1

Téma: Multiefekt do 4000 Kč - Zoom vs. Digitech nebo ne?

Zvažuji koupi multiefektu do 4000 Kč a zatím mi to vychází na souboj Zoom B1 nebo B2 s Digitechem BP 50 a BP 80. Máte někdo jiný názor na tyto značky, zkušenosti, rady a tipy? Díky za reakce.

Basa Shark, kombo Ibanez 35W, odstraňuji zlozvyky pravé a levé ruky, zkrátka zpátky na stromy
0 xLajků:

2

Re: Multiefekt do 4000 Kč - Zoom vs. Digitech nebo ne?

Osobně bych věřil spíš zoomu, ale to je rada k hovnu :-)

často kladené dotazy: FAQ
něco o mně: Kurca Tovium
0 xLajků:

3 Naposledy upravil: Dunde.e (18. 04. 2008 23.11:10)

měl sem BP80, pak sem to prodal protože mi přišel na smile ovno .Ale teď sem byl přinucen si koupit něco na cvičení a koupil sem starší BP50, je fakt že už je to takový vetérán, kterému chybí jeden čudlík, ale jinak funguje. Jako efekty je to vclku nepoužitelné, když to mám přes sluchátka, tak se dá vyblbnou s nějakým stereo reverbem, anebo když si zapomenu vzít prášek:D tak zaexperimentuji i jinak. Do kapely stím ale nelezu, nemá to význam, dřív sem používal na něm simulaci apárátu a kompresor, pak sem koupil basu a zjisti že je to na.... a kompresor přestal používat a místo něho cvičím smile . Nyní to mám fakt hlavně kvůli cvičení. Dám čistý zvuk, k tomu pustím nějaký pattern, nebo tikátko:) a cvičím si do sluchátek, na to je to fakt dobré.

Napiš co si od toho efektu slibuješ, protože když sem to kupoval poprvé, tak sem očekával víc a když sem procvakal těch 40továrních presentu, tak zjistil že se mi nelíbí skoro žádný a ty co mi přišli použitelné, tak zas to byli efekty kdy ta basa napřímo zněla dost podobně big_smile.

NEUSER Courage-fretless 6str (1991) ,   FENDER American Standard Jazz Bass (2012),  CORT A5 - EMG pickups,      Dundeeho - Jazz Bass smile
David Eden WTX-260  ,   SWR Goliath 2x10 (x2),  HOCKE BN110
0 xLajků:

4

Ja som nedávno kúpil Korg AX5B a za tú cenu mimoriadna spokojnosť.  Dá sa s tým vyhrať, veľká časť efektov je naozaj podarená a je to použiteľné aj v kapele. Stále tám síce zostáva to "za tie peniaze," ale moje osobné odporúčanie je vziať práve tento.

0 xLajků:

5

Já ti doporučím z tebou jmenovaných Zoom B-2, B-1 má tuším vnitřky ještě z té starší verze a Digitech je taky už starší model. Ta B-2 je docela dobrá, pěkný modulační efekty. Víc peněz do mulťáku necpi, nekupuj ani tu verzi s pedálem, je to k ničemu.
Ale důležité je vědět, co od toho čekáš. Na cvičení doma je to skvělá věc.

Lakland  JO5, Fender precision elite (1983), Ibanez ATK 305, Cort GB 75JJ, Crafter pětka akustická
Aguilar ag700+sl 410
K volšovým rukám volšový tělo!
0 xLajků:

6

Já teda nemám se Zoomem zkušenosti, ale s Digitechem dobrý...

Je to přesně tak říkají lidi nade mnou - jestli od toho čekšá nějakej zvuk kterej použiješ v kapele, nebo to chceš jen na doma na blbnutí...

"Prsotě brumíl"
Prof. II
0 xLajků:

7

jednoznacna rada: BOSS ME-20B za 4800,-

Glockenklang Soul Head | Glockenklang Double 2x12" | Glockenklang Passenger | Sadowsky NYC 4 Vintage | Nash JB-63 | Fender Precision 73
0 xLajků:

8

marocho napsal:

Jednoznacna rada neexistuje.....

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

9

spider napsal:

Víc peněz do mulťáku necpi

S tim bych nesouhlasil. Takova GT-6B nebo GT-10B skutecne stoji za to, u ME-50B si moc nejsem jistej, protoze plno prvku - napr. pro komunikaci s jinymi zarizeni tu chybi, ale zas cenove je vyrazne levnejsi. Nicmene ta GTcka jsou uz skutecne multaky. Stoji to sice pres deset, ale ta investice se vyplati.

CEILIN KAT IZ WATCHIN U MASTERBATE
0 xLajků:

10

Boss GT-6B podle me nema ve sve cenove kategorii konkurenci. Ale je to vic nez 4 litry;-)

Fender P-bass s hromadou páček, kytarovým snímačem a tremolem, SG Les Paul 100, line6 pod hd 500X, Andy's drive, MXR dyna comp, Strymon DECO, Way Huge Pork Loin, TC 3rd Dimension Chorus
0 xLajků:

11

spider napsal:
marocho napsal:

Jednoznacna rada neexistuje.....

v lacnych multakoch ano....co ineho si v tej cenovej kategorii moze clovek vybrat? Zoom? Digitech? Behringer?....ten Boss funguje ako celkom dospela vec.

Glockenklang Soul Head | Glockenklang Double 2x12" | Glockenklang Passenger | Sadowsky NYC 4 Vintage | Nash JB-63 | Fender Precision 73
0 xLajků:

12

Taky uvažuju o koupi BOSSE 20B, podle toho co o něm píšou vypadá velice slušně, Nemá ho náhodou někdo vyzkoušený

AV 6 string passiv bass,
4 string bezpražec vlastní výroby
Jolana Basso V ( předělaná elektrika 1x humbucker)
4 string precision vlastní výroby
Torque AVT 100W, BOSS ME 20B
0 xLajků:

13

Já mám Korga AX5B a dá se s ním dost vyhrát za ty prachy, ale je tam toho na mě zbytečně moc, tak ho dávám pryč - nahradil jsem ho pár krabkama. Takže kdyby někdo chtěl, tak se můžeme nějak domluvit. Mi tu jen překáží.

Cort GB75 WBL, Gallien-Krueger BL115 (ale brzo bude nejspíš skládačka, jen zatím ještě nevím jaká),
Aphex Puch Factory, Boss ODB3 a časem snad i wah Dunlop 105Q.
0 xLajků:

14 Naposledy upravil: Stejohn (08. 05. 2008 21.24:59)

...mám ZOOM B2.1u. Oproti B 2 vlastně až na ten pedál bez rozdílu...taky jsem měl při koupi takový dilema, Digitech a nebo ZOOM?...ale tahle řada Digitech BP je už dá se říct zastaralá...nebo abych někoho neurazil oproti řadě B Od ZOOMu zastaralejší...takže ať jsem se tehdy zeptal kohokoliv, řekl mi, že rozdíl ve zvucích nebude nijak extrémní, ale ZOOm je novější, modernější, zvuky budou dotaženější atd. a Digitech má prej obecně lepší simulace aparátů.
za ten rok co B2.1u mám nebyl jedinej problém a co se zvuků týče, vážně se můžeš vyblbnout dosytosti...a rozhodně věci, které použiješ a které jsou pro mě v současné době snad důležitější než jakýkoliv zkreslení atd je automatickej bubeník(na cvičení skvělá věc) a při bypassu ladička...super....
No...ale být tebou, zamyslím se nad tím, jestli je to vážně nutný....zezačátku, když jsem hrál na Keen, používal jsme nejdřív nějaký tovární zvuky a pak jsme si něco udělal sám, čistě abych zvuk toho nástroje tak nějak nakopl. jenže co jsme si koupil novej nástroj, používal jsem ten efekt jen na cvičení (toho bubeníka) a na koncerty jsem ho sice bral a měl ho zapojenej před aparátem, ale bypass, jen jako ladičku....i ve tmě perfekt(na displeji ti svítí co ladíš a jak máš ladit)..takže sjme sice šel přes efekt, ale jen  ajen kvuli ladičce, jinak neměl na zvuk vůbec vliv. Nějaký chorusy, flangery, octavery, zkreslení atd totiž v kapele moc nevyužiju..ale na vyblbnutí jo, jo a jo
Takže závěr?..pokud dospěješ k tomu, že vážně něco takovýho potřebuješ(já k němu tehdy jednoznačně dospěl taky, i když mi všichni řikali, že stejně po půl roce budu používat jeden zvuk atd atd), tak můžu jen a jen doporučit.

Dingwall Combustion 5 Candy apple / G&L L2000 / KEEN Fender Precision Bass 4.str fretless / tc electronic Staccato´51 / 2x EBS NEO112 / Behringer BX 1200 / Korg Pandora PX5D / Darkglass B3K / BBE Sonic Stomp
0 xLajků: