1

Téma: Slapperi a jejich vyska strun nad hmatnikem

Ahoj, nedavno mi tusim ze MK posilal solo Stu Hamma a tam jsem si poprve vsiml, jak ten chlap ma straaasne nizocuko dohmat, nedelal jsem si s tim hlavu, ale dnes jsem stahl nejakou skolu od Larry Grahama a ten to tam mel teda naprosto tuplem nizko, tak se ptam, je to normalni a vubec mozny, ze ti lidi maj opravdu tak nizko struny??? Jen zvedavost - diky wink

Komba, basy, hlavy, kytary a tak.
0 xLajků:

2

Re: Slapperi a jejich vyska strun nad hmatnikem

těžko říct jestli z videa jde poznat jak nízko je dohmat přeci jenom sou to "mm"...ale ono je to těžký ultranízkej není taky žádný žůžo....

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

3

no to souhlas, jen si rikam, jestli to je prave, jak rikas, blbe poznat z videi, nebo to opravdu maj tak nizko....

0 xLajků:

4

IMHO Nízký dohmat: Při slapu není třeba velkého nápřahu. Lévá se tolik neunaví při intonaci. Pohodlnější přejíždění ze struny na strunu(vyšší rychlost laufů) a ještě pár drobností... Na druhou stranu - při špatné prstové technice můžou struny drnčet. Pro taping to taky není úplně nejlepší, ale dá se to vykompenzovat takovou tou gumičkou:) Já používám velmi nízký dohmat, prostě mi to sedí. A to, že Larry Graham a Stu Hamm maj nízký dohmat, je na 90% pravda, protože to celkově usnadňuje laufy apod. Toť můj názor na věc.

0 xLajků:

5

juhuuu napsal:

Ahoj, nedavno mi tusim ze MK posilal solo Stu Hamma a tam jsem si poprve vsiml, jak ten chlap ma straaasne nizocuko dohmat, nedelal jsem si s tim hlavu, ale dnes jsem stahl nejakou skolu od Larry Grahama a ten to tam mel teda naprosto tuplem nizko, tak se ptam, je to normalni a vubec mozny, ze ti lidi maj opravdu tak nizko struny??? Jen zvedavost - diky wink

Juhuuu: Myslis ze by se ti chtelo mi toho Grahama povesit nekam na Web ? Kdysi sem to tahal z DC ale stahl sem jen prvnich par minut. Ted sem pripojeny mobilem a jak znamo nasi operatori tahani z DC++ nedovoli.....

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

6

spider: cece telecom je svina, takze opravdu nechtelo, ale stahni si program BEARSHARE a ja dal hledat slovo bassguitar, ale soubor se jmenuje:

Bass Guitar Lessons & Techniques - Larry Graham - Super Slapping Bass - 1'03'01

stahlo se mmi to cca za 3hodky melo to opravdu dost lidi.... a jsou tam vripnuty japonsky titulky wink

jinak z bareshare se stahuje o dost lip nez treba z DC... opravdu sem si ho hooooodne oblibil.. pak tam je jeste naka 730MB sada lekci od Wootena a na to se taky chystam... ale tak za 2 tejdny, aby se mi nezpomalil net...

0 xLajků:

7

Sender: co u tebe znamena nizky dohmat?? kolik mm mas mezi Eckem a poslednim prazcem ??? diky

0 xLajků:

8

4mm

0 xLajků:

9

joj big_smile tak to mam ted 3mm a zda se mi to moc (no neni mi divu, kdyz hraju trosku i na guitar) takze jsem rad, ze to je normalni nastaveni.. diky

0 xLajků:

10

Splet sem se, pac sem mel u nulaku rope a zapomel ho vyndat, bez neho je to asi 2,5mm, vyhovuje mi to.

0 xLajků:

11

jasně že jo...je to fakt nutný...taky na tapping, kterej pak dostane ten správnej zvuk...

Custom Lubovka Procházka Jazz Bass 17" - made in smichov
Custom snimac SBS - made in slovensky pohranici
Custom Bayger Sustainer - made in vostrava
Regular and rectangular Hocke BN110H 100w - made in pardubice, near kaufland...
0 xLajků:

12

Sender napsal:

Splet sem se, pac sem mel u nulaku rope a zapomel ho vyndat, bez neho je to asi 2,5mm, vyhovuje mi to.

Co to je to rope smile

Ales Vychodil AVJB5
Fender Precision MIJ 1993 Rosewood fingerboard
Fender Precision MIJ 1986 Maple fingerboard
MARKBASS TTE800
MARKBASS NEW YORKER 804
0 xLajků:

13

vsem diky, mam to 3mm a je to dobry... nedrnci to nikde ani pri brilanci trskem a i tap je dobrej... diky

0 xLajků: