.. no chlapi já vám nevím .. rozhodně Davidáku bych hned z kraje nechal ty dva poslední "filtry" vypnuté .. já zpočátku taky řešil ony středy ale pak jsem zjistil že mi to žerou právě ty dva poslední potáky ... ten zasák má středů až nad hlavu ( pokud ovšem není na vině Lakland ) .. ale to berte jako žert ![]()
Já vůbec nemám strach, že bych měl mít problém, byl to jen popis prvního seznámení. Samozřemě, že jsem zkoušel hned na začátku kroutit se všim možnym
V naší zkušebně mi trvalo vychytat zvuk i s Edenem, i s Genzem, stačilo si pak trošku vychytat eq a byla to paráda. Po opuštění zkušebny je vždycky všude zvuk o 200% lepší.
Ok, příště beru na zkoušku Fokusku ![]()
Klusi psal(a):
A kurva! Já to věděl a teď je to prostě potvrzeno... Mark je zahuhlanej a nekonkrétní a dělá kouli!!! toto je teda ten hnědej zvuk...
... mno, co jsem si mohl marka vyzkoušet, tak ty středy tam chyběly, ten zvuk byl spíš v basech a míň teplej, než edení, no co, taky charakter..výkonu ale tři prdele...
no imho to je dělaný na ty jejich bedny kde zas je něco jako přehršle středů (udajně)
Kubš psal(a):
aneb stare zname porekadlo o zniceni repraku podmerecnym vykonem
coto? japa to prosim funguje?
Klusi psal(a):
Mark je zahuhlanej a nekonkrétní a dělá kouli!!! toto je teda ten hnědej zvuk...wink
... mno, co jsem si mohl marka vyzkoušet, tak ty středy tam chyběly, ten zvuk byl spíš v basech
měl sem z toho naprosto stejnej pocit.
http://www.ovnilab.com/articles/necessary.shtml
odtavec cca uprostřed
pan P psal(a):
Kubš psal(a):
aneb stare zname porekadlo o zniceni repraku podmerecnym vykonem
coto? japa to prosim funguje?
no jednoduše, když poženeš slabej zesík na clip tak ti zmrší reprák
takže myslet si že 100W zesíkem nemůžeš v životě odrovnat 1000W bednu je nesmysl ![]()
davidak psal(a):
odtavec cca uprostřed
super info...
...tak já hraju na LMK II tak, že mám EQ na rovno, gain trochu za půlkou, filtry vypnutý a zvuk je tak PRO MĚ nejlepší.... V podstatě přidávám jen basy na base podle místa kde hraju. Je to hodně o bedně... s mojí EBS opravdu o tředy nouzi nemám
...pro mě by byl vůbec nejlpeší zesák jen s volume a vývodem na box ![]()
Editoval kurowec (03. 03. 2010 10.18:16)
davidak psal(a):
odtavec cca uprostřed
diks
Kubš psal(a):
no jednoduše, když poženeš slabej zesík na clip tak ti zmrší reprák takže myslet si že 100W zesíkem nemůžeš v životě odrovnat 1000W bednu je nesmysl
Z toho článku v odkazu sem to pochopil jinak- 300W bednu můžeš zničit 100W zesikem proto, že má špičkový hodnoty mnohem vejš, než udávanejch 100W, jinak clipping zesiku jako takovej by pro bednu neměl bejt nebezpečnej.
davidak psal(a):
Kubš psal(a):
no jednoduše, když poženeš slabej zesík na clip tak ti zmrší reprák takže myslet si že 100W zesíkem nemůžeš v životě odrovnat 1000W bednu je nesmysl
Z toho článku v odkazu sem to pochopil jinak- 300W bednu můžeš zničit 100W zesikem proto, že má špičkový hodnoty mnohem vejš, než udávanejch 100W, jinak clipping zesiku jako takovej by pro bednu neměl bejt nebezpečnej.
možná clip to není správnej výraz
ale moje jednoduchá hlava to pochopila tak že tím že ty budeš hnát slabej zesík na okraji jeho možností bude "zkreslovat" a tím pádem bude reprák dostávat nepříjemný kopance
špičky, no....tot otázka....veština beden má spičkový výkony 2x větší než nominál, a ted to přichází, kde by se ve např. 100W zesíku vzalo najednou třeba špičkovejch 400W
to asi nejde když bude mít příkon cca 200-250W (většinou tak 2násob výkonu) to je samozřejmě selská úvaha, neznám jak to chodí v trafu, ale z logiky mi vyplývá, že zesík nemůže udělat větší výkon než si vezme příkonu ze sítě či jak to nazvat....já nevím tady si fakt nejsem jistej....nechci aby to vyznělo že to tvrdím "jen je to taková logická úvaha nad tím co píšeš", ale fyzika nemusí bejt vždy o logice proto bych byl rád kdyby se někdo elektrotechnicky erudovanej vyjádřil
když čtu co píše "comp man" nejsem si jistej jeslti s ním můžu souhlasit ![]()
![]()
![]()
možná sem obětí mýtu
ale na druhou stranu nejsem si jistej jeslti on uvažuje že zesík nemůže špičkově najednou vystřelit 5 násobek svýho výkonu
to by byl extremně špatně postavenej zesík s minimální účinností ![]()
Editoval Kubš (03. 03. 2010 10.35:13)
kurowec psal(a):
V podstatě přidávám jen basy na base podle místa kde hraju. Je to hodně o bedně...
no ja spis basy ubiram kdyz mi to duni moc do podlahy jinak pridavam trosku nizsich stredu a nekdy malinko vejsek ..
a to mam sproste urvanou bednu s malym objemem .. takze by z ni basy moc lezt nemely..
No
to teda, taky na to čučim a vzhledově se mi nejvíc líbí ta r500, ale cenou zase tube500 ![]()
I když mě jsou lampy poslední dobou tak nějak u zadnice (ne, respektuju je, ale nevyhledávám), tak ta LM Tube má nejvíc "features" (který třeba z neznámýho důvodu LM II nemá - oddělenej gain, univerzální symetrickej vstup, mute a pak tu nejspíš jenom okrasnou lampu a blendování). Zas na TB někdo psal, že se mu zdá méně čistá jak LM III (jestli tím myslel i při nastavení na čistej SS).
No a pak za příplatek je ta hezká malá F500...ale jestli ten příplatek vyrovná rozdíl kvality...možná spíš velikosti a designu. A samozřejmě tam jsou ty parametrický středy...
To bude těžké rozhodování
Možná bych mohl nabídnout svoji F500...
Report no 2.
Dneska jsem si trošku pohrál s nastavením, malinko ubral basy a nízký středy, vypnul všechny filtrace a bylo to tam. Takovej pěknej univerzální zvuk, tlačilo to tak, jak si představuju.
Mark je výrazně hodnější, nëž Aguilar, ale taky přirozenější, víc poslouchá basu, což je fajn. Jinak viceméně platí, co jsem psal předtim, akorát že tentokrát jsem se s ním mnohem líp sžil, našel svůj oblíbenej sound a spokojenost velká.
Tak už došlo i na kytaristy, jsem na to opravdu zvědavej
http://www.markbass.it/news.php?lingua=en&leggi=184
Muze mi nejaka dobra duse rict, jak je to s tridama repraku u tech talianu?
HF, HR, Traveler, Club, Classic, New York...Co je nejvyssi, co nejnizsi?? Seradit!
Stejne tak ty zesilovaci maj takovy divoky...minimalni rozdily vsude..
Jinak nejvic se mi libi asi F500, ale to stejny - kdybych ju mel zaradit v jake je tride tak nevim.
To není tak jednoduché. Každý ten box je určený pro něco jiného - Traveler a Club jsou lehké boxy pro časté přenášení, HR a HF (tedy Standard) taková střední třída, New York jsem viděl nejčastěji jako doplňkové boxy ke kombům. Akorát teda nevím, kam zařadit Classic...
U zesilovačů to bude podobné. Little Marky jako základní řada, F řada jako lehké a malé (resp. menší než LM) a pak ty různé TA, TSA, SD atd., což jsou variace na LM: lampa-analog (TA), lampa/tranzistor-analog (TSA), tranzistor-digi (SD)...
To rozdělení do tříd u Markbassu podle mě nefunguje. Takže asi takhle ![]()
Podle me je Classic ta nejvyssi trida...tu nikdo nema :-D A to HR a HF by me jako zajimalo jestli se lisi i nejak jako prave kvalitativne...maj to proste zajimavy..
HR a HF jsou stejné, jenom HF má bassreflexy vpředu (a je těžší). Jinak jsem o jiném rozdílu neslyšel, vyjma zvuku. Někdo říká, že HF hrajou líp, jiný zase, že lepší jsou HR ![]()
xergic psal(a):
HR a HF jsou stejné, jenom HF má bassreflexy vpředu (a je těžší). Jinak jsem o jiném rozdílu neslyšel, vyjma zvuku. Někdo říká, že HF hrajou líp, jiný zase, že lepší jsou HR
Jsem pozoroval hodně velký rozdíl mezi HF a HR. HF je úplně někde jinde, má pomale všechno, doporučuji poslechnout.
Kiwi psal(a):
Podle me je Classic ta nejvyssi trida...
podle mne to neni deleni na low end a hi end.. je to proste oznaceni konstrukcnich odlisnosti...
Čau Markbassisti, mám dotaz ohledně změny napětí z Amerických 110/60 na našich 230/50 u hlav Markbass, konkrétně asi F500 a F1, ale přivítám jakékoli zkušenosti. Zatím jsem k tomu vygooglil http://www.talkbass.com/forum/showthread.php?t=422716
Nemáte s tím někdo zkušenosti? Samozřejmě tam píšou, že jakmile to neudělá jejich technik, přijdu o záruku, má tady Markbass nějaký autorizovaný servis? Díky za postřehy.
Pokud vim M3 to posilal do italie, resp prodejce, takze se servisem to vidim blede
No, jednodušší než vrtat se v zesáku bude možná převodní trafo, stejně to budu mít v racku... A k tomu trafu bych měl otázky na zdejší "elektrikáře":
1) Jak jsem vyčetl, není problém, že trafo nemění na Americkou frekvenci 60Hz, zesilovač by si to měl ve zdroji "usměrnit" podle potřeby, je to tak?
2) Co výkon toho trafa? Např. u D hlavy GK MB500 (500W) jsem si přečetl zajímavé údaje:
U.S.A./Canada 120V/60Hz.
580W(full power), 75.6W(average power) (předpokládám, že plus mínus stejné to bude i u Markbass)
K tomu "full power" se asi s basou stejně nepřiblížím, a určitě ne dlouhodobě; na druhou stranu mě celkem překvapil ten průměrný odběr. Jak silné trafo byste k té hlavě doporučili? A co se stane v případě, že např. koupím trafo 500W a nějakým způsobem se dostanu na "full power"? Můžu ten zesilovač nějak poškodit?
Díky za odpovědi.
To ale srazi vahu Markbassu temer na vahu standartniho koncaku, takove trafo bude urcite mit 3-4kg. Ja bych sel cestou pouziteho mrkvasu z TB nebo EB a predratoval si to sam, je to jednoduchy