1

Téma: Basa pro začátečníka

Ahoj, chtěla bych se naučit hrát na baskytaru,ale nevím kterou si koupit. Možnosti na trhu jsou veliké-značky,druhy.. Nechci žádnou pro úplné začátečníky, abych si musela po krátké době kupovat jinou..
Mezi mé oblíbené skupiny patří The Cure, Depeche mode, Placebo, Nirvana, IAMX, red hot chili peppers, Interpol a mnoho dalších.
Mohli byjsi mi pomoct něákou vybrat? + něáké kombo pro domácí účely smile

0 xLajků:

2 Naposledy upravil: Godsmacker (26. 06. 2010 20.03:40)

Re: Basa pro začátečníka

Prosim tě,hned pod TÍMHLE příspěvkem, je 4 stránkový vlákno "Co za basu do začátku?" a hned pod tim vláknem je příspěvek týpka, kterej měl stejnej dotaz jako ty a byl odkázanej na to samý vlákno. Opravdu myslíš,že je potřeba zakládat nový téma?

Spector + Darkglass + Korg + Alesis + Ampeg + Mesa/Boogie = http://www.bandzone.cz/minoritysound
0 xLajků:

3

určitě je to nutné páč vlákno se mělo jmenovat basa do začatku pro něžné pokolení

0 xLajků:

4

Godsmacker napsal:

Godsmacker

nemuzes byt tak zly na slecu pripadne pani.... je tu nova .... a ty ji misto privitani takhle sproste nadas ...

nejsem zadnej zkusenej ale taky umim hrat big_smile, Cort Action V - vybiranej ocividne z hodne kusu protoze hraje jako dobytek.. a Hocke BG210
0 xLajků:

5

Argo22 napsal:
Godsmacker napsal:

Godsmacker

nemuzes byt tak zly na slecu pripadne pani.... je tu nova .... a ty ji misto privitani takhle sproste nadas ...

ty mlc, ty zakladas tema o tom jak na slap smile
O tom je tady toho taky tuny... takze stejne jako mila nova slecna - hledat, projit a az pak se ptat...

still got the blues... for RnR smile
Jsem  TU
https://stepanaxman.com/
0 xLajků:

6

slečna by šla.. některá předešlá témata jsem četla, ale vždicky se tam lidi dohádaly jestli ta či ona pro ten tebo tamhleten styl.. Proto se ptám big_smile

0 xLajků:

7

Lucc napsal:

slečna by šla.. některá předešlá témata jsem četla, ale vždicky se tam lidi dohádaly jestli ta či ona pro ten tebo tamhleten styl.. Proto se ptám big_smile

a proc myslis, ze by to tentokrat bylo jiny? wink
neexistuje univerzalni odpoved, takze hledat dal at tady podobnych temat nejsou za chvilku stovky.
Pak uz se v tom nekdo novej, zacatecnik nevyzna vubec.

still got the blues... for RnR smile
Jsem  TU
https://stepanaxman.com/
0 xLajků:

8

tady se lidi totiž jen hádají, každý má jiný názor a samosřejmě jedině ten správný,poradím ti chod po obchodech a po bazarech a zkoušej, popřípadě si sebou vem někoho zkušeného

0 xLajků:

9

me si vubec neber na citace big_smile ja sem hledal napsal jsem to do vyhledavani ale nechtelo se me prolizat tech x stranek... hold jsem uz trosku linej big_smile

nejsem zadnej zkusenej ale taky umim hrat big_smile, Cort Action V - vybiranej ocividne z hodne kusu protoze hraje jako dobytek.. a Hocke BG210
0 xLajků:

10

no, v první řadě je důležitý vědět finanční limit. ty kapely, co jsi napsala, jsou takovej rozptyl, že těžko radit. navíc nástroj je jenom jedna část řetězce.

--O-o-O--
Epi EB-3, YAMAHA Attitude Standard 5, Fokus-H MM, tele a SG.
so what, i'm still a rockstar...
0 xLajků:

11

finanční limit je okolo 7-8 000..
a k těm kapelám, sama vím že toho poslouchám hodně, právě proto jsem chtěla poradit asi něco univerzálnějšího?

0 xLajků:

12

volba je jasná: http://kytary.cz/epiphone-thunderbird/HN073624/
(:
ale vážně - tipnul bych nějakou jazz bass. ale budeš muset počkat na jiný odborníky, který ti vyjmenujou výhody a nevýhody konkrétních značek a edic, já holt kupuju basy podle xichtu (:

--O-o-O--
0 xLajků:

13

fedeer napsal:

tady se lidi totiž jen hádají

ale hovno...

Moje troška do mlýna: Do začátku bych se osobně vyhnul aktivce, protože v levné cenové kategorii to stejně nebude žádná výhra a člověka pak akorát budou mást korekce.

Lucc napsal:

chtěla bych

Pro slečnu bych bral jako výhodu zejména dvě věci:
1) nízká váha
2) úzký krk
Zkusil bych vyzkoušet nějaký jazz bass, v téhle ceně buď třeba nový Squier nebo jeté Mexiko či uplně jinou značku.

často kladené dotazy: FAQ
něco o mně: Kurca Tovium
0 xLajků:

14

ja bych sel do basy ktera kombinuje jak PB tak JB....

0 xLajků:

15

kurcatovium napsal:

Zkusil bych vyzkoušet nějaký jazz bass, v téhle ceně buď třeba nový Squier nebo jeté Mexiko či uplně jinou značku.

Tak tak, jazz bass je dobrá volba. Chce to sledovat hudebnibazar.cz nebo třeba prolézt prodejny hudebních nástrojů a bazary v okolí.

A pokud nový nástroj, tak například tímhle:
http://kytary.cz/squier-vintage-modifie … /HN086509/
nic nezkazíš.

"Dávej pozor," varovali ji. "S kýmkoliv z nich bys přivedla na svět děti s prasečím ocasem."
Soundelirium Club #4
Flatwound Club #6
JB, PB, G&L, bezpražce, nějaké ty basy...
Fender TBP1 -> Warwick Hellborg SP 250 -> Hellborg Club & Lo Cab, Soundelirium HPF v2 & The Germ, spousta krabiček
0 xLajků:

16

proc zrovna jazz bass ??

0 xLajků:

17

protože to je fakt univerzální basa.

--O-o-O--
0 xLajků:

18

ma naky specialni oznaceni i ta kombinece toko PB a JB ??? me prave tvrdily v obchode ze tahle basa je nejuniverzalnejsi.... big_smile

0 xLajků:

19

chtělo by to vysvětlit výhody a nevýhody jazz a precision basy big_smile

0 xLajků:

20

tak nevim co jazz ale PB se pouziva na metal a rock big_smile a co vim melo by se to lisit i poctem prazcu ... PB by mely mit udalne 22 prazcu... ale nevim jestli je to pravidlo...

0 xLajků:

21

je to jen z mojeh postrehu a dedukce big_smile

0 xLajků:

22

Argo22 napsal:

a tak to má vypadat-když si mají být slečnové a slečny rovni-slečny budou hledat taky:)

Axlík napsal:

ty mlc, ty zakladas tema o tom jak na slap

+1,3

Lucc napsal:

některá předešlá témata jsem četla, ale vždicky se tam lidi dohádaly jestli ta či ona pro ten tebo tamhleten styl.. Proto se ptám

my se tu  nehádáme-my diskutujeme!:D Chodí to tak. Jsou tu jazz bass lovers, preclík lovers, sterling  lovers, atk lovers.... A spousta dalších-většina z nich má svou basu protože mu vyhovuje:) takže vesměs napíšou argumenty proč to tak je a proč by mohla vyhovovat tobě:P Já osobně s tříděním bas podle stylu nesouhlasím? Jazz bass  se tak nejmenuje protože by byl na jazz!:) Precl není jenom na puňk:D Prostě každá z nich hraje jinak, každá každému sedí jinak atd:)  Za ty  prachy bych osobně mrknul:
-asi netušís co je mexiko(je mi jasné že víš že to je jakási země:)
-Takže v překladu hledej basu fender původem z mexika:)
-Jazz bassy mají uzké krky-počítám s tím že nemáš ruce jak lopaty takže by ti mohl vyhovat+má dva snímače se kterýma toho vykouzlíš více než z precisonu(krkový snímač nehraje jako na preclíku!) což by pro tebe mohlo být na začátku celkem zábavné:) Taky mají takový hezký tvarovaný tvar, takže pokud už jsi velká holka tak by ti nemusela v oblasti hrudníku tak vadit(slušněji to neumím).
-nejlepší bude když si někamzajdeš a všecko si to pěkně vomacáš a třeba zjístíš že se ti dobře drží  třeba preclíka?!
-ono z netu se ti opravdu těžko radí:P
Jo a abych se mohl hádat tak hledej. Fender Jazz Bass MIM(to je to mexiko) a jetý Squier by fender vintage modified jazz bass(můžeš si koupit nějaký ten hrací stroje na cvičení-těch 8k je asi na oboje co?

takže abych ten můj ústní průjem shrnul pár slovy:obchod s hudebními nástroji-šahat-vybrat-příjt na forum-prodiskutovat-koupit-bazar-atd

topicy o aparátech na cvičení radši nepočítám tak hledej:)

Pro ty co se diví jak jsem ukecaný:zažívám takový ty krásné zkoušky po který se jde do knajpy a mě dneska bolela kedlubna tak jsem si dal jenom kusek a teď všecko vím a všecko znám:D

G&L L-2000 1984
GK 400RB 1993, Soundelirium PapaMobile 2x10
DOD FX-100 Pedalboad: Boss ODB-3 - Ibanez PD-7 - (DOD FX72) - Warwick RockTuner PT2 - Kokot Kompresor
Aji já mám profil! Sækədʒəwiːə
0 xLajků:

23

Argo22 napsal:

ma naky specialni oznaceni i ta kombinece toko PB a JB ??? me prave tvrdily v obchode ze tahle basa je nejuniverzalnejsi....

PJ-nebo precl se singlem u kobyly-měl jsem 3:D

Lucc napsal:

chtělo by to vysvětlit výhody a nevýhody jazz a precision basy

chtělo by to hledat je to tu moockrát a tam už se i hádají:D

Argo22 napsal:

tak nevim co jazz ale PB se pouziva na metal a rock  a co vim melo by se to lisit i poctem prazcu ... PB by mely mit udalne 22 prazcu... ale nevim jestli je to pravidlo...

Noooo nemám sílu reagovat(právě jsem na to něco napsal co?)

G&L L-2000 1984
DOD FX-100 Pedalboad: Boss ODB-3 - Ibanez PD-7 - (DOD FX72) - Warwick RockTuner PT2 - Kokot Kompresor
0 xLajků:

24

zasd ten fender  big_smile:D .. ne paparatzzi ma pravdu ... kazdymu se libi neco jinyho... je fakt skveli si to jit osahat, zahrat si na to i kdyz neumis ostudu neudelas, na to se totiz nikdo moc nekouka hlavne ze koupis big_smile a k aparature - chces to asi jen na doma na skouseni tak naky chrchlatko do 20 w by mohlo stacit...

paparatzzi tobe se porad neco nelibi big_smile

ja ji to jen vysetlil z myho pohledu big_smile

0 xLajků:

25

Holky mají malou výhodu:)

Možná bych investoval těch 8k do basy a hrál zatím nějak provizorně a pak koupil něco pořádného:) Než mít shit basu+prdící cvičítko tak radši BASU+třeba pc, nebo věž...

G&L L-2000 1984
0 xLajků:

26

tak za 8k je uz je hafo pekna basa ....

0 xLajků:

27

asi to tak dopadne, stejně něž se naučím něco pořádně zabrnkat tak budou vánoce-ježíšek bude snad štědrý smile big_smile

0 xLajků:

28

musis byt moc hodna big_smile a kdyz nebudes dostanes jen trsatko.....:D

0 xLajků:

29

Argo22 napsal:

a kdyz nebudes dostanes jen trsatko.....

no to by teda musela hodně zlobit aby hrála prcátkem.. myslím že až to tu ráno spatří někdo kdo má tu pravomoc, mazat, lockovat atd tak nás pošle k šípku(já se tímto moc omlouvám za dnešní selhání ale už dneska nemám sílu seřvat vás-locknout a přeposlat vás jinam:D ještě promiňtě příště už budu zase řádit jako ta černá ruka...)

TAKŽE ŽÁDNÉ SAKRIŠ A POUZE K TÉMATU! NEBO SPÁT:) Pokud to stihnu tak udělám pořádky ráno

G&L L-2000 1984
0 xLajků:

30 Naposledy upravil: Lucc (26. 06. 2010 23.07:56)

omlouvám se..
-vidím to tak, že velkou část prázdnin prosedím na brigádě abych našetřila na něáký ten aparát smile
+ zkusím se v pondělí podívat do místních hudebnin a poptat se, uvidím co mi řeknou, a jestli tam uvidím svého favorita big_smile

0 xLajků:

31

Lucc napsal:

omlouvám se..
-vidím to tak, že velkou část prázdnin prosedím na brigádě abych našetřila na něáký ten aparát smile
+ zkusím se v pondělí podívat do místních hudebnin a poptat se, uvidím co mi řeknou, a jestli tam uvidím svého favorita big_smile

Mno, docela dobrá strategie... Doporučuju ji ještě trochu upravit - podívat se do místních hudebnin a ošahat si, co by ti mohlo vyhovovat, a potom shánět přesně tu věc z druhé ruky na bazaru (http://hudebnibazar.cz/), nebo kdekoli jinde...

Pokud jde o nástroj, je to dost podobný. Koukni do hudebnin na basy, který se tobě líbí a potom je zkus sehnat laciněji, abys neprodělala hned na začátku. Oblíbenej nástroj se dost často odvíjí právě od muziky, kterou posloucháš, kdy chceš hrát na basu, na kterou hraje třeba Flea, atd. Levný nástroje jsou taky horší a lepší, ale v začátku bych si tím na tvým místě nelámal hlavu. Pokud budeš mít chuť na basu aktivně hrát, půjdeš časem třeba do něčeho lepšího, ale hlavně budeš mít větší přehled a názor, co konkrétně chceš nebo nechceš.

Neuser for president! Sadowsky, Fender a Vlasak taky...
0 xLajků:

32

fedeer napsal:

určitě je to nutné páč vlákno se mělo jmenovat basa do začatku pro něžné pokolení

takze padlo! male lehke sexy prijemnej dohmat .. wink

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

33

kdybys chtěla SG, mám jedno na prodej a ještě by ti zbylo na amplug (: do začátku dobrý, je to malý, má to úzkej krk a ani ten neck dive nejni tak strašnej (:

--O-o-O--
0 xLajků:

34

Fye Vee napsal:

ani ten neck dive nejni tak strašnej (:

nekecej! to mas popruh privazanej k hlave ne ?? big_smile

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

35

m3 napsal:

nekecej! to mas popruh privazanej k hlave ne ??

čoveče ne. ono to má ten šroub u krku, takže s tím fakt nejsou problémy... můžu ukázat, jestli mi nevěříš (:

--O-o-O--
0 xLajků:

36

Zavíráme. Téma duplicitní

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků: