1

Téma: PoťákUpgrade

Mám Fokuska 4strunku (pasiv) a mám celkem velkej problém s tónovou clonou. Řekl bych, že vůbec nefachá yikes
Ať točím jak točím, zvuk se nemění nebo jen velmi slabě a neznatelně. Proto by mě zajímalo, jestli je to vada elektroniky nebo prostě to tak má být, pže to bych pak měl chuť ten nevyužitej knoflík předělat na něco užitnějšího wink

Stal jsem se úplně normální, okolím braný blázen smile
0 xLajků:

2

Re: PoťákUpgrade

bud muze bejt v pedeli potak, nebo kndenzator, jeho velikost zalezi na typu snimatkach (singly, humy), ale vzdycky by mel bejt slyset rozdil, neob je to spatne pripajeny, popr je zavinena draha potenciometru -> kapni tam trosku lihu, nebo konkor/kontaktol a pod..

Komba, basy, hlavy, kytary a tak.
0 xLajků:

3

Je to jazzbas, takze singly... Slyset je to asi jako...nevim jako co, ale je to tak slaba zmena, ze to ani nema cenu.
Je mozny ze to tak ma byt? Jako ze tam prdli proste neco slabyho aby tam neco bylo ale praktickej skutek utek???

0 xLajků:

4

ne, ta zmena by mela bejt hoodne znatelna

tonovej pot by mel bejt 250 nebo 500kohm a kondik okolo 22-33n

0 xLajků:

5

Aha, tak to vůbec nevím co znamená smile

0 xLajků:

6

a sakra big_smile

mno to je problem, z potaku to nevyctes, pac to je urcite zapajeny cinem, ale merakmem by nozicky nejdal od sebe mely vykazovat odpor 250,500kohmu a na kondiku (ta zluta vec s 2 nohama) by melo bejt napsano cislo 22x-33x kde x si nejsem jistej, ale asi 3

0 xLajků:

7

Paráda, tak takhle tomu už (trochu víc) rozumím lol

Teďka nemám gytárku u sebe ale zejtra se poohlídnu. Vím že tam mám kondík cool Je sice asi modrej, ale v tom asi problém nebude tongue

A v případě že je šmejd kondenzátor, půjde v poho koupit v elektru/hudebninách nebo se musí nějako objednávat???

0 xLajků:

8

Tónovou clonu musíš slyšet a musí být znatelná. Kondík koupíš v elektru, a někdo zruční ti ho pomůže tam namontovat. Popř. bych se podíval jestli není někde nějaký špatný kontakt, je to sice málo pravděpodobné, ale stává se to.

0 xLajků:

9

Což o to, zručný já jsem - s pájkou dělám od 7 smile (a to skoro všechno od lepení po opalování se big_smile )ale ten technický žargon šel vždycky kapku mimo mě...

0 xLajků:

10

Je ještě jedna možná příčina - nikde žádná zmínka o aparátu - pokud hraje třeba jen do 500Hz, tak tónová clona nemá moc šancí se projevit. A taky starý struny nemají moc harmonických.

0 xLajků:

11

Hocke: stary struny bych vyloucil moje Juhuuu bahno 2years old edition jsou taky pri pouziti clony pekne "slyset "

0 xLajků:

12

Aparátem to nebude, zkoušel sem to na 400wat peawey a stejný... Jinak struny mám taky novy

Koukal sem se na ten kondenzátor a jediny napsany bylo 2a473j sad
Poťák byl zacínovanej ale dva další sou 500 takže nevím jestli je to stejný či ne...

0 xLajků:

13

Vybroň from PROuTI: kondik stoji cca 1kc v elektru (maj vzdy) v hudkach asi ne, potenciometr by meli mit jak v elektru, tak v hudebninach, hlavne se ptej po tomhle oznaceni: 250k/G nebo 500K/G to G je celkem dulezity (ne tak moc, ale pro ucho lepsi)

0 xLajků:

14

Tak jo, díky moc. Ušetřili ste mi mooooc trápení smile

0 xLajků:

15

no hlavne at se ti to povede

0 xLajků:

16

já za sebe taky díky, mám na Jole stejný problém, jinak poťák ti pošle i Macho ( RM Pickups ) za dobrou cenu.

Jolana D-Bass, Jolana Studio Bass, Solton BK100 Germany, ZOOm B2
THE RAMONES Heidi is a Headcase... jdu si svojí cestou
0 xLajků:

17

jojo od macha mam push/pull pot a je skvelej... nejak lepsi nez puvodni big_smile

0 xLajků: