Téma: Alembic F-1X
Tak jak Spidere? Uz mas doma?
Muj byl vcera na international dispatch, takze uz mi nekde asi putuje po evrope nebo prave leti nad morem
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Baskytara.com » Aparatura » Alembic F-1X
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Muj byl vcera na international dispatch, takze uz mi nekde asi putuje po evrope nebo prave leti nad morem
Stone temple pilots zvuk jo.... :-D no budiž ti přáno je to pěknej preamp
Máte vážení kolegové správně specifikovanou objednávku, když to jde z USA?
Totiž, pro napájení ze sítě 230V/50Hz
Dobra otazka. Alembic uvadi, ze uvnitr to lze preswitchovat
http://www.alembic.com/prod/f1x.html
"The heater of the 12AX7 tube is supplied by a regulated direct current supply to assure low hum. The AC Line (Mains) connection is an IEC (computer-type) detachable cord. The supply voltage can be changed by moving jumpers inside the unit to operate from 100, 120, 220, and 240 volts for operation anywhere in the world. The F-1X is housed in a sturdy, road worthy, steel enclosure."
Ted hlavne na to nezapomenout a ze vsi ty radosti z dosleho noveho preampu to rovnou nepichnout do site.
Máte vážení kolegové správně specifikovanou objednávku, když to jde z USA?
Totiž, pro napájení ze sítě 230V/50Hz
betarone neboj to se řeší jako první (tedy já to tak dělám....) takže bud to jde lehce přepínat nebo se zvolí externí trafo, nebo celá výměna
Na kolik Vas to vyjde?
Jak se resi, ze Alembic nebo treba Kubsuv Demeter nema regulaci vstupniho gainu?
Uvnitr vypada celkem zvlastne:)) Vypada to, ze lampa je tam jen na pribarveni.
Na kolik Vas to vyjde?
Jak se resi, ze Alembic nebo treba Kubsuv Demeter nema regulaci vstupniho gainu?
to víš oldskůl tam se to asi neřeší žádný píčoviny jako gain
nák ten gain nepostrádám....
Re: gain
nejsou to preampy pro zkresleni, tak se asi pocita s tim ze dva pevne nastavene gainy staci pro vetsinu bas. Je zajimavy, ze demeter ma o lampicku vic(takze bude mit i lampovej eq), ale podle ohlasu na talkbassu je mnohem rychlejsi a mene "flaskove" znejici nez Alembic.
V Alembicu je dvojitá trioda a je to skutečně to nejjednodušší co lze udělat s jednou flaškou. S jednoduchými korekcemi a vlastně je to řešeno s neagresivním zesílením obou stupňů, tak aby bylo možné tento preamp zapojit do vstupu zesilovače s tranzistorovými korekcemi. Určitě se ale zvuk vyčistí, chytne dynamiku.
http://www.geofex.com/FX_images/alembpre.gif
Jen by mne zajímalo kolik to stojí peněz?
Kubši řešení pomocí přídavného trafa pro americké přístroje bývá někdy ošemetná věc. Zvláště u vykonných flaškáčů. Pro napětí 120V - 60Hz konstruktéři jinak navrhují síťové trafo, co se týká jeho sycení, magnetické indukce apod. I s pomocným převodním trafem pro naše podmínky hrozí existence nevyzpytatelného brumu.:lol:
Me i spidera to vyslo podobne, ja platil vic zaklad, on vic postovny. Cenove se to z druhe ruky pohybuje 400-600$, novy bych rekl cca 900$
Pane jo, za ty peníze by na zakázku u http://www.vhrelief.com to bylo se třema 12AX7 s daleko vymakanějším zapojením a ušité zvukově na míru.
Prdlacky ...navic nemam ani tracking number.
Pane jo, za ty peníze by na zakázku u http://www.vhrelief.com to bylo se třema 12AX7 s daleko vymakanějším zapojením a ušité zvukově na míru.
hmm....a pul roku bych hral na kazetak ...nehlede na to ze ne vzdy vice je opravdu vice, zvukove na miru by bylo moc moznosti
. Musim se priznat ze to je vicemene vystrel do tmy, sam sem zvedavej jak to hraje. Je to lety osvedcena konstrukce ukradena Fenderu, reference jsou veskrze velmi dobre.... BTW Betarone od VH Relief mi utekl lampovy kompresor o par dni ..... dodneska me to mrzi. Nekomu z vas sem vypravel jak sem dosel k Alembicu (tusim Tomasovi K.), vysplouchl me clovek s EBS preampem se kterym jsem najisto pocital a potreboval jsem neco poresit relativne rychle. Krom nekolika Trace eliottu a Edenu (majitel na maily z evropy neodpovida) na Talkbassu sem nic zajimaveho nikde nepotkal (a trval sem na separe preampu) .... mno uz i tak na me kapela kouka zle ze se kvuli me nehraje, a ne tak vymyslet zakazkove veci.
A to jsem si připadal méněcenný, že stavím jednoduché preampy. na druhou stranu, v jednoduchosti je krása a někomu můžou vyhovovat pasivní korekce.
Pro dnešní generaci jsou zesilovače, přístroje s elektronkami jako něco „posvátného“ . Před 40-ti, 50-ti lety se v tom vrtal kdejaký bastlíř, protože nic jiného k dispozici nebylo, s tranzistory se teprve začínalo.
http://img391.imageshack.us/img391/490/ … trasi6.jpg
Amatérské stavby konstrukcí s elektronkami jsou dnes vlastně výsadou několika jedinců, vezmu-li v úvahu počty nadšenců do elektroniky, kteří umí akorát sesmolit zakoupenou stavebnici.=)
Kubši řešení pomocí přídavného trafa pro americké přístroje bývá někdy ošemetná věc. Zvláště u vykonných flaškáčů. Pro napětí 120V - 60Hz konstruktéři jinak navrhují síťové trafo, co se týká jeho sycení, magnetické indukce apod. I s pomocným převodním trafem pro naše podmínky hrozí existence nevyzpytatelného brumu.
no jo já věděl že s tím přídeš...no co se dá dělat .. holt nekupovat americký mesa boogie :-D
Re: gain
nejsou to preampy pro zkresleni, tak se asi pocita s tim ze dva pevne nastavene gainy staci pro vetsinu bas. Je zajimavy, ze demeter ma o lampicku vic(takze bude mit i lampovej eq), ale podle ohlasu na talkbassu je mnohem rychlejsi a mene "flaskove" znejici nez Alembic.
....a jak se říká někdy je méně více....ampegácký SVP maj 5 lamp a zněj jak bláto :-D
Pro dnešní generaci jsou zesilovače, přístroje s elektronkami jako něco „posvátného“
. Před 40-ti, 50-ti lety se v tom vrtal kdejaký bastlíř, protože nic jiného k dispozici nebylo, s tranzistory se teprve začínalo.
http://img391.imageshack.us/img391/490/ … trasi6.jpgAmatérské stavby konstrukcí s elektronkami jsou dnes vlastně výsadou několika jedinců, vezmu-li v úvahu počty nadšenců do elektroniky, kteří umí akorát sesmolit zakoupenou stavebnici.=)
huh to je ale vzorný pionýr jak pěkně ošmatává lampičky....
Betaron napsal:Kubši řešení pomocí přídavného trafa pro americké přístroje bývá někdy ošemetná věc. Zvláště u vykonných flaškáčů. Pro napětí 120V - 60Hz konstruktéři jinak navrhují síťové trafo, co se týká jeho sycení, magnetické indukce apod. I s pomocným převodním trafem pro naše podmínky hrozí existence nevyzpytatelného brumu.
no jo já věděl že s tím přídeš...no co se dá dělat .. holt nekupovat americký mesa boogie :-D
batty napsal:Re: gain
nejsou to preampy pro zkresleni, tak se asi pocita s tim ze dva pevne nastavene gainy staci pro vetsinu bas. Je zajimavy, ze demeter ma o lampicku vic(takze bude mit i lampovej eq), ale podle ohlasu na talkbassu je mnohem rychlejsi a mene "flaskove" znejici nez Alembic.....a jak se říká někdy je méně více....ampegácký SVP maj 5 lamp a zněj jak bláto :-D
nedavno jsem jeden SVP-PRO poridil a to blato teda odvolas:)) Mel jsem celkem dost zkreslujicich krabicek(EBS multidrive, valvedrive, xotic BB, sansamp,...) a nic se ampegu ani nepriblizuje. Zvuk ala ST nebo Infectious na mareckovy(s krabkou) nakroutit nesel. Ted je mam zvuk svejch snu na tvrdarny a jeste casem poridim neco hodnejsiho.
Kdyz si na basstasters poslechnu "cisty" lampovy preampy do racku(fender, alembic, kern, demeter, aguilar, SVP-CL, ...), tak me prijde nejlepsi SVP-CL, ale je to vsechno slusny:))
Zajimavy je jak se zvukove lisi Alembic a Fender. Oba vychazeji ze stejneho zapojeni, maji Jensen trafo. Fender ma par veci navic(lampovej pasivni EQ, overdrive a aktivni stredy), ale pri pre lince v ceste signalu nejsou.
Fender. Oba vychazeji ze stejneho zapojeni,
já myslím že ten moderní fender už bude asi něco jinšího než ten starej ze kterýho vychází alembic....
jinak ty ampegy....no neodvolám
mno...ted se spis nez o zvuk modlim aby to vubec dorazilo...zatim beze stopy
Ja vim, ze moje 4 dny zpatky opustilo USA...
Tak co kua? Uz mas?
Ne...pomalu se zacinam smirovat s tim ze mozna ani nebudu mit....
ale budeš akorát dneska to trvá i měsíc než něco dorazí
no ja cekam na basu uz pres 3 mesice... dodavatel z Nemecka ma nejakej problem
no ja cekam na basu uz pres 3 mesice... dodavatel z Nemecka ma nejakej problem
to je ale kamaráde jiná :-D tam už nefiguruje celnický zlo....
to je ale kamaráde jiná :-D tam už nefiguruje celnický zlo....
no to mas recht... to je cira neschopnost aneb citace z mailu. "I am sorry! The correct delivery time for the bass is in fact 6-8 weeks!"
Ale IN FACT uz to je 13 tydnu mozna bude trinactka stastna?
kazdopadne preju Spiderovi hodne trpelivosti...
Ono to uz prave je dyl nez mesic
Status: Into Foreign Customs
Your item is being processed by customs in CZECH REPUBLIC. Information, if available, is updated every evening. Please check again later.
A jeee je
Ja myslim, ze to tam uz bylo drive, ale ta informace se na usps objevila az ted.
---tak ne. Sileny, kde se to kurnik zatoulalo?
Bullet Into Foreign Customs, May 26, 2008, 3:54 pm, CZECH REPUBLIC
Bullet Arrived Abroad, May 26, 2008, 12:26 pm, CZECH REPUBLIC
Bullet International Dispatch, May 06, 2008, 11:09 am, NJI
koukej na cpost.cz na tracking....
Me vcera dorazil....dneska sem dal jenom rychly test, v nedeli otestuju s kapelou
a?
Zatim mam pred ostrou zkouskou, ale prvni (a tudiz zcestny) dojem je velice dobry, cisty zvuk, velice ucinne korekce, Pekny zvuk, vynikajici cudlitka bright a deep, i z 15" bedny dostanu diky tomu pomerne ostry zvuk, protoze oproti SWR je ten preamp mene nabrouseny, takovy klidnejsi a kultivovanejsi (o coz mi slo, SWR byl na me moc ostriz). Signal velmi silny, snad mi bude stacit i momentalnich 200w
yeehaaaw
Information about Delivery:
* Item was posted on 04.05.2008.
* Item was on 06.05.2008 dispatched to the Czech Republic.
* Item was accepted on 26.05.2008 at the Office of Exchange 22000 - pošta Praha 120.
* Item is currently cleared by customs.
* Item was on 30.05.2008 dispatched from inbound Post Office to delivery.
* Item being transported to delivery Post Office.
tak aktualni info: zkouska probehla uspesne, basa projela kapelou jak nuz maslem, lampa je tam znat, sice prebudit nelze ale troska zachlupaceni tam je.
Potvrzuju spidera...mel jsem obavy, co mi tu privodili znalci v oboru, ale zda se, ze jedna lampa staci a ba co vic, ono kdyz to clovek ohuli na max tak to porad nekresli, ej to cistounku a pritom to kope jak Tlusta Berta
Potvrzuju silny signal na vystupu, koncak jel na jedenacti hodinach (jednoho kanalu) pri volume Alembica na trech hodinach a v kapele to jednoznacne delalo nejvetsi ramus.
A hockeho 4*8 se prekonava, je to vskutku zabijackej drobecek.
Co mi zatim nevyhovuje jsou spinace deep a bright, kdyz jsou vypnute basa zni nejkonkretneji (kupodivu a hlavne teprv poradne kope.
Jedinny co bych vytknul byl pri tichu vyleznuvsi ruch neznameho puvodu, jak kdyz clovek ladi radio (ale pritom bych rek, ze zadna soucast radio nechytala) nebo dal vodu na caj (jak rikali kuci). Nicmene po vypnuti a zapnuti preampu se to uz neopakovalo.
Vymenil jsem Sovtek 12AX7WXT+ za JJ ECC83 S a svete div se, ono to hraje jako predtim Zadna zmena nenastala, mozna nejake male cosi kdesi, nechal jsem tam tu JJ, precejen mi prislo, ze ten zvuk je vic 3D, ale to je mozna jenom takova...jak nekdo rikal magie a vnuceny pocit. Podle me je to uplne fuk.
A menil jsem to asi stokrat tam a zpet, bez cekani, snazil se zjistit estli tam je nejakej rozdil a ve finale, kdyz uz jsem chtel zatlacit poradne tu JJ jakoze ji tam necham, tak jsem samozrejme dostal kopanec...jsem to ale pitomec Jinak ten uchyt je tam v tom Alembicu resenej zoufale, ma to takovej kryt posunvaci, ale stejne poradne chytit tu lampu aby ji clovek vytah nejde, takze jak ji tam jednou zatlaci je to velkej boj ji zas vytahnout.
Jinac mi taky prinde, ze to ma nejakou divnou efektovou smycku.
smycku sem este nesmykal, tak netusim. To stema lampama sem cetl i na talkbassu, ze nijakej extra rozdil se nekona, ale mocsem tomu neveril.
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Baskytara.com » Aparatura » Alembic F-1X