy upravil: petass79 (03. 06. 2008 10.30:54)

Téma: Nový Jazz Bass od Procházky

Tak mám novou lásku. Včera jsem si vyzvednul svého Jazz base na zakázku z dílny Petra Procházky. Jako předlohu jsem použil model Vintage 75.

K vidění na tomto linku http://picasaweb.google.com/petass79/JazzBass

Použité materiály:
Tělo - bahenní jasan, 2 kusy
krk - javor
hmatník - fládrovaný javor
hardware - Gotoh
snímače - Seymour duncan - Hot Jazz

Basa je aktivní, baterie je ukryta pod pickguardem. Z dodělávek ještě chybí přítlačný koutouč na hlavě pro D,G struny.

Jinak první dojem velice pozitivní, zatím jsem ji zkoušel jen doma a velice pohodlně se hraje. Trošku jsem se toho bál, roky jsem hrál na čtyřku K&K a od ledna kdy se začal stavět Jazz bass jsem měl starou 5-tku shark což byla nouzovka na doma abych nezapomněl hrát :-)

Během týdne bych to měl vyzkoušet ve zkušebně, ale zatím jsem unešen co z toho leze.

Po počátečním obcházení hudebnin a zkoušení amerických i mexivkých jazzbassů, kdy jsem byl hodně zklamán za což hodně může i neseřízený stav nástrojů (typicky český problém) jsem dal řeč u Petra Procházky u kterého už jsem servisoval K&K a rozhodl se stavět. Čehož teď nelituju protože v ceně 25tis mám nástroj se kvalitními snímači, HW a o kvalitě zpracování ani nemluvím. Když připočítám i budoucí servisní zázemí, jediná nevýhoda je případná prodej kdy basa ztrácí v ceně na originál Fender. Ale doufám, že basa u mě dlouho zůstane.

Doufám, že to nezní jako moc velká reklama, jen se chci podělit o radost z nástroje a ukázat kudy vedou alternativní cesty :-)

Tak a teď do mě:-)

0 xLajků:

2

Re: Nový Jazz Bass od Procházky

pěkné pěkné, ten skoro blaťas!

A co zvuková ukázka, bude?

Weber basses -> Eden WTX260 -> 2x10'' G-D & 4x8" Hocke
0 xLajků:

3

jestli hraje tak fajn jak vypadá, tak palec nahoru - pro tebe i mistra Procházku smile

blbě to vidím, tak se raděj zeptám - jak vyměníš tu baterku? je v tom pickguardu chlíveček s dvířkama nebo ho musíš celej sundat?

Bacchus, MarkBass, Soundelirium, efekty, pedály, krabičky, synťáčky, samplery, pružiny
0 xLajků:

4

Ooooo to je ovšem nádhera! Gratuluju, určitě bude hrát jako čert smile

0 xLajků:

5

Ničím nepřekvapující, leč roztomilé smile

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků:

6 Naposledy upravil: petass79 (03. 06. 2008 11.14:44)

PS: malá oprava basa je zatím pasivní, uvidím časem zda nechám vyfrézovat díru na baterku. Zatím mi zvukově přijde plnější než stará K&K při aktivu.  Jinak basu stavěl p. Grotzbach člen dílny Procházka.

0 xLajků:

7

Vypadá moc dobře... Krásný naturál :-)

často kladené dotazy: FAQ
něco o mně: Kurca Tovium
0 xLajků:

8

pěkné moc... tongue

0 xLajků:

9

Krásný jazz bass, krásný dřevo. Jen logo na hlavě by si zasloužilo nějak graficky zpracovat.

0 xLajků:

10

to víš čím lepší baskytara tím mín atraktivní logo....koukni na sadowskyho někdy to vypadá jak kdyby jim to tam lepil slepej......

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

11

Kubš napsal:

to víš čím lepší baskytara tím mín atraktivní logo

Souhlas,čím míň nápadný,tím líp smile

0 xLajků:

12

málo nápadný a nenápaditý není totéž. Není to podstatný, ale přijde mi že je chyba to ošidit, zvlášť u nástroje takovýhle kategorie. Ale málo kdo to má dobře vyřešený.

0 xLajků:

13

ale je to dost zvlastni....clovek udela kvalitni nastroj za takove prachy a znacku tam ma jak kdyby se podepsal lihacem....ale co proti gustu.....nastroj je supr...konkretne nevis odkama ma ten material....jestli ho nekde uz kupuje pripravenej,nebo si ho reze, susi sam....

Ibanez, Marshall, Cavon, SWR
0 xLajků:

14

no vidite a me ten podpis pride naprosto perfektni.....

0 xLajků:

15

jako podpis je dobrej to jako jooo..je hezkej...jen by mohl bejt vetsi...lepe umistenej....a jeste treba neco ktomu mensim pismem jako czech hand made nebo tak...ale to uz resim kraviny...

Ibanez, Marshall, Cavon, SWR
0 xLajků:

16

ghanta napsal:

czech hand made

tohle mi pride cirkusacky....vzpominam si na fokusky - made in korea for czech republic :-D

0 xLajků:

17 Naposledy upravil: petass79 (04. 06. 2008 07.44:00)

No ohledně toho loga, oni tam normálně dávaj nápis s větším písmem v perleti + mala kapka k tomu, což se mi k černejm značkám na krku vůbec nehodí. Jsem minimalista a takhle mi to přijde nejlepší. Až se na hlavu umístí přítlačná podložka pro struny d,g tak tak uz to nebude pusobit prazdny dojme a bude to fer.
Kdo má zájem se může mrknout na stránky p. Procházky...dělaj hlavně akustický věci a tam je to original logo http://www.guitar-makers.com/

Dřevo dostali neopracovaný a frézovali to podle šablon fenderu. Krk byl hranatý polotovar. Zaoblení mám klasický C jako na starých JB a krk je celkem masivní. Menzura a další rozměry jsou standartní. 

petass79 napsal:

Tak mám novou lásku. Včera jsem si vyzvednul svého Jazz base na zakázku z dílny Petra Procházky. Jako předlohu jsem použil model Vintage 75.

K vidění na tomto linku http://picasaweb.google.com/petass79/JazzBass

Použité materiály:
Tělo - bahenní jasan, 2 kusy
krk - javor
hmatník - fládrovaný javor
hardware - Gotoh
snímače - Seymour duncan - Hot Jazz

Basa je aktivní, baterie je ukryta pod pickguardem. Z dodělávek ještě chybí přítlačný koutouč na hlavě pro D,G struny.

Jinak první dojem velice pozitivní, zatím jsem ji zkoušel jen doma a velice pohodlně se hraje. Trošku jsem se toho bál, roky jsem hrál na čtyřku K&K a od ledna kdy se začal stavět Jazz bass jsem měl starou 5-tku shark což byla nouzovka na doma abych nezapomněl hrát :-)

Během týdne bych to měl vyzkoušet ve zkušebně, ale zatím jsem unešen co z toho leze.

Po počátečním obcházení hudebnin a zkoušení amerických i mexivkých jazzbassů, kdy jsem byl hodně zklamán za což hodně může i neseřízený stav nástrojů (typicky český problém) jsem dal řeč u Petra Procházky u kterého už jsem servisoval K&K a rozhodl se stavět. Čehož teď nelituju protože v ceně 25tis mám nástroj se kvalitními snímači, HW a o kvalitě zpracování ani nemluvím. Když připočítám i budoucí servisní zázemí, jediná nevýhoda je případná prodej kdy basa ztrácí v ceně na originál Fender. Ale doufám, že basa u mě dlouho zůstane.

Doufám, že to nezní jako moc velká reklama, jen se chci podělit o radost z nástroje a ukázat kudy vedou alternativní cesty :-)

Tak a teď do mě:-)

0 xLajků:

18

jj starý dobrý handmade...kolik to stálo??at se můžu vysmát lidem co kupujou drahý skládačky se "slavným" jménem

0 xLajků:

19

Kubš napsal:

jj starý dobrý handmade...kolik to stálo??at se můžu vysmát lidem co kupujou drahý skládačky se "slavným" jménem

Bylo to 24,5 tis + cca 1500 za zamky futral a drobnosti smile Pokud si člověk nechce něco tahat přes eBay a čekat jestli to bude v poho tak stavba je asi to nejlepší. Každej slušnej kytarář se ti pak o to bude velice levně starat a když se něco posere opraví se.

0 xLajků:

20 Naposledy upravil: Kubš (04. 06. 2008 09.40:29)

tak tuhle cenu sem  netušil-on je má na stránkách ale tohle mě docela vyrazilo dech.....nečekal sem že za tyhle exclusive featury nebude tak drsnej nášup...KRÁÁÁÁSA.....za tohle by v merice chtěli minimálně 3Jku dolarů

0 xLajků:

21

petass79 napsal:

teď nelituju protože v ceně 25tis mám nástroj se kvalitními snímači, HW a o kvalitě zpracování ani nemluvím

hoši, cena je hned v prvním příspěvku smile

btw když tohle vidim, tak se mi tyhle český custom stavby líběj čimdál víc..

0 xLajků:

22

davidak napsal:

Moc krasnej nastroj, gratuluju... Nemels nutkani si nechat postavit presnou repliku 75 JB? wink Ted neberu v potaz aktiv, ten se schova pod pickguard, ale myslim treba nastaveni trussrodu, neckplate a tak... smile

Znate nekdo jmeno Bill Nash? Dela presny repliky starych nastroju, neco jako Fender Custom Shop a jejich Time Machine serie:
http://www.nashguitars.com/gallery/basses.html

slysel jsem na to zatim samou chvalu, ale nevim o nikom kdo by to tady mel...

Jinak vcera jsem slysel Jurkovic JB a moc odvarenej jsem z toho teda nebyl, ale co jsem hral na nastroje od Prochazky (hlavne jazzovy kytary) tak jsem byl vždy mile prekvapen smile

0 xLajků:

23 Naposledy upravil: Kubš (04. 06. 2008 10.12:20)

insemin napsal:

Znate nekdo jmeno Bill Nash? Dela presny repliky starych nastroju, neco jako Fender Custom Shop a jejich Time Machine serie:

to se ti přiznám že mi příde jako totální humus-už sem na něj párkrát narazil na netu.....tyhle umělý ohrání v takovýhle míře to sou spíš zvratky(osobní názor) protože ten krk po celý dýlce ohranej to snad trošku přehání....

hele tam bude přirážka 30% v ceně za ten "skvělej" relic job.....

0 xLajků:

24

insemin napsal:

Znám, líbí, i když některý kousky křičej RELIC!!! na kilometry daleko smile Ale pochybuju, že by to tady někdo měl...

0 xLajků:

25

insemin napsal:
davidak napsal:

Moc krasnej nastroj, gratuluju... Nemels nutkani si nechat postavit presnou repliku 75 JB? wink Ted neberu v potaz aktiv, ten se schova pod pickguard, ale myslim treba nastaveni trussrodu, neckplate a tak... smile

http://www.nashguitars.com/gallery/basses.html

slysel jsem na to zatim samou chvalu, ale nevim o nikom kdo by to tady mel...

Jinak vcera jsem slysel Jurkovic JB a moc odvarenej jsem z toho teda nebyl, ale co jsem hral na nastroje od Prochazky (hlavne jazzovy kytary) tak jsem byl vždy mile prekvapen smile

Nutkání přesný repliky JB 75 nebyl hlavní záměr, ale musel jsem člověka co to stavěl korigovat, protože neustále přicházel s návrhy zlepšení oproti originálu, takže je to kompromis mezi orig designem a funkcí. Třeba kobylka je model pro JB od Gotohu. Originál co dávaj na sériový řady je hodně tenkej plech a i když sem ho tam původně chtěl kytarář mě přesvědčil, že bude lepší masivnější. Co se týče podložky uchycení krk, preferuju radši zapuštěný šrouby, protože když mam JB na sobě nic mě netlačí a navíc to při hře není vidět:-)

0 xLajků:

26

petass79 napsal:

Originál co dávaj na sériový řady je hodně tenkej plech a i když sem ho tam původně chtěl kytarář mě přesvědčil, že bude lepší masivnější.

Právě jsi vypustil džina z lahve big_smile big_smile

0 xLajků:

27

mikulik napsal:

Právě jsi vypustil džina z lahve

no jo pan "ono to pak nehraje tak fendr"
mikulíku dej už si do podpisu
"teoretik - odborník, praktik-fantasta"

big_smile big_smile big_smile D:

0 xLajků:

28

Kubš napsal:

mikulíku dej už si do podpisu
"teoretik - odborník, praktik-fantasta"

Á, u Vyvadilů snídali dneska vtipnou kaši smile

0 xLajků:

29

mikulik napsal:

Á, u Vyvadilů snídali dneska vtipnou kaši

ty voe dneska sem nesnídal....ale pravdu dím podle toho jak ses rozohnil :-D

0 xLajků:

30

Kubš napsal:

pravdu dím podle toho jak ses rozohnil

Právě že nerozohnil, ale zasmál smile

0 xLajků:

31

tak to sem rád :-D znělo to od tebe dost ironicky ... tak sem myslel že se moje narážka ujala až moc resp. spíš jak urážka wink i když slušnýho člověka pravda neurazí big_smile (ne já si dělám srandu)

0 xLajků:

32

Kubš napsal:

znělo to od tebe dost ironicky

To je ten problém internetový komunikace... vždyť víš kolikrát jsem z tebě měl pocit že vyskakuješ metr do vzduchu a přitom jsi byl vysmátej smile

0 xLajků:

33

Podle obrázků moc pěkná smile Mám rád klasický tvary.

My top 5 punkrock´s bassists : 1. Matt Freeman (Rancid)
                                             2. Chris #2 (Anti-Flag)
                                             3. Joe Principe (Rise Against)
                                             4. Roger Manganelli (Less Than Jake)
                                             5. Dan Adriano (Alkaline Trio)
0 xLajků:

34

Hele, pokud mas neco k tematu, klidne ozivuj 3 roky stare mrtvoly, ale pozamky typu "jj" nebo "tohle se mi libi" na uzitne hodnote fora moc nepridaji. Tak se dycky nejdriv podivej ze kdy je tema prosim. Nekteri lide sleduji forum pravidelne a prolistovat cele tema abzch se doyvedel ze se ti ten nastroj libi me akorat nakrkne.

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků: