1 Naposledy upravil: Sender (01. 04. 2006 15.57:43)

Téma: Koupě aparátu

V podstatě mám základní požadavek - aby to hrálo čistě i při trochu vyšší hlasitosti. Mám na to asi 12 tis. Otázka je, jestli mám vybírat levnější(Behringer) aparát s výkonovou rezervou a mít ho třeba jen na čtvrtinu, nebo koupit kvalitnější aparát od nějaké profláklé značky a točit ho výš. V mém okolí mi radí každý něco jiného a vážně nevím, co zvolit. Příkladem může být tohle: Behringer BX 4210A 450W za 12500, Roland Cube 100W za 12500, SWR 100W 12500, Warwick 60W za 12500. Všechno to stojí přibližně stejně, jenže co bude hrát lépe pokud budu potřebovat občas trochu přitvrdit? Toť porblém, se kterým nemám zkušenosti a rád bych ho prodiskutoval.
Za názory dík.

0 xLajků:

2

Re: Koupě aparátu

Behringer, toho se vyvaruj. Ten vykon je stejne jen papirovy. Zkus treba HOCKE, za ty prachy fakt asi nic lepsiho neni a hraji vyborne!

http://www.jpeg.cz/images/657_banner001.gif
basa: FENDER Deluxe Active Jazz Bass
aparát: 2x box Hocke 1x12" 300W (1x s hornou), Hartke HA3500
0 xLajků:

3

Ty jo asi bych zkusil to SWR

Basy: OLP MM3 Natural, Jolana D-bass se snímači Basslines
Aparat: Mesa BASS 400+ by Rockwell, Gallien-Krueger NEO410, Korg DTR 1000, Behringer BX600
Efekty: MXR Bass D.I.+, Behringer - Bass Chorus, Beta-Aivin - Bass Eq. 3x , Digital Reverb, MultiEffect.
Kabeláž: Planet Waves
Struny: D´Addario (.050-.135) & Ernie Ball (.045-.105)
0 xLajků:

4

Starší kousek....

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

5

starší kousek nebo opět prosazuji zkusit Ashdown 300 wat kombo s 15" repro na hudobne-nastroje.sk

LEE HOOKER,  PEAVEY SPECTRUM ANALOG FILTER, EH MICROSYNTH, KORG X-911, FENDER MUSTANG FLOOR, MINIPOPS
0 xLajků:

6

Pozor, jestli to swr je LA 115, nebo tak nejak myslim, tak to hraje sice hezky, ale je to slaby, na rock to neni. Nejlepsi v tyhle cene bude bud Hocke, nebo mozna Hartke Kickback 12, i ten cinskej Ashdown hraje dobre. Taky laney R3 ujde. A nebo jak rikaji kolegove, vzit neco silnejsiho znackovyho z druhy ruky. Ale on ani ten behringer neni zvukove pruser, ale mel bych urcite obavy o jeho spolehlivost. Jen tak letmo sem projel fender.cz a je tam treba 150 W Marshall za 12, nejake laney, ale celkem nic moc smile

0 xLajků:

7

Marshal!! ale nemám moc zkušenost s těma novejma modelama

0 xLajků:

8

tohle je Marshall B 150, hral sem na ctyrdesitkovou verzi, a slo to. Me ale marshall na basu moc nerika, ma to takovej zvuk, co me moc nebere. Komu se zvuk marshallu libi, bude to videt jinak smile

0 xLajků:

9

SWR LA115 - ma nadhernej zvuk, ale je fakt ze 100w je celkem malo...ale i tak to dokaze zatlacit...mirne, ale umi.....ale ten sound je fakt slusnej...hraju s nim pop, rock, grunge, dnb a zatim staci....ale zas takova ampeg hlava + 8x10 + bednak by taky nebylo spatny...:)

still got the blues... for RnR smile
Jsem  TU
https://stepanaxman.com/
0 xLajků:

10

No, ja bych s tim SWR LA 115 nechtel hrat maly klub z podia nebo velky podium s razantnim bubenikem a vytavenejma kytaristama. Ale neni treba jit hned do extremu s 8x10. Ja na maly ksefty pouzivam SWR Goliath junior, ta ma peknych 350 W a s tim uz se da neco delat smile Jo, ale zvuk to ma peknej, to LA, nekoupil sem ho tehdy kvuli tomu vykonu.

0 xLajků:

11

no ja jsem si to kombo nekupoval, tak nejak jsem se k nemu prizenil do kapely, takze o to jsem to mel jednodussi to rozhodovani smile
jinak dneska uz skoro v kazdym klubu je aspon minimalni PA...jo a pokud to SWRLA115 nekdo mate a spatne se slysite tak doporucuju jit aspon tak metr a pul pred nej, tam je nejlepsi zvuk...mimochodem - ted jsem na to hral v Břeclavi v Piksle z podia (normlane v te grupe zpivam ale dali jsme si tam takovej double bass jam:) ) - kapela byla normalne nazvucena pomerene slusny PA a na ten jeden val jsem hral jen z podia a bylo slyset prej naprosto v pohode....ono je to jak kde, jsem zjistil...takze ja to LA115 muzu jen doporucit, ale na metal to rozhodne neni...

jj, slusnej silnej apec  z druhe ruky je asi do zacatku idealni....jde o to si ujasnit co na ta chci vlastne hrata a podle toho to vybirat...jinak teda s kombama Laney mam zatim jen ty nejhorsi zkusenosti...strasne chemickej zvuk a hafo kreslí....

Jsem  TU
0 xLajků:

12

Dík z rady!
Druhorukovky sou fajn, ale na druhou stranu jako mírný bastlíř vím, jak ty aparáty často zevnitř vypadaj. Prohlížel sem si jich pár a řeknu vám, že v jednom sem našel dokonce piliny. Jasně z druhé ruky bych taky něco chtěl, ale musel bych si to otevřít, vyzkoušet atd. Prostě musel bych to vidět na vlastní uši. Hocke je podle mě dobrá volba, za ty prachy, určitě nějaký ozkouším... Já hraju vlatně jenom rock, nic tvrdšího. To SWR je sice nádhera, ale nevím jak to s tím výkonem doopravdy bude. Zkusím se mrknout na ten Ashdown, ale ještě před tím bych rád věděl, jakou s tím kdo máte zkušenost.

0 xLajků:

13

Tak ja se jeste vnutim, sem trosicku gearhead smile Na Huvelu sem zkousel cinsky 300W Ashdown 2x10. Sice to nejsou optimalni podminky, ale muj dojem: kvalitni zpracovani, velmi dobry design, velky vykon, razantni konkretni zvuk, ale ne uplne prijemna barva, trochu synteticka. Treba Hocke podle me ma horsi vzhled, ale lepsi predzesilovac. Ale jak vidis na nasi diskuzi, zvukovy predstavy sou hrozne individualni, kazdej ma jinou, nezbyva nez to vyzkouset sam. Jinak 300W Hocke 2x10 ted treba v inzeratu za 8 muze urcite slouzit, nez si koupis Ampeg SVT 3 Pro cool

0 xLajků:

14

Jako rozhodně at je SWR jakkoliv zvukově nádherný tak 100W se uživí v nějakým hodněsoftrocku.....já mám 150W kombo a rozhodně se poták volume na větším podiu nefláká někde v levý poloze smile Druhá ruka je rozhodně přesně jak si popsal ale pokavad si bastlíř tak i když bys měl tu smůlu a něco se pokazilo tak není problém to dát dohromady....myslím že HOcke je rozhodně asi nej volba za ty prachy...protože na Wattech se u basy nevypaltí šetřit, na kytaře si můžeš dovolit hrát velký podia s 30W kytarovým lampáčkem(taková Vox AC30 kolik lidí na to pleje....) ale s basou na to zapomen tam musí bejt MASÁŽ wattů smile

0 xLajků:

15

Ano, Kubs ma pravdu, basa potrebuje VYKON! big_smile Jen nejak hur slysim... cool

0 xLajků:

16

NJN se sluchem je to hodně špatný to je pravda ale zas když ty uši pak na podiu šponuješ tak to taky není dobrý big_smile by se ti mohli vytahat.....

0 xLajků:

17

a co takhle zkusit koncák + bedna, teď jsou v akci konce Crown dává to 2x300w a do můstku 600w a stojí to kolem 7000,-. Nemáte někdo zkušenosti s používíním kocového zesilovače pro PA na basu?

LEE HOOKER,  PEAVEY SPECTRUM ANALOG FILTER, EH MICROSYNTH, KORG X-911, FENDER MUSTANG FLOOR, MINIPOPS
0 xLajků:

18

jj, nas basak z LZ rev to pouziva... - ma koncak, 1400W smile + 4x10 900W beringher bednu a zni to fakt kurevksy, ale vis jak - potrebujes nejakej predzes, on pouziva bassP.O.D.
ale kdyz to votavi tak pada barak...

Jsem  TU
0 xLajků:

19

to jen tak k te poznamce ze basa potrebuje vykon smile

Jsem  TU
0 xLajků:

20

¨hmm jenže myslím že PA konce nejsou uplně ideální na nástrojový použití zvlášt ty levnější sad

0 xLajků:

21

no jasne....jde taky o to jak mas kvalitni ten predzes....ten POD staci bohate...

Jsem  TU
0 xLajků:

22

jako předzes. by mohl stačit třeba i ten ZOOM , což je dobré řešení: ve zkušebně 1000wat aparát a na doma na cvičení ten ZOOM s možnosti nahrávat do comp.

0 xLajků:

23

no nevim teda, basovej zoom neznam ale vim ze ty starsi kytarovy dost orezavaji signal...to uz by chtelo asi neco trosku kvalitnejsiho, ne?
ale jinka je to kazdopadne zajimava myslenka...
- taky se jeste ted dost dostavaj do mody aktvini koncovy bedny (myslim zrovna HOCKE to dela
- http://www.hocke.org/b115a/)
...staci ti predzes a nastroj...

Jsem  TU
0 xLajků:

24

ty nové zooomy je něco jiného, já mam Poda a právě o takové řešení uvažuju, protože mít ve zkušebně drahý aparát, na který si mohu zahrát 2x týdně na zkoušce to je velký komfort

0 xLajků:

25

Jenze tady se resil aparat kolem 12 tisic. To je podle me tak na kombo, ani slusna hlava s bednou za to asi nepujde koupit, natoz predzesilovac, konec a bedna. Jinak PA konec podle me na basu jde bez problemu, to se pouziva, ja hral na preamp SWR grand prix a konec tusim prave crown a je to dobry, to neni problem, ale je to spis nejdrazsi reseni. A ty multiefekty, to nepovazuju za predzesilovac, nic ve zlym. Hlavne zoom, mel sem pujceny nejaky basovy a moc sem nepochopil, na co by to melo bejt dobry. Ale i ty drahy, treba na co je hnusna simulace slapu nebo bezprazce proboha?! yikes Lepsi solidni preamp s jednim kvalitnim zvukem.

0 xLajků:

26

no ono ani to poradny kombo za 12 nekoupis...nebo koupis s dobrym zvukem ale malym vykonem...
takze jsme zase u te ojetiny...

Jsem  TU
0 xLajků:

27

jo multiefekt je divnej předzesík...těžko říct jestli je to nebo není ale spíš souhlasím s deafeslapem protože většinou i výrobci dělaj zařízení "multiefekt" a zařízení "preamp" ale taky je něco jinýho takový ty levný podlahový multiefekty a ty dražší rackový, ty podlahový se asi nazývaj čímkoliv čím to jen jde aby bylo all in one a dobře se to prodalo takže se to dá asi brát jako preamp....

0 xLajků:

28

já mám od Digitechu Vx400 (vokalni procesor) - novej stal (kdyz prisel na trh nejakejch) 14 tacu, ted stoji kolem 9 a ten ma hodne slusny predzesileni....mam tam nastavenejch par presetu na basu (compresor, mirne hall a podobne) a funguje to zaroven jako predzes...takze v pohode a ten sound rozhodne neni spatnej...je tam hodne slusnej ekvalizer a kdyz jsem s tim zkousel hrat rovnou do konce, tak to vubec neznelo spatne...a to je to voklani efekt...basovej by mel znit jeste lip...a picovinky jako simulace slapu nebo bezprazce? tak to proste nepouzivej a vem si z toho jen to co je k necemu, v kazdym takovym efektu je par srandicek navic...

Jsem  TU
0 xLajků:

29

Já bych vsadil na toho Rolanda. Cube 100 je dobrej malej divoch :-)

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků:

30

Roland? Není to na klávesy?  smile Ne, v pohodě, ale stejná připomínka jako u toho SWR, nebude to přece je slabý? na začátku psal Sender, aby to hrálo čistě při vyšších hlasitostech. Ja si přád myslím, že stovka je tak na zkoušení. Taky sem začínal s 65W Peaveyem a jasně že sem ty koncerty nějak odehrál, ale nikomu bych to asi nedoporučil, ta basa opravdu potřebuje výkon. Nebo velkou citlivou bednu, to jo, s 4x12 se to určitě dá i s poměrně menším výkonem.

0 xLajků:

31

Roland Cube je právě moc dobrá věcička, je to skladný a zároveň to má na stowattový kombo dost sílu. Basák, od kterýho jsem koupil Fendera a Austrovoxe si místo toho koupil právě Cube 100. A děda ho má taky a v pohodě na něj uhraje velký sály s big bandem...

0 xLajků:

32

myslíš, že by to utáhlo metalovou kytaru a bubeníka řezníka ?

0 xLajků:

33 Naposledy upravil: deafslap (02. 04. 2006 19.06:34)

big band... to sice hraje nahlas, ale rockova kapela rve smile Proc ty mas 4x12 bednu a celolampu a ne 100W tranzistor s jednou 12 nebo 15? To by bylo skladnejsi. Ale kazdy at uvazi sam, ja myslim, ze se s tim da zit, jak sem psal o tom Peavey, ale nepotesi to.
To salof: ja myslim ze jeden kytarovy halfstack takovy rekneme stredni basovy kombo vygumuje z podia wink

0 xLajků:

34

taky si myslím

0 xLajků:

35 Naposledy upravil: d.a.l.i (03. 04. 2006 07.53:21)

A co Gallien Krueger Backline 112? Stoji 9980, 100W.
Nebo GK Backline 115 (125W), cca 13800...
O Gallienech se zvukar vyjadril extremne pozitivne (pravda, o jinych modelech).

Dnes je jedu do Boskovic testnout, zkusim kdyztak koncem tydne napsat par postrehu.
Osobne silne uvazuju prave o Backline 110 (70W, cca 8000), jelikoz nepotrebuji extra vykon a jsem liny tahat moc kilo smile

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků:

36

Taky zrovna sháním apec do zkušebny, nějak mne nebaví tahat ten Hartke.... smile A navíc, začínám být hluchý....musíme ztišit.... smile

0 xLajků:

37

Když stahuješ poťáky, znamená to, že stárneš :-)

0 xLajků:

38 Naposledy upravil: Sender (03. 04. 2006 15.38:44)

Když vytahuješ, znamená to, že hluchceš. Co je lepší?

4 d.a.l.i.: Vede Skotnica komisní prodej?

0 xLajků:

39

Sender napsal:

4 d.a.l.i.: Vede Skotnica komisní prodej?

Ne.

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků: