1

Téma: Jak řešit opravu krabičky EBS?

Neznáte někoho, kdo se zabývá opravami efektů? Mám problém s octaverem EBS. Nebude to asi nic zásadního, kámoš se mi nabízí, ale nerad bych riskoval a radši bych to dal někomu kdo se tím zabývá. Díky za každou radu.

Lakland  JO5, Fender precision elite (1983), Ibanez ATK 305, Cort GB 75JJ, Crafter pětka akustická
Aguilar ag700+sl 410
K volšovým rukám volšový tělo!
0 xLajků:

2

Re: Jak řešit opravu krabičky EBS?

Asi jako jednu verzi bych zkusil  smrckaeffects.com, myslím, že ten by si s tím věděl rady.

Rickenbacker bass 4003 FG (USA), Rickenbacker fretless bass 4003 MG (USA), Fender American Standard Precision Bass (USA), Ampeg SVT CL,  SVT410HLF, EBS Octaver, MXR Equalizer
0 xLajků:

3

Ha, není ten kámoš někde od Kromclu? já bych to svěřil nějakému elektrikářovi ověřenému....nebo servisu...holt pak to bude ale pálka

0 xLajků:

4

Gazelle: je, je to Jura Petr z Tiptopu, potažmo Zdeňa Kozák (zvukař). Já si s ním jezdím někdy zahrát a díval se mi na tu krabičku, bylo tam rozsypané napájení. Konektor vyměnil, ale stejně to není OK, už do toho musel někdo vrtat dřív.  mám strach aby to nějak nenapizdil, ta krabička hraje jak kráva a bylo by škoda ji nějak zničit. To si radši připlatím, ale vědět tak kde...
Možná jsou moje obavy zbytečné, ale jako naprostý laik v elektronice mám obavy, přestože to třeba je banální záležitost, nevím...
Na Smrčku jsem si myslel, zabývá se i opravami?

Lakland  JO5, Fender precision elite (1983), Ibanez ATK 305, Cort GB 75JJ, Crafter pětka akustická
Aguilar ag700+sl 410
0 xLajků:

5

Na moravský sraz přijede Chátra, zkus to tam vzít a dej mu vědět, pokud je to jen nějaká hloupost, tak ti to možná opraví i na místě, pokud si vezme základní výbavu pro přežití mladého elektronika smile

0 xLajků:

6

Jak říká RAT... Vem to na sraz a podle chování zjistíme co tomu je, jestli je to opravitelné, případně opravitelné v polních podmínkách.

Fender USA Standard Precision, Ampeg SVT350H, SVT410HLF, BA-110
Fender USA Stratocaster, Fender MEX Telecaster, Marshall 1987x, 1960AX
a spousta dalších krámů
Obě ruce levé
0 xLajků:

7 Naposledy upravil: Péčko (24. 04. 2008 03.56:46)

pipa napsal:

bylo tam rozsypané napájení. Konektor vyměnil, ale stejně to není OK, už do toho musel někdo vrtat dřív.  mám strach aby to nějak nenapizdil, ta krabička hraje jak kráva a bylo by škoda ji nějak zničit

A v čem přesně to blbne? Mně ten oktáver při napájení adaptérem vydává takový divný ruch, není to teda moc nahlas, ale vadí mi to, při použití baterky je oká.

jazz bass + atk + red ripper + qtron + ampeg

www.sufunkygang.cz
0 xLajků:

8

Chátra: díky moc, vezmu to. Problém byl následující:
jde přesně o tento efekt
http://www.talkbass.com/forum/showthrea … t=octabass
koupil ho Kubš ale efekt šel přímo na mou adresu, Kubš ho v ruce vůbec neměl. Všimněte si ale že se ptal na zásahy do efektu, to proto, že ty dráty k baterce vypadají dost divně napájené (dřív tam asi byla fotka, už tam není). Týpek Kubše uklidnil že efekt je bez zásahů. Jenže známý, ktrýmu jsem to pak vezl na ukázku ihned po otevření reagoval jako Kubš: ty dráty jsou přepájené.
No a dál: efekt na baterku fungoval skvěle, jenom ss jedním problémem: i když byl odpojený od kabelů pořád se dal zapnout a pořád žral baterku. Navíc napájení nesedělo na žádný konektor, myslel jsem, že je to nějaký atyp, ale byl nějaký deformovaný. No a tak kámoš vlezl dovnitř, konektor byl prý zjevně (ne moc dobře) opravovaný, tak ho vyměnil. Při té výměně musel ten tišťák odpájet a znovu připájet a tam asi udělal chybu že potom to chvilku šlo ale chytalo ruchy a teď to nejde vůbec. říkal že to opraví, ale mám obavu mu to dát zpátky...takže jsem si oktáveru vůbec neužil...
tož tak...je to dlouhé a nepřehledné, co jsem napsal, ale jinak to vysvětlit neumím smile

Aguilar ag700+sl 410
0 xLajků:

9

Teda, trochu moc potíží. Hele a ještě dotaz, chytalo to po té úpravě ruchy při napájení ze sítě nebo z baterky?

jazz bass + atk + red ripper + qtron + ampeg

www.sufunkygang.cz
0 xLajků:

10

Já už vlastně ani nevím...ale pořád doufám že je tam jen blbě napájené to napájení a snad mě spasí Chátra smile

Aguilar ag700+sl 410
0 xLajků:

11

Mám takový divný pocit, že ten Edison, který měnil konektor proklemoval GND s kontaktem připojujícím baterku... Pohled pod kapotu napoví :-)

Fender USA Standard Precision, Ampeg SVT350H, SVT410HLF, BA-110
Fender USA Stratocaster, Fender MEX Telecaster, Marshall 1987x, 1960AX
a spousta dalších krámů
Obě ruce levé
0 xLajků: