Téma: Rok výroby
Chápu, že to zní asi hloupě, ale když to nevim, tak se zeptám, že... Takže - jak se vlastně pozná rok výroby nějaké basy? Potažmo i země... Dík
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Baskytara.com » Baskytara » Rok výroby
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Chápu, že to zní asi hloupě, ale když to nevim, tak se zeptám, že... Takže - jak se vlastně pozná rok výroby nějaké basy? Potažmo i země... Dík
Pokud vim tak podle seriovýho čísla ale každá značka to má jinak, mě například odepsali z OLP že se to u jejich bas určit nedá:-) Ale třeba u Fenderů se to dá zjistit stopro
Jasně, u známějších značek to jde snadno vygooglit na základě serial n., zajímalo mě to spíš u těch méně známých značek, protože jsem si doteď myslela, že to zjistit nejde a před chvílí mi někdo cpal, že je jeho basa z roku 2002, tak mě napadlo, jak to asi zjistil...
BTW je ten seril vždycky na hlavě, nebo bývá i jinde?
Tušim že to bývá i na plošce kde se stýká krk s tělem, ale já nejsem žádnej znalec, to počkej až přijdou povolanější:-) Mě právě taky zajímalo ze kdy mam basu (třeba i měsíc) ale bohužel:-)
před chvílí mi někdo cpal, že je jeho basa z roku 2002, tak mě napadlo, jak to asi zjistil...
Taky si ji mohl v tom roce koupit... nebo mu to předchozí majitel prostě řekl a on to říká taky... často se taky takhle hází rokama sem a tam v inzerátech, ale bral bych to spíš s rezervou
Seriál bejvá nejčastěji na hlavici zepředu či zezadu... někdy se z něj ale vyčte prd a razítko s datem výroby může být na patě krku nebo na těle v místě, kam přiléhá krk... možostí je víc a každej výrobce to má jiný
zajímalo mě to spíš u těch méně známých značek, protože jsem si doteď myslela, že to zjistit nejde a před chvílí mi někdo cpal, že je jeho basa z roku 2002, tak mě napadlo, jak to asi zjistil...
hele ja treba myslim ze u hohnerek je to prvni dvojcisli seriovyho cisla.. pac vsechny co mam tam maj 8X a ta starsi ma tusim 87 a novejsi model 89 kytaru mam 85... ale teda hohnerum sem nepsal abych se na to zeptal ..teda psal sem jim ale na todle sem se nezeptal :-D
myslim ze neni problem pokud najdes to cislo napsat mejl do fabriky a pokud to neni nakej no name tak ti myslim poradej..
jo este hohnerky to maj vyrazeny na plastu co kreje pristup k potakum.. steiny s drevenym tele na krku z boku u tela..steiny celografitovi v dire na baterku.. synapse rusim na drevu pod opiratkem pro stehno.. ..schovavaj to kam se da
Ale třeba u Fenderů se to dá zjistit stopro
Stopro ne.... Fender dela dily na sklad, takze napr naseho kytaristy tele ma podle seriaku rok 99, ale ve skutecnosti 2001
hele ja treba myslim ze u hohnerek je to prvni dvojcisli seriovyho cisla.. pac vsechny co mam tam maj 8X a ta starsi ma tusim 87 a novejsi model 89 kytaru mam 85... ale teda hohnerum sem nepsal abych se na to zeptal ..teda psal sem jim ale na todle sem se nezeptal :-D
myslim ze neni problem pokud najdes to cislo napsat mejl do fabriky a pokud to neni nakej no name tak ti myslim poradej..jo este hohnerky to maj vyrazeny na plastu co kreje pristup k potakum.. steiny s drevenym tele na krku z boku u tela..steiny celografitovi v dire na baterku.. synapse rusim na drevu pod opiratkem pro stehno.. big_smile..schovavaj to kam se da
Bych mohla zkusit prozkoumat, kam to píšou u hlavatejch Hohnerek
No já jsem našla nějakej Guitar dater a podle něj mi vychází, že ibanezka sr505 je z roku 1960, což mi přijde docela vtipné. Nicméně jsem to nakonec dekódovala spíš na 96, což mi přijde reálnější
Taky si ji mohl v tom roce koupit... nebo mu to předchozí majitel prostě řekl a on to říká taky... často se taky takhle hází rokama sem a tam v inzerátech, ale bral bych to spíš s rezervou
Jo, taky se mi zdá, že se docela často šíří úplně pomýlená informace přez několik lidí a nakonec zmutuje do ještě větší kraviny
Zdravím další ženu na fóru, a zřejmě i jmenovkyni
(sorry za OT)
Guitar dater
jako na netu?..hod link
jako na netu?..hod link
Máš smůlu, bezhlavý to neumí
http://www.guitardaterproject.org/default.aspx
(Epifón, Ibaňéz, Gibson, Fendr a Námaha)
možostí je víc a každej výrobce to má jiný
Carvin to ma na 22. prazci.
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Baskytara.com » Baskytara » Rok výroby