1

Téma: dřevo

někde jsem četl, že čím je nástroj starší, tím má lepší tón, protože dřevo se jaksi "ohrává" a lépe tím potom zní. nejaká firma prý dokonce dřevo na své nástroje nechává před výrobou vibrovat aby pak lépe znělo. napdalo mě tedy skladovat basu opřenou o svůj kompresorek k akváriu, ten ji pěkně rozvibruje a mohl by tak po dobu kdy ji nevyužívám zlepšovat zvukové vlastnosti jejího dřeva. co si o tom mylsíte, zní to dost šíleně...

Fokus MusicMan 4str., Digitech BP80, Předzesík Behringer Tube Ultragain Mic 200,stavěný reprobox s Eminence Kappa 15LF 600W, 101dB
0 xLajků:

2

Re: dřevo

to si teda piš že to zní šíleně...ale nevím jestli to má nějaký význam na elektrice....taky záleží na tom co hraješ...ale itak..   8).

...Perkele...
0 xLajků:

3

Automatická pračka taky dost vibruje.

0 xLajků:

4

A jestli máš tatramatku, tak to bude záhul.

0 xLajků:

5

smile he tak to je kotel, no jasne vopřu 2x svoji Jolanu o pračku a bude to hrát jak RickenBacker smile

Basy: OLP MM3 Natural, Jolana D-bass se snímači Basslines
Aparat: Mesa BASS 400+ by Rockwell, Gallien-Krueger NEO410, Korg DTR 1000, Behringer BX600
Efekty: MXR Bass D.I.+, Behringer - Bass Chorus, Beta-Aivin - Bass Eq. 3x , Digital Reverb, MultiEffect.
Kabeláž: Planet Waves
Struny: D´Addario (.050-.135) & Ernie Ball (.045-.105)
0 xLajků:

6

Mi ji stačilo jen přemalovat  smile...zfalšoval sem i štítek....
to sem to moch narvat do kombajnu...

...Perkele...
0 xLajků:

7

no jeden hodně zajímavej týpek, mi vyprávěj jak se takhle vylepšujou akustický kytary, že se zavíraj do piana apod., on že si udělal ze papíru a dvou střeďáků takovou potvoru co připevnil na kytaru a že prej hrála jak prase, že za ni dal 300 a když tu kytaru viděl Franta Černej tak za ni chtěl dát i 700 a to už byla v tý době 5 let stará. Tomu týpkovi je tak 45 a říkal že to bylo za jeho mládí. říkal ale taky že se tak dá kytara i zničit, že akustice vadí basy. myslím že basa vydrží víc ale k tatramatce bych se jí teda neodvážil přidělat.

Fokus MusicMan 4str., Digitech BP80, Předzesík Behringer Tube Ultragain Mic 200,stavěný reprobox s Eminence Kappa 15LF 600W, 101dB
0 xLajků:

8

Pokud se nemýlím,tak to platí pouze u nástrojů,jako housle,či opravdová basa. U kytary (i akustické) je tomu mám pocit naopak. Čím starší,tím horší.
A o tom strkání kytary (ať už kamkoliv),jsem taky slyšel (ůdajně za reproduktory),ale i to si myslím,že je blbost.

Mé poslání je být nenáviděn, srát lidi ze všech sil a být ignorován. Vaše smůla je, že jsem velmi vytrvalej běžec smile
0 xLajků:

9

Nemůžu si pomoct, ale nejlepší nápady tady má Gonzo big_smile
Nic ve zlým...(?w?)

Lakland  JO5, Fender precision elite (1983), Ibanez ATK 305, Cort GB 75JJ, Crafter pětka akustická
Aguilar ag700+sl 410
K volšovým rukám volšový tělo!
0 xLajků:

10

muhehe

0 xLajků:

11

to woodstock : sorry, ale bohužel to platí i u masivních (bas)kytar. Vím, o čem mluvím. Gonozvi bych porazdil buďto více hrát, více vydělávat na lepší nástroj, a nebo se radši rovnou nechat zavřít do blázince ! smile

0 xLajků:

12

ja osobne si myslim, ze nakyma vibracema se drevo zlepsit neda, ale cim starne, tim se vysusuje, takze to bych rek, ze ma hodne vliv na zvuk.....

2 pipa: muzu se jen tak z prdele zeptat, odkud ses??? a co mas za basu??? dik smile

Komba, basy, hlavy, kytary a tak.
0 xLajků:

13

juhuuu: Já jsem z takové díry z Kroměřížska, ale kapelu mám v Prostějově. Basu mám od Krajíčka (K+K) a teď jsem si koupil bezpražec od Fokusu...za 3 litry dobrá koupě  smile Baví mě to na něj mnohem víc, uvažuju, že bych si koupil něco lepšího a používal to jako hlavní nástroj-nebo aspoň 50/50...

Lakland  JO5, Fender precision elite (1983), Ibanez ATK 305, Cort GB 75JJ, Crafter pětka akustická
Aguilar ag700+sl 410
0 xLajků:

14

ha smile no ja jsem z nachoda a tam ma jeden basak (+kytarista) hudebniny a vsichni tomu baskoj rikaj pipa, tak jsem si jen tak rikal........

a jak by si ohodnotil ty fokuse????? me to strasne zajima, pac bych si chtel koupit MM4str nebo precisiona, ale furt slysim rozdily v kvalite...dobry,spatny,dobry....

tak nevim co si mam myslet   sad

0 xLajků:

15

Mě se líbí, ale stál jen 3 litry smile
já nevím, jestli má smysl přecházet z Keena na Fokuse..
Fokus má sice dobrý jméno, ale jestli není přeceňovaný...
Hodně lidí se do mě pustí, ale já mám pocit, že ho hodnotí dost lidí co mají málo s čím srovnávat...
Na tvém místě bych na Fokus nepřecházel, počkal bych, až našetříš víc a koupil bych lepší nástroj z druhé ruky. Já jsem skalní zastánce takových nákupů!! nejlepší jsou nástroje od kytarářů, ty se obecně dost špatně prodávaj, a tak koupíš třeba za 8 litrů nástroj, který původně stál 25 (sám jsem jednu basu tak prodal-a v inzerátech občas jsou) sleduj třeba fender.cz, tam je toho každý den dost.

Aguilar ag700+sl 410
0 xLajků:

16

jj, to me taky napadlo big_smile asi si nejdriv koupim baslajny do toho myho keena, protoze se mi fakt zda suprovej, fakt podle me nema chybu (az na snimace jsou obycejny).

jinak mam za 14000 (v usa) vyhlidlyho fendera od myho oblibence:
http://www.musiciansfriend.com/srs7/g=h … e_id/57881

jojo na fenderu se najde dost veci, ale malokdy tam je jak rikas "prodam za8 stalo to 136 smile"

0 xLajků:

17

Tak nebývá tam sice prodám za 8, stálo 136, ale často tam bývá prodám za 8-10, stálo 25. To je normální. A většinou tak prodávají ti, kteří si nechali udělat kytaru na zakázku.

0 xLajků:

18

jo sak to mi je jasny smile)))))

0 xLajků:

19

No jo, ale je potřeba si uvědomit dvě věci při nákupu takových kytar:
1) ty kytary jsou z pravidla dělané velmi precizně a většinou jsou minimálně  o třídu výš než je jejich původní cena.
2) proč se jí potom její majitel zbavuje pod cenou?????

0 xLajků:

20

hemm neni spokojenej ?? smile

kuprikladu bych si taky chtel postavit signaturu sad

0 xLajků:

21

smile

0 xLajků:

22

to juhuuu: Za 14,000 by ta basa byla, kdyby ti jí někdo přivez letadlem, jinak s poštovnym, clem a DPH to vyjde dráž:(

MusicMan Stingray, Eden WT-400 Traveler, Aguilar GS112
0 xLajků:

23

jojo ja vim.. kamos ma typka co mu posila naky veci, a s jeho kramama by me prislo postovny za zhruba 800
uz si takhle posilal 3 kytary z ebaye

ale nemam prachy ani na kejtru sad

0 xLajků:

24

Jestli ti toho kámoš pošle víc, tak budeš brzo ve vatě-a všichni ti budem závidět vybavení smile stačí udělat pár kšeftů...

Aguilar ag700+sl 410
0 xLajků:

25

nevíte jak to je v austrálii? má tam strejdu

0 xLajků:

26

pipa: no to byla dost jednorazkovka, ted je ten manik prej na mesic fuc, takze as pak... ale kdyz si vezmu, ze ten muj kamos si bral capo, co tu stoji 890 a tam ho mel za asi 290 v prepoctu sad

ale jinak furt kupuje naky hadry z ebaye..........ja si tam ted naposled bral z ebaye singl z fenderu (300kc) a seymoura HB (900)
jinak nic .....

0 xLajků:

27

tjl na takovým musiciansfriend sem viděl kolikrát ceny že sem se málem pochcal, kolikrát poloviční než tady

0 xLajků:

28

no prave basslajny tam stojej 55 dolacu a u nas stojej 2890....

0 xLajků:

29

no vidšl sem tak i kombo galliena za 3k a tady stojí 7k

0 xLajků:

30

jojo ja ci do juesej sad

0 xLajků: