1 Naposledy upravil: trepyk (19. 04. 2008 14.58:57)

Téma: Tak už otravuju aneb Preclík

Tak je to tu,už mám díly doma (díky davidakovi a solphusovi) a pomalu ale jistě se začne kompletovat takže vás budu otravovat tongue

Krček z mexikánskýho jazzbassu fretless nesedí na neznámoodkudpreclíka jelikož je krk o malinkato větší to znamená frézování (nebo tak něco) prostoru pro krk a taky díry pro šrouby jsou na tom těle docela jinak a na docela jiný šrouby (větší průměr) což potvrdilo to jak se v sekci inzerce mikulíkovi ty díry zdáli lehce jiný big_smile takže se bude ještě navíc muset vrtat,takže to dám ke známýmu truhlářovi (sice to neni kytarář,ale něco obdobnýho už prováděl na jolaně s krkem,takže se nebojim že by tohle nezvládl nebo pokazil)

k těm dírám : mám neckplate podle kterýho se vyvrtaj nový díry (bude se muset vrtat nejspíš tělo i krk) a ty díry se s původníma minou o nejakej ten kousek protože sem "vykoukal" že normální basy maj neckplate (tudíž i díry) o dost vejš než je to u toho preclíka takže bych to rád usadil tam kde to má být a jinak to nejspíš ani nebude možný smile

ale co s původníma dírama? nějákej tmel nebo tak něco?
a mám mu říct aby sundal lak co je na místě pro krk a "srovnal" ten prostor? aby šel krk "rovnou na dřevo" těla

0 xLajků:

2

Re: Tak už otravuju aneb Preclík

tk koukam ze uz neco podobnyho resil Dunde.e ... takze ofrezovani na drevo pod krkem je asi jasny tak ted co s puvodnima dirama

0 xLajků:

3

týjo já tomu vůbec nerozumim, ale radši bych přizpůsobil kus plechu jedněm z těch děr než dřevo kusu plechu..

0 xLajků:

4

jo to me taky napadlo udelat specialni neckplate ale vrtani do krku se ani tak nevyhnu a musel bych jeste poridit srouby co v tom preclu byly puvodne,ale to by asi nebyl zas takovej problem .... no jeste pockam smile k truhlarovi to pujde nekdy v tejdnu

0 xLajků:

5

trepyk napsal:

k těm dírám : mám neckplate podle kterýho se vyvrtaj nový díry (bude se muset vrtat nejspíš tělo i krk) a ty díry se s původníma minou o nejakej ten kousek protože sem "vykoukal" že normální basy maj neckplate (tudíž i díry) o dost vejš než je to u toho preclíka takže bych to rád usadil tam kde to má být a jinak to nejspíš ani nebude možný smile

ale co s původníma dírama? nějákej tmel nebo tak něco?
a mám mu říct aby sundal lak co je na místě pro krk a "srovnal" ten prostor? aby šel krk "rovnou na dřevo" těla

Nevrtat oboji. Uberes na materialu a pevnosti spoje. Pouzil bych puvodni diry na tele a do krku vsadil kovovy zavit na tisicihran.

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

6

no snad pujde z tech fotek neco poznat lol

http://trepyk.kabel1.cz/PB/fotobasa/basa%20012.jpg
http://trepyk.kabel1.cz/PB/fotobasa/basa%20016.jpg
http://trepyk.kabel1.cz/PB/fotobasa/basa%20021.jpg
http://trepyk.kabel1.cz/PB/fotobasa/basa%20023.jpg

tak jestli z tech fotek nekdo vidi nejlepsi reseni tak budu vděčnej smile

0 xLajků:

7

Puvodni diry na krku nech vyplnit napr. bukovym mikrospalickem a herkulesem a v klidku nech do krku vyvrtat nove diry podle toho, jak si krk sedne po prefrezovani kapsy.

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků:

8

d.a.l.i: ok tohle řešení bude asi nejvhodnější,to co psal spider by asi vyžadovalo větší zásah do krku smile

0 xLajků:

9

trepyk napsal:

d.a.l.i: ok tohle řešení bude asi nejvhodnější,to co psal spider by asi vyžadovalo větší zásah do krku smile

Prdlacky. Vyvrtas diru, do ni vklepnes gumovou palici zavit na tisicihran....nebo vsroubujes vnejsim vrutem

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

10

spider napsal:

Prdlacky. Vyvrtas diru, do ni vklepnes gumovou palici zavit

aha,tak to je dobrý a ten zavit se da sehnat kde ? v normalnim "kovokrámku" by to neměl bejt problém ne? i když ono je možný že to bude mít ten známej,budu s nim mluvit někdy v tejdnu smile

0 xLajků:

11

spider napsal:

Prdlacky. Vyvrtas diru, do ni vklepnes gumovou palici zavit

Proc tak slozite? Tohle prece nikdo nedela... Dira do krku o prumeru sroubu a sedne to jak (_._) na hrnec...

Ty mikrospalicky jsou kvuli tomu, kdyby ses s novou dirou trefil blizkou puvodni, at tam drevo neuhne.

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků:

12

d.a.l.i napsal:

Proc tak slozite? Tohle prece nikdo nedela... Dira do krku o prumeru sroubu a sedne to jak (_._) na hrnec...

Ty mikrospalicky jsou kvuli tomu, kdyby ses s novou dirou trefil blizkou puvodni, at tam drevo neuhne.

jako tohle je asi ta nejjednodušší cesta a mělo by to bejt v pohodě smile takze to tak asi dopadne.

pak nekde splasit plech na neckplate navrtat díry a asi přelakovat sprejem ala chrom ...

0 xLajků:

13

d.a.l.i napsal:

Podle me je to jednodussi a rychlejsi reseni nez tvoje...a ze nedela ? Nekdy ti ukazu jak to vypada na Pinokiovi wink, nebo se jukni az se ti dostane do ruky puvodni Leosuv Musicman wink , popripade si muzes pocist o restaurovani starych nastroju na www.mimf.com a zjistis ze je to bezna praxe. Spalicky sou truhlarina, ale kera truhla drzi stabilne napnute struny ?, kdyby se fakt trefil do spaliku, taky mu muze ustat krk v ruce..... jako resit se to tak da, ale pokud je lepsi reseni proc pouzit to horsi, ze ?

Da se koupit i original kit..

http://www.onyxforgeguitars.com/images/Insert%20kit/Bolt%20neck%20insert%20kit.jpg

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

14 Naposledy upravil: trepyk (21. 04. 2008 15.59:46)

wow zajímavý ale neckplate by mi tam asi stejnak nesedel a da se to koupit nekde u nas ? asi by ty zavity nejakej "kovomat" mohl mit ne ? smile jinak basa už je "v horách" u truhláře ale vrhne se na to za pár dní,do tejdne bych to asi měl mít doma s usazenym krkem smile tak sem zvědavej,řekl sem mu o těch závitech a on řekl že by to určitě šlo udělat,ale musel bych si je sehnat

0 xLajků:

15

trepyk napsal:

wow zajímavý ale neckplate by mi tam asi stejnak nesedel a da se to koupit nekde u nas ? asi by ty zavity nejakej "kovomat" mohl mit ne ? smile jinak basa už je "v horách" u truhláře ale vrhne se na to za pár dní,do tejdne bych to asi měl mít doma s usazenym krkem smile tak sem zvědavej,řekl sem mu o těch závitech a on řekl že by to určitě šlo udělat,ale musel bych si je sehnat

Jo, da se to koupit i ve Ferone treba (jen ty vrutosrouby, neckplate nemaji wink )

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

16

jasny tak to je fajn zejtra sem v drésdenu,takze pozitri to koupim smile neckplate si budu muset stejnak udelat specialni jelikoz tak nejak neni standartni smile

0 xLajků:

17

spider napsal:

Podle me je to jednodussi a rychlejsi reseni nez tvoje..

Neda mi to nereagovat smile

Nevim, co je sloziteho drapnout 3-4mm bukovy spalik, ktery se prodava po metru, mozna mu udelat trosku konus, at se da zaklepnout, napatlat ho herkulesem a zabouchat do dreva (3 minuty prace smile.

Samozrejme pokud je dira na stejnem miste, jako leze sroub, postrada toto reseni smysl (a zjistit, kam srouby pujdou, je trivialni uloha, staci jemne klepnout tlustsim hrebikem pres telo do krku).

No a udelat diry do krku podle potreby... Pokud jsou v dostatecne vzdalenosti od puvodnich, tak spalicky defacto ani nejsou treba.

Nějaký Fendery...
0 xLajků:

18

d.a.l.i napsal:

Neda mi to nereagovat smile

Nevim, co je sloziteho drapnout 3-4mm bukovy spalik, ktery se prodava po metru, mozna mu udelat trosku konus, at se da zaklepnout, napatlat ho herkulesem a zabouchat do dreva (3 minuty prace smile.

Samozrejme pokud je dira na stejnem miste, jako leze sroub, postrada toto reseni smysl (a zjistit, kam srouby pujdou, je trivialni uloha, staci jemne klepnout tlustsim hrebikem pres telo do krku).

No a udelat diry do krku podle potreby... Pokud jsou v dostatecne vzdalenosti od puvodnich, tak spalicky defacto ani nejsou treba.

Holt kdyz nekdo musi mit pravdu tak je lepsi mu ji nechat a nezasirat thready offtopicem.

Jasne, mas pravdu, je to nejlepsi a nejrychlejsi a hlavne tvoje reseni.

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

19

pokud to chápu správně tak spider navrhuje řešení alá Wal, což mě uchvátilo, frajer se jendou na talkbassu chlubil že má Wala se dvěma krkama (fret/fretless) a přehazuje, vrtalo mi hlavou že se nebojí ožvejkání dřeva a HLE, měl tam chytře tyhle závitový "vložky" a klasický šrouby.......myslím že super řešení

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

20

spider napsal:

Jasne, mas pravdu, je to nejlepsi a nejrychlejsi a hlavne tvoje reseni.

Kliiiiiiiiiiid, sefe big_smile

Kdyz tu hazes do placu, ze janevimjak tlusty bukovy spalek vylitava z masa a krk zustava hraci v ruce, tak se nediv, ze se ozvu wink

Nějaký Fendery...
0 xLajků:

21

jeje sem skoro rozpoutal peklo big_smile no ted sem prijuchal z drésdenu tak zejtra zajdu do kovokrámu  a podívám se po tom zavitu a uvidime smile kazdopadne zatim vam díky smile ono je dobrý probrat vic moznejch reseni nez neco udelat a pak "jejej mohlo to bejt jinak a lip" ... smile

0 xLajků:

22

tak už je hotovo? smile

0 xLajků:

23

hotovo už je,ale dostane se to ke mě nejspíš až v utery jelikoz ten znamej z hor je aktualne nemocnej do pondeli ale v pondeli jedu do prahy k doktorovi kvuli tem slacham,takze v utery snad hodim prispevek jak to dopadlo a nejaky fotky smile pak uz jenom osadim HW a uvidim jak to dopadne celkove pak se pokusim o nejakou zvukovou ukazku (teda jestli mi v pondeli nevykucha ruku ...)

0 xLajků:

24 Naposledy upravil: trepyk (13. 05. 2008 21.37:42)

takže basu už mám doma,ale ... je to zfrézovaný jenom tak aby tam pasoval krk,plocha pod krkem ne.e protože by byl krk už pak moc "v base",je o neco nizsi nez puvodni krk ... a dalsi vec neměl žádný vhodný šrouby a u nás v zapadákově sem taky nesehnal ani ten kit ,ani vhodný šrouby,prostě bydlim na kraji světa nebo nevim,neni tu nic :-( takže jestli někdo ví kde se dá ten kit co tu psal SPIDER koupit byl bych moc rád za rady
zatim díky

eghmmm .... sem vul big_smile tak uz sem to nasel na netu ... me fakt nenapadlo hledat to pod nazvem "Závitové vložky" big_smile kurna ... big_smile ale jeste jaky to maj presne bejt ... je to rozdeleny podle velikosti zavitu sem tak pochopil ale jestli podle vnejsiho nebo vnitrniho big_smile si pripadam fakt jak trotel uz big_smile

takže můj dotaz zní : jaký maj mít ty šrouby rozměry ? např : ŠROUB METRICKÝ,ZÁPUST.HL.5X10BP .... big_smile

0 xLajků:

25

trepyk napsal:

takže můj dotaz zní : jaký maj mít ty šrouby rozměry ? např : ŠROUB METRICKÝ,ZÁPUST.HL.5X10BP .... big_smile

Jejda, to musis pomerit podle tloustky krku, podle sroubu ktery do toho budes cpat.....ale v 99 procentech metrika

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

26

ok proměřim koupim a sand to bude ok :-)

0 xLajků: