1

Téma: GALLIEN-KRUEGER - Bi-amp kombo 700RB II/210

Zdravím, přemýšlím o výměně aparatury. Máte někdo zkušenosti s tímto combem? A nebo jít do hlavy( Bi-amp zesilovač RB Serie 700RB-II)  ) a bedně (nějaké 4 x 10).
Chtěl jsem první ampeg SVT3-PRO s nějakou bedničkou, ale nějak mě tam furt trápí to Made in Vietnam.
Dlouho se už rozhoduju do čeho jít, protože střídám dost kapel, hlavně v plesové sezoně. A letní sezonu zas hraju s někým jiným převážně zase rock. Takže v první řadě potřebuju nakroutit zvuk do hodně stylů, pak taky přeprava (velikost + váha) hraju cca 40 týdnů v roce po akcích pátky soboty (a už se my taky stalo, že jsem si aparátek tahal na dost akcích sám ).
Nebo jestli my můžete něco doporučit do jakého aparátu mám jít tak určitě budu rád. Cenový strop bych viděl tak 40 tisíc Kč.
Děkuji Tony

0 xLajků:

2

Re: GALLIEN-KRUEGER - Bi-amp kombo 700RB II/210

Tak to kombo samo o sobě je fajn, tlačí dobře, na větší podia by se ale snesla paralelně zapojená bedna, patnáctka nebo čtyři desítky. A co se týče variability zvuků tak věz, že je dost specifický a nehodí se na vše, spoustu lidí tu má názor, že mu chybí středy, jiní zase míní, že je moc hi-fi sterilní a podobně. Hlavně to není lampa a její zvuk z toho nikdy nedostaneš. Pokud si ho poslechneš a bude ti vyhovovat po barevné stránce, tak na touring je ideální v poměru váha/výkon.

Fender USA Standard JB, Squier CV 70s JB
GK Fusion 210, GK 700RB-II/210, GK 210RBH,
ručně dělané 8" kombo "Kulíšek"
Ein Bassspieler, guter Verstärker. Einfach klug smile
profil: http://baskytara.com/forum/viewtopic.php?id=6821
0 xLajků:

3

Gasi napsal:

Tak to kombo samo o sobě je fajn, tlačí dobře, na větší podia by se ale snesla paralelně zapojená bedna, patnáctka nebo čtyři desítky. A co se týče variability zvuků tak věz, že je dost specifický a nehodí se na vše, spoustu lidí tu má názor, že mu chybí středy, jiní zase míní, že je moc hi-fi sterilní a podobně. Hlavně to není lampa a její zvuk z toho nikdy nedostaneš. Pokud si ho poslechneš a bude ti vyhovovat po barevné stránce, tak na touring je ideální v poměru váha/výkon.

díky za odpověď. No podle těch parametru co udává výrobce Výkon: 320W (480W s externím boxem) + 50W horna by to mělo utáhnout i větší podium. ale zas tolik jich do roka těch větších akcí není, a třeba  patnáctku bych k tomu dokoupil. No na GK mě přesvědčuje kámoš má tu 700 hlavu box myslím Ampeg 4x10 a zvuk to má dobrej. Myslím, že tomu středy nechybí. On my právě navrhnul ať jdu do toho comba, že ho na krámě říkal že zkoušel. Jemu se moc líbilo, a litoval že si to nekoupil místo téhle sestavy. Budu ho muset na krámě vyzkoušet. Další rada od mého druhého kolegy baskytaristy je ampeg a nebo David Eden (má to asi 260-300W) zkoušel to někde na veletrhu. Ten však nemám kde vyzkoušet. No jinak co se týká universálnosti....  to bude ještě peklo. Kdo hraje přes zimu v plesové kapele kde se na basu hrajou snad všechny možné žánry a pak třeba přes rok hraje v rockové kapelce ... těžko pak říct do čeho jít.

0 xLajků:

4

pak jedině BassPod XT PRO od Line6+koncák a bednu pokud chceš rozmanitost!!!

za 25k máš koncák QSC RMX 850(průmyslovej standard) + Line6 Bass Pos XT Pro a za zbylejch 15 už se solidní bedna dohledá

na Line 6 dohledáš všechny zde zmíněný zesiky...možná to je na první zamyšlení trošku šílený ale přesně pro takový hráče (rozmanitost) jsou tyhle Pody dělaný

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

5

Mám to dost podobně, hraju s hodně lidma a nejlepší řešení (imho), kromě páně kubšova, je mít svojí hlavu která ti vyhovuje, a k tomu různý bedny. eden je výbornej, lehounkej a slabej, hrál jsem na silnější a zvuk byl super, lovil bych jetej. osobně na gk nedám dopustit, ale přeci jen je to zvukově dost specifický, to je na tobě. já jsem teď na jedné hlavě a třech bednách který kombinuju a přijde mi to jako nejpraktičtější řešení, pokud si koupíš gk a časem patnáctku, jsi za vodou. nešel bych do ampega, kolegové co na to hrajou, říkají že současná žlutá produkce je dost naprd.

0 xLajků:

6

šestka napsal:

Mám to dost podobně, hraju s hodně lidma a nejlepší řešení (imho), kromě páně kubšova, je mít svojí hlavu která ti vyhovuje, a k tomu různý bedny. eden je výbornej, lehounkej a slabej, hrál jsem na silnější a zvuk byl super, lovil bych jetej. osobně na gk nedám dopustit, ale přeci jen je to zvukově dost specifický, to je na tobě. já jsem teď na jedné hlavě a třech bednách který kombinuju a přijde mi to jako nejpraktičtější řešení, pokud si koupíš gk a časem patnáctku, jsi za vodou. nešel bych do ampega, kolegové co na to hrajou, říkají že současná žlutá produkce je dost naprd.

jo s těms bednama je to dost zásadní někdy se mi zdá že víc než hlava či preamp působí na zvuk bedna :-) a její nastavení!!

0 xLajků:

7

Kubš napsal:

za 25k máš koncák QSC RMX 850(průmyslovej standard) + Line6 Bass Pos XT Pro a za zbylejch 15 už se solidní bedna dohledá

na Line 6 dohledáš všechny zde zmíněný zesiky...možná to je na první zamyšlení trošku šílený ale přesně pro takový hráče (rozmanitost) jsou tyhle Pody dělaný

No tohle radši ne. Už jsem zkoušel ruzné experimenty v podobě multiefektů a zoomu smile ještě mám možná 2-3 ve zkušebně. Tenhle co Ty píšeš neznám. Ikdyž nějakou recenzi už jsem na to myslím četl v Muzikusu.

0 xLajků:

8

tony.xxx napsal:

Kubš psal(a):

No tohle radši ne. Už jsem zkoušel ruzné experimenty v podobě multiefektů a zoomu  ještě mám možná 2-3 ve zkušebně. Tenhle co Ty píšeš neznám. Ikdyž nějakou recenzi už jsem na to myslím četl v Muzikusu.

zoom bzum, to jsou nejlepší podložky pod bedny co znám, a taky nejdražší. bass pod bych vyloženě nezavrhoval, jsou kšefty, kam chodím taky jenom s basou a jednou simulační krabkou a svoji práci to odvede, ale samozřejmě je potřeba mít nejdřív hrající aparát a až pak bejt línej  smile

0 xLajků:

9

šestka napsal:

Nevíš kde by se dal ten Eden vyzkoušet? No ta silnější verze bude o moc mastnější, koukal jsem na ceny v € . Taky jsem koukal od nich na comba a měli tam jedno 2 x 10 se silnějším zesilovačem. ale myslím že cena byla kolem 2 tis. €

0 xLajků:

10 Naposledy upravil: Kubš (25. 03. 2008 14.17:35)

jasný taky sem pár srágor zkusil, ale tohle je jinde neříkám že to je spásný ale je to alternativa.....používaj to i profíci není to srandička typu zoom nebo digi(zme)tech

v podstatě k tomuhle se nesmí přistupovat jak k věci kteoru píchneš před apec, to musí jít do koncáku....a musí se tomu dát trošku času než se člověk zanoří co filosfie modelingu, třeba jen to že spousta lidí když má multák tak pustí do bass bedny i simulaci nějaký  jiný bedny a to samozřejmě dělá neplechu...

ale jak říkám někdo to nesnese já sem taky ten digitál po čase musel vyměnit i když počáteční nadšení bylo obrovský ale časem sem zjistil že používám 1-2 zvuky a zbylejch trilion je tam navíc big_smile...tak sem koupil něco jinýho opačnýho jednoduchýho :-D

určitě je to zvukovej kompromis dostaneš pár desítek "dobrejch a věrnejch" simulací, což je jasný nemůžeš dostat za 15 tisíc dokonalej ekvivalent desítek špičkovejch  hlav a preampů

jenže ono a ted bez urážky, pokud je někdo kytarista(občas potřebuje nahrát basu např. ve studiu) nebo zábavovák(kde se využívá hodně rozlišnejch zvuků protože produkce je odlišná,a pro tancovačku opravdu není potřeba špičková kvalita alá top řady špičkovejch výrobců), nebo není jendoduše "kokot přes výbavu"(jouda kterej si kupuje značku a ne to jak to hraje....) tak tohle pro něj bude zlatej grál....

ale abych nechválil mylsím že ten digitál furt kulhá ve špičkách frekvenčního pásma...basy to trošku "zablátí" a vejšky nepříjemně zkreslí(např. při trhání struny...)

takže pokud nejsi přítel digitálů což chápu já taky už nechci moc digitalizovat(je to trošku kompromis kvality před kvantitou) tak to bude chtít zas kompromis na univerzalitě tedy kvantity před kvalitou smile

GK takový zrovna není uplně nejuniverzálnější, to je charakteristický jak hovado a jak tu někdo psal je to značka "love it or hate it"....ale zas proč ne....

možná bych ještě poradil než univerzální apec tak třeba dvě basy big_smile takovej JB uhraje sand vše a P bass je do rocku taky fajn ale už plácáme mimo téma smile

ptal ses na GK říkám zkus to a posud jestli ti sedí, Ampeg je problamatickej z hlediska země původu...už USA bylo dost divoký co se týče kvality....
a jak připomíná švestka  big_smile pořešit bednu....

Co SWR?? co Hughes @ Kettner?? Co třeba Fender?? takovýhle apce.

a pokud můžu bejt uplně smělej ZKUS SE ZAJET PODÍVAT DO THOMANNA V NĚMECKU TAM TOHO MAJ DOST A CHOVÁNÍ JE TAM UDAJNĚ VELMI "OZKOUŠENÍ VŠEHO PŘEJÍCÍ"

0 xLajků:

11

Kubš:
No jak se znám tak se svou leností by my z toho BassPod XT PRO lezly maximálně 2 zvuky smile protože to v každém sále zní jinak tak bych max. nastavil jen něco a postupně by to zas zmizelo v prachu zapomění ..
No samozřejmě nemusím hned kupovat GK jen to combo my připadá že by se s ním super hrálo ...   zahrál jsem si na ten zesilovač GK s combinací bedny Ampeg ...  a byl jsem z toho zvuku nadšenej ...
No mít doma ještě 3 bedny nevím smile No nejenom že je to o penězích ale doma už bych se nehnul (a to nemluvím o tom co by bylo doma kolem toho zase řečí) a nechávat to ve zkušebně kvůly tomu že se my ta bedna hodí na dva kšefty .. nevím nevím.
No jinak SWR je zajímavá hlava ... Vypadá luxusně. Ale ještě jsem jí nevyzkoušel. No určo si jí taky někde rád vyzkouším.
Hughes @ Kettner - luxusní zvuk u hlavy QT600 .... teďka jestli do toho dát tolik peněz a navíc už možná pro mě hodně silné .... hrajem i některé dost malé kšefty ...
Fender - zvuk my nesedí ...  ani u kytary .. mám doma Fender kytarové combo .. jinak fender baskytary mě taky nikdy za ty peníze nebraly .... hrál jsem na ní půl roku ...
Tak a teď už zas nevím co smile Nejhorší je že ikdyž to zkouším v krámě tak pak to zní úplně jinak na akci ... nebo doma...  už s tím má své zkušenosti

0 xLajků:

12

tony.xxx napsal:

Kubš:
No jak se znám tak se svou leností by my z toho BassPod XT PRO lezly maximálně 2 zvuky smile protože to v každém sále zní jinak tak bych max. nastavil jen něco a postupně by to zas zmizelo v prachu zapomění ..
No samozřejmě nemusím hned kupovat GK jen to combo my připadá že by se s ním super hrálo ...   zahrál jsem si na ten zesilovač GK s combinací bedny Ampeg ...  a byl jsem z toho zvuku nadšenej ...
No mít doma ještě 3 bedny nevím smile No nejenom že je to o penězích ale doma už bych se nehnul (a to nemluvím o tom co by bylo doma kolem toho zase řečí) a nechávat to ve zkušebně kvůly tomu že se my ta bedna hodí na dva kšefty .. nevím nevím.
No jinak SWR je zajímavá hlava ... Vypadá luxusně. Ale ještě jsem jí nevyzkoušel. No určo si jí taky někde rád vyzkouším.
Hughes @ Kettner - luxusní zvuk u hlavy QT600 .... teďka jestli do toho dát tolik peněz a navíc už možná pro mě hodně silné .... hrajem i některé dost malé kšefty ...
Fender - zvuk my nesedí ...  ani u kytary .. mám doma Fender kytarové combo .. jinak fender baskytary mě taky nikdy za ty peníze nebraly .... hrál jsem na ní půl roku ...
Tak a teď už zas nevím co smile Nejhorší je že ikdyž to zkouším v krámě tak pak to zní úplně jinak na akci ... nebo doma...  už s tím má své zkušenosti

mno to je právě ono ....často to chce střelit naslepo (stejně to tak je pokud ti apec nepůjčej na měsíc fungování) a bud to sedne nebo půjde :-d

takže v podstatě to je je těžký takhle proprat smile eště po netu :-D

jinak fakt zkus náký to německo.....ceny stejný, a výběr DALEKO větší....

0 xLajků:

13

No to německo nevím ...  já jsem strašně váhavej pak při kupování smile bych tam musel jet pak 3 krát smile
Navíc můj cizí jazyk o pivo si říct umím. No a navíc v případě reklamace nevím pak jak bych to řešil. No zkusím první navštívit něco většího tady a budu zkoušet.

0 xLajků:

14

to tony: osobně hraju jak agrometal, tak vesnický rock a občasné zábavy a to GK nemá chybu. Ať už je podium jakékoli, tak se perfektně slyším. Když půjčuju aparát hostujícím kapelám, tak se každý ptá, co to je a kolik to stálo a že to chcou taky big_smile Stejně ti výsledný zvuk udělá maník za mixem, pokud nehraješ jenom na komba z podia, takže řešit drobné nuance v barvě zvuku je naprd smile
Podle mě s tím GK chybu neuděláš...

Fender USA Standard JB, Squier CV 70s JB
GK Fusion 210, GK 700RB-II/210, GK 210RBH,
ručně dělané 8" kombo "Kulíšek"
Ein Bassspieler, guter Verstärker. Einfach klug smile
profil: http://baskytara.com/forum/viewtopic.php?id=6821
0 xLajků:

15

tony.xxx napsal:

No mít doma ještě 3 bedny nevím  No nejenom že je to o penězích ale doma už bych se nehnul (a to nemluvím o tom co by bylo doma kolem toho zase řečí) a nechávat to ve zkušebně kvůly tomu že se my ta bedna hodí na dva kšefty .. nevím nevím.

neber to zase tak doslova smile
s gk mám tu nejlepší zkušenost, jak s použitím, tak se servisem, je to výbornej dělník za dobrý peníze, pokud se ti líbí zvuk, neuděláš chybu

0 xLajků:

16

Já jsem také dřív laboroval s ekvalizérem atd. a nakonec dávám všechny korekce na zesáku na neutrál a ekvalizér nepoužívám vůbec. Pokud je dobrá basa, má hezký zvuk sama o sobě bez korekcí. Pokud je po ní hovno, korekce a krabičky moc extra nepomohou.

Pearl Jazz Bass, Jolana D BASS/Rickenbacker, Ibanez ATK 200, Ibanez ATK 400, Fender Precision Bass, Jolana IRIS BASS.  Aparáty AMPEG PF500, PEAVEY MINIMAX MARK2, FENDER BASSMAN 400H, HARTKE 7000, Marshall MB450H,  Line6 LS 110. Bedny Aguilar 112, Glockenklang 112, MARSHALL MBC410,  AMPEG PF115HE, LANEY 210 RB, kabely Whirlwind, Fender a Monstercable.
0 xLajků:

17

Gasi, šestka: zkusím si zahrát na to combo v krámě... jak to zní ....  a pak i na ten zesík vzlášt s bednou a uvidím ... 
No dneska se u mě zastavoval jeden basák, že kluk co zná skončil v kapele a prodává zesík s dvěma boxy Trace Eliot ... tak to taky vyzkouším ....   už jsem na něj kdysi hrál ...   má takový zajímavý zvuk .... uvidím .. 
fenderjazzbass: No já mám basu Yamahu 5 strunou .... myslím že hraje slušně a na to mé hraní asi bohatě stačí --

0 xLajků:

18

fenderjazzbass napsal:

Já jsem také dřív laboroval s ekvalizérem atd. a nakonec dávám všechny korekce na zesáku na neutrál a ekvalizér nepoužívám vůbec. Pokud je dobrá basa, má hezký zvuk sama o sobě bez korekcí. Pokud je po ní hovno, korekce a krabičky moc extra nepomohou.

Mno...se srandovnim aparatem ti ani z ultrasupr basy moc nevyleze.

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

19

spider napsal:

fenderjazzbass psal(a):
Mno...se srandovnim aparatem ti ani z ultrasupr basy moc nevyleze.

seš ultra kousavej zlej pes smile
fenderpearlbass- a co že ty to hraješ? punk?

0 xLajků:

20

Tak jsem dneska byl vyzkoušet aparaturu Trace eliot, jeden kluk poblíž mě končí v kapele. Má sestavu combo s 300 W zesilovačem s 1x15 repro, pak k tomu má bednu 1x15, taky Trace Eliot. Samozřejmě jsem vyzkoušel Jak samotné combo tak i přídavnou bednu. Co se týká zvuku, hrálo to dost dobře. I dolní H struna krásně zněla. Spodky to hrálo dobře, středy až brutálně ostré cinkavé včetně výšek. dalo se dost laborovat se zvukem. No má 5 strunka se na to ozývala dobře. 
Tak tedka mám asi 10 dní na rozmyšlenou . Jinak prodá to za 26 tis. jako celek .tak furt přemýšlím jestli do toho jít. Je to starý rok výroby 1997. A teďka mám dilema. Když si pár korun přidám můžu si koupit nějakou novou aparaturu. Ikdyž by to asi nebylo Trace Eliot .. jsou cenově dost vysoko. Co by jste my radily?

0 xLajků:

21

Kup si takovej apec, abys z něj dostal zvuk kterej se ti líbí, jestli máš dost peněz. Jestli je to Trace, tak si ho kup. Mně osobně se nelíbí právě proto, že tam máš spoustu čudlíků - przničů. Laborovat se zvukem jsem moh, ale ne dostat z toho zvuk, kterej bych chtěl. Ale to patří spíš těm jejich zesíkům. S patnactkovou bedničkou jsem spokojenej.

DRŽ HUDBU!
0 xLajků:

22

No já to zkoušel asi půl hodiny možná o něco dýl...  Jasně tak vyzkoušel jsem toho za tenhle čas už dost . A občas už pochybuju co chci big_smile
Tak dal jsem si nějakej limit kolik chci dát do aparátu. chctěl bych se vejít do 40 tis., ale taky to není směrodatné.
Jo jo hejblat tam bylo dost smile Tak mě se to zvukem celkem líbilo co jsem tam vyzkoušel.
Ale chci tedka ještě pár aparátu vyzkoušet ... asi příští týden navštívím prahu a nějaké větší města  a budu celý den to zkoušet co by my sedlo..
Trochu mě odrazuje jít do 11 let staré aparatury, ještě za dost peněz ... jestli si radši nepřiplatit na něco nového ..

0 xLajků:

23

Měl jsem podobnou zkušenost, přes deset let starej apec a myslím že to nebyla špatná koupě, dneska už se takový aparaty nedělaj,ber to co se ti líbí, Trace je dobrej apec.

Spector NS 5 CR, GK 1001 - 90's Style jak ta kapela RHCP, Symetrix, H&K BC410H
Jolča Jantar 4
0 xLajků:

24

tony:
Je dost pravděpodobný, že během 14 dní budu prodávat svou hlavu GK 700 RB. Je to starší verze a už má něco za sebou, proto to zřejmě bude docela levně. Pokud bys měl zájem, ozvi se třeba na mail.

Neuser for president! Sadowsky, Fender a Vlasak taky...
0 xLajků:

25

Já mám stejně starý apec Trace a pokud jde o kvalitu a trvanlivost, tam není žádný problém. Takže stáří bych se ani tak nebál, je to dělaný festovně a přežije to všechno (co přežil můj zesák, tomu by někdo i nevěřil)
Druhá věc je cena: zhruba před půl rokem se na bazaru prodávaly dvě podobný komba, jedno tuším za 13 a jedno dokonce jen za 10-tam byl ale nějaký opravovaný reprák. Takže vyjdem ze 13-ti.
No a box: nejsou vidět často, ale 1x15  se dá pořídit řekněme za 8. Takže bych požadoval slevu, za 20 už je to slušná cena.
Nejsem si jistý jak je to u komb, ale zesilovače z té doby jsou v podstatě 2 druhy, poznáš je podle počtu pásem graf. ekvalizeru, bylo buď 7 nebo 12. U boxů pozor, protože byly taky různé řady, ta levnější a u nás hodně viděná je 200w a je menší, ten lepší box je větší a má 320-z hlavy si teď nevzpomenu na označení. Novější boxy jsou potažené kobercovinou, starší takovou koženkou či plastm či co to je.

Lakland  JO5, Fender precision elite (1983), Ibanez ATK 305, Cort GB 75JJ, Crafter pětka akustická
Aguilar ag700+sl 410
K volšovým rukám volšový tělo!
0 xLajků:

26

Grampa: Jasně, tak zatím nejsem rozhodnut. O víkendu tedka jedu do prahy, tak pojedu hned ráno a a budu mít celé dopoledne možnost projít pár hudebnin a zase si něco zkusit. Jinak zatím se my Trace docela líbil.
Klusi: Dobrej nápad , budu o tom uvažovat, určo bych se ti asi ozval. No u mě to zase není tak akutní, že to musím mít teď hned. Aparát zatím mám. A když píšeš že to bude za solidní cenu, tak je to lákavý. je nějaký rozdíl mezi tímto starším typem a novým?
Pipa: No známej má taky trace eliot podobně starej a říkal že je totálně bez závad. Dokonce ten kluk jak to prodává, tak ta bedna 1x15 bývala jeho než mu jí prodal. Čekal prý na ní půl roku z anglie. Jinak jak box tak i to kombo je potažené kobercovinou. Jo to combo má 7 pásmový graf. eq.
Jinak kompletně od toho papíry má. No taky si myslím, že bych byl dost tvárnej kdyby my řekl, že by to bylo za 20 tis. Díky za radu. Týden počkám a pak ho zkusím cenou dolů. smile

0 xLajků:

27

Jo jinak jak jsem tu psal, v sobotu jedu do prahy a rád bych prolezl nějaké hudebniny. S aparátama. Kde se dá vybírat z většího množství apecu aniž by ti do toho prodejce furt kecal???
Jinak určo se budu zastavovat v obchodech : muziker  a v kytary. Má tu někdo nějaký tip kam v Praze ještě zajít? Teda otázka spíš pro pražáky.

0 xLajků:

28

Ještě k tomu GK, nedávno jsem ho koupil, tu starší verzi 1000RB a zatím si ho nemůžu vynáchválit, je to menší než co jsem měl a  v kapele se to dost prosadí i když jsem tomu nechtel věřit že se tranzistor prosadí a je to fakt držák, zkoušel jsem starou 400 a  ta měla vypadaný potenciometry a byla tak 15 let stará a hrála  furt dobře, porovnával jsem to dokonce s Mesa Boogie M pulse 600 a to je teda sračka smile ten GK byl průraznější. Oboje to je lákavá nabídka nejlepší by to bylo porovnat vedle sebe ale to se asi nepovede.

Spector NS 5 CR, GK 1001 - 90's Style jak ta kapela RHCP, Symetrix, H&K BC410H
Jolča Jantar 4
0 xLajků:

29

Zdarec,mohu ti vrele doporucit kombo G-K 700rb neb sem dlouho pouzival a byl jsem s nim nadmiru spokojen.Male ale vykone kombicko.Zalezi na osazeni delaji ho s dvema 10 nebo 1x15de voto jak chces aby to tlacilo a jakou techniku pouzivas.Ja jsem ted presedlal na hlavu 1001RB a 2x 410 bedny a tlaci to uzasne,ale musel jsem to zkrotit dbx160A kompresorem,ponevac nejsem zdatny basak a moje dynamika neni nejlepsi.
Setkal jsem se i s vyrobky od Ampegu a nejak me to neoslovilo,hralo to akorad nahlas,to je ale jenom muj poznatek.
Suma sumarum Kombo od fa G-K jsou cenove prijatelne,vykone,skladne a hlavne made in usa.
P.S.Bi-amp je svym zpusobem crossover,2 zesilovace jeden od urcitych frekvenci ovlada hornu a druhej zbytek.

tony.xxx napsal:

Zdravím, přemýšlím o výměně aparatury. Máte někdo zkušenosti s tímto combem? A nebo jít do hlavy( Bi-amp zesilovač RB Serie 700RB-II)  ) a bedně (nějaké 4 x 10).
Chtěl jsem první ampeg SVT3-PRO s nějakou bedničkou, ale nějak mě tam furt trápí to Made in Vietnam.
Dlouho se už rozhoduju do čeho jít, protože střídám dost kapel, hlavně v plesové sezoně. A letní sezonu zas hraju s někým jiným převážně zase rock. Takže v první řadě potřebuju nakroutit zvuk do hodně stylů, pak taky přeprava (velikost + váha) hraju cca 40 týdnů v roce po akcích pátky soboty (a už se my taky stalo, že jsem si aparátek tahal na dost akcích sám ).
Nebo jestli my můžete něco doporučit do jakého aparátu mám jít tak určitě budu rád. Cenový strop bych viděl tak 40 tisíc Kč.
Děkuji Tony

0 xLajků:

30

Musím se přidat k zastáncům GK, před pár dny jsem koupil starou 700RB a jsem nad míru spokojenej, s bednou Ampeg hraje dost dobře.

A to kombo, o kterym uvažuješ, na to jsem taky hrál, bylo to 2x10 a skvěle tlačilo, mělo to tolik basů:) opravdu to stojí za to...

Zjistil jsem, že potenciometry contour a presence pěkně prasí zvuk a bez nich je to daleko příjemnější, zato poťák boost se fakt vydařil, asi je ale taky důležitý mít dobrou basu, aby nebyl zvuk plochej...

Baby, you can drive my car
0 xLajků:

31

tak celý víkend jsem tu nebyl . Tak že by GK byla nejlepší volba?? No ještě ho jednou v krámě vyzkouším, nikam jsem se o víkendu do hudebnin nedostal , tak to snad stihnu v týdnu. Měl bych jet do Prahy, tak někde přizastavím.
Děkuji moc

0 xLajků:

32

tak aby se ti hůř spalo tak já zas GK poplivu, nikdá se mi nelíbilo jak to překopává zvuk :-D vždycky to hrálo jinak než maj zvuk ty hvězdy který na to dělaj reklamu...asi holt 2001RB je jinej apec :-D
ale co jsem já , cucák a prudič tak mě neber tak vážně :-D

0 xLajků:

33

Kubš: big_smile neboj spalo se my dobře smile protože jsem to večer ještě nečetl smile
Asi teda na koupi nebudu chvátat. vklidu budu zkoušet, nemusím mít novej aparát zítra doma. Když se to tak veme, tak stejně 99,9 procent lidí kteří mě pak budou na akcích poslouchat, nic ani nepoznaj, že bych hrál na něco jiného než jsem měl předtím. big_smile .

0 xLajků:

34

jo to jo, to je obrovská pravda!!!!!

0 xLajků:

35

Jo, to teda pravda je, protože oni ti někteří "zvukaři" (ty uvozovky jsou tam schválně) udělají ze zvuku Ampeg, GK, H&K, SWR a Demeteru stejně Behringer.... smile A stejně si ty drahé aparáty kupujeme jen kvůli tomu, abychom byli se zvukem spokojeni hlavně na podiu, ne? smile

0 xLajků:

36

nejni nad G-K:) hlavne ty "zvukari" to poznaj ze mas dorej aparat,Hraje to ciste,zvuk tam nakroutis od kornu po manringa,a hlavne je to maly a vykony!!!

0 xLajků:

37

Jo jo je to vše dost na zvukařích, ale tak hraju i dost menších akcích, tak i mockrát jsem jel samostatně jen ze svého aparátu.
Jinak tedka jsem byl skoro 3 dny na slovensku a jeden den jsme šli do jednoho clubu, no a tam valila jedna jazzová kapela, ani nevím jak se jmenovala (jsme se pak opili). Hráli zajímavě. Hlavně kytarista a bubeník se my líbili jak hrály. Vypadalo to jako když se vidí poprvé v životě, hodně improvizovali, a celkem dobře. Jinak basák tam hrál myslím na tohle combo .. teda co jsem našel na internetu, tak snad je to ono. ASHDOWN - MAG C210T-300 ... A docela parádní zvuk z toho jel. Zkusím někde mrknout na cenu .Já tyhle aparáty tady snad naživo nikdy neslyšel hrát.

0 xLajků: