1

Téma: Cort Action Bass V ? Nekdo ? :)

Taak, dneska jsem hodil do hudebnin moji Adonisku, doplatil zbytek a prinesl jsem si krasnou, cernou, petistrunnou Cortku Action Bass. Me se strasne libila v prodejne jak zvukove, tak vzhledove a preci jen, je to nejlevnejsi petka(krome Staggu), co se da sehnat. Co rikate na moji koupi ? Pripadne, mate ji nekdo ? Pokud ano, poprosim o zkusenosti po delsi dobe hrani

Jen abych upozornil - nehledal jsem nejakej super nastroj, hledal jsem 5ku za rozumnou cenu s peknym zvukem. A podle me jsem nasel...

Přesedláno z Adonis na Cort Action Bass V smile

nejposlouchanější za minulý týden(nepřesný - u hodně věcí mi chybí tagy)

http://imagegen.last.fm/basic10/artists/5/SimsonCZ.gif
0 xLajků:

2

Re: Cort Action Bass V ? Nekdo ? :)

nebylo by lepšejší se ptát před prodejem ?

Komba, basy, hlavy, kytary a tak.
0 xLajků:

3

težko říct co chceš slyšet, ale jestli se tí líbí a už sis ji koupil tak se neptej a měj ji rád takovou jaká je. Když ji miluješ není co řešit. A jestli chceš začít být smutný tak se ptej a za chvíli budeš mít podzeření že ti zahýbá a kdo ví co ještě, protože vždycky se krom pozitivních ohlasů najdou i negativní ať už je to nástroj sebelepší. Takže pokud jsi "žárlivec" a negativní ohlasy tě budou žrát, tak se neptej a rychle utíkej....jo a slušné lidi zdrav a slabým pomáhej big_smile

NEUSER Courage-fretless 6str (1991) ,   FENDER American Standard Jazz Bass (2012),  CORT A5 - EMG pickups,      Dundeeho - Jazz Bass smile
David Eden WTX-260  ,   SWR Goliath 2x10 (x2),  HOCKE BN110
0 xLajků:

4

Cort Action V byla moje první "pořádná" basa, na to co jsem tenkrát o basách vědel jsem ještě koupil dobře...Trošku mě štvaly hodně šumící snímače a nevýrazné H, ale co by chtěl člověk za 7 (dnes 5). Naopak umožnovala nízký dohmat a hrálo se mi na ní fakt dobře.
Známý měl tenkrát Ibanez GSR 205 a strasně se chlubil aktivkou...a když jsem ji pak slyšel, tak jsem byl rád, že mám pasivního Corta...

Sandberg California JM5, Ampeg SVT-3 PRO, Ampeg SVT 610 HLF, Colorsound Bass Fuzz, PW-CT-04
0 xLajků:

5

šumu se dá hodně účině zbavit a to fakt z rozladěného rádia až na uplné nic. Moje fokuska taky šuměla nebo spíš bruměla jako kráva. Všechno sem odstínil alobalem který sem ukostřil (prostor s potenciometry, pod a trochu kolem snímačů) a teď bych se spíš díval škareději na ten můj zesák, co se šumu týče, než na tu fokusku. Jinak ve zkušebně jsem oproti ostatním šumům a brumům výrazně pod tím vším. A to mám horny zaplé a vvšky docela vytáhlé. Jedině když jsem zaplý jen já tak to jde slyšet, že kdesi se na kabel prokouslay myši a vysílají do éteru. smile . Před tím odalobalováním to bylo sto a jedno.

K té páté struně. Aby hrála, tak musí být taky apec co si sní rozumí. To už jsou fakt hloubky, které  potřebují mít aparát s výkonovou rezervou. Je to už takový extrém.

NEUSER Courage-fretless 6str (1991) ,   FENDER American Standard Jazz Bass (2012),  CORT A5 - EMG pickups,      Dundeeho - Jazz Bass smile
0 xLajků:

6

Ta pata struna se mi nezda nevyrazna - doma ji sotva slysim, protze hraju na svyho 20 W Peaveye a ten to fakt nepobira. Ale zato v hudebninach, tam mi to zapojil do 100 W Ampega s lampou a to byl narez smile A to to byl "jen" stowattak.

Jen k tomu, co jsem chtel slyset - je mi jedno, jestli ji ted zrkitizujete - jak si rikal, ja jsem spokojenej. Ciste zahraju to, co mi driv skripalo, takze mam sebevedomi trosku nahore big_smile Zni fakt nadherne, takovej zvuk se mi libi.

Ja ji kupoval podle jinyh ohlasu na ostatni jejich modely a vse vicemene kladny, tak jsem se toho nebal. A dobre, ze tak...

0 xLajků:

7

já sem jednou rozebral snímač na cort action V, sundal z něj ten plastovej kryt a co to nevidím, vykouklo na mě 8 magnetů místo očekávaných deseti..

Jack Pampero Workingman Traynor & Soundelirium
0 xLajků:

8

na H chybel ?

0 xLajků:

9

S!msonCZ napsal:

na H chybel ?

big_smile
prostě to byl normální 4kovej snímač

0 xLajků:

10

lol eště že nedělaj třístrunný basy, to by to pak z nich snímače cpaly i na čtyřky big_smile

0 xLajků:

11

Dela se to docela obycejne a docela casto, a casto v tom ani nebyva problem, ze na petce je ctyrkovej snimac. Petkovej je samo lepsi, ale v nekterych pripadech ten rozdil je zanedbatelny.

CEILIN KAT IZ WATCHIN U MASTERBATE
0 xLajků:

12

Dante napsal:

Dela se to docela obycejne a docela casto, a casto v tom ani nebyva problem, ze na petce je ctyrkovej snimac. Petkovej je samo lepsi, ale v nekterych pripadech ten rozdil je zanedbatelny.

A přesto je to Hčko silný? To je mi novinka, já myslel že když máš snímač na jiný rozteče tak už je to problém... ale asi ne(?)

Jinak ten cort máš aktivní nebo pasiv? Mě se ty basy zdaj dobrý, dobrá kombinace prec. + kobylkovýho snímače, hodně lidí tu tyhle Corty action odsuzujou ale dle mýho to nejsou špatný basy, hlavně maj takovej xicht a neni to taková křečovitá kopie:-)

OLP mm3, Fade jazz bass, Gallien Krueger 1001 RB-II, Gallien Krueger 410 RBH
0 xLajků:

13

Fuit napsal:

Jinak ten cort máš aktivní nebo pasiv? Mě se ty basy zdaj dobrý, dobrá kombinace prec. + kobylkovýho snímače, hodně lidí tu tyhle Corty action odsuzujou ale dle mýho to nejsou špatný basy, hlavně maj takovej xicht a neni to taková křečovitá kopie:-)

Ten preclíkovský snímač u krku je snad jen u 4-strunné verze, Action V jsem viděl vždycky s 2x jazz, ten u krku byl nahlý, asi takhle...
http://www.musiccenter.cz/CZ/asp_image.asp?image=D:%5Cwww%5Cpes%5Cklavesycz%5Cwww%5CproduktyGTA%5Ccort/cort_actionVBK.jpg&type=6
Cort u téhle série značí aktivní elektroniku Action V-A, podle názvu topicu tipuju, že ne, ale levná aktivní elektronika by určitě nebyla výhrou, v Praze jsem na ně vedle sebe narazil v obchodě, ze zvědavosti vyzkoušel a pasivka hrála podstatně líp...A s tím designem taky nevím, podle mě zrovna u tohodle modelu Cort trošku "krade" u Ibanez, ale kdo dneska nekrade, že smile

Sandberg California JM5, Ampeg SVT-3 PRO, Ampeg SVT 610 HLF, Colorsound Bass Fuzz, PW-CT-04
0 xLajků:

14

Mam ciste jen V, V-A(ctive) nemam. To, co je tady na obrazku je presne to, co mam - to je pasivka. Aktiv ma navic jeden otenciometr. Nechtel jsem ani aktivku, nejak se mi to zvukove ani nelibi. Ja jsem s ni po ni, co ji mam zatim spokojenej a asi to tak i zustane - hlavne se mi libi, jak nadherne tady zni Ecko, takhle perfektne jsem ho snad jeste neslysel, necejtil. Krasne prede...

0 xLajků:

15

hrushi napsal:

Ten preclíkovský snímač u krku je snad jen u 4-strunné verze, Action V jsem viděl vždycky s 2x jazz, ten u krku byl nahlý, asi takhle...

Jojo už to vidim, já měl před očima tu 4ku...
No s tim designem prostě že to neni trapná kopie Fenderu nebo Musicmana (haha obě mam:))

0 xLajků:

16

Fuit napsal:

No s tim designem prostě že to neni trapná kopie Fenderu nebo Musicmana (haha obě mam:))

Já mám model co nakupuje u Jazz Bass a cítím se dobře big_smile

0 xLajků:

17

hrushi napsal:

Já mám model co nakupuje u Jazz Bass a cítím se dobře big_smile

No tak Sandberg to je asi jiný kafíčko:)

0 xLajků:

18

a copak jsi za ni dal? Vím, že se dá pořídit do 6 tis. Za ty prachy je to myslím velmi dobrý kauf. Jinak Cort dělá i zajímavé nástroje. Já jsem onehdy hrál na  Cort ABMP-1 OPBB a nestačil jsem se divit. Až mi řekli cenu, tak už jsem se nedivil.....

Fender JB, kontrabas Placht&Co. 1876, Ampeg B2. Na to moje hraní......
0 xLajků:

19

bromberg napsal:

a copak jsi za ni dal?

no, v hudebninach ji meli za 5 690... Na netu se da sehnat o dve kila levnejs, ale ja si ji tam odzkousel a hlavne jsem si s nima domluvil vyhodnej obchod - dal jsem jim za ni moji bejvalou Adonisku a 3 900... Docela jsem se zasmal, na jak malo odhadli tu moji bejvalou, ale byla fakt spatna smile

Casem by se mi k tomu libil jeste peknej aparatek, celolampovej Ampeg BA-115. Pak to teprv bude neco smile Ale na to ted vubec nemam penize...

0 xLajků:

20

S!msonCZ napsal:

Adonisku a 3 900... Docela jsem se zasmal, na jak malo odhadli tu moji bejvalou, ale byla fakt spatna smile

Malo ? Za to snad skoro koupis novou, ne ?

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

21

za cort dal 3900+adonis protiuctem,ne? takze za adonis 1790

0 xLajků:

22 Naposledy upravil: S!msonCZ (18. 04. 2008 13.30:28)

cassus napsal:

za cort dal 3900+adonis protiuctem,ne? takze za adonis 1790

presne tak, 3,9k + Adoniska protiuctem smile Za to novou nesezenes...skoro ale jo smile Je pravda, ze oni se prodavaj levne a navic, lidi se o to asi moc neperou, takze mi nemohli nabidnout vic.

0 xLajků:

23

CharlesBass napsal:

eště že nedělaj třístrunný basy, to by to pak z nich snímače cpaly i na čtyřky

nekde jsem videl jednostrunnou basu s pulkou P snimace navejsku....

Jinak na ty Corty jsem taky koukal, ale zvukove se me osobne moc nelibej, teda jako barva zvuku

anybody wants to get mellow, you can turn around and get the fuck out of here
0 xLajků:

24

gratuluju, ať dobře slouží smile

0 xLajků:

25

S!msonCZ napsal:

Casem by se mi k tomu libil jeste peknej aparatek, celolampovej Ampeg BA-115

Ampeg BA-115 neni lampovej apec,  lampu má BA 115T, ale v jen v preampu

0 xLajků:

26

Každej mele o něčem jiném. lol

Spector NS 5 CR, GK 1001 - 90's Style jak ta kapela RHCP, Symetrix, H&K BC410H
Jolča Jantar 4
0 xLajků:

27

olaf napsal:

mpeg BA-115 neni lampovej apec,  lampu má BA 115T, ale v jen v preampu

Jaaaj ? Me ten prodavac krmil, jak je to celolampac smile Nebo jsem ho mozna zle pochopil smile Kazdopadne by se mi proste libil lampovej Apeg smile Hral jsem s touhle moji novou basou pres 100 Wattovej lampac a to byla krasa.

Jenom k zaporum, co jsem nasel - brumi. A to celkem (ne)pekne smile Myslite, ze postaci alobal ? Nekdo to tady uz psal, pokud se nepletu, to jsem snad nasel v jinym topicu, tak me to tak napadlo, zaalobalit to smile

0 xLajků:

28

Lampárna naprd.... podle mě zbytečnost. Anebo su hluchej když v tom nějak neslyším "ten rozdíl".

Fender JB, kontrabas Placht&Co. 1876, Ampeg B2. Na to moje hraní......
0 xLajků:

29 Naposledy upravil: Dunde.e (18. 04. 2008 21.45:14)

někdo se dá myslet, jako v kontextu...to už je Někdo:) anebo nějaké někdo ...:D  jo psal sem, že sem odalobalil a u fokusky to hodně pomohlo, když sem sní hrál v blízkosti u monitotu tak to byla hruza, tehdá byla fakt jen težce použitelné, protože ten binec byl oproti signálu fakt moc hlasitý, teď je to uplně v poho a běkhem hraní nebo i když nehraju, si toho nevšimnu.

Tim alobalem a důkladnějším odstíněním znásobíš efekt když chytneš struny, ten rozdíl u pasivek je vždy cole veliký, a musím říct že i když ty strny nedržím tak je to mnohem tihší.;)

0 xLajků:

30

Dunde.e napsal:

jo psal sem, že sem odalobalil.........

ok, diky moc, az bude cas, tak se na to vrhnu, snad bude lip. Jde o to, ze ja to malicky kombo musim tocit. A jakmile napalim Gain, tak to hnd brumi...

0 xLajků:

31

Tak pokud to žhavíš přes moc, tak to už bude taky dost přikreslovat to kombíčko...

často kladené dotazy: FAQ
něco o mně: Kurca Tovium
0 xLajků:

32

kurcatovium napsal:

Tak pokud to žhavíš přes moc, tak to už bude taky dost přikreslovat to kombíčko...

Neboj, ne zas tak, aby to delalo kombo. Navic je to opravdu z basy - s tou starou to brumilo taky, ale uplne jinak.

0 xLajků:

33 Naposledy upravil: S!msonCZ (19. 04. 2008 14.53:15)

S!msonCZ napsal:

az bude cas, tak se na to vrhnu

Tak jsem se na tu elektroniku mrknul - a docela nevim, co tam jeste odstinit smile Ten kryt je odstinenej, podle me, dost. Mrkni, Dunde.e kdyztak na obrazek a porad. kam jeste alobal smile

http://www.simson.czweb.org/elektro.JPG

0 xLajků:

34

no ten plech pokud je ukostřený tak by měl dost stínit. Zkontroluj jestli k němu vede někde drátek od kostry, kdyžtak bude potřeba přidat. Ještě bývá i tenká kovová folie na druhé straně, ta by šla taky přidat dotatečně, ale už bys to musel celé odstroji a sundal čudlíky z potenciometrů, vytáhnout a vložit alobal nebo kov.folii mezi .
U moji cortky je aji aji. A pod snímačema mám originál ukostřené plechy i přesto že to jsou humbuckery. Se mrkni pod snímač, jestli tam náhodou taky něco není a pokud není tak by se šiklo to ukostřit.....pak už nevím kam přidat, už leda měnit komponenty.

Když zapneš oba snímače naplno tak by se ten brum měl uklidnit a když se dotkneš někde strun nebo kobylky tak taky by se to mělo stišit, vyzkoušej a popovídej.

0 xLajků:

35 Naposledy upravil: S!msonCZ (20. 04. 2008 11.03:02)

Jak si psal o "plechu" - to neni zadnej plech, to je jen krytka elektroniky - plast potazenej folii alobalu. Nevede k nemu vubec nic... Mel bych to otahnout druhou vrstvou, pripadne to nejak uzemnit ? A kam ? smile

Jinak problem je opravdu jen, kdyz hraju na jeden snimac. Oba najednou jsou uplne v klidu, jak dam ruce na struny, neslysim nic

0 xLajků:

36

jestli je to alobal...cokoliv ele.vodívého, tak by stačilo tam přivést kostru. Ale jinak jestli basa je klidna pokud držíš struny, tak nebude problém ani tak v base. To asi každá kytara pokyd se ji nedotýkáš brumí. Je třeba se té basy vždycky dotýkat, levačkou nebo pravačkou....

0 xLajků:

37

Dunde.e napsal:

jestli je to alobal...cokoliv ele.vodívého, tak by stačilo tam přivést kostru

jak, co kde, kam ? smile

0 xLajků:

38

no pokud nechceš pájet, tak to budeš muset vyřešit nějak pokutilsku ala Přemek Podlaha, když si všimneš tak od jacku vedou dva dráty jeden je kostra druhý je "nekostra" smile . Kostra vede na všechny potenciometry a bývá k němu většinou připájená na ten kovový obal. Ke kobylce vede jeden drát a to je taky kostra.  Pohledej a pak to třeba přidrátkuj šikovně aby to dobře drželo a druhý konec zasuň do jedne z těch tří dírek co drží zadní kryt, jakmile to přišroubuješ tak se to ukostří.

0 xLajků: