1

Téma: Nevyrovnaný zvuk strun

Potřebuji poradit -  mám starší baskytaru Ibanez SR, která má nevyrovnanou sílu zvuku jednotlivých strun ale taky pouze některých tónů. Mám koupit kompresor, např. Digitech BassSqueeze nebo by bylo lepší vyměnit snímače? Strunami to asi nebude, zní to špatně i po natažení nových.

0 xLajků:

2

Re: Nevyrovnaný zvuk strun

obavam se ze to je bud snimacem nebo primo celou baskytarou...
kompresor ti v tomto nepomuze, a hlavne to neni vubec spravny zpusob reseni...

still got the blues... for RnR smile
Jsem  TU
https://stepanaxman.com/
0 xLajků:

3

no a jak to zní nasucho?

0 xLajků:

4

To je vono. Podobnej problem mam taky. Ale jenom na jednom prazci jedny struny. S jinejma strunama to ale nedela. Ani na sucho. Takze u me to sou struny.

Basy: Aria STB (JB), Carvin XB75 custom, Hohner B2A
Komba: Carvin R600 , Marshall B25 MKII, Yamaha AA5
Ostatní: Line 6 Bass Pod XT Live, Ditto Stereo Looper (TC)
0 xLajků:

5

chikvadrat napsal:

no a jak to zní nasucho?

Na sucho no problem

0 xLajků:

6 Naposledy upravil: trepyk (12. 04. 2008 13.32:19)

hele a nemohl by bejt problem v serizeni kobylky ? teda nejsem zadnej profik,jenom me to tak napadlo smile se svoji basou sem si dlouho musel hrat s kobylkou nez se mi zdal zvuk tak nejak vyrovnanej celkove .... prece jenom mam shit basu big_smile ale ten rozdil po serizeni byl znat

0 xLajků:

7

Myslím si že to co popisujete je klasický "vlk". Takže odnes basu ke kytarářovi, ať se ti podívá na pražce. Třeba pomůže lehký zabroušení. Nezmizí to sice úplně, ale třeba to bude už jenom vlček.

DRŽ HUDBU!
0 xLajků:

8

já podobný problém řešil přepražcováním.
Ten tvůj může být uplně jinde a taky jich tam může být spousty,  ale říct že je to přímo celou baskytarou je hodně ukvapené. Některý tóny ti můžou rezonovat. Někde máš třeba ohraný pražce. Kobylka taky dělá hodně.  Špatnej snímač podle mě kurvý zvuk celkově- že by si vybýral struny, nebo tóny je podle divný - spíš je blbě posazenej.
Je fakt dobrý s tim někam přijít. Pokud to nebude mít někdo v ruce, tak ti těžko poradí...  Jestli jsi z okolí prahy doporučuji pana Jurkoviče.

0 xLajků:

9

Já měl problém stejnej... Struna A mi prostě hrála o dost míň. Problem vyřešen po výměně snímače z asie za novej R.M.Pickup.

0 xLajků:

10

A nemas spatne nastaveny snimace pod strunama? Vzdalenost? Chce si to pri serizovani vysky strun i trosku pohrat s vyskou snimacu...

CEILIN KAT IZ WATCHIN U MASTERBATE
0 xLajků: