1

Téma: Oživuji baskytaru

Ahoj,
snažím se "oživit" jednu nedokončenou baskytaru. Veškeré info je zde :
http://www.mojebaskytara.cz/9/opustene-torzo-baskytary/

Smůla je v tom, že baskytarám vůbec nerozumím...

Můžete mi sem postnout jakékoli tipy, otázky, náměty ohledně oživaní té basy ? Co koupit, na co se zaměřit ... ani envím na co se mám pořádně ptát, takže uvitám jakékoli připomínky ...

0 xLajků:

2 Naposledy upravil: Paparatzzi (17. 02. 2010 00.19:22)

Re: Oživuji baskytaru

Ahoj,

než ti začnou radit místní odborníci tak ti doporučím jednu věc. Sepiš co chceš hrát a jaký zvuk se ti líbí. Pokud se ti to těžko popisuje tak dej odkaz na něco konkrétního. Např. snímače se vybírají špatně když nevíme co od nich čekáš:)

G&L L-2000 1984
GK 400RB 1993, Soundelirium PapaMobile 2x10
DOD FX-100 Pedalboad: Boss ODB-3 - Ibanez PD-7 - (DOD FX72) - Warwick RockTuner PT2 - Kokot Kompresor
Aji já mám profil! Sækədʒəwiːə
0 xLajků:

3

btw no tady to podle der pokud nechces frezovat vypada na zdvojeny JB...

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

4

Tak toho bude hodně. Díval jsem se na obrázky a je to vážně jen dřevo.
Bude potřeba pořídit vlastně úplně vše. Od laku, přes nultý pražec a hardware až po snímače.

Lak - to poradí spíš jiní. Záleží jestli budeš chtít dávat nějaký barevný odstín nebo jen čirý.

Kobylka - vzhledem k tomu, že není nic předvrtané, tak nebude problém osadit takřka čímkoliv.

Ladící mechaniky - bude nutné změřit průměr otvoru, ale předpokládám, že to bude na standardní Gotohy a jejich deriváty.

Nultý pražec - bude nutno vypilovat vlastní a následně přilepit, protože nepůjde vklínit do drážky jako třeba u jazz bassu.

Snímače - to bude asi největší oříšek, protože vyfrézované díry jsou trochu nestandardní. Něco takového tvaru dělá např. myslím Delano nebo Rio Grande. (Tady se ale trochu bojím, že to bude dělané speciálně na snímače od Macha - RM pickups.)

Elektronika - podle počtu děr to vypadá na aktivní, případně klidně pasiv s možností přepínání cívek u snímačů a tónovými clonami pro každý snímač zvlášť.

často kladené dotazy: FAQ
něco o mně: Kurca Tovium
0 xLajků:

5

Snimace nejsou problem, daji se udelat drevene pouzdra na singly. Doporucit se daji dily podle toho co by to dejme tomu melo hrat za muziku, kolik penez do toho chces vrazit. Takhle je to jako kdyby ses zeptal jake by sme ti doporucili auto smile.

Jinak jelikoz to je od Milose KAisera tak predpokladam ze to je torzo baskytary Schick, ktere jako jeden z kytararu delal, a zrejme mu ho nezaplatili (coz byla situace tak pred dvema lety kdyz sem s nim naposledy mluvil), cili inspirovat se muzes u Schicku http://hudba.bazos.cz/inzerat/5073594/b … etless.php

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

6

Update :
http://www.mojebaskytara.cz/12/co-vlast … budu-hrat/

0 xLajků:

7

OT: Zobrazuje se někomu ten blog korektně? Zkoušel jsem 3 prohlížeče (Opera, Firefox, Chrome) a ani v jednom to nevypadá dobře.

0 xLajků:

8

Bylo by lepší dávat informace přímo sem na fórum, nepřímá komunikace skrz odkazy na blog(kde je navíc text kvůli pozadí prakticky nečitelnej) je zatraceně těžkopádná.

0 xLajků:

9

jj, bloguj si jak je libo, radi poradime, ale komunikuj s nama naprimo wink ...je jasny ze pokud se ptas jeste jinde tak je to pro tebe pohodlnejsi a navic nas muzes namasirovat ze "kluci na lide.cz" rikali, ale fakt radeji naprimo

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

10 Naposledy upravil: CharlesBass (17. 02. 2010 16.54:46)

kurcatovium napsal:

OT: Zobrazuje se někomu ten blog korektně? Zkoušel jsem 3 prohlížeče (Opera, Firefox, Chrome) a ani v jednom to nevypadá dobře.

OT: to seš neobvykle hodně slušnej smile na to, že jiri.polasek kočíruje šest domén, by to mohlo vypadat i líp, ale co, proti gustu ...

Nicméně, to co postnul spider, by asi byla ta nejlepší alternativa. Jako obvykle.

Já bych jen dodal:

Mechaniky určitě Gotoh. Cromový, gold, či černý.
Kobyla, jak již zmíněno, dá se osadit čímkoli. Doporučuji nějaký vyspělejší masívní model, např Schaller Mám to na base, je to tam dvacet let a je to ok.
Snímače, tak to nevím, zvukově určitě. Vodítkem by pro mě osobně byli spíš rozměry. I když pokud by se tam přesně hodili jen jediný, třeba za desítku dohromady, uvožoval bych i jinak big_smile

0 xLajků:

11 Naposledy upravil: m3 (17. 02. 2010 16.50:47)

no ten snimac  vypada ne zdvojenej JB jak sem rikal.. to by nebyl problem udelat koupis 2 sady JB  a uriznes ty drzaky na srouby na jedny strane a slepis dohromady..
viz
http://farm4.static.flickr.com/3026/3116116213_a507821414.jpg
http://farm4.static.flickr.com/3197/3513259567_61afc5323b.jpg

byli standardne treba v karamer duke

http://i114.photobucket.com/albums/n249 … C01571.jpg

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

12

CharlesBass napsal:

Mechaniky určitě Gotoh. Cromový, gold, či černý.

Ty mechaniky bych taky dal Schaller, vyplatí se to imho jsou lepší jak gotoh.

Spector NS 5 CR, GK 1001 - 90's Style jak ta kapela RHCP, Symetrix, H&K BC410H
Jolča Jantar 4
0 xLajků:

13

Já bych tam dal pro změu hipshotí ultralighty... Stejně tak kobylku hipshot A, ať to má koule. (Akorát to bude sviňsky drahý.)

0 xLajků:

14

ultrality mi lezi doma...konec komercniho tamponu

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

15 Naposledy upravil: jiri.polasek (19. 02. 2010 21.03:56)

Takže malý update :

Jedná se opravdu o nedokončenou Schick Rhino Bass, která měla původně Gotohy a snímače RMpickups zalité ve speciálních plastových pouzdrech.
Nyní jsem předběžně domluvený, že pan Macho by snímače udělal a kytarář Miloš Kaiser pak eventuelně stvořil speciální dřevěná pouzdra.
Barvu zatím neřeším, ale chci ať to dřevo jde vidět.

Takže v podstatě hodně věcí  jste celkem odhadli (rmpickups, dřevěná pouzdra,shick...), takže zkusím ...

Zatím nevím ještě co teda s kobylkou ...

Finančně, pořád ještě uvažuju, kolik do toho opravdu vrazit ...

Jo, a blog měl nějakou chybu ve funkci pro single post (pořád jsem nechápal o čem mluvíte, protože první strana byla OK, ale ü sigle postů seúplně ustřihnul jededn

0 xLajků:

16

No hele. vypada to jako v budoucnu pekna basa tak zas uplne bych na tom nesetril.... a co se snimadel tyce - ja osobne s RM na base nemam moc dobre zkusenosti. na kytaru dela slusne snimadla, na basu ne. Radeji byt tebou se kouknu jinde, tu basu to posune o nekolik trid vys. Totez kobyla. pokud chces jet na budget, budiz, k RMkam klidne korejske zelezo

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

17

popr

0 xLajků:

18

gadge napsal:

popr

OT: izo-butyl-nitrat? smile

0 xLajků:

19

nepise se to popper ? big_smile

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

20

jiri.polasek napsal:

snažím se "oživit" jednu nedokončenou baskytaru. Veškeré info je zde :

Člověče, vypadá to jako zajímavej nástroj. Trochu zvláštní vzhled bych řekl, trocha anarchie. Ale když na to dáš dobrý snímadla a dobrou elektriku, tak... tak to může hrát taky třeba pěkně blbě. Do toho prostě nevlezeš, dokud to nesestavíš. Ale možná by se to nechalo pojistit koupí dobrého aparátu. Třeba takový nějaký zelený aparátek... smile

Sandberg California Marlowe DK 5; Sandberg California TM2 5 str.; Lakland Skyline 55-02 Deluxe; Fender Jazz Bass (US 1976); Fender Squier Classic Vibe Fretless; EBS Gorm 350 (2x10"); EBS Microbass II Preamp/DI Box
http://www.sorryband.cz/
0 xLajků:

21

Schick mel pomerne slusne drevo, ja myslim ze predpoklad pro kvalitni nastroj tam je

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

22

Ivo napsal:

dobrý snímadla a dobrou elektriku, tak... tak to může hrát taky třeba pěkně blbě

:-) to mě pobavilo, ale i s touhel možností počítám ...

v tuhle chvíli pokukuju spíše po těch levnějších součástkách. Nechci  dělat super basu, když jsem zatím na basu ani pořádně nehrál. teda kromě zkoušek kdy si lidi prohazují svoje nástroje :-)

0 xLajků:

23

No, je to mozna skoda, podle me to ma potencial. ale zase vsecky tydle veci jdou vymenit...

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

24

Ivo napsal:

Ale možná by se to nechalo pojistit koupí dobrého aparátu

nerozumím, kde nic není tam TE natož kvalitní aparát nic nezmůže big_smile

Jinak ta basa vypadá hezky, hardware bych dal Gotoh/Schaller, poctivé značky přesně pro tyhle příležitosti, snímače bych vyEbayoval náký EMG či SD z druhé ruky.....

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

25

sorry za dlouhej ot pr

0 xLajků:

26

http://baskytara.com/img/m/23966/t/p18h7ia6rk1rnv1441fk4ere1okj3.jpg
Čau čau ahoj ahoj, na basu hraju chvilku.Nějak to blblo, byl jsem ztracen. Otevřel jsem to, jsem na tom pořád stejně. Co s tím? Díky :-)

0 xLajků:

27

frugoš napsal:

Čau čau ahoj ahoj, na basu hraju chvilku.Nějak to blblo, byl jsem ztracen. Otevřel jsem to, jsem na tom pořád stejně. Co s tím? Díky :-)

Jestli tohle hrálo tak to byl zázrak smile
To co jde z nožicky potenciometru na špičku (tzn ten kontakt dole), ten druhej drát (z obalu potenciometru) na zem, tedy konektor vlevo

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

28

a co s tím ? :-(

0 xLajků:

29

http://www.seymourduncan.com/images/pro … 30-100.pdf
len to priletuj naspäť... smile

Lord Alex
Fender Precision Bass USA, Epiphone Thunderbird VINTAGE PRO
Ampeg SVT-VR + SVT810E USA
GK 700RB mkII + Ashdown MAG410
0 xLajků:

30

nebo najdi nekoho v okoli kdo ma minimalni znalosti elektiky a treba doma pajku wink

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

31

a nebo začít hrát na flétnu.

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

Příspěvky [ 31 ]

Stránky 1

Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.

Baskytara.com » Baskytara » Oživuji baskytaru