1

Téma: lepenice

ahoj
nedávno jsem koketoval s myšlenkou (z důvodu renovace mojí první basy (ňákej Rockinger)) přilepit šroubovaný krk následujícím způsobem: přebrousit místo pro usazení na těle i krku, napatlat to lepidlem a ještě navíc sešroubovat.ten krk už stejně asi nikdy měnit nebudu. zvuk by se podle mýho názoru zlepšil.
jsem divnej,nebo je ta moje myšlenka rozumná?
díky za jakoukoliv reakci

Cožpak, kdybych tě Nebeská oběsil...?

http://www.sloganizer.net/en/style5,spalovac-spc-mrtvol.png
0 xLajků:

2

Re: lepenice

Podle mě by se ti zvuk nezlepšil. Ideální spojení v tomhle případě je dřevo na dřevo (bez vrstvy lepidla nebo laku) a přitáhnout šroubama. Takže přebrousit ano (i když ideální je zafrézovat drážku a zabrousit krk), lepidlo ne, šrouby ano.

Schecter C-5, Fender JB 62 RI MIJ (89)
Ampeg SVT-3 Pro, Ampeg SVT 410 HLF
0 xLajků:

3

díky
vykoumal jsem to z principu šíření zvuku a z dlouholetého postupu firmy Gibson (hlavně u kytar).
myslel jsem si,že když vyplním miniaturní vzduchové mezírky ve šroubovaném spoji vytvořím jakýhosi "tlumočníka" mezi krkem a tělem, a tak dojde k lepšímu přenosu vyšších harmonickejch a k prodloužení sustainu, protože díky tomuhle spoji dojde k tomu,že se tělo a krk budou chovat více jako jeden celek....ale nechám si poradit od zkušenějších, protože teorie nehraje

Cožpak, kdybych tě Nebeská oběsil...?

http://www.sloganizer.net/en/style5,spalovac-spc-mrtvol.png
0 xLajků:

4

parabass napsal:

myslel jsem si,že když vyplním miniaturní vzduchové mezírky ve šroubovaném spoji vytvořím jakýhosi "tlumočníka" mezi krkem a tělem, a tak dojde k lepšímu přenosu vyšších harmonickejch a k prodloužení sustainu, protože díky tomuhle spoji dojde k tomu,že se tělo a krk budou chovat více jako jeden celek....ale nechám si poradit od zkušenějších, protože teorie nehraje

No, pokud tam napatles treba chemopren, tak to spis utlumis wink Chci rict, ze na lepidle urcite zalezi.

Vliv na zvuk to mit bude (spis bych rekl jina barva nez vyrazne zlepseni), ale pokud stoji drevo za starou belu, neziskas tim delo.

Pokud kvalitne pripravis stycne plochy, bude pri dobrem dotazeni spoj "idealni".

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků:

5

a zaměř se také na kobylku....v tom bych viděl ještě větší klíč k úspěchu smile

A asi nic nelep, je to nejisté jestli polepšíš a hlavně ale skoro nafurt, nevíš co tě za par let napadne.

NEUSER Courage-fretless 6str (1991) ,   FENDER American Standard Jazz Bass (2012),  CORT A5 - EMG pickups,      Dundeeho - Jazz Bass smile
David Eden WTX-260  ,   SWR Goliath 2x10 (x2),  HOCKE BN110
0 xLajků:

6

no to je otazka jestli se takovej zasah vyplati. Vim ze lepene a hluboce zasazene krky se delaji jako kompromis mezi pruchozim a sroubovanym krkem, ale vetsinou jsem to videl u zakazkovejch nebo drahejch nastroju....

anybody wants to get mellow, you can turn around and get the fuck out of here
0 xLajků: