girzi napsal:jinak aktivka žere baterky to je taky -
Myslím, že jednou za 3 roky vyměnit baterku není až takový minus. Teda na dobrý aktivce...
spider napsal:Aktivni elektronika signal predzesili, je tedy, silnejsi, nakoplejsi. Vetsinou ma i aktivni korekce, tedy jiz na vystupu z basy muzes mit napr. orezane vysky.
Řekl bych to tak, že z aktivní basy leže již zvuk vyrovnanější, prostě hotovější, připravenější k dalším úpravám.
Imo (IronMaiden) napsal:Ale ten zvuk je nákej hezcí nebo neni rozdil?
Ne, ten zvuk není ani hezčí, ani horší. Ten zvuk je jinej...
xergic napsal:Největší plus vidím v těch korekcích. Je to lepší, než furt něco štelovat na kombu/zesáku.
Stejně na zesáku já osobně nic nešteluju. Haju většínou s faderama na sever (naplno). Max, když mám u Musicmana nové a hodně zvonivé struny, tak srážím výšky... Když chci jinej zvuk, tak vezmu jinou basu a nekurvím nic čudlama na base, nebo zesíku.
Palec napsal:Asi tak nějak, já sem pro aktiv, ale zas levnější aktivky stojí většinou za prd
Asi tak nějak, než šumící aktivku, tak raději nic.
Imo (IronMaiden) napsal:A co se týče spolehlivosti a náchylnosti na rozmlácení???
Tak jak rozmlátíš pasivku, tak stejným způsobem rozmlátíš i aktivku, když se budeš snažit a pořádně s ní budeš mlátit o zem :-)
Yamaha TRB-5P; Sandberg California TM2 5 str.; Lakland Skyline 55-02 Deluxe; Fender Jazz Bass (US 1976); Fender Jazz Bass Fretless; EBS Gorm 350 (2x10"); EBS Neo Drome 150 (1x12"); EBS Microbass II Preamp/DI Box
http://www.sorryband.cz/