1

Téma: Olympijskej JB von USA

Tak je to tu, dneska mi po měsíci přišel džezbejs z emeriky. Z USA byl odesílanej 18.4. takže si dokážete představit to krásný měsíční čekání..

Je to Fender Jazzbass US Standart 2000, javor krk, Olympic White semi- transparent. Upgradnutej na Nordstrand snímače NJ4SV a aktivní 3 pásmovou elektroniku Audere. Původní snímače i elektroniku mám taky, pro případnej downgrade.

Koho by to zajímalo, tak tady je info (v čr jedna velká neznámá..):

snímadla: http://www.nordstrandpickups.com/bass-p … ional.html
aktivka: http://audereaudio.com/JZ3.htm

Krabice přišla dneska ráno a hrkala, to nebylo dobrý znamení. Tak jsem jí rozdělal a nebyl zrovna moc nadšenej. Basa šla samozřejmě na dva kusy, jenže blbec prodejce je nijak nezajistil proti posunutí, takže díly uvnitř hrkaly o sebe a tak..

http://ulozna.soulslavers.com/soubory/davidak-190508-153325-krabice.jpg

Takže k důsledkům jeho blbýho zabalení- jak tam uvnitř lítala, tak nařážela straplockem do krajů krabice, takže u jednoho z nich se odštípnul kus barvy, celej se ohnul.

http://ulozna.soulslavers.com/soubory/davidak-190508-153641-tukanec.jpg

A co je horší, krk ťukal do kobyly 2hym a 3tím políčkem hmatníku.

http://ulozna.soulslavers.com/soubory/davidak-190508-153959-krcev.jpg

Prodejce byl příjemnej, asi mu to ale moc nemyslelo, je to zbytečný a škoda. Dokonce snímače byly zapojený obráceně- krkovej u kobyly atd, a to byly zatraceně jinak dlouhý! Ovšem je to jen kosmetika a punc smile

Teď k tomu příjemnějšímu..

Takhle vypadala s původním perloid pickem:

http://ulozna.soulslavers.com/soubory/davidak-190508-154200-perloid.jpg

Ale ten půjde k Bohymu smile

No a takhle vypadá v celý svý kráse s želvou:

http://ulozna.soulslavers.com/soubory/davidak-190508-154542-hlava.jpg
http://ulozna.soulslavers.com/soubory/davidak-190508-154604-zada.jpg
http://ulozna.soulslavers.com/soubory/davidak-190508-154648-telo.jpg
http://ulozna.soulslavers.com/soubory/davidak-190508-154815-audere.jpg
http://ulozna.soulslavers.com/soubory/davidak-190508-154856-cela-predek.jpg
http://ulozna.soulslavers.com/soubory/davidak-190508-154913-cela-zadek.jpg

Ten transparent se strašně špatně fotí, je to vidět snad jen na těch zádech, je tu zataženo, takže se to moc nedá..

A pocity z ní? Je těžká! Jde krásně do ruky, ale bude chtít seřídit. Zvuku se věnovat zatim nebudu, jsou na ní starý struny a kombíčko co tu mám je takový srandovní smile Večer napíšu víc o zvuku.

0 xLajků:

2

Re: Olympijskej JB von USA

bump wink

still got the blues... for RnR smile
Jsem  TU
https://stepanaxman.com/
0 xLajků:

3

Tak ses dočkal...

Prodejce byl teda koumák, ale co, aspoň tě nebude první šrám, kterej se ti povede, tolik mrzet smile natural relic, prostě...

Ty knoflíky mna poťácích jsou teda impozantní... a želva je mnohem hezčí než perleť, teda.
Myslim, že nás brzo čeká test P versus 2 x J featuring Cimar big_smile big_smile

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků:

4

mikulik napsal:

a želva je mnohem hezčí než perleť, ted

http://static.cellfish.com/public/7/1/9/157719/64.jpg

hehe ten sound bude asi dobrej to bude JB z dnešní doby, dost sem o tom přemýšlel a kdo by dneska chtěl 40 let starej zvuk??? :-D

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

5

no ja hlavne doufam ze se tohle vsechno dostavi do Nymburka wink
to abychom si tam zamluvili specialni mistnost na testovani Fendaaaz big_smile

Jsem  TU
0 xLajků:

6 Naposledy upravil: Štěpán Axman (19. 05. 2008 15.12:57)

Kubš napsal:

kdo by dneska chtěl 40 let starej zvuk??? :-D

jj, presne tak....taky nechapu

Jsem  TU
0 xLajků:

7

co na to říct...je to debil, takhle tu basu zbytečně poničit
bych mu urazil ruce
jinak vypadá pěkně...ať slouží

0 xLajků:

8

Axlík napsal:

noooo, moje 51, 4x12 a celoflaska by ti mohla oponovat, ale co uz

...a  ty nám 51ku neukážeš, hodný strýčku Axlíku?

0 xLajků:

9

eh, ale to vis ze jo, jen potrebuju nabrat energii na report takoveho kalibru smile
jen co vyresim kde a s kym bydlet, hned se na to vrhnu wink

Jsem  TU
0 xLajků:

10

mikulik napsal:

...a  ty nám 51ku neukážeš, hodný strýčku Axlíku?

tam není co řešit vizuálně je to krása

0 xLajků:

11

tak mě napadá kde je dali aby davidakovi spočítal kolik už měl bas a napsal mu že není normální :-D jak to rád píše mně....

davidak ted má posvícení a dlouho ho mít bude a z prozatimních dopisovatelů do tohodle threadu by ho měl asi každej včetně mě tohle je pěknej stroj - moderní zvuk, klasickej vzhled...no co víc si přát  smile kua jen aby mi to stálo taky doma taková dobrá machrovačka

0 xLajků:

12

Davidak: Krasny nastroj, gratuluju. Fakt skoda, ze Amik mel v tomto ohledu hlavu akorat jako zaklopku na krk... Ale je to jen kosmetika.

Fotky jsem projel 2x, fakt moc hezka basa. A zelva je (na teto base) mnohem lepsi, nez perlet smile

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků:

13

Kubš napsal:

tak mě napadá kde je dali aby davidakovi spočítal kolik už měl bas a napsal mu že není normální :-D jak to rád píše mně....

Kubsi, ty jsi proste ten dedecek prukopnik a to ti uz nikdo neodpare wink (mimochodem, ja za tech 10let, co hraju, vystridal o neco vic, nez 10 bas - byt pomerne brzo jsem mel 2) smile

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků:

14

Děkuju moc za komenty wink Ztaim vyhrává želva, ale perleť je taky pěkná, basa je pak taková jemně elegantní.

Když už sme u toho- dá se s tim na hmatníku něco dělat? Nějakej druh zalakování nebo tak..? Ne že bych to chtěl nějak řešit, ale pokud tu je nějaká možnost v tomhle smyslu, rád bych o ní věděl.

0 xLajků:

15

d.a.l.i napsal:

Kubsi, ty jsi proste ten dedecek prukopnik

jojo ale stejně bzííííííík si myslím bzáááááák že to je uplně bzůůůůůůůůk normální

davidak měl tu cestu ke správný base tak stejně dlouhou (v kusech/roky) jak já smile

0 xLajků:

16

panejo tak uz ses dočkal :-) paráda,fakt škoda těch bouchanců,zalakovat by ten hmatník měl jít si myslim ... gratuluju a je fakt že ta korytnačka tomu sluší :-)

0 xLajků:

17

Skvělá barevná kombinece (s tim želvovym pickem), škoda toho zabalení... A jak to hrá?

OLP mm3, Fade jazz bass, Gallien Krueger 1001 RB-II, Gallien Krueger 410 RBH
0 xLajků:

18

Úžasná barva! Na oděrky kašli, ta basa je stejně nebezpečně elegantní.  smile Super.

0 xLajků:

19

to teda si i ten muj amik dal vetsi praci s preklizkovim preclem...chmm ...
jinak mne se tam vic libi svetlej pick.. idyz ten perletovej nic moc slusela by tomu slonovinova... ted sem videl takovejdle preclik..

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

20

a co poslat amikovi ty fotky ať pošle nějakou kačku zpět, když to vlastní blbostí zku*vil, jestli je s nim řeč...

Jack Pampero Workingman Traynor & Soundelirium
0 xLajků:

21

No gratulace veliká, ten transparent je úžasnej a osobně teda hlasuju pro PERLEŤ, PERLEŤ, PERLEŤ. To je pak parádní olympic blondýnka...

Hrozně rád si ji vyzkouším, ta aktivka a snímače jí rozhodně posunou úplně jinam...:)

A ten prodejce, to je opravdu hňup... Mě by nesralo, že je obouchaná, ale že je to úplně zbytečný, stačí je zabalit do bublinek a není co řešit...

Neuser for president! Sadowsky, Fender a Vlasak taky...
0 xLajků:

22

Prodejce je hňup, ale to je tak všechno co si na něm vezmu. Nebudu ho prosit o dolary, jejihž suma je stejně strašně relativní v tomhle, navíc to není ebay, ale TB.
Mám z ní velkou radost, začínám si zvykat.

Teď jsem na ní měl možnost hrát vedle MM Sabre a co se úrovně zvuku týče- odezva na hráče, dynamika atd, tak jsou na tom hodně podobně, rozdíl je tam prostě akorát v tom, že jedno je MM a druhý JB smile

Měl jsem stach, že ta aktivka z toho udělá modernu, ale to jako vůbec. Zůstal tam krásnej dřevitej JB zvuk, akorát pokud chci, tak je nakopnutější. Zkrátka potvrzuje se mi Klusiho rčení, že kvalitní aktovka nikdy neublíží, ba naopak smile

0 xLajků:

23

Takže beru zpět. Amík za to nemůže. Teď jsem si s ním mejloval, čtěte:

"And this is exactly why I didn't want it shipped without the hard case and outside of the united states. It was packed tight with tape and bubble wrap before shipping. Did the box looked damaged at all? Did it look like it had been opened in customs and re-packaged? As for the straplock to have done that, it had to have taken a pretty good hit. I would submit a claim a insurance claim so you can get compensated.

It makes me sick to see the bass in that kind of condition, but that's what insurance is for I guess.

If I can aid in your insurance claim in any way, please let me know.

For the record, the bass originally came with a tort pick guard. I think I prefer the look of tort over the white guard. I bet it looks great."

Takže kdo sou zmrdi? Celníci!! Sem fakt naštvanej. A nic si na nich nevezmu, samozřejmě. A, předpokládám, opět o jednoho člověka, co pošle do světa, míň. Kvůli jednomu čekýmu debilovi.

0 xLajků:

24

tak to je luxus

prozraďte mi někdo k čemu sloužej ty díry ze zadu, ty pod kobylkou.. au, nebijte mě

a ještě, to jsou odrazy okolí, nebo přes lak prosvítá kresba dřeva ? smile

Fender & Bender >>> Gibson GB440 >>> Soundelirium the40.1
0 xLajků:

25

Anuris napsal:

tak to je luxus

prozraďte mi někdo k čemu sloužej ty díry ze zadu, ty pod kobylkou.. au, nebijte mě

a ještě, to jsou odrazy okolí, nebo přes lak prosvítá kresba dřeva ?

to jsou díry, kudy provlíkáš struny, který vedou skrz kobylku a tělo.

jo, prosvítá kresba dřeva, na fotkách to není moc vidět..
smile

0 xLajků:

26

davidak napsal:

Takže kdo sou zmrdi? Celníci!! Sem fakt naštvanej. A nic si na nich nevezmu, samozřejmě. A, předpokládám, opět o jednoho člověka, co pošle do světa, míň. Kvůli jednomu čekýmu debilovi.

Nojo...s celní verbeží nemám dobrou zkušenost, když mi asi měsíc drželi bednu a když člověk zavolal tvrdili že je vše v pořádku a už to vezou...zítra to mám doma...na druhý den sem volal a že něco chybí tak to nemohli vézt....člověk zjišťuje, a už nic nechybí už to mají vše....a už to vezou.....volám kde jsou a ono něco chybí.....      sem myslel že mě jebne, to se tak 3krát opakovalo. Nečekal jsem že je toto možné . ****y jedny. FUJ FUJ

Jinak zpět k té base smile . Mě se osobně víc líbí s tím perleťovým pickguardem ...je to takové decentní , ale jestli tobě s želvou tak jí měj rad s želvou smile

NEUSER Courage-fretless 6str (1991) ,   FENDER American Standard Jazz Bass (2012),  CORT A5 - EMG pickups,      Dundeeho - Jazz Bass smile
David Eden WTX-260  ,   SWR Goliath 2x10 (x2),  HOCKE BN110
0 xLajků:

27

No a jak to mas s tou pojistkou o ktere psal ten amik? Bylo to pojisteny? Muze ti dodat nejaky fotky jak to bylo zabaleny, pripadne fotky basy bez poskozeni pred odeslanim?

Bacchus, MarkBass, Soundelirium, efekty, pedály, krabičky, synťáčky, samplery, pružiny
0 xLajků:

28

HOVADA!!!

Grrr... to prostě nechápeš sad sad

0 xLajků:

29

Fender Jazzbass US Standart 2000, javor krk, Olympic White....co dodat. Gratuluju

anybody wants to get mellow, you can turn around and get the fuck out of here
0 xLajků:

30

moc pekna! odkad jsi ji objednal ,kdyz ne z ebay?

Jantar bass - jo zacatky smile, Ibanez SR300DX ve světě smile
Hartke HA3500 - Od Hartke už ani suché z nosa. Warwick WCA 411,  Ibanez ATK400 = minulost sad

MM Sterling (2007), Peavey Mark III Series 300 CHS Bass + Mesa Boogie 210 diesel + Tc flashback
Music Man Club #12
0 xLajků:

31

k tý pojistce- pochybuju, že bych někomu něco dokázal. po rozmluvě s kubšem a klusim to opravdu nemá cenu, pojistka má význam až ve chvíli kdyby se třeba ztratila a aby mi USPS napsalo, ať to pošlu na posouzení.. hahahaha smile

jinak bavili sme se s mikulíkem, zajímala ho ta barva, tak jsem jí vyblejsknul s bílym papírem wink

http://ulozna.soulslavers.com/soubory/davidak-200508-102925-barva.jpg

0 xLajků:

32

Hele, akorát si tak furt říkám - není spíš tohle Transparent Blonde než Olympic White...? Pokud vím, tak oly white je regulérní neprůhledná barva, dřevo bylo vždycky vidět pod blonde...

Ono se to často zaměňuje, u starejch vyžloutlejch exemplářů už zpravidla skoro není poznat co je co smile

0 xLajků:

33

Jóóó to netušim smile

Ale řikat "olympic white" zní líp wink

0 xLajků:

34

No tak to každopádně smile Ale vsadil bych svoji tabatěrku, že je to ve skutečnosti transparent blonde smile

0 xLajků:

35 Naposledy upravil: starKee (20. 05. 2008 21.52:16)

Nádhera,graulujem a fakt tým,čojej tak ublížili ruky dolámať je málo.Aj som sa teda naľakal,lebo práve som vyplatil moju prvú basu z USA  http://www.basslife.net/customjazzbass4sale.html  teda dúfam,že sa jej tiež niečo záhadného cestou nestane,ale pôjde v celku,nie demont.

KGB"Marta">>EBS Valvedrive,BassIQ,WahOne,DynaVerb>>Custom JazzBass z americka,Parker PAB 40(akust.),
Nordstrand NORDY VJ5
0 xLajků:

36

tak to je drsný :-D

0 xLajků:

37

Píčusové, střílet to prakem do kulí!

Jinak gratulace k nádherné base a hlasuju pro ŽELVU, ŽELVU a ještě jednou ŽELVU!

často kladené dotazy: FAQ
něco o mně: Kurca Tovium
0 xLajků:

38

kurcatovium napsal:

Píčusové, střílet to prakem do kulí!

ale no tak nezávid....

0 xLajků:

39

myslím,že to patrilo colníkom

KGB"Marta">>EBS Valvedrive,BassIQ,WahOne,DynaVerb>>Custom JazzBass z americka,Parker PAB 40(akust.),
Nordstrand NORDY VJ5
0 xLajků:

40

To rozhodně patřilo celníkům, kdo to nepochopil je impotent...

PS: Kubšíku já jsem s basou naprosto spokojen, momentálně jsem v tomhle směru gas-free.... :-D
(to se ovšem nedá říct o mých střevech :-D :-D )

0 xLajků:

41

kurcatovium napsal:

PS: Kubšíku já jsem s basou naprosto spokojen, momentálně jsem v tomhle směru gas-free.... :-D

to já byl vždycky tak dokud.....neboj ono to příde

0 xLajků:

42

ono tie všetky plyny sú strašné sv..e

Nordstrand NORDY VJ5
0 xLajků:

43

starKee napsal:

moju prvú basu z USA

tak ta vypada zle .. gratulace az pride nafot a hod do galerie hezkej kousku wink

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

44 Naposledy upravil: S1dewinder (21. 05. 2008 08.29:49)

Teda, moc pěknej kousek, a zvuk má určitě taky parádní:-)
Já bych si jí teda nechal s perleťovým PG, tort bych si dal spíš k tmavýmu hmatníku, ale proti gustu...;)

Jo a celníkům se Schengenem otevřeli ty hranice, tak se kluci nuděj a bůhví co tam s těma zásilkama dělaj. Docela štěstí, že nedorazila ještě v horším stavu. Hovada:(

This song is about a bunny rabbit. If you dont like bunny rabbits then fuck you.
-Daron Malakian
0 xLajků:

45

2 m3:keď si tu stránku zroluješ až dole tak tam sú foto v takej kvalite,že neviem či to zvládnem lepšie.

Nordstrand NORDY VJ5
0 xLajků:

46

kdyby někoho zajímalo, jak to zhruba hraje, tak tady
http://www.ez-serve.net/media/bass_riff … preamp.zip
jsou ukázky, ještě od prodejce a ještě před instalací novejch snímadel, jen s novou aktivkou.

0 xLajků:

47

Kubš napsal:

to já byl vždycky tak dokud.....neboj ono to příde

co na tohle říct jinýho než: "Piss off, sucker!"
takhle ničit ideály mladejm klukům... já jsem spokojen a doufám, že i dlouho budu (pokud nikde nenarazím na to co mám v podpisu za babku) a má to hned několik důvodů, ale to je OT jak p*ča, takže končím

0 xLajků:

48

kurcatovium napsal:

co na tohle říct jinýho než: "Piss off, sucker!"

nádávej, urážej ale agrese tě z cesty nekonečného GASu  nesvede...začne vrtat červ, není ta emerika přeci jen lepčí, a kruci proč si jí nepořídit dyt ten climax je už za 5OO dolarů...:-D
stejně tak jako ted zcela jistě vrtá většině JB manů "sou opravdu ty nordy a audere tak dobrý abych je vyměnil místo těch  kvalitních fender snímačů"

davidak zná odpověd :-D

0 xLajků:

49

davidak napsal:

to jsou díry, kudy provlíkáš struny, který vedou skrz kobylku a tělo.

jo, prosvítá kresba dřeva, na fotkách to není moc vidět..
smile

smile ahaaa, dik, tak to je dobry

myslel jsem že jsou ty díry spíš u preclíků než u JB

Fender & Bender >>> Gibson GB440 >>> Soundelirium the40.1
0 xLajků:

50

Anuris napsal:

myslel jsem že jsou ty díry spíš u preclíků než u JB

American Series, respektive American Standard je mají běžně, JB i PB smile

0 xLajků:

51

jj jen škoda že některý modely(možná všechny) nemaj možnost volby jak člověk chce provléci strunu....myslím že někdy to může bejt na škodu mít volbu jen skrz dřevo smile

0 xLajků:

52

Kubš napsal:

jj jen škoda že některý modely(možná všechny) nemaj možnost volby jak člověk chce provléci strunu

Já myslim, že u Standardů si můžeš vždycky vybrat, né? Jak to je u tebe, Davidááku?

0 xLajků:

53

mikulik napsal:
Kubš napsal:

jj jen škoda že některý modely(možná všechny) nemaj možnost volby jak člověk chce provléci strunu

Já myslim, že u Standardů si můžeš vždycky vybrat, né? Jak to je u tebe, Davidááku?

no právě že od pekelnílka mám info že nemůže....

0 xLajků:

54

http://ulozna.soulslavers.com/soubory/davidak-190508-154648-telo.jpg

ani davidak nemá možnost pokud mě moje dioptrické oko na dálku nevidící neklame tak ani zdež nejsou díry výrobcem v kobylce vytvořeny

0 xLajků:

55

Kubš napsal:

ani zdež nejsou díry výrobcem v kobylce vytvořeny

Ty jsi národní obrozenec smile

To je teda vopruz, vidíš, já bych čekal, že to bude v dnešní době už standardní možnost... to teda Fendři trochu prokaučovali... hmm

0 xLajků:

56

Kubš napsal:

myslím že někdy to může bejt na škodu mít volbu jen skrz dřevo smile

proč?

Fender American Jazz Bass, Rickenbacker 4003, Warwick RB Streamer Std 4 FL BK OFC, Palatino VB-004 3/4, Stagg EDB 3/4 BK
Ampeg SVT-4 Pro, EBS 410 Evolution ProLine 2000, Gallien-Krueger 115RBH
Korg DTR-1000, EBS FuzzMo, Boss SYB-5 (+Roland EV-5), Electro-Harmonix BASS MONO SYNTH
TC Electronic BG250-112, Ampeg PF-350, Ampeg BA-108
0 xLajků:

57

johnybass napsal:
Kubš napsal:

myslím že někdy to může bejt na škodu mít volbu jen skrz dřevo smile

proč?

protože někdy může jistá agresivita zvuku chybět

0 xLajků:

58

Tvoje oko nelže, struny musej skrz smile A agresivita zvuku mi nechybí.. wink

0 xLajků:

59

davidak napsal:

A agresivita zvuku mi nechybí..

jj ale třeba můj osobní názor je že nespokojenost pekelníka s SPB3 byla právě tím že si ten snímač nesedl s touhle koncepcí, zvuk je pak moc basovej  a chybí ta typická QP dravost (která ve spojení s kobylkou Bad Ass dělá to správný peklo....)

0 xLajků:

60

Já myslím, že je dobrý si vyzkoušet obě možnosti, přece jen každej má o zvuku odlišný představy. Takhle je člověk už víceméně postavenej před hotovou věc... anebo jedině dokoupit kobylu s dírkama... jak říkám, tohle mi přijde, kór u takový značky jako je Fender, dost chabý. To je jak když u Fabie musíš připlácet i za víko schránky v palubní desce big_smile

0 xLajků:

61

mikulik napsal:

Já myslím, že je dobrý si vyzkoušet obě možnosti, přece jen každej má o zvuku odlišný představy

zase když máš jen jednu,tak ju máš a hotovo....nemůžeš spekulovat big_smile
ale né,klidně bych si to zkusil i se strunama klasicky kdyby šlo,ale vrtat díry do kobyly asi nebudu big_smile

0 xLajků:

62

Tak nad tím jsem fakt nikdy nepřemýšlel...právě mi naopak bylo divný, proč ty díry v kobylce mám, když jsem si jazze koupil. Jsem si pak řekl, že asi dělaj jen jednu univerzální, kterou cpou na všechno...Schválně zkousím obě varianty, až budu měnit struny, abych si potvrdil, že mi ona "dravost" opravdu chybět nebude...

Fender American Jazz Bass, Rickenbacker 4003, Warwick RB Streamer Std 4 FL BK OFC, Palatino VB-004 3/4, Stagg EDB 3/4 BK
Ampeg SVT-4 Pro, EBS 410 Evolution ProLine 2000, Gallien-Krueger 115RBH
Korg DTR-1000, EBS FuzzMo, Boss SYB-5 (+Roland EV-5), Electro-Harmonix BASS MONO SYNTH
TC Electronic BG250-112, Ampeg PF-350, Ampeg BA-108
0 xLajků:

63 Naposledy upravil: Kubš (23. 05. 2008 12.08:54)

já mylsím že to je super třeba pro 5strunky, často si lidi nechávaj H v kobyle a EADG skrz tělo....má to i docela logiku vzhledem k riziku blátivosti Hčka...

ale což o to na výběr o to nejde spíš jde o to že člověk pak musí přemýšlet jinak co se týče zvuku....a jestli se nepletu tak u JB ani PB třeba skrz struny nebyly jako původní featura...

0 xLajků:

64

První generace Precisionů měly string through smile A přes kobylku to taky nešlo...

0 xLajků:

65

mikulik napsal:

První generace Precisionů měly string through  A přes kobylku to taky nešlo...

já vím ale já mluvím o dnešních používáných basách.....ne o nákej vykopávkách (štouch štouch štouch posílám do brna)

0 xLajků:

66

big_smile
ja teda nevim... pro me je rozhodujici funkcnost. Ale vzhledem k tomu, ze si planuji dat na preclik HB EMG s aktivkou, delenej necham klasicky s tonovkou, a jeste tremolo a hipshot d-tuner, tak asi nejsem do tehle debaty ten pravej... ;-)

Fender P-bass s hromadou páček, kytarovým snímačem a tremolem, SG Les Paul 100, line6 pod hd 500X, Andy's drive, MXR dyna comp, Strymon DECO, Way Huge Pork Loin, TC 3rd Dimension Chorus
0 xLajků:

67

Tak to bych pak docela rád viděl, až to bude hotový... smile

0 xLajků:

68

mikulik napsal:

Tak to bych pak docela rád viděl, až to bude hotový...

mikuldo myslím že tohle znásilnění si nechám ujít

0 xLajků:

69

Jazz Bass má pokud vím možnost volby struny skrz nebo na kobylku od 94 roku. Mám jazz bass z roku 03 a tan tu volbu má. Mluvím tedy o smerican serii. Osobně způsob uchycení strun nepovažuju úplně za podstatný, dřív jsem věřil že skrz tělo je lepší.

0 xLajků:

70

deafslap napsal:

Jazz Bass má pokud vím možnost volby struny skrz nebo na kobylku od 94 roku.

no davidak má myslím usa standard z roku 01 a nemá tu možnost....nejspíš to záleží na "sezonní nabídce"

uchycení je myslím zajímavý pro
pro experimentátory který rádi zkoumaj co a jak bude hrát nejlíp , na druhou stranu někdy mín je víc :-D

0 xLajků:

71

Kubš napsal:

mikuldo myslím že tohle znásilnění si nechám ujít

Mně by to zajímalo... sice preferuju stock verze, ale když je basa pořádně znásilněná, musí to moje perverzní já vidět smile

0 xLajků:

72

Úplnou náhodou se ke mně dostala nahrávka těhlech snímačů na jazzbassu v rukou Jura Griglaka, tak kdo by si chtěl poslechnout, je to tady:

http://www.edisk.cz/stahni/51512/NORDST … .38MB.html

0 xLajků:

73

A jak valí ten preamp? Koukal jsem se na jejich stránky a dost mě zaujal...

Fender P-bass s hromadou páček, kytarovým snímačem a tremolem, SG Les Paul 100, line6 pod hd 500X, Andy's drive, MXR dyna comp, Strymon DECO, Way Huge Pork Loin, TC 3rd Dimension Chorus
0 xLajků:

74

S preampem jsem maximálně spokojenej. Nejdřív sem měl strach, že pokurví JB zvuk, ale není tomu tak, naopak, tu basu to nakopne a hraje to podle mě suprově. Těžko říct, jakej podíl na zvuku maj snímadla, jakej preamp.

Je tam volume, balance, 3 pásmovej eq a takovej třípolohovej přepínač s přednastavenejma filtrama- jakoby zvýraznění basů/středů/vejšek. Ty vejšky sou pak hodně perkusivní, basy dost hutný, já mám rád du střední polohu. Užitečnou věcí je maličká ledka, která po zapojení káblu indikuje stav 9V baterky.

Budu rád, pokud se k tomu vyjádřej i srazoví klucií, který jí teďka slyšeli, já mám viceméně porovnání jen s MM preampem a to je trochu o něčem jinym.

Tady jsou ukázky ještě od původního majitele, v tu chvíli s Fendříma snímačema http://www.ez-serve.net/media/bass_riff … preamp.zip

0 xLajků:

75

davidak napsal:

Budu rád, pokud se k tomu vyjádřej i srazoví klucií, který jí teďka slyšeli

velmi rad. velmi pekne. nakopnute. zvukem mi to pripomina trosku Fender Jaguar bass, kterej jsem nedavno slysel a drnknul si. Nakopnutej JB sound proste... vic basu, vic tlaci. moc pekne.

Jsem  TU
0 xLajků:

76

opět gratuluju wink věřím že ta basa bude hrát pěkně moc pěkně...

0 xLajků:

77

Inu pěkně to hraje... :- ))))

0 xLajků:

78

Kubš napsal:
mikulik napsal:

a želva je mnohem hezčí než perleť, ted

http://static.cellfish.com/public/7/1/9/157719/64.jpg

hehe ten sound bude asi dobrej to bude JB z dnešní doby, dost sem o tom přemýšlel a kdo by dneska chtěl 40 let starej zvuk??? :-D

big_smile

0 xLajků: