Téma: Systém čistění strun lihem - návod
Zdar, teď jsem psal do threadu o basové kosmetice, tak jsem vyhrabal fotky svého čisticího systému a říkal jsem si, že by nebylo špatné to tu postnout jako návod.
Kdysi jsem struny vařil ve vodě s jarem, ale jak jsem zkusil líh, už nebylo cesty zpátky
Takže:
Baumax - koupit 1m PVC trubku a špunt, natavit konec trubky nad sporákem a natlačit do špuntu, ať to těsní.
dále je potřeba kvalitní denaturovaný líh, tím kvalitním myslím to, že musí mít co nejméně vody, tahle značka má 93% alkoholu:
dále - vložit struny, délkově vyjdou přesně do té trubky, zalít lihem až těsně pod vrch, přetáhnout igeliťák, omotat gumičkou.
nechat dva dny stát opřené někde v bezpečí, možná občas lehce protřepat (ve vodorovné rovině )
pak vytáhnout, pověsit, nechat pár minut uschnout, natáhnout.
Skladování - dá se zase přetáhnout ten igeliťák+gumka nebo špunt a opřít to někam za skříň
Jednu náplň nechávám tak na troje čištění, pak vyměním. Nebo se to dá i nalít zpátky do flašky, ale já to nechávám v té trubce.
Je to fakt super systém, žádný bordel jako s vyvařováním a struny jsou potom jak nové.
Jedna sada mi při tomhle čištění vydrží klidně i přes rok, pak už je to lepší vyměnit.
Místo trubky se dá použít i plastová krabička s víkem a dát tam struny smotané, ale tam se ty závity stýkají, nevím, mně přijde lepší, když jsou struny rovně. A navíc, opletení je u trubky v suchu.
Enjoy!
Mesa Walkabout head, GK MB500, GK MB200, Tecamp Puma 500, Genzler Bass Array 12-3, Bergantino HS410, Genz-Benz NeoX 212T, Greenboy Bassic 15