1

Téma: Cort EVL-Z4B

Tak sem si prohlížel katalog CORT a narazil sem na tuhle pěknou basu http://www.musiccenter.cz/Cort-EVL-Z4B- … erie:15161 hodně se mi libí ten povrch neuťape se to , snimáče se mi zdají slušné tvar trochu atipický ale celkem povedený co říkate vy?? nevím jak stou kobyl je to dobre?? dík za rady...:cool:

Cort Action -> Peavey TKO 115 s
0 xLajků:

2

Re: Cort EVL-Z4B

Dneska jsme si z designove stejnejch kytar delali s Jenichem legraci, ze by nebylo spatny na tyhle metal-goth-death nastroje hrat jazz smile
Dneska je tahle uprava docela v mode, nicmene clovek nikdy nevi co za drevo se pod tim skryva hmm
Ten vydlab na pravacku - jestli pak nevytvari potom prilis ostrou hranu, na kterou by se blbe pokladala ruka?

CEILIN KAT IZ WATCHIN U MASTERBATE
0 xLajků:

3

Dante napsal:

Ten vydlab na pravacku - jestli pak nevytvari potom prilis ostrou hranu, na kterou by se blbe pokladala ruka?

šak jistě než bych ji vyzkoušel tak bych si ji jel vyzkoušet do brna a nemysdlím si žře by na to nešel hrát jazz cortky sou většinou unyverzalní ale já bych na to hral max takovej heavy metal hard rock

0 xLajků:

4

má to něaké výhody že vedou  struny basou?

0 xLajků:

5

Anteus napsal:

má to něaké výhody že vedou  struny basou?

Tak v tomhle se nazory hodne ruzni. Nekteri rikaji, ze delsi sustain (ja souhlasim). Zpravidla jde o vetsi sklon struny za kobylou, coz je urcite dobra vlastnost. U tehle cortky se mi zda, ze ale sklon zas takovy nebude. Jinak to ma jednu gigantickou nevyhodu - neprakticnost. Pri meneni strun nebo nedejboze, kdyz ti nejaka praskne na koncerte. Normalne to vymenis behem par vterin, ale s timhle se ti doba muze az zdvojnasibit a navic se nevyhnes asi sundavani basy z tela pri vymene.

0 xLajků:

6

no sice nejsem zas taky měničš strun ale přece to nebude jednoduché ale fakt se mi zamllouvá pry hutný zvuk a jaký máš názor na ty snímače?

0 xLajků:

7

Anteus napsal:

jaký máš názor na ty snímače?

Nevim, neznam, s EMG zkusenosti velke nemam.

Nicmene "hutny zvuk" je oblibeny reklamni kec, bral bych to s rezevou. Na EMG se mrkni do ostatnich topicu, treba tam na ne narazis.

0 xLajků:

8

Dante napsal:

Nicmene "hutny zvuk" je oblibeny reklamni kec

no já si kupoval basu cort na doporučení a na netu stálo že má hutný zvuk a zvuk hutný má ale vždy to pravda nemusí...tak či tak si chce každý přivydělat

0 xLajků:

9

Já myslím že to může hrát slušně, EMG jsou dobré snímače, tady z nějakého důvodu zařazené na index..

Lakland  JO5, Fender precision elite (1983), Ibanez ATK 305, Cort GB 75JJ, Crafter pětka akustická
Aguilar ag700+sl 410
K volšovým rukám volšový tělo!
0 xLajků:

10

Snímače EMG HZ a aktivku EMG BTS mám pětce (Schecter C-5) a jsem s nimi spokojený, chovají se bezproblémově, nebrumí, nešumí víc než by bylo nutné (s vytaženými výškami) a zvuk mají pěkně podle basy, tak jak to má být. Na té aktivce mi snad jen chybí korekce středů, ale to se dá bez problémů dohnat buď na zesilovači a nebo obejít to pomocí korekcí výšek a basů (např. staženém obého vytáhneš středy). Baterku to taky nijak extrémně nežere, mám ji tam cca rok a pořád ještě nemusím měnit). Myslím si, že se snímači a aktivkou nešlápneš vedle, hutný zvuk z toho lze dostat poměrně spolehlivě, sice za cenu ztráty konkrétnosti, což je ale normální.
Basu ale neznám, tak nevím, co leze z ní - a na tom to bude záviset taky docela hodně smile

Schecter C-5, Fender JB 62 RI MIJ (89)
Ampeg SVT-3 Pro, Ampeg SVT 410 HLF
0 xLajků:

11

Dante napsal:

Jinak to ma jednu gigantickou nevyhodu - neprakticnost. Pri meneni strun nebo nedejboze, kdyz ti nejaka praskne na koncerte.

Počkej, co je na tom nepraktickýho? Nastavíš strunu zezadu k výřezu, provlíkneš tělem a dál je postup úplně stejnej jako s pevnou kobylou. Něco jinýho je u kytar s tremolem, tam to je opravdu peklo, ale u bas s pevnou kobylou jako fakt ne. smile

Dante napsal:

Normalne to vymenis behem par vterin, ale s timhle se ti doba muze az zdvojnasobit

takže dva páry vteřin? To pořád docela jde big_smile big_smile big_smile

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků:

12

struny by mi ani tak nevadily spíš de o tu basu ale COrt mě zatím s kvalitou nezklamal

0 xLajků:

13 Naposledy upravil: Dunde.e (27. 05. 2008 15.45:23)

budeš na to muset kupovat delší struny. Hlavně u éčka bude problém, protože vetšina Estrun ma už kousek za nultým pražcem odstupňované omotání. Já mám struny dadario a u ečka mám na své cortce cca 27mm rezervu, pak už ubývá závitů na struně. ¨To samé platí pro strunu H, u A D G ale už je to omotání až do konce stejné.

Nevím jestli struny pro delší menzuru, resp. provlíkané bývají běžně na prodejnách a které lze použít ??

NEUSER Courage-fretless 6str (1991) ,   FENDER American Standard Jazz Bass (2012),  CORT A5 - EMG pickups,      Dundeeho - Jazz Bass smile
David Eden WTX-260  ,   SWR Goliath 2x10 (x2),  HOCKE BN110
0 xLajků:

14

a ta Apjetka stojí ZATO?o té sem taky uvažoval v OPN mysym a zalibila se mi

0 xLajků:

15

Anteus napsal:

a ta Apjetka stojí ZATO?o té sem taky uvažoval v OPN mysym a zalibila se mi

nás s Dunde.em a Chajdou se neptej.. big_smile
Já bych tu basu charakterizoval jako decentní. Umí i zdrsna a zhutna, ale nejvíc mi sedne na nějaký ten poprock, henten fjůžn, a podobné. Ale Dunde.e, ty vlastně co, taky nějakou tvrďárnu, ne?

educated in shopping and wasting time
blankly staring at the screens
am i already clever enough?

Duplo domeček fanclub #1
0 xLajků:

16

no musel bych šahnout hloubeji do už tak prázdné kapsy :-D:-D

0 xLajků:

17

Anteus napsal:

no musel bych šahnout hloubeji do už tak prázdné kapsy :-D:-D

po dlouhém šmátrání nalezl na dně kapsy malý papírek s nápisem: "Nic než prázdno"

educated in shopping and wasting time
blankly staring at the screens
am i already clever enough?

Duplo domeček fanclub #1
0 xLajků:

18

Nook napsal:

po dlouhém šmátrání nalezl na dně kapsy malý papírek s nápisem: "Nic než prázdno"

tak vyzkouším druhou kapsu big_smile big_smile

0 xLajků:

19

Nook napsal:

nás s Dunde.em a Chajdou se neptej..
Já bych tu basu charakterizoval jako decentní. Umí i zdrsna a zhutna, ale nejvíc mi sedne na nějaký ten poprock, henten fjůžn, a podobné. Ale Dunde.e, ty vlastně co, taky nějakou tvrďárnu, ne?

hrál sem na basu kde co a ještě mi za to nevynadala. smile . Hrál sem rock i trochu punk, náznak metalu, pop, jakoby jazz.. a příjde mi že té base víc sedí popové brumlání. Snad má možná trochu delší attack, do speed metalu bych ji proto nedoporučoval, ten ton vynikne když dostane semtam i trochu čas aby se mohl plně rozvinout.
Od prvních okamžíků se mi na ni hraje příjemně a to trvá doposud ať už zkusím chytnout cokoliv. Ta pětistrunná verze mi fakt sedí a myslím kdybych si nechal stavět nástroj na míru, tak bych klidně tvarově okopíroval tu A5. Zvukově záleží dost na strunách, ale ani se starýma to není tak zlé a dá se stím hrát, není moc vhodné hrat prstama na kobylkovým popř mezi kobylkovým snímačem a kobylkou, ten zvuk už je takový poznamenaný těma humbuckerama, těm nejvíc sedí kousek před kobylkovým snímačem (to platí ale obecně pro všechny humbuckery, takže tohle není žádná vyjímka). Na aktivce nejdou výtáhnou podle mně příjemné výšky, výškový potenciometr je nastavený dost nízko, takže je spíš na stahování takový dotěrných vysokých středů...jinak na ni nevidím nic špatného.
Herně mě určitě neomezuje smile (leda snad by se mi lépe slapovalo kdyby měla klasickou velkou rozteč, ale asi to je nakonec stejně jen o zvyku) a zvukově, jasně že na ni neudělám zvuk jak na tamté base nebo tamte, ale má své polohy kde to je fakt pohoda na ni hrát. A zatím co ji slyšeli nebo na ni hráli známí, tak jen chválili a to měli basy stejných popř i dražších cenových kategorii.

NEUSER Courage-fretless 6str (1991) ,   FENDER American Standard Jazz Bass (2012),  CORT A5 - EMG pickups,      Dundeeho - Jazz Bass smile
David Eden WTX-260  ,   SWR Goliath 2x10 (x2),  HOCKE BN110
0 xLajků:

20

AŤ nezakládám nové téma taky sem si vytipoval pár bas. v cenové kategorii do patnácti litrů tady mám favority

http://www.musiccenter.cz/Cort-B5-OPN-B … erie:28334

http://www.musiccenter.cz/Cort-C5H-BKS- … erie:28668

http://www.musiccenter.cz/Cort-EVL-Z4B- … erie:15161

http://www.musiccenter.cz/LTD-ESP-F255F … erie:24686

http://www.musiccenter.cz/LTD-ESP-B155- … erie:24692

kdyby ste doporučili něco lepšího za ty prachy budu jenom rád

0 xLajků: