1

Téma: Tupej zvuk

Tak jsem se včera málem vzteky posral.
Asi před měsícem,jsem natáhl nové struny (rotosound hlazené .50) a mělo to super zvuk.
3 tejdny sem hrál bez problému a včera při zkoušce to začalo vydávat děsivě tupý zvuky a mám pocit,jako by ta basa nešla naladit. Taky by mě zajímalo,jestli struny zkracujete,nebo je tam namotáte celý. Please HELP! yikes

Mé poslání je být nenáviděn, srát lidi ze všech sil a být ignorován. Vaše smůla je, že jsem velmi vytrvalej běžec smile
0 xLajků:

2

Re: Tupej zvuk

Já struny zkracuju, většinou tak, abych měl dvě plný otočky kolem kolíku.
Jinak se obávám, že hlazený struny .50 zkrátka budou znít tupě. Taky jsem je jednou měl (přímo ty od Rotosoundu) a překvapilo mě, kolik vejšek na začátku hraní měly. Hlazený struny od jinejch značek tolik vejšek jako rotosoundy nemaj, takže si dopadl ještě relativně dobře (např. Chromes od D'Addaria). Pokud chceš vejšky, kup si normální roundwounds.

MusicMan Stingray, Eden WT-400 Traveler, Aguilar GS112
0 xLajků:

3

no právě že zněly krásně dlouze, ikdyž faktem je,že G a D zněly poněkud vysoko a naopak A a E až píliš hutně,ale to může být taky tím kombem....tak nevím. Mám taky pocit,že by to chtělo upravit kobylku,aby se tam ty struny vlezly,ale nevím,jestli to pak nebude vadit,až tam nacpu zase třeba .40.
Ale hodně mi vadí,že mám pocit,že to neladí....

Mé poslání je být nenáviděn, srát lidi ze všech sil a být ignorován. Vaše smůla je, že jsem velmi vytrvalej běžec smile
0 xLajků:

4

Vybral sis jiný struny než chceš.

0 xLajků:

5

No to jsem mýval tenhle pocit dřív taky, tak jsem koupil Warwicky 40. za 300,- a vytáh jsem vejšky na max a je to fajn smile

Basy: OLP MM3 Natural, Jolana D-bass se snímači Basslines
Aparat: Mesa BASS 400+ by Rockwell, Gallien-Krueger NEO410, Korg DTR 1000, Behringer BX600
Efekty: MXR Bass D.I.+, Behringer - Bass Chorus, Beta-Aivin - Bass Eq. 3x , Digital Reverb, MultiEffect.
Kabeláž: Planet Waves
Struny: D´Addario (.050-.135) & Ernie Ball (.045-.105)
0 xLajků:

6

já teda nevim jestli sem měl hlazený struny, ale měl sem Rotosoundy .045 a stalo se mi něco podobnýho.

Ibanez GSR 200 (DiMarzio pickups), Hartke VX3500
0 xLajků:

7

zvláštní je,že asi 14 dní byl zvuk skvělej. Struny zněly dlouho a ladění drželo. Teď je mi líto je sundat protože 1000,- kč není málo ani pro mně,jakožto pracujícího. Taky jsem zjistil,že nemám šroub v krku,což nevím,jestli je pro to,že je ta basa tak dobrá a nebo proto,že se jen ušetřilo.... :-((((

0 xLajků:

8

Bez šroubu v krku bych se asi o basu docela bál. Sázel bych spíš na to šetření.

0 xLajků:

9

Taky se mi to moc nezdá, není někde schovaný??? Šetření??? I fokus má šrouby ne? Že by Yamaha dělala takové blbosti?

0 xLajků:

10

šroub tam musí být, je protipól k tahu strun, ne?

Fokus MusicMan 4str., Digitech BP80, Předzesík Behringer Tube Ultragain Mic 200,stavěný reprobox s Eminence Kappa 15LF 600W, 101dB
0 xLajků:

11

Jseš první majitel tý basy?

0 xLajků:

12

šroub tam určitě bude...

Lakland  JO5, Fender precision elite (1983), Ibanez ATK 305, Cort GB 75JJ, Crafter pětka akustická
Aguilar ag700+sl 410
K volšovým rukám volšový tělo!
0 xLajků:

13

vždycky jsem si myslel,že ten šroub je dostupnej při natažených strunách.Pokud tam tedy je,musel bych sundat struny a krk úplně sundat,protože jediná krytka co tam je,je šroubama přidělaná skrz krk k tělu ! Znamenalo by to tedy sundat struny,nastavit šroub,natáhnout naladit a tak stále dokola,dokud by to nebylo ok? To mě dost děsí......

0 xLajků:

14

Pokud je ta krytka na těle zepředu (na stejný straně jako snímače), pak je to určitě krytka šroubu, já to mám na base taky tak. Ty šroubky nebudou tak dlouhý, aby procházely krkem do těla, struny můžeš klidně nechat natažený.

0 xLajků:

15

Bohužel,krytka je zezadu a po vyšroubování jednoho šroubu,je jasné,že šroub je skrz krk až do těla....

0 xLajků:

16

To Woodstock: A vůbec, co máš za basu, pochlub se, třeba něco vyštracháme na webu nebo s ní má někdo zkušenosti...???

0 xLajků:

17

Je to Yamaha,ale nevím jakej typ....moment....zkusím to najít

0 xLajků:

18

tak sem to našel. Je to Yamaha ATT PLUS MBL

0 xLajků:

19

Když nemáš přístup ke šroubu na hlavě, musí bejt na těle. Nemáš na těle náhodou velkej plastovej kryt jako maj Fendery? Pokud jo, tak ho budeš muset sundat (ano, všech cca 10 šroubků), podle mě musí bejt přístup ke šroubu pod nim u krku).

0 xLajků:

20

Jasně, pokud se nemýlím (teď jsem viděl pár obrázků) tak je to basa klasického tvaru Fender, takže postup je přesně takový, jak řekl JV. Sundat plastový kryt. Pro snadnější přístup ke šroubu doporučuji struny sundat. PS: Proto tuto operaci vždy svěřuji odborníkovi. On má ten čas co tím tráví sice zaplacený...ale já bych to asi zdrbal.

0 xLajků:

21

děkuji,děkuji....já ten čas na to mám,ale taky se řídím pravidlem,že auto opravuje automechanik,počítače já a basu hudební nástrojař :-)

0 xLajků:

22

Tak ještě jednou díky....šroub byl nalezen.
Jen mě trochu nasralo,že imbusový šroubky na kamenech mají dvojí velikost....to to zase někdo zprasil.......

0 xLajků:

23

Caute smile
Dufam ze som trafil topic

Mam taky malicky problemik, mam (mal som) natiahnute hladene struny Thomasic na tej mojej hofnerke , ktora je short scale...
G,D,A struny ,krasa, vsetky pekne zneju, ale E struna bola o poznanie tichsia a od 10 prazca (ton D) uplne tupa, ze clovek mohol tazko rozoznat konkretny ton.
tento problem sa vyriesil tym ze som na basu natiahol klasicke round wood struny, ale aj tak ma to taha , mat na nej hladenky, uz len preto aby to hra na tej base bola podstatne ina ako na ostatnych basach ktore mam smile
takze, myslite ze kazde Flatwound Ecko bude zniet tupo (kedze je to short scale), alebo je chyba len toho konkretneho mojho Ecka, ktore mam ?

pkGuitars .1               Tokai Hardpuncher ´21              
pkGuitars .2 V            Yamaha BBP35 '22              Dolphin fretless 4
Gallien Krueger MB150s, GK RB700-II & GK SBX410 & Boss GT10, Zoom B3
                                                 Flatwound Club #7
0 xLajků:

24

FunkyMonk napsal:

myslite ze kazde Flatwound Ecko bude zniet tupo (kedze je to short scale)

Asi ne.

FunkyMonk napsal:

alebo je chyba len toho konkretneho mojho Ecka, ktore mam ?

Může bejt. Už jsem pár tupých Eček taky měl.

ProFeel | Music Man Club #1 | Flatwound Club #1 | Elixir Club #1
0 xLajků:

25

Aidamos napsal:

Asi ne.

Dikes, posmejdim teda po netu po nejakych sadach, aj ked by som radsej natrafil sa samostatne ecko, kedze tie ostatny hraju velmi pekne smile

Flatwound Club #7
0 xLajků:

26

Doporučím tyhle: http://baskytara.com/topic8175-struny-r … rs-77.html

0 xLajků:

27

Aidamos napsal:

Doporučím tyhle

thanx , mrknem sa po nich wink

Flatwound Club #7
0 xLajků:

28

Teď koukám, že jsem tu recenzi uveřejnil přesně před dvěma lety a jedním dnem. Když jsem tu recenzi psal, tak už jsem je nějakej čas na base měl. No a mám je na bezpražcovce pořád (tedy už přes dva roky furt ta samá sada) a jsou furt v pohodě. Vypadají jak když jsem je tam včera natáhnul a hrají furt dobře. Mám je na Jolaně Iris Bass, tedy taky na krátké menzuře.

0 xLajků:

29

jop, tu tvoju bezprazcovku som si tu uz obzeral, velmi sympaticka basicka smile
Praveze aj tie thomassic ktore ma mja su vraj uz dost stare, podla predajcu, a az na to Ecko je vsetko uplne paradne...
este ma napadlo ci by nepomohlo tu strunu nejako poriadne vycistit alkoholom smile

Flatwound Club #7
0 xLajků:

30

FunkyMonk napsal:

ci by nepomohlo tu strunu nejako poriadne vycistit alkoholom

Můžeš to zkusit, ale jsou to hlazenky, mezi závity vynutí se toho asi stejně moc nedostane.

0 xLajků: