1

Téma: Struny na Jolanu Diamant

Ahoj, koupil sem si diamantku, ale sehnat na ni struny je problém. Zkoušel jsem tam natáhnout normální struny, ale jelikož má jolana kratší menzuru tak to nešlo uchytit.:mad: Poraďte prosím jaké struny a kde se dají koupit. Popř. nabídněte

Yamaha 350 RBX
Mega amplifier - 45 W
Dimavery - Jazz bass -záložní basa
Korg - BX-15
Dimavery - BA-15W- zpěv
0 xLajků:

2

Re: Struny na Jolanu Diamant

ja ji kdysi mel a kup normalni struny a konec usmikni tak,at ti vyjdou cca 3-4 otacky na kolik...

0 xLajků:

3

No jasne, tak by to bylo nejjednodusii, ale jde o to ze konkretne E se nevejde do koliku. Na konci je moc siroky, nejlepsi by bylo sehnat kratsi struny, ale to je problem.

Yamaha 350 RBX
Mega amplifier - 45 W
Korg - BX-15
Dimavery - BA-15W- zpěv
0 xLajků:

4

Voci - zalezi, kolik tam chybi. Jedno z reseni je kupovat tenke struny, 0.35 nebo 0.40 a jit po co nejtencim ecku, popr. prevrtat otvor v koliku, aby tam ta struna vesla - netusim, o kolik je tlustci.

Kratsi struny se asi sehnat daji, ale neni to rozhodne bezne zbozi.

Taky zalezi, o kolik cm bys potreboval priblizit zuzene vinuti - pokud se jedna o centimetry, lze na krame poprosit o vybaleni ecka a pomerit.

Dalsim resenim je uchytit struny skrz telo (ziskas par centimetru), ale to bys musel menit kobylu a nechat to nejspis kytararovi. Na Diamondku asi reseni, ktere nestoji za to v pomeru cena/prinos, ale zminuji to pro uplnost.

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků:

5

ja jsem nic menit nemusel a jelo to vpoho.ale bud vymenit ladici koliky,nebo proste jen zvetsit trochu tu drazku,ne?

0 xLajků:

6

hele ja to delam na svy vikomtce tak, ze normalne je u ecka nakonec takovy zuzeni-neni tam vinuti az dokonce, tak proste kus jeste odmotam aby mi to vyhovovalo a je to:)

vybava:
epiphone thunderbird nonreverse cerna, telo home made, krk original
epiphone thunderbird gothic,
jolana vikomt bass cervena,
cerna home made basa inspirovana bcrich warlock a widow bass
0 xLajků:

7

Jasny vim o tom, drazka se zvetsit da, ale nechtel sem do toho zasahovat, protoze je na ni vsechno zatim orginalni a nechtel sem aby se tim kolik zeslabil, a potom nanestesti prasknul. Proto davam prednost uprave strun.Ted uz vim, ze sehnat originalni struny jolana je prakticky nemožný, tak se pokusim kousek struny odmotat. Ale nabizi se itm otazka: Nebude se mi to motat dal a dal? Nezmeni se tim zvuk?

Yamaha 350 RBX
Mega amplifier - 45 W
Korg - BX-15
Dimavery - BA-15W- zpěv
0 xLajků:

8 Naposledy upravil: reburke (06. 05. 2008 13.23:15)

kdyz budes sikovnej tak se ti to dal odmotavat nebude a zvuk....porad je to jolana;o).i kdyz musim uznat, ze diamantka je z jolanackejch bas pro me nejkrasnejsi, tu bych bral hnedka.

vybava:
0 xLajků:

9

reburke: No tak zkusim to, myslel sem jestli to nezmení zvuk struny. Vim ze jolany na tom nejsou nic moc, ale porad je to 1000 x lepsi nez zvuk moji last basy - Dimavery Jazz Bass. Musite to taky brat z myho pohledu, ze hned nemuzu preskocit z louže do lázní.

Yamaha 350 RBX
Mega amplifier - 45 W
Korg - BX-15
Dimavery - BA-15W- zpěv
0 xLajků:

10

no hele a co tam tam davas za struny.. treba u 30 tek je Ecko cca tlusty jak Acko u 45...
takze kokud ozelis tlusty struny myslim ze by se daly najit naky co se tam vejdou...
nebo to chytit zas ten koukajici drat a namotat tam spoustu struny..

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

11 Naposledy upravil: reburke (06. 05. 2008 17.48:57)

voci napsal:

myslel sem jestli to nezmení zvuk struny

tak asi to trochu zmeni, ale myslim ze to je neznatelny, ty jolanacky snimace takovydle nuance fakt smazou.hlavne ze tam budes mit novy struny, to ma dobrej zvuk dycky:o).prave sem uz rozmazlenej zvukem myho thunderbirda, jolanu uz skoro nevemu do ruky...

vybava:
0 xLajků:

12

Tak sem to usmik a namotal. Slo to v pohode, akorat ecko delalo problem, musel jsem kousek odmotat.... dikec

Yamaha 350 RBX
Mega amplifier - 45 W
Korg - BX-15
Dimavery - BA-15W- zpěv
0 xLajků: