1

Téma: Přezbrojení Cort Action Bass

Mám uvedený stroj asi 6 let a nějak to není ono. Buď se zhoršila basa nebo můj sluch naopak zfajnověl, ale napadlo, co by se s takovou kytarou dalo udělat, aby jakože lepší. Je to sice levný obyč stroj, ale mám k ní citový vztah a taxem myslel např: nové snímače, mechanika a cokoliv, co by jí vylepšilo. Je mi jasné, že koupit nové snímače nejde, chce to vyzkoušet, zahodit, zkusit jiný a dokola furt pryč, ale vážně nemám ponětí, jak se dá přezbroji basa k lepšímu. jsou tipy zkušených? Třeba jsou snímače, který jsou FAKT DOBRÝ, resp. tutově lepší zvuk než původní Cort. Jinak na stroj nedám dopustit ovšemže. Díky za rady.

Jak si může dospělej chlap zničehož nic koupit basu, když ji předtím ani jednou nedržel v ruce?
0 xLajků:

2

Re: Přezbrojení Cort Action Bass

http://www.forum.baskytara.com/viewtopic.php?id=3225  mrkni se tu co sem provedl s basou, a pokud chceš ten zvuk fakt změnit tak by ti asi nezbylo nic jiného než ty dosedací plochy taky přerovna a pěkně obnažit aby to bylo dřevo na dřevo. popř kov na dřevo..žádný lak nebo papírky mezi tím.

Snimačům nerozumím ani snima nemám zkušnosti, ty co sem na base měl, ty sem tam vždy nechal a nelaboroval stím....je to docela nákladné a chce to zvážit jestli nechceš raději koupit jinou kytaru...jeden snímač tě výjde třeba i na 3tisíce pokud chceš radikální změnu.

Já docela plánuji že překobylkuju basu přes prázdniny...protože tahle se mi materiálově nelíbí, až moc se podobá nějaké hliníkové slitině (když sem to vrtal, tak sem se docela divil).

NEUSER Courage-fretless 6str (1991) ,   FENDER American Standard Jazz Bass (2012),  CORT A5 - EMG pickups,      Dundeeho - Jazz Bass smile
David Eden WTX-260  ,   SWR Goliath 2x10 (x2),  HOCKE BN110
0 xLajků:

3

tillan: kvalitnimi znackovymi snimaci rozhodne zvuk vylepsis, na foru zkus pohledat, jak ktere znacky zvuk pribarvi. Jestli mas levne korejske snimace, tak jak narazis na zajimavy inzerat nebo cenu, nevahej a ber.

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků:

4

přesně tak, mechanika a snímače sou základ, velkej vliv na zvuk mají samozřejmě prsty, hraní blíž potažmo dál od kobyly je hafo podstatnej rozdíl atd...

dalši možný řešení by mohla bejt aktivní eletrika. dělaj se fak dobrý třeba aguilary... nebo jestli se nechceš šťourat v nástroji tak by mohla zafungovat externí aktivka např něco takovy:
http://kytary.cz/media/fotov/094389_8bcf.jpg

Gdyž nende o život de o hovno?
0 xLajků:

5

obávám se že od te aktivky se nedá čekat zvukový zázrak. Ten nápis "clean tone" i sám říká k čemu to je. Zesilí vám to signál (možna trochu odchytí již vzniklý šum pomocí nějaké šumové brány), takže je potom silnější a na další cestě je odolnější vůču šumu atd. A máte možnost si zekvalizerovat zvuk před aparátem...což je taková výhoda nevýhoda. Na kytaře to je taky takové sporadické, ale přece jen je to po ruce a snadno se pošťouráte v EQ i během písničky.
Pokud hrajete s kapelou jen na jeden nástroj tak je to zbytečnost, pokud máte nástrojů více pak si můžete seštelovat zvuk pro jednu basu na aparátu , pro druhou na krabce...ale stejně platí že se nemá nic lámat násilim a už vůbec ne na jedné věci třeba přidat basy a na druhé ubrat smile

NEUSER Courage-fretless 6str (1991) ,   FENDER American Standard Jazz Bass (2012),  CORT A5 - EMG pickups,      Dundeeho - Jazz Bass smile
0 xLajků:

6

podstatný je že to jedna z možností ten zvuk změnit. Ta aktivka ten zvuk tak trochu učeše, což u lacinějších nástrojů nemusí byt byt vůbec na škodu. A obecně se říká že aktivka zmenšuje vliv aparátu na celkovej zvuk. Je to věc názoru, chápu když nekdo nemá rád aktivky.

0 xLajků:

7

já neříkám že nemám rád aktivky smile dokonce mi byla ve výrobě jedna do kytary zaimplantována a jsem asi i rád že tam. Zvuk je čistý a mužu si to doladit. Navíc teď pomocí aktivky zesiluji trochu více signál z kytary, na rovné korekce je basa při plném volume slabší než si můj současny zesák přeje , tak mám víc vytáhlé středy a zvuk se mi kupodivu i takový líbí. Jediná věc co bych ji vytkl že knoflík na výšky šteluje takové moc vysoké středy, moje představa by byla ještě kousek výš...takže opravdové výšky nechávám až na zesilovači.

0 xLajků:

8

Jasně, a přesně tam vidim místo pro aktivku. Páč kažej ekvalizér vytahuje jiný frekvence a vytahuje je jinak. a výšky na aparátu nerovná se vyýšky na aktivce. je to kolikrát docela věda...

0 xLajků:

9

Je jedno velmi levné a jednoduché řešení a lá Betaron. Najdi si topic o předzesíku s N-Fet. Nemá korekce, ale zvuku levnějších bas skutečně pomůže, tedy aspoň mojí staré TR od Ibanezu před časem pomohl. Zvuk byl výraznější, co se projevovalo hlavně při starších strunách, déle zněly jako nové.

0 xLajků:

10

RAT napsal:

ale zvuku levnějších bas skutečně pomůže

Rad bych dodal, ze nejen levnejsim basam pomuze, i kvalitnejsim... Hodil jsem si ten preamp na MTD se Sadowskyma snimacema a bylo to slyset - zvuk mel vice vysek a byl cistejsi = byly tam i ty vysky, ktere drive umrely v kabelu.

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků:

11

Jestli se to montuje přímo do kytary tak to má význam, protože se to zesiluje hned za snímačem a veškeré kilometrové šňůry jsou až za tím. Takže těmto referencím bych aji veřil smile

0 xLajků: