1

Téma: GALLIEN-KRUEGER - Back Line 210 vs. HARTKE - HyDrive 210C Neo ...

Vážení přátelé, potřeboval bych poradit. Chci koupit kombo a nějak se nemůžu rozhodnout. Sice momentálně basuju převážně doma, anžto s těma lemplama, s kterjema jsem se dal dokupy je mizerná domluva... Mám pětku, takže jsem se rozhod pro 2x10. Jenom nevim který?

http://kytary.cz/hartke-hydrive-210c-ne … 80:0:0:1:0

http://kytary.cz/laney-baskytarove-komb … 80:0:0:1:0

http://kytary.cz/gallien-krueger-back-l … 80:0:0:1:0

Tak díky za radu.

PS: Hartke mně okouzlilo svou váhou, bydlím totiž v 4. patře bez výtahu! mad

Peavey Millenium BXP-5
Nemesis NA-320, Nemesis N212RS4
0 xLajků:

2

Re: GALLIEN-KRUEGER - Back Line 210 vs. HARTKE - HyDrive 210C Neo ...

Běž do toho Hartkeho, chtěl bych vědět jak to nové hraje (a určitě nebudu sám) a pak nám řekneš jaké jsou ty jejich nové aparáty:D

Dingwall NG-2 5 DPW, TC Electronic BG250-210
Profil: http://baskytara.com/forum/viewtopic.php?id=9496
0 xLajků:

3 Naposledy upravil: Štěpán Axman (23. 04. 2008 18.49:50)

Smrtak napsal:

Mám pětku, takže jsem se rozhod pro 2x10.

zajimal by me ten dusevni pochod, kterym jsi k tomuto dospel....

still got the blues... for RnR smile
Jsem  TU
https://stepanaxman.com/
0 xLajků:

4

5 2 10

jestli umíš matiku musíš to JEDNOZNAČNĚ pochopit

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

5

ale ogaři notak....trochu se zarážíte jako když se řekne šuplera místo posuvné měřítko....vím tady se jedna o trochu něco jiného, ale když se vám to nezdá tk to řekněte a ne že ...ehhm šuplera?? co to je, kolik ti je

Starej vlk a Old Schecterhand ti chtěli říct že 2x10 je na pětku málo. V zásadě mají pravdu, ale je fakt že 15" aparáty taky hrají a když se to spočítá tak 2x10 jsou ekvivalentní jedné 15" a jde hlavně o čistotu a jasnost zvuku aby ses slyšel.  To Hartke asi ještě nikdo nezkusil. Když sem hrál na celohliníkové repráky na boxu TP tak se mi ten zvuk (na koncertě) líbil, mělo to cosi do sebe, takže když kolem toho dělá hartke teď takové divadlo tak snad by to nemělo být horší.

NEUSER Courage-fretless 6str (1991) ,   FENDER American Standard Jazz Bass (2012),  CORT A5 - EMG pickups,      Dundeeho - Jazz Bass smile
David Eden WTX-260  ,   SWR Goliath 2x10 (x2),  HOCKE BN110
0 xLajků:

6

tak ono to málo není ta bedna to uhraje ale basák u struny H cití jednoznačný propad.....

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

7

ale ja mu nechtel rict ze 2x10 neuhraje Hcko...
(urcite jsou boxy co to uhrajou bez problemu, byt to asi bude jina cenova kategorie)
- me jen zajimalo jak dosel tak samozrejme k vysledku ze kdyz hraju na 5ku tak hraju na 2x10 smile

still got the blues... for RnR smile
Jsem  TU
https://stepanaxman.com/
0 xLajků:

8

Panove vcera prijeli kluci z Brna s petkou otestovat SWR (a taky si ho odvezli) a byl sem sam prekvapeny jak 2x10 dokaze zahrat Hacko...

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

9

Axlík napsal:

ale ja mu nechtel rict ze 2x10 neuhraje Hcko...
(urcite jsou boxy co to uhrajou bez problemu, byt to asi bude jina cenova kategorie)
- me jen zajimalo jak dosel tak samozrejme k vysledku ze kdyz hraju na 5ku tak hraju na 2x10 smile

Jsem jen blbej teoretik, co se týče různejch pouček a fyzikálních zákonitostí a jinejch nesmyslů. Prostě jenom z toho důvodu, že jsem si nějaký aparáty 2x10 zkoušel a zdá se mi ten zvuk víc konkrétnější než třeba na 15".

Jinak každej chytrák radí něco jinýho, někdo řekne, že na 5 je 15" k hovnu a druhej zase naopak. Nechtěl jsem hodnocení mýho duševního stavu, ale radu, který z těch komb si vybrat.

Díky za snahu.....:cool:

Nazdar!

Peavey Millenium BXP-5
Nemesis NA-320, Nemesis N212RS4
0 xLajků:

10

Dunde.e napsal:

Když sem hrál na celohliníkové repráky na boxu TP tak se mi ten zvuk (na koncertě) líbil

no mne prave u tohodle moxu pride ze sam a potichu hraje pekne ale kdyz do toho hraje kapela a musi se na to trochu zatlacit tak mi pride ze z toho zacne lezt jenom ten prdlavej alu cinkot ...brrr
ale treba todel bude lepsi ale asi bych se toho trochu bal neodym a este alu.. to bude asi hodne suchy a agresivni...

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

11

m3 napsal:

asi bych se toho trochu bal neodym

Vyznáš se v tom? Mají neodymy nějakej svůj specifickej zvuk?

DRŽ HUDBU!
0 xLajků:

12

no nevyznam ale mam big_smile ...a pripadne ty na kery sem hral mi prisli takovi suchy.. idyz teba ta markova medna je docela stavnata... ale prave terba z GK 2x12 neo sem mel takove divnej pocit suchosti podobnej jako u toho alu hartkeho... ale samozrejme je to subektivni a taky ma  mozna suchou basu big_smile...

btw ano ten zvuk z toho vydea se mmi moc nelibil.. n naky cinkavi solickovani ...mozna ale jak to brumla ve spodcich cert vi...

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

13

nemaj.

educated in shopping and wasting time
blankly staring at the screens
am i already clever enough?

Duplo domeček fanclub #1
0 xLajků:

14

m3: bohužel, subjektivní pocit, já ho teda rozhodně nemám a věř, že to není kvůli tomu, že zrovna NEO412 mám. Kdyby to bylo suché, už bych se toho zbavil.

0 xLajků:

15

ono toži hodnocení bedny také "trochu" ( a to jako K***a že dost smile ) záleží na base kondici strun, zesáku a jeho nastavení atd. Takže skutečný názor může být až ze skutečných zkušeností získané tím že člověk dokonale zná všechny komponenty a naučí se znich dost to dobré.  .... a pak i tento názor je zátížený tím, že každý má hold jiné ucho a nekaždému se libí to samé.

NEUSER Courage-fretless 6str (1991) ,   FENDER American Standard Jazz Bass (2012),  CORT A5 - EMG pickups,      Dundeeho - Jazz Bass smile
David Eden WTX-260  ,   SWR Goliath 2x10 (x2),  HOCKE BN110
0 xLajků:

16

Tak pravil Dundee, amen.

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků: