1

Téma: Bobby McFerrin

Uaaa...to byl zazitek, nejvetsi zivotni hudebni zazitek. Slysel jsem hodne dobrych koncertu, od klasiky, pres jazz, po punk. Tohle strci vsechny, i kdyby se z nich to nejlepsi vybralo, do kapsy. Strci do kapsy Chicka Coreu i Ibrahima Ferrera. Kua, on je genius, nic jineho. Lepsi zvuk, lepsi vykon, lepsi show, lepsi spolupraci s publikem, vetsi aplaus, lepsi hudbu jsem neslysel a uz asi ani neuslysim. Koncim, balim to. Uz nemam slov. Kdo to nevidel, neslysel, neuveri, ze neco muze byt tak vyrazne lepsi, o tolik pricek a urovni dal, nez vsechno ostatni. Asi takovej zazitek jako prvni pristani na Mesici pro Neila Armstronga...a neprehanim. Za dva tisice korun ceskych ten koncert stal a stal by i za desetkrat vice....
...jeste ted to rozdejchavam a nemuzu uverit, ja chci zejtra znouvuuu!!!!

CEILIN KAT IZ WATCHIN U MASTERBATE
0 xLajků:

2

Re: Bobby McFerrin

smile))))) takhle absolutně se to říct nedá smile ale chápu...

Custom Lubovka Procházka Jazz Bass 17" - made in smichov
Custom snimac SBS - made in slovensky pohranici
Custom Bayger Sustainer - made in vostrava
Regular and rectangular Hocke BN110H 100w - made in pardubice, near kaufland...
0 xLajků:

3

Závidím ti, že si tam byl, tež sem chtel jet, ale nemám prachy, asi sem se měl esště víc zadlužit a jet.

"dle basu se pozná skladatel"
                                              A.Dvořák
0 xLajků:

4

Kdybys tam byl, tak bys rikal to samy... smile big_smile Tomu se neda uverit.
Myslim, ze jsem slysel hodne, McFerrina znam dobre z nahravek, ale tohle me uzemnilo. Ja vazne odchazel s vic adrenalinem, nez kdybych prozil pad v letadle do more smile
Kolikrat me slzy vyhrkly nejaky stestim do oci a co chvilku behal uplne paralyzujici mraz po zadech...hodne za to muze perfektni akustika a nazvuceni salu (tak ohromny rozdil oproti obecnaku nebo rudolfinu, ale i oproti jinym salum), ale co on tam dokazal s hlasem a s lidma. A taky jsem se porad pristihoval v kreci s pusou od ucha k uchu...opravdu neco co jsem nikdy nezazil a to jsem si myslel, ze Chick Corea a Bela Fleck jsou temer neprekonatelni. Ale houbec...to bylo tenkrat jenom takove detske hrani na hudbu. Je to odvazny to takhle rikat, jo, ani co McFerrin dela takhle na nahravky me tolik nebere, ale na zivo to bylo moc, moc na to to pochopit a dusevne se s tim vyrovnat.

0 xLajků:

5 Naposledy upravil: Dante (15. 05. 2008 22.43:27)

Jo, na nahravky s McFerrinem, videa atp rovnou zapomente, na zivo je to tak jina liga, uplne jiny zazitek...to vubec neni McFerrin big_smile

Ani jsem netusil ze zvuk muze byt o tolik lepsi, lepsi nez cokoliv jineho nazivo, lepsi nez v hightech predvadecich zvukovych hifi systemech pro fajnsmekry - takovy jako jsem skutecne nikde ani zdaleka neslysel. Ja uz to nedokazu popsat... a to hrani - takova nadhudba.

0 xLajků:

6

Dante napsal:

Kdybys tam byl, tak bys rikal to samy... smile big_smile Tomu se neda uverit.
Myslim, ze jsem slysel hodne, McFerrina znam dobre z nahravek, ale tohle me uzemnilo. Ja vazne odchazel s vic adrenalinem, nez kdybych prozil pad v letadle do more smile
Kolikrat me slzy vyhrkly nejaky stestim do oci a co chvilku behal uplne paralyzujici mraz po zadech...hodne za to muze perfektni akustika a nazvuceni salu (tak ohromny rozdil oproti obecnaku nebo rudolfinu, ale i oproti jinym salum), ale co on tam dokazal s hlasem a s lidma. A taky jsem se porad pristihoval v kreci s pusou od ucha k uchu...opravdu neco co jsem nikdy nezazil a to jsem si myslel, ze Chick Corea a Bela Fleck jsou temer neprekonatelni. Ale houbec...to bylo tenkrat jenom takove detske hrani na hudbu. Je to odvazny to takhle rikat, jo, ani co McFerrin dela takhle na nahravky me tolik nebere, ale na zivo to bylo moc, moc na to to pochopit a dusevne se s tim vyrovnat.

neřikal...dyk jsem ti psal, že mě to neba..koukal jsem na jeho živáč a občas mi to přijde směšný...občas fakt skvělý..jako u beatboxu...když přijde chvíle , kdy si uvědomim, že to je prdění na hubu a pak mě to přestane brát smile) každýho prostě baví něco jinýho.

budu k tobě shovívavej, páč jsi přišel z koncertu smile

0 xLajků:

7 Naposledy upravil: Dante (15. 05. 2008 22.56:55)

Ale me to blbnuti s lidma taky nudi na nahravkach...ale pri tom clovek ani nemohl vydechnout. Atmosferu, celkovy efekt, zvuk (tusim, ze ma asi nej mikrofon co kdo dokaze vyrobit) a ten jeho zpev, melodie...to bylo skutecne o tolik dal nez zminovany Ibrahim Ferrer, Chick Corea, nez muj oblibeny Avishai Cohen.l
Me treba beatbox nijak nebere zrovna, ale ty voe...tohle byl naprosto unikatni audiofini a hudebni zazitek. Rikam, ze na tom mel hodne dila ten zvuk...na ten hlas mu naroubovali nejaky echo, hally...a on s tim dokaze pracovat. A mel to krasne rozmanity. Hlavne zpival sam svoje solove pisnicky (solove neni to spravne slovo, pac i realtime je schopnej snad jet nekolik linek najednou), pak tam mel hosty a i trosku blbnul s lidma...

Uplne nejlepsi byla jeho hra s dechovym kvartetem (ruzne klarinety)...tomu jsem neveril, byl to asi jenom jam, ale kdyz se spojil ten kristalovy zvuk jak zpevu tak nastroju s jemnou hudbou, ktera uplne nahle a genialne prechazela z motivu do motivu, nekde lechtala jinde presla do tvrdeho groovu...no...

A kdyz zpivali s Bartou tak jsem taky neveril usim.

0 xLajků:

8

Dante, Tve nadseni si dokazu predstavit, pred pul rokem me podobnym zpusobem uzemnil Vlasta Redl s jednou kytarou a klavesama na Beskydskem folkovani... To jsem si pak pripadal jako naprosty sumar, ackoliv na tu kytaru prece jen neco umim...

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků:

9

Mazec. Vim vo cem mluvis a chapu to. Sice me to taky moc nebere, co sem tak slysel. Mam to s Bobbym jako Jenich. Treba jak to davali v TV, ta cast s Bonou byla super, ale pak me to zas nebavilo. Ale verim, ze nazivo to zazit muze byt uplne jinde smile Ale nemuzu byt holt vsude.
Ted se chystam na Mclaughlina a videl bych to na koncert roku big_smile Nechci to zakriknout, ale sem z toho vydrenej

http://www.jpeg.cz/images/657_banner001.gif
basa: FENDER Deluxe Active Jazz Bass
aparát: 2x box Hocke 1x12" 300W (1x s hornou), Hartke HA3500
0 xLajků:

10

mmikk napsal:

Treba jak to davali v TV, ta cast s Bonou byla super

Tak to jo, na tom mi došlo, jakej je Bona vynikající zpěvák, dřív jsem si toho nějak nevšim (trestuhodné) smile

Ale něco v tý TV bylo znamenitý, něco trochu míň. Ale porovnávat záznam v TV a live koncert je nesmysl. Prostě když s tim člověkem sedíš v jedný hale a on to do tebe pere, to už je snad nějaká metafyzika nebo co

fuck the styles
0 xLajků:

11

Dante napsal:

Uaaa...to byl zazitek, nejvetsi zivotni hudebni zazitek. Slysel jsem hodne dobrych koncertu, od klasiky, pres jazz, po punk. Tohle strci vsechny, i kdyby se z nich to nejlepsi vybralo, do kapsy. Strci do kapsy Chicka Coreu i Ibrahima Ferrera. Kua, on je genius, nic jineho. Lepsi zvuk, lepsi vykon, lepsi show, lepsi spolupraci s publikem, vetsi aplaus, lepsi hudbu jsem neslysel a uz asi ani neuslysim. Koncim, balim to. Uz nemam slov. Kdo to nevidel, neslysel, neuveri, ze neco muze byt tak vyrazne lepsi, o tolik pricek a urovni dal, nez vsechno ostatni. Asi takovej zazitek jako prvni pristani na Mesici pro Neila Armstronga...a neprehanim. Za dva tisice korun ceskych ten koncert stal a stal by i za desetkrat vice....
...jeste ted to rozdejchavam a nemuzu uverit, ja chci zejtra znouvuuu!!!!

Toho jsem se obával... uz takhle jsem fakt litoval, ze mi to nevyslo jit... a ted jeste tohle... ja vim ze bych z toho byl posrany uplne stejne...
Az tu bude priste tak hold jdu pres mrtvoly smile

live: Fender Deluxe Active Jazz Bass MIM, Aguilar GS 112, Ampeg PF-350, Mono M80
home: M-Audio Fast Track, M-Audio Oxygen 49, Cubase 5
0 xLajků:

12

Dante napsal:

A kdyz zpivali s Bartou tak jsem taky neveril usim.

S Tara Fuki si taky zazpival?

Tenson electro-acoustic bass B-SM, Marshall MB30
2.držitelka Plasťáka igráčkového
0 xLajků:

13

?...nevim, nevim, ze by tam neco/nekdo takovy byl. Mozna to bylo v patek, nevim

0 xLajků:

14

mel je pry jako hosty. ty holky se mi libej

0 xLajků:

15

nebyly to tedy hostyně nebo hostie?

0 xLajků:

16

tak to bylo asi to patecni vystoupeni. A mozna jako hostie...ja na pulnocni msi na vysehrade nezustaval

0 xLajků:

17

Ja sem na idnesu cetl, ze voni byly nejslabsi clanek jeho vystoupeni. Hrali druhej den (asi patek). Nulova improvizace, Zahrali co meli a sup z podia. Ale ja u toho nebyl, tak nevim.

Basy: Aria STB (JB), Carvin XB75 custom, Hohner B2A
Komba: Carvin R600 , Marshall B25 MKII, Yamaha AA5
Ostatní: Line 6 Bass Pod XT Live, Ditto Stereo Looper (TC)
0 xLajků:

18

Dante napsal:

Kdo to nevidel, neslysel, neuveri,

Neviděl, neslyšel, neuvěřil...
Sorry, ale už mě několikrát někdo podobně referoval o nějakém koncertu a když jsem se pak na toho interpreta vypravil osobně, tak to na mně nezabralo.
Já jsem byl například naprosto konsternovanej z violovýho koncertu od Alfreda Schnittkeho v podání Kim Kashkashian, ale vim, že většinu lidí by to buď nudilo, nebo by se jim to vůbec nelíbilo. Jak píše Jenich - každýho baví něco jinýho...

DRŽ HUDBU!
0 xLajků:

19

Jenich napsal:

nebyly to tedy hostyně nebo hostie?

... či hostky nebo goście ... hlavněže maj čela

0 xLajků:

20

Tak vcera vecer zavital tento velky hlas i do Stavangeru, coz jsem si nastesti nenechal ujit. Celkovy dojem velice dobry, sam vim jak je obtizne tahnout vystoupeni vicemene na solo. I kdyz si samozrejme vypomahal publikem a delal to mistrne. Mel jsem trochu obavy ze studenych severskych cumaku, ale divaci se zapojili naprosto famozne. Bylo znat ze zpivani (i ve sboru) tu neni uplne nezname. Kdyz chtel Bobby na podium 12 dobrovolniku, priritilo se mu jich tam asi 30 smile) Trochu zaostavala akustika salu, to asi udelalo v Praze velky dojem. Tady se ta krasa hlasu trochu utapela a navic jsem sedel trochu bokem, takze to choralove zpivani nebylo to prave masicko, jak sedet v centru. Jeste byla vlozka s jednou tanecnici z publika, celkem pekny moderni tanec mlade holky, nebylo co vytknout. Naopak "profi" host byl jen jeden neslany a nemastny saxofonista. Nechci se ho dotknou, mozna by se mi taky rozklepala kolena, ale moc se nedokazal z Bobbym dostat na spolecnou vlnu. Tady to byl asi nejslabsi bod. Nejvic se mi naopak libilo solove Bobbyho rychle auto, skladba slapala, mela svoji narocnost i vtip. A pekne bylo skakani po "klavesach" s publikem, to se lidi zapojili nadherne. Takze jeste jednou, az na velice drobne musky muzu zive vystoupeni jen doporucit, velice inspirativni (i pro basaky).

Bands: Two Basses .... a jinak archiv na http://bandzone.cz/zdenekruzicka
0 xLajků:

21

Taky tam u vas mel dva dny? Nebo to bylo jenom pro nas "co Cech to muzikant"?

0 xLajků:

22

Tady jen jedno vystoupeni, ale v celem Norsku jsou ctyri. To je dane velkou rozlohou, ale malou hustotou obydleni. Cena listku 400 NOK tady lehce nad prumerem, ale pro mistni zadna zavratna suma. Jak uz jsem napsal, uplne nemuzikalni Nori nejsou, akorat me zklamali ze po prvnim pridavku to zabalili, u nas by se snad delal jeste kraval dyl.... i kdyz je pravda, ze vetsinu pridavku Bobby prokecal. Nechal si davat dotazy z publika a pak zazpival jen jeden kus.

Bands: Two Basses .... a jinak archiv na http://bandzone.cz/zdenekruzicka
0 xLajků:

23

U nas sice kraval delali, ale Bobby uz na pridavek neprisel

0 xLajků:

24

to na mne vzdycky zapusobi dojmem "polibte si prdel, ja mam odmakano". Nevim, bejt muzikan, asi kousek repertoaru presunu do moznych pridavku. Jde o hovno, ale pusobi to lip. Jakoze si vazis toho, ze lidi delaj kraval a chtej vic.

0 xLajků:

25

:-)
No ja nevim... ja to beru tak, ze ty muzikantijsou taky kolikrat uz unaveny jak prase, zeano. A prispevek za kazdou cenu podle myho kvalitu nezlepsi... pacpo urcite dobe (cca. 1,5 hodiny) uz si stjene pulka obecenstva rika "ok, ale uz bych pomalu sel". ;-)

Fender P-bass s hromadou páček, kytarovým snímačem a tremolem, SG Les Paul 100, line6 pod hd 500X, Andy's drive, MXR dyna comp, Strymon DECO, Way Huge Pork Loin, TC 3rd Dimension Chorus
0 xLajků:

26

Sak jo, vzdyt on uz ma taky nejaky leta a jel vicemene sam temer dve hodiny v kuse, neodpocinul si. Na konci vypadal nadsene ale taky ztahane. Takovej Archie Shepp v hradci taky pridavek nedaval.

Vtipny jak tyhle mjuzikanti se prisouraj na podium a jsou na nich videt leta, jak zacnou, tak uplne prozarej a zacnou krepcit roky ne roky, leckdy tak, ze jim mlady muzou zavidet. Jenze pak kdyz to skonci tak to na ne dopadne zpatky hmm

Vsiml jsem si toho obzvlast u Ibrahima Ferrera, toho Archie Sheppa, trosku i Burtona, a McFerrina...ale tak ten zrovna nijaky leta moc nema. Ale Ferrerovi uz bylo bez par dni osmdesat na tom koncerte a co tam predvadel za kreace...kam se hrabou HCckari big_smile

0 xLajků:

27

tao-kan napsal:

No ja nevim... ja to beru tak, ze ty muzikantijsou taky kolikrat uz unaveny jak prase, zeano. A prispevek za kazdou cenu podle myho kvalitu nezlepsi... pacpo urcite dobe (cca. 1,5 hodiny) uz si stjene pulka obecenstva rika "ok, ale uz bych pomalu sel". ;-)

akazdy si muze delku predstaveni prizpusobit svym schopnostem a odecist par minut na pridavek. Ti kdo si rikaj "ok, ale uz bych pomalu sel", tak behem potlesku odchazeji. A pokud je to pulka obecenstva, tak ani pridavek bejt nemusi, bo uz moc zajem...ale pokud lidi zustavaj a placaj, tak mi to prijde takove zvlastni, kdyz muzikant uz nevyleze a v klidu je pokurujic u zadniho vchodu posloucha, jak si tam placaj... pripada mi, ze si svych posluchacu nevazi.

0 xLajků:

28

Dante napsal:

Sak jo, vzdyt on uz ma taky nejaky leta a jel vicemene sam temer dve hodiny v kuse, neodpocinul si. Na konci vypadal nadsene ale taky ztahane. Takovej Archie Shepp v hradci taky pridavek nedaval.

No, ale zato, když byl poprvý v Praze Maceo Parker, tak hrál čtyři hodiny, pak jsme ho půl hodiny vytleskávali a on potom dal dvouhodinovej přídavek... wink

DRŽ HUDBU!
0 xLajků:

29

Erža napsal:

pokud lidi zustavaj a placaj

To by ale taky mohl hrat az do rana...

joko napsal:

No, ale zato, když byl poprvý v Praze Maceo Parker, tak hrál čtyři hodiny, pak jsme ho půl hodiny vytleskávali a on potom dal dvouhodinovej přídavek...

Voe, povidej, prehanej? Ted tady bude v Giessenu, tak na nej du! Uz se tesim jaxvina! Hrajem s kapelou (vzdalene) podobnou muziku big_smile Rikame si What the Funk?! (cool)

0 xLajků:

30

Figi napsal:

Voe, povidej, prehanej?

No... zase na druhou stranu, tohle udělal jenom poprvý... Ale přidává vždycky, koncerty mají šťávu a pod čtyři hodinky nejde smile

DRŽ HUDBU!
0 xLajků: