1,701

Re: struny a zase jen struny

ty struny jsou jak šmirgl papír, možná to tenkrát dělali jinak ale já na ně přestal hrát kvůli toho jaké jsem na omak a né jak hrajou... Z normálních strun nic nemám, ale z tohodle sedřené ruce, puchýře, fuj fuj. Když má člověk nekvalitnější pražce jako jsem kdysi míval tak mizí před očima. Vlastní zkušenost.

G&L L-2000 1984
GK 400RB 1993, Soundelirium PapaMobile 2x10
DOD FX-100 Pedalboad: Boss ODB-3 - Ibanez PD-7 - (DOD FX72) - Warwick RockTuner PT2 - Kokot Kompresor
Aji já mám profil! Sækədʒəwiːə
0 xLajků:

1,702

Tak se asi časy změnily. Taky jsem před RL používal Fendery 50/105. Pak se změnily k horšímu, tak jsem si našel RL. Doufám že moje oblíbené EBS budou i nadále držet kvalitu jako židovská víra wink

DRŽ HUDBU!
0 xLajků:

1,703

Paparatzzi napsal:

ty struny jsou jak šmirgl papír, možná to tenkrát dělali jinak ale já na ně přestal hrát kvůli toho jaké jsem na omak a né jak hrajou...

Přesně takhle si je pamatuju taky. Hrozně rasovaly pracky.

Fender P-bass s hromadou páček, kytarovým snímačem a tremolem, SG Les Paul 100, line6 pod hd 500X, Andy's drive, MXR dyna comp, Strymon DECO, Way Huge Pork Loin, TC 3rd Dimension Chorus
0 xLajků:

1,704

No asi ty Elixíry nevim no, spíš bych zkusila ty fendry, ale prosím popište naprosto netechnicky zdatnému člověku jak zvýšit ty kameny u kobylky jak popisuje Aidamos :-)

0 xLajků:

1,705

Plochým šroubovákem nebo imbusem příslušné velikosti

G&L L-2000 1984
DOD FX-100 Pedalboad: Boss ODB-3 - Ibanez PD-7 - (DOD FX72) - Warwick RockTuner PT2 - Kokot Kompresor
0 xLajků:

1,706

jo a co je imbus a kam do mám stčit? Asi si překoukl technicky nezdatná big_smile jinak jak do toho strčim plochý šroubovák, když je to kulatý?

0 xLajků:

1,707 Naposledy upravil: Aidamos (13. 09. 2012 20.12:06)

alisi napsal:

jo a co je imbus a kam do mám stčit?

http://cs.wikipedia.org/wiki/Imbus

alisi napsal:

jak do toho strčim plochý šroubovák, když je to kulatý?

To bude právě ten imbus big_smile

ProFeel | Music Man Club #1 | Flatwound Club #1 | Elixir Club #1
0 xLajků:

1,708

jinak se tedy přesuň spíš do nějakého tématu o seřízení a hledání na google, tady bych to nechal spíš strunám:)

G&L L-2000 1984
0 xLajků:

1,709

To mě nenapadlo to vygooglit big_smile Ale už sem to někde doma viděla wink Děkuji za rady :-)

0 xLajků:

1,710

ještě dodatek k elixirům - tak jakoby kloužou, nevím jestli je to jen pocit ale zdá se mi že mi po tom ruce jezdily i rychlejc, a ten zvuk s bicíma.... smile ale i ty fendry budou dobrý

hledám sebe a pár zásadních odpovědí smile
0 xLajků:

1,711

M-Cat napsal:

Právě mi došly elixíry, zvukově na pohodu, jen aby dlouho vydržely za tu cenu

Hraju na ně na všech basách cca 9 měsíců a docela v pohodě. Žádná velká hitparáda, ale nenadchnou, ani nenaserou.

Yamaha TRB-5P; Sandberg California TM2 5 str.; Lakland Skyline 55-02 Deluxe; Fender Jazz Bass (US 1976); Fender Jazz Bass Fretless; EBS Gorm 350 (2x10"); EBS Neo Drome 150 (1x12"); EBS Microbass II Preamp/DI Box
http://www.monantes.cz/
http://www.tombowling.cz/
0 xLajků:

1,712

M-Cat napsal:

ještě dodatek k elixirům - tak jakoby kloužou, nevím jestli je to jen pocit ale zdá se mi že mi po tom ruce jezdily i rychlejc, a ten zvuk s bicíma...

Je to tak, docela mi to trvalo, zvykání dá zabrat.

Yamaha TRB-5P; Sandberg California TM2 5 str.; Lakland Skyline 55-02 Deluxe; Fender Jazz Bass (US 1976); Fender Jazz Bass Fretless; EBS Gorm 350 (2x10"); EBS Neo Drome 150 (1x12"); EBS Microbass II Preamp/DI Box
http://www.monantes.cz/
http://www.tombowling.cz/
0 xLajků:

1,713 Naposledy upravil: O.Neill (14. 09. 2012 14.16:54)

já si zvyk, ani mi myslím nepřišly že kloužou, nebo možná tejden.,, ale to že je mám na záložní basce už přez rok a půl... a teď na Cirrusce jsem nahodil před dvouma měsícama Elixir Coated Stainlessteel, to je to co mi sedí naprosto i zvukově... třičtvrtě roku jim dávám s přehledem..

btw: ony jak jsou v tý šprcce, tak to není zvukově úplně Stainless stejně jako od Elixiru ty původní taky hrajou jinak, než nikl..

Trace Elliot Club #7
Peavey Cirrus USA Walnut/Wenge r.v.1998
bedny - Trace Elliot 1048h a 1518 , preamp - SWR Grand Prix, v efektovce - Tech21 PSA1.1, bezdrát - Sennheiser EW100 G2, ladička - Korg DTR 1000, zesák - Solton aa Craaft - MOS-FET - 800W
      prodávám: Trace Elliot BLX80 GP7SM a Ampeg SVP Pro
0 xLajků:

1,714

Zaujímalo by ma ako máte naladené basy na ktorých máte 50tky struny. Alebo inak...má význam dať 50tky na basu ladenú štandardne EADG? Díky za názory a skúsenosti

0 xLajků:

1,715

Faky77 napsal:

Zaujímalo by ma ako máte naladené basy na ktorých máte 50tky struny. Alebo inak...má význam dať 50tky na basu ladenú štandardne EADG? Díky za názory a skúsenosti

Já je svýho času používal a byl jsem spokojenej. Na dřevorubecký hraní jasná volba. Jo, a ladil jsem EADG, občas D. Na 5ku bych je taky dal, ale zatím se mi nějak vyhýbaly.

Zon Club #001 Soundelirium Club #1
"Politici jsou buď neschopní nebo zkorumpovaní. Někdy stihnou za jeden den oboje" W. Allen.
0 xLajků:

1,716

Faky77 napsal:

Zaujímalo by ma ako máte naladené basy na ktorých máte 50tky struny.

Měl jsem celkem dlouho na preclíku a žádnej problém. Klasika EADG.

Fender P-bass s hromadou páček, kytarovým snímačem a tremolem, SG Les Paul 100, line6 pod hd 500X, Andy's drive, MXR dyna comp, Strymon DECO, Way Huge Pork Loin, TC 3rd Dimension Chorus
0 xLajků:

1,717

Dával jsem na srazu Paparacemu na basu padesátky též se standardním laděním EADG a nepřišly mně nějak extrémně silné. Úplně v pohodě a i ten krk šel nastavit bez problémů.

0 xLajků:

1,718

Faky77 napsal:

ako máte naladené basy na ktorých máte 50tky

D G C F

The Jack, The  Pearl, Palatino EUB, Cort GBMP3,  GK 200RB 1981, Ampeg B200R 2008, Peavey Centurion III 1978, Peavey 118 1978, MB PH 112, EBS MBII
0 xLajků:

1,719

Ano ano, normálně do Éčka, pěkně prstíkama, chvilku to trvá než si člověk zvykne(předtím jsem hrál na 0.40) ale teď už bych neměnil

G&L L-2000 1984
0 xLajků:

1,720

Paparatzzi napsal:

Ano ano, normálně do Éčka, pěkně prstíkama, chvilku to trvá než si člověk zvykne(předtím jsem hrál na 0.40) ale teď už bych neměnil

Přesně tak. Na tuhle tloušťku mě navedl Jenich, a po počátečních obtížích to teď dovedu ocenit. 1.má nástroj plnější tón
2. výraznější a čitelnější perkusivní tóny při hře.
ladění EADG, 0.50 Elixir na Jazz Bassu, Läklandu i Sandbergu a spokojenost.

0 xLajků:

1,721

ake mate skusenosti s Rotousound Roto, 40tky ? smile

pkGuitars .1               Tokai Hardpuncher ´21              
pkGuitars .2 V            Yamaha BBP35 '22              Dolphin fretless 4
Gallien Krueger MB150s, GK RB700-II & GK SBX410 & Boss GT10, Zoom B3
                                                 Flatwound Club #7
0 xLajků:

1,722

Hoděj se Framusy na precla? Maj takovej nasranější zvuk? Protože za tu cenu na kytarách bych je koupil do zásoby..

0 xLajků:

1,723

vasa13 napsal:

Hoděj se Framusy na precla?

Zkus a uvidíš, tohle mě ještě nikdy nenapadlo řešit big_smile

G&L L-2000 1984
0 xLajků:

1,724 Naposledy upravil: m3 (13. 10. 2012 22.26:05)

Tak se pripojim k pekelnikovi a dalsim dadario haterum.. exp220 teda potazeny struny dohrali docela rychle cca mesic a pul .. teda prehazoval sem je 2x na 3 ruzny basy coz jim asi nepridalo nakonec meli uplne tupy E a A..  takze zivotnost na urovni nepotahovanejch strun mozna este horsi hmm
teda soude podle jedny sady mam este jedny tak pripadne casem potvrdim nebo vyvratim...

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

1,725

FunkyMonk napsal:

ake mate skusenosti s Rotousound Roto, 40tky ?

http://baskytara.com/topic8173-struny-r … b-405.html

vasa13 napsal:

Hoděj se Framusy na precla? Maj takovej nasranější zvuk? Protože za tu cenu na kytarách bych je koupil do zásoby..

Kup, páč: http://baskytara.com/topic9696-struny-f … -bass.html

0 xLajků:

1,726

Aidamos napsal:

http://baskytara.com/topic8173-struny-r … b-405.html

ejha, tak som asi kupil pijcovinu, mal som si presmejdit forum predtym, ale tak co uvidime smile pokial skapu priskoro, strihnem ich a poputuju na Hofnera, tam neznele struny pekne vyzneju smile

Flatwound Club #7
0 xLajků:

1,727

Díky chalani, toto som chcel vedieť, chystám sa totiž natiahnuť na thunderbird 50tky DR Black Beauties

0 xLajků:

1,728

Tak jsem koupil ty Framusy a tedka se podrzte, za 110,- na petku! maj tam jak 0.20" tak 0.25" sice jsem je jeste nenatahl, ale Aidamos je celkem chválil, koupil jsem dvoje do zásoby! Kupujte dokud jsou.

0 xLajků:

1,729

Obávám se, že 0,25 bych přetrhl nebo si o ni ufiknul prst.

"Politici jsou buď neschopní nebo zkorumpovaní. Někdy stihnou za jeden den oboje" W. Allen.
0 xLajků:

1,730 Naposledy upravil: Matej (15. 10. 2012 17.45:15)

vasa13 napsal:

Tak jsem koupil ty Framusy a tedka se podrzte, za 110,- na petku! maj tam jak 0.20" tak 0.25" sice jsem je jeste nenatahl, ale Aidamos je celkem chválil, koupil jsem dvoje do zásoby! Kupujte dokud jsou.

...už jsem to tu někde jednou psal,...já si je koupil jednou (přesně ty...http://ulozna.soulslavers.com/soubory/a … l_bass.jpg...akorát na pětku).No nevím jestli to nebyla třebas nějaké vadná várka nebo co, ale po zkoušce už ty struny nehrály a já je sundal a vyhodil. sad

0 xLajků:

1,731

Já je zejtra nasadim, tak pak řeknu wink

0 xLajků:

1,732

vasa13 napsal:

Tak jsem koupil ty Framusy a tedka se podrzte, za 110,- na petku! maj tam jak 0.20" tak 0.25"

to je budou naky hodne oldschool este z dob kdy se se na 5ky davalo vysoky a ne nizky H ...

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

1,733

m3 napsal:

oldschool este z dob kdy se se na 5ky davalo vysoky a ne nizky H

to se ale dělá pořád wink

Bacchus, MarkBass, Soundelirium, efekty, pedály, krabičky, synťáčky, samplery, pružiny
0 xLajků:

1,734

hofa napsal:

to se ale dělá pořád wink

popravde sem to nikdy nazivo nevidel smile

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

1,735 Naposledy upravil: hofa (16. 10. 2012 12.32:29)

m3 napsal:

popravde sem to nikdy nazivo nevidel smile

třeba tenhle borec takhle ladí stále
https://www.youtube.com/watch?v=jntZuRnKkEI

Bacchus, MarkBass, Soundelirium, efekty, pedály, krabičky, synťáčky, samplery, pružiny
0 xLajků:

1,736

Nový Sandbergy..made in germany, co myslíte?

http://kytary.cz/baskytary/struny/sandberg/

Fender Precision Bass Aerodyne /w. Seymour Duncan SPB-3
Ampeg SVT CL / Ampeg SVT 450 H / Orange OBC 115 / Orange OBC 410
Tech 21 SansAmp Bass Driver / Boss TU-3 / Monster Cable
0 xLajků:

1,737

dost nuda... nevydžely ani týden... nejvíc bych je asi přirovna k Hartke... pro mě to bylo dost sklamání, vzhledem že jejich nástroje doslova miluju...

0 xLajků:

1,738

cenda napsal:

nevydžely ani týden

Kolik hodin denně hraješ? Chtěl jsem je zkusit, no ale toto...

0 xLajků:

1,739

právě že já skoro vůbec, dejme tomu uhrál jsem na ně nějakých 8 hodin...

0 xLajků:

1,740

radoozz napsal:
cenda napsal:

nevydžely ani týden

Kolik hodin denně hraješ? Chtěl jsem je zkusit, no ale toto...

....taky jsem je chtěl prubnou, ale taky na to asi prdím. neutral

0 xLajků:

1,741

mě už prostě přišly ty struny starý i když jsem je vyndal z balení...

0 xLajků:

1,742

cenda napsal:

mě už prostě přišly ty struny starý i když jsem je vyndal z balení...

Patrně edice road worn smile

0 xLajků:

1,743

Fretless basa - preferujete roundy nebo hlazenky? Od několika lidí jsem slyšel, že jim hlazenky nejdou pod prsty, což mně osobně nevadí - jsem zvyklej z kačeny. Tenhle problém tedy odpadá. Zvukově to ale nemůžu porovnat. Ten jeden bezpražec, co jsem onehdá měl, jsem zkoušel jen s hlazenkama a znělo to... no byl to prostě precl.

často kladené dotazy: FAQ
něco o mně: Kurca Tovium
0 xLajků:

1,744

kurcatovium napsal:

Fretless basa - preferujete roundy nebo hlazenky? Od několika lidí jsem slyšel, že jim hlazenky nejdou pod prsty, což mně osobně nevadí - jsem zvyklej z kačeny. Tenhle problém tedy odpadá. Zvukově to ale nemůžu porovnat. Ten jeden bezpražec, co jsem onehdá měl, jsem zkoušel jen s hlazenkama a znělo to... no byl to prostě precl.

Na srazu jsem si kupoval bezpražec. Byl s hlazenkama. A vůbec nehrál. Teda nasucho. Fedeer do mě ryl, tak jsem ho oblíkl do nehlazenek (byly to jetý Gorčíky) a basa se rozehrála. Tak ji provozuju dodnes a i když je to Fokus za pár korun, tak hraje dobře. Prostě nejsem hlazenkovej typ (kdysi dávno jsem je měl  na pražcovce, a vím, že tudy přátelé ne).

0 xLajků:

1,745

kurcatovium napsal:

Fretless basa - preferujete roundy nebo hlazenky?

zalezi co od toho cakas
na mojom JB, 6str.  roundwoody zanecahvaju rovnaky charakter zvuku ,stale je t citit len je tam o nieco menej vysok a mas vacsiu moznost tvorenia tonu ... ...proste pastorius, Bona, atd
nevyhoda je len ze to dosti zere hmatnik

Flatwoundy som mal na MM Fokus fretless....
Celkovo to chytilo kontrabasovejsi nadych, vysky zmizli, ale ostal tam hutny ton ktory sa super presadil v kapele
..ale uz to tak nespievalo, a k peknemu tonu som musel pouzit trosku aj vibrovanie lavej ruky... neslo to uz tak pekne ako na round wound ....

Zaujmava alternativa su aj Fender Tapewound, ktore tu uz aj recenzoval Aidamos ... zvuk je podla mna velmi prijemny, vrcivy , a nenici to hmatnik
zaporom pre mna bol velmi cudny pocit pri hre, sposobeny tym paskovym opredenim, chybalo mi tam ten pocit ktory mam pri stisku kovovej struny.... tak som po case tie struny surovo odmotal a mal ich ako roundwoundy...

Flatwound Club #7
0 xLajků:

1,746

radoozz napsal:

kdysi dávno jsem je měl  na pražcovce, a vím, že tudy přátelé ne).

ja mam hlazenky na Hofnerke a je to perfektne.... krasny makky ton, a velmi, veeeelmi kontrabasovy charakter zvuku smile
pri slape ma ta basa nadych ako P bass so stiahnutou clonou

s klasickymi strunami ta basa hrala dobre, dosti agresivne, ale nebolo to ono....
slap vo vyssich polohach mi pripominal banjo smile .... basjo

Flatwound Club #7
0 xLajků:

1,747

večeře s přáteli... 300,-, niklovky na JB... 500,-, pocit ze hry na bezpražec s hlazenkama... k nezaplacení smile

0 xLajků:

1,748 Naposledy upravil: Lukáš (15. 11. 2012 00.12:16)

Já jsem na bezpražec natáhl hlazenky jednou a asi naposledy.. sice to mělo fakt koule (pevný basy) a bylo si myslím těžší intonovat (dolaďovat), protože tam nejsou ty drážky, ale bylo to takový dynamicky mrtvý. Sice to mělo trochu "Pastorius sound", ale to bylo tak všechno.
Další "omyl" byl v tom, že jsem si myslel, že po hlazenkách se mu bude lépe pohybovat prstama - naopak, úplně mi lnuly k prstům a když bych je od začátku nemazal Dunlopem, tak by mi vostrouhaly kůži. S ostatními nástroji se ten zvuk spíš ztrácel, sice měl koule, ale to tak všechno.

Když jsem nasadil niklový roundy, tak ta basa úplně ožila, najednou si šlo víc hrát se zvukem (hlavně co se týče vibráta a regulace "jak moc chceš, aby to mňoukalo"), zvuk byl výraznější a měl více výšek, navíc mě netrhaly prsty. Neměly teda takový basy jako s roundama, ale o ty basy mě tolik nejde. V kapele ten zvuk byl najednou výraznější, přesně tak, jak jsem si představoval.

Pravda je, že roundy žerou hmatník (ani ne za 2 roky dávám přebrušovat) a hlazenky asi fakt ne ( i když jsem je měl jenom jednou), ale za to šetření hmatníku se (mi) to nevyplatí (a taky ani za ten zvuk). Když jsem se bavil s kytarářem z Pic, tak mi říkal, že s ebenem a roundama je to podobný jako s palisandrem a že ještě o to se hůř brousí, jak je tvrdší.. což mě docela překvapilo.

Ještě musím zdůraznit, že nemám na bezpražci nízkej dohmat, ale spíš vyšší, tak možná taky proto mi roundy víc vyhovujou..

0 xLajků:

1,749

FunkyMonk napsal:

Zaujmava alternativa su aj Fender Tapewound, ktore tu uz aj recenzoval Aidamos

Ty jsem neměl. Ale jinak všechny 4 typy strun, co jsem na bezpražci měl, jsou popsány v recenzi zde: http://baskytara.com/viewtopic.php?id=8154 a se všemi je tam zvuková ukázka.

0 xLajků:

1,750

kurcatovium napsal:

Fretless basa - preferujete roundy nebo hlazenky?

Jednoznačně roundy niklové, DR Sunbeams 45. Zkoušel jsem Thomastiky, které údajně mají být co nejživější mezi hlazenkama a stejně to nebylo ono. Jestli chceš kontrabasový zvuk, tak hlazené. Jestli typické bezpražcové kňourání, tak jedině roundy. Mám ty Sunbeamy na ebenovém hmatníku a neřeším to, opotřebení nevidím, hraju na ni několikrát za měsíc.

Sadowsky NYC Standard 5, Moon JJ-4, Moon JJ-5, Hofner Club Contemporary, Squier CV50 P-Bass butterscotch blonde, Fernandes P '78, Tokai P '81, Warwick Corvette Standard 5 fretless
Mesa Walkabout head, GK MB500, GK MB200, Tecamp Puma 500, Genzler Bass Array 12-3, Bergantino HS410, Genz-Benz NeoX 212T, Greenboy Bassic 15
0 xLajků:

1,751

Aidamos napsal:

Ty jsem neměl.

sorac, myslel som ze ano wink asi skrat

Lukáš napsal:

naopak, úplně mi lnuly k prstům a když bych je od začátku nemazal Dunlopem, tak by mi vostrouhaly kůži. S ostatními nástroji se ten zvuk spíš ztrácel, sice měl koule, ale to tak všechno.

inak, toto zavysi od typu hladeniek, ja som zatim mal 4 sady a kazda bola v pohode, krasne hladke, ziadne drhnutie ... ale ked so mraz skusal jeden bezprazcovy fender, tak tam take drhnuce struny bol ia bola to katastrofa, presne viem o com pises ... ale ako vravim, treba skusit inu znacku wink tie by uz mali byt vpohode smile

Flatwound Club #7
0 xLajků:

1,752

FunkyMonk napsal:
Aidamos napsal:

Ty jsem neměl.

sorac, myslel som ze ano wink asi skrat

Zas tak daleko jsi nebyl. Neměl jsem nylonový Fender Nylon Tapewound, ale Fender Nylon Filament Roundwound.

0 xLajků:

1,753

Aidamos napsal:

ale Fender Nylon Filament Roundwound.

tak asi myslime obaja to iste smile

Flatwound Club #7
0 xLajků:

1,754

40250 DL 4 085/175"Dark LordSet: .085", .105", .135", .175"
koukám že warwick už dělá i dráty na oběšení slonů.Zajímalo by mě na co je to použitelný a taky jakou bednu pro to zvolit aby to utáhla

Yamaha TRB 5P, Harley Benton PJ-5HTR DeLuxe
MarkBass LM 250 black, MarkBass 102P Traveler, MarkBass 151P Traveler, Warwick WCA 210, Behringer BXR 1800 H, Warwick Blue Cab 60
http://baskytara.com/forum/viewtopic.php?id=8842
0 xLajků:

1,755

http://www.youtube.com/watch?v=K57w9pdJPnY

G&L L-2000 1984
0 xLajků:

1,756

permooon napsal:

jakou bednu pro to zvolit aby to utáhla

Když se podíváš na požadovanou konfiguraci ve specifikacích, je tam napsaný reproduktor 21" lol

0 xLajků:

1,757

Aidamos napsal:
permooon napsal:

jakou bednu pro to zvolit aby to utáhla

Když se podíváš na požadovanou konfiguraci ve specifikacích, je tam napsaný reproduktor 21" lol

tak to je dobrý smile já mylsel že by se k tomu musela tahat ta bedna jak byla v návratu do budoucnosti big_smile

MarkBass LM 250 black, MarkBass 102P Traveler, MarkBass 151P Traveler, Warwick WCA 210, Behringer BXR 1800 H, Warwick Blue Cab 60
0 xLajků:

1,758

tohle by mohlo stačit

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/46222_486228418075037_1461519609_n.jpg

G&L L-2000 1984
0 xLajků:

1,759

Paparatzzi napsal:

tohle by mohlo stačit

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/46222_486228418075037_1461519609_n.jpg

kura moja značka big_smile

0 xLajků:

1,760

Davidakova nova bedna z rise vychazejiciho slunce? smile

The Jack, The  Pearl, Palatino EUB, Cort GBMP3,  GK 200RB 1981, Ampeg B200R 2008, Peavey Centurion III 1978, Peavey 118 1978, MB PH 112, EBS MBII
0 xLajků:

1,761

DarkLord/Vampyre - jeden ze tří tvarů Warwicků co se mi líbí...vzhledem k tomu že ty další dva nejsou od nich big_smile

Spector Rebop 4, Kodiac 100W celoflaška + box JanecOrange 2*12
0 xLajků:

1,762 Naposledy upravil: SamNewbier (27. 11. 2012 00.44:43)

permooon napsal:

40250 DL 4 085/175"Dark LordSet: .085", .105", .135", .175"
koukám že warwick už dělá i dráty na oběšení slonů.Zajímalo by mě na co je to použitelný a taky jakou bednu pro to zvolit aby to utáhla

Já hrál na ty od Rotosoundu (http://www.amazon.co.uk/Rotosound-Drop- … B002CVUNN4) a fakt k tomu nic extra nepotřebuješ (hraju na Aguilar).. použitelný je to na podladění (níž než H), struny maj pak větší tah a díky tomu míň drnčí a míň plandají :-)

Aguilar a německý Warwicky..
0 xLajků:

1,763

Tak to je teda pěkně hnusnej zvuk ....

Roland cube 100
Squier Vintage Modified Jazz Bass 2009
Bráník 10°
Music Man Club #6
0 xLajků:

1,764

matezzz napsal:

Takhle samotně jo, jinak je to zahraný rovně a v mixu by to znělo dobře. A kdo si myslí, že má blbou techniku, doporučuju naladit F# (případně si koupit ladičku, která vám to naladí big_smile) a zkusit něco zahrát. Takhle podle mě zní trů metalová basa :-)

0 xLajků:

1,765

myslim ze s kapelou takhle podladenou to musi hrat brutalne !!! ten zvuk je masakralni do daneho zanru

0 xLajků:

1,766 Naposledy upravil: joko (27. 11. 2012 14.43:29)

SamNewbier napsal:

doporučuju naladit F#

Jaja, fis se hodí všude.

valec1 napsal:

myslim ze s kapelou takhle podladenou to musi hrat brutalne !!! ten zvuk je masakralni do daneho zanru

Podle mě to plandání nemá žádnou výraznou průraznost, ani čitelnost. Prostě tam bude v basech hučet něco nekonkrétního. Pokud bych chtěl hrát něco naprděnýho v takových hloubkách, tak bych doporučoval oktaver.

To mi připomíná takovej vtip na kontrafagot - Dirigent se ptá fagotisty: Prosím vás co to tam máte za notu na ten kontráš? Cis. Zkuste zahrát Cé. PRRRRD No a teď to Cis. PRRRRD Aha, tak si tam hrajte co chcete...

DRŽ HUDBU!
0 xLajků:

1,767

joko napsal:

Pokud bych chtěl hrát něco naprděnýho v takových hloubkách, tak bych doporučoval oktaver.

To mi připomíná takovej vtip na kontrafagot - Dirigent se ptá fagotisty: Prosím vás co to tam máte za notu na ten kontráš? Cis. Zkuste zahrát Cé. PRRRRD No a teď to Cis. PRRRRD Aha, tak si tam hrajte co chcete...

Oktáverem to nedohoníš, uděláš z toho polku, to mam vyzkoušeno (Aguilar Octamizer)! Jinak souhlasim s tim vtipem, občas to fakt poznat neni :-D

0 xLajků:

1,768

Ono se to tady totiž už před lety probíralo a Jenich sem právě postoval nějakou ukázku s týpkem co měl oktaver + asi dalších deset krabic a znělo mu to parádně.
No ale já se v krabkách nevyznám, tak nemůžu radit jak na to...

DRŽ HUDBU!
0 xLajků:

1,769

SamNewbier napsal:
matezzz napsal:

Takhle samotně jo, jinak je to zahraný rovně a v mixu by to znělo dobře. A kdo si myslí, že má blbou techniku, doporučuju naladit F# (případně si koupit ladičku, která vám to naladí big_smile) a zkusit něco zahrát. Takhle podle mě zní trů metalová basa :-)

...no on je problém v tom, že většina basáků-nebo minimálně hopdně basáků v metalových kapelách má ohraný struny a nástroje nevalné kvality,...takže rádi by aby jim to znělo takhle, ale ono to tak nezní. Právě mě toto zaráží, že někdo ani na to nahrávání nekoupí alespoň nové struny. Máme zkušebnu u kamaráda ve studiu a často tam nahrává a my tam sledujem, posloucháme, krafámě a očumujeme,...často zkoumám na co lidi-basáci nahrávaj, no někdy je to děs běs. Jinak jak mu to hraje na to videu,...to by bylo ve studiu do metalu parádní. smile

0 xLajků:

1,770

Matej napsal:

u kamaráda ve studiu a často tam nahrává a my tam sledujem, posloucháme, krafámě a očumujeme,...

no tak to musi mit nahravani umelci docela radost z party kibicu, co?

0 xLajků:

1,771 Naposledy upravil: Matej (27. 11. 2012 21.12:03)

e.t. napsal:
Matej napsal:

u kamaráda ve studiu a často tam nahrává a my tam sledujem, posloucháme, krafámě a očumujeme,...

no tak to musi mit nahravani umelci docela radost z party kibicu, co?

...to my nijak neprudíme. wink Naopak,...nezkušený kapely či muzikanti si nechaj poradit a jsou rádi. Ikdyž,...nedávno tam nahrávala parta a chtěli, že nahrajou vše zvlášť a nejdříve že nahrajou bicí.Problém byl ale v tom, že bubeník nedokázal ten part nahrát s klikem.Tak si nás dokonce kamarád zavolal, aby jsme šli klukům nějak vysvětlit, že když bubeník nenahraje svůj part na klik-nebo alespoň v nějakém nerozevlátém tempu, že pak na to nejde nahrávat nic dalšího. Jinak když tam jsme, tak dřepíme na gauči za mixem v míchací místnosti,...a nebo i tlacháme s těma lidma-kapelou při mixu, nebo v kuchyňce a kávy atd. Oni jsou většinou rádi za názory a rady,...nijak neprudíme nebo tak něco. Když je třeba, tak i rád pomůžu se seštělováním basy, když se ve studiu přijde na nějaký problém co se týče seřízení basy nějaké kapely-basáka. Jinak je to vše prostě zajímavý,...mě baví se u toho kamaráda (známe se už skoro 20 let) ve studiu zdržovat a prostě pozorovat,...jak jeho práci tak kapely a lidi jak co dělaj a jak hrajou atd. Oml.se za OT. smile

0 xLajků:

1,772

Matej napsal:

Právě mě toto zaráží, že někdo ani na to nahrávání nekoupí alespoň nové struny.

To je fakt děs, mě by to nikdy nenapadlo, ale evidentně je to běžná věc, jak jsem vypozoroval ve studiu. Když ke mně přijdou do studia se starýma strunama (a pochybným nástrojem:-), snažím se jim aspoň vnutit svojí basu, většinou úspěšně:-) A trochu OT, minule přišel kluk s nějakým italským preclem za 3.000,-, a z toho, jak hrál, jsem si sednul na zadek, paráda...

"Dávej pozor," varovali ji. "S kýmkoliv z nich bys přivedla na svět děti s prasečím ocasem."
Soundelirium Club #4
Flatwound Club #6
JB, PB, G&L, bezpražce, nějaké ty basy...
Fender TBP1 -> Warwick Hellborg SP 250 -> Hellborg Club & Lo Cab, Soundelirium HPF v2 & The Germ, spousta krabiček
0 xLajků:

1,773

joko napsal:
SamNewbier napsal:

doporučuju naladit F#

Jaja, fis se hodí všude.

valec1 napsal:

Podle mě to plandání nemá žádnou výraznou průraznost, ani čitelnost. Prostě tam bude v basech hučet něco nekonkrétního. Pokud bych chtěl hrát něco naprděnýho v takových hloubkách, tak bych doporučoval oktaver.

bere vubec oktaver tony takove aby si dosahl tohodle ?

0 xLajků:

1,774

valec1 napsal:

bere vubec oktaver tony takove aby si dosahl tohodle ?

bere, ale záleží jak na oktaveru tak na nástroji. Některé nástroje si některými oktavery nerozumí i když jsou obé dobré kvality. Můj Spector si nerozumí s oktaverem EBS. Když do EBS dám Sandberga tak naopak bez problému trekuje velice nízko. Spector přitom funguje bez problému u Boss, Zoom a jiné.

Spector Euro LX5 + Spector NS-5CR Fretless + TC RH450 + Soundelirium 12.1 + MXR M80 + Zoom B3n
0 xLajků:

1,775

jimmy napsal:

Spector přitom funguje bez problému u Boss, Zoom a jiné.

Mně ten Aguilar Octamizer se Spectorem Rebopem 5kou funguje dobře, ale ten zvuk je prostě jinej, než podladěná basa

0 xLajků:

1,776

jo jo pravda mě třeba nefungoval Bass Octave Deluxe od MXR se Statusem...

0 xLajků:

1,777

Ja takto dlhšiu dobu laborujem s envelope filtrami a snáď som na konci hľadania big_smile MXR Bass Octave Deluxe mi našťastie pasuje, neviem si ho vynachváliť, ale ako vidím, na bazároch ich je hodne. Asi to bude práve z tohto dôvodu. Čím to je?

0 xLajků:

1,778

SamNewbier napsal:

ale ten zvuk je prostě jinej, než podladěná basa

samozřejmě ano.

Spector Euro LX5 + Spector NS-5CR Fretless + TC RH450 + Soundelirium 12.1 + MXR M80 + Zoom B3n
0 xLajků:

1,779

Před 2 měsícema jsem v krámě koupil trojpack hartke a stalo se mě přesně to samé co tu psal dali - v první sadě tupé G, ve druhé E a G a ve třetí A a G. Navíc sem měl od všeckých zasrané ruce, ale to jsem zas tak neřešil. Todle docela potěší :-)

0 xLajků:

1,780

premet napsal:

Před 2 měsícema jsem v krámě koupil trojpack hartke a stalo se mě přesně to samé co tu psal dali - v první sadě tupé G, ve druhé E a G a ve třetí A a G. Navíc sem měl od všeckých zasrané ruce, ale to jsem zas tak neřešil. Todle docela potěší

Takže jsi vlastně koupil jednu sadu dobrou, jednu s vintage zvukem a jednu do rezervy wink A to se vyplatí smile

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků:

1,781 Naposledy upravil: priemysel (30. 11. 2012 19.41:36)

D.a.l.i napsal:
premet napsal:

Před 2 měsícema jsem v krámě koupil trojpack hartke a stalo se mě přesně to samé co tu psal dali - v první sadě tupé G, ve druhé E a G a ve třetí A a G. Navíc sem měl od všeckých zasrané ruce, ale to jsem zas tak neřešil. Todle docela potěší

Takže jsi vlastně koupil jednu sadu dobrou, jednu s vintage zvukem a jednu do rezervy wink A to se vyplatí smile

jj, neber to smile

0 xLajků:

1,782

Tak konečně někdo vysvětlil, jak se správně vyvařujou struny...
https://www.youtube.com/watch?v=JBMmojrmDC0

0 xLajků:

1,783

tao-kan napsal:

big_smile

0 xLajků:

1,784

mám jen omezenou zkušenost 30 let starou ... nějaký nám předskakovali, artrocková kapela Apad (výborná) s kytaristou Jelínkem .... a basák měl Musicmastera od Fendera, tedy basu, kerá nebasuje, už z principu ... má krátkou mensuru a malý tělo ... znělo to jak vyvařený struny ... už nový ...
všecko to dohonil ekvaliserem od Bosse ... krabkou ... a basa zněla jak měla ...
u kytar vím, že první den struny neladěj, druhej den sedaj, za tejden začnou hrát, za čtrnáct dní přestanou hrát, za měsíc neladěj ... šlus ... smiřte se s tim ...
nejhorší sou nylonky nebo ty sračky z ovcí ... to vydrží pár dnů ...
struny sou spotřební matroš ...

všechna sláva polní tráva, dříve maršály a džezbas, dneska korejský ememky ... hudba nejni o ceně nástrojů
nesnášim ty, co nemaj rádi woodyho ;-)
0 xLajků:

1,785

tao-kan napsal:

no že sem mu rozuměl každý slovo big_smile

0 xLajků:

1,786

woody napsal:

u kytar vím, že první den struny neladěj, druhej den sedaj, za tejden začnou hrát, za čtrnáct dní přestanou hrát, za měsíc neladěj ... šlus ... smiřte se s tim ...

hodně odvážný tvrzení ....

u kterých kytar ? u tvojí ? nebo všech na světě ? a jaké struny ? tvoje ? všechny struny na světě na všech kytarách na světě ? a kde a kdy jsi to zkoušel ? to muselo teda zabrat času a těch kontaktů smile

za tejden začínají hrát ? big_smile big_smile big_smile big_smile

dobrý smile

nadsázka označuje záměrné přehánění skutečnosti s cílem zdůraznit subjektivní závažnost
taky arogantní snob 
...............................................
jůes fndá džes bas 2008 pasiv / GK fjůžn + Nío 410 + Nío 115 / íbíes multikomp
0 xLajků:

1,787

[quote=

Modulus Flea
0 xLajků:

1,788

no tohle slyším napoprvý big_smile

0 xLajků:

1,789

jo občas se to stane... ale většinou už po tejdnu "nehrajou" smile ... s laděním bych to jako woody neviděl...

0 xLajků:

1,790

Já moc taky nemusím zvuk nových strun,...takovou tu fikci jak to hraje. hmm Mám raději zvuk až po čase, kdy se trochu ohrajou a ztratěj takový to "nový" zvonění a zbytečné drnčení a teprve se projeví zvuk struny, kvalita nástroje a seřízení,...páč to má na zvuk také hodně zásadní vliv. wink Proto mám hodně rád italalský Galli-už jsem tu o nich psal. Nový nemaj takovej ten ouplně ostrej cinkavej zvuk, kterej mi je vlastně nepříjemnej,...ale pevností a barvou tónu vydrží hodně dlouho a velice dlouho maj takovej ten potřebnej konstantní pevnej zvuk-z mé zkušenosti o dost déle, než jakékoli struny co jsem kdy zkoušel. wink

0 xLajků:

1,791

Matej napsal:

projeví zvuk struny, kvalita nástroje a seřízení,

práve aj preto nerád skúšam nástroje v obchodoch, vo väčšine prípadov sú na nich cinkajúce struny a všetky nástroje znejú tak trochu podobne bez a všetky neduhy človek zistí až doma....... výnimka sú samozrejme kvalitné nástroje na ktoré si zahrá každý, tj. keď si ju idem skúsiť, struny sú už kaput smile

Flatwound Club #7
0 xLajků:

1,792

Matej napsal:

takovou tu fikci

Matej napsal:

takový to "nový"

Matej napsal:

takovej ten ouplně

Matej napsal:

takovej ten potřebnej

Matěji, stačí vypustit parazity a máš poloviční příspěvky smile (a ne, nemyslim to zle protože sem na tebe zasedlej, jen mi to zkrátka nedalo smile a wink )

0 xLajků:

1,793

Matej napsal:

mám hodně rád italalský Galli

Matěji plz můžeš hodit nějaký odkaz, v životě jsem o nich neslyšel ...

díky

nadsázka označuje záměrné přehánění skutečnosti s cílem zdůraznit subjektivní závažnost
taky arogantní snob 
0 xLajků:

1,794

http://www.muzikant.cz/baskytary-7/stru … amp;ban=na
jak jednoduché

0 xLajků:

1,795

woody napsal:

u kytar vím, že první den struny neladěj,

jak říká jeden můj kamarád: ...tohle je hláška lidí, co neumí natahovat struny.

Lakland  JO5, Fender precision elite (1983), Ibanez ATK 305, Cort GB 75JJ, Crafter pětka akustická
Aguilar ag700+sl 410
K volšovým rukám volšový tělo!
0 xLajků:

1,796

pipa napsal:

jak říká jeden můj kamarád: ...tohle je hláška lidí, co neumí natahovat struny.

přesně tak ... na elektriku i na basu každý, kdo to umí, je přeci  schopen natáhnout struny tak, že při konstantní teplotě budou držet ....

fedeer napsal:

jak jednoduché

díky

taky arogantní snob 
0 xLajků:

1,797

[quote=

0 xLajků:

1,798

davidak napsal:

Matěji, stačí vypustit parazity a máš poloviční příspěvky smile (a ne, nemyslim to zle protože sem na tebe zasedlej, jen mi to zkrátka nedalo smile a wink )

...v pohodě. wink Mám takovej ten blaženej pocit, že takový ty moje příspěvky, kde píšu hodně "takový" čteš. Tys takový hodný kluk. lol

0 xLajků:

1,799

...tady je maj zbytečně drahý. sad Už jsem dal link, kde je kupuju já,..jsou tam o dost levnější. wink

0 xLajků:

1,800

tak  pome chytrolini. potreboval bych identifikovat hlazenky osazene na bezprazci.  majitel nevi nic, ja zatim tapam. konec omotan cervene, vsechny (!) jsou tapered, pocitove jsou to tak padesatky, petactyricitky a hlavne koncovka nevypada na zadnou fabriku
http://baskytara.com/img/m/2269/t/p17g01cp6kp60m2a13i71e7013rs1.jpg

byl na nich stolety bordel, fastfret ztahnul zeleny povlak, a hrajou...no jako hlazenky smile
nekdo neco?

0 xLajků: