Re: Čím kreslit!?
Hastur napsal:Panove prosim o radu, jelikoz premyslim o porizeni DG Adam, tak jsem zaroven zacal v podobne cenovce koukat i po konkurenci a narazil (celkem ocekavatelne) na HX Stomp od Line6. Vim, ze tady z mistnich ho ma Sigi. Jak byste to videli v porovnani techto dvou pedalu? DG je "omezenej" na kompresor a zkresleni, ale oboje je na top urovni. HX Stomp ma vetsi moznosti nastaveni a efektu, ale nevim jestli se zvukove treba v tom zkresleni vyrovna Adamovi... (prece jen to primarne zamereny na kytaristy). Jinak premyslim, ze bych si pripadne nechal DG Alpha Omega Ultra a k tomu ten HX stomp. U Adam mi ta kombinace s AOU prijde nadbytecna, ale nevim no. A jeste jeden dotaz, pokud to nekdo vic sledujete. Koukal jsem, ze ted je jeste HX Stomp XL, ma krome vetsi velikosti a poctu footswitchu neco navic oproti beznemu HX Stompu?
AHoj,
Jsem majitelem Helix LT, vetšího bratříčka HX Stompu. přecházel jsem z DG X7. za mě na HX stompu uděláš i dobrý zvuk který se vyrovná ADAMovi, nicměně je třeba počítat se zakladními omezeními které vyplývají z toho že Stomp má jenom jeden DSP čip, tzn máš jenom jednu linku a osm bloků na krabičky. To je poměrně limitující, protože téměř všichni basáci s helixem (včetně mě) používají rozdělení linek na hlubokou kterou nekreslí a high path kde se kreslí jenom vysoký frekvence.(nízky se odfiltrujou high/low pass filtrem) každá svoji bednu ( u high path je to často bedna kytarová) a cesty se zase spojí u vystupu. vysledkem je opravdu plný zvuk s pevným zkreslením a teměř nekonečnými možnostmi mixu mezi nima. umí to jak jemnej lampovej crunch po nechutný fuzz.
![]()
Jde to i na HX stompu, ale je třeba počitat s tím že tam nemůžeš udělat tohle a zaroveň tam natlačit ruzný poly pitch shiftery, delaye, reverby a tak. na to ti nebude stačit čip.
doporučuju se podívat na stomp video od gear gods , kde tě provede celým zvukem ( on má jenom šest bloků, ale s novým firmware už jich je osm)
Jinak ohledně XLka jsou to jenom ty footswitche navíc. kytaristi si stežovali že nemůžou používat snapshoty stejně pohodlně jako majitelé velkyho Helixu.
To video od Gear Gods jsem viděl, to rozdělení signálu je super, ale je to vlastně obdoboba toho co naturálně dělá ADAM - viz. schéma co postl José výše. Jinak je zajímavý co píšeš o té kapacitě bloků. Všude se píše, že basákům tem Stomp stačí, protože toho moc nevyužijou (navíc jsem ještě někde četl, že Stopm neumí dva apce naráz). To striktní rozdělení signalové cesty a dva aparáty jsou ultimátní řešení, ale Helix LT je pro mě cenově už mimo. Takže to furt vypadá na původní plán a koupi ADAMa.
Flatwound Club #2