1

Téma: podezřele levné snímače Dr. Parts

viděl jsem podezřele levné snímače Dr. parts na http://shop.muziker.cz/default.aspx?con … p_t:050405
myslím že ceny od 150-500 sou hodně divné, že by to byl takový šit?

Fokus MusicMan 4str., Digitech BP80, Předzesík Behringer Tube Ultragain Mic 200,stavěný reprobox s Eminence Kappa 15LF 600W, 101dB
0 xLajků:

2

Re: podezřele levné snímače Dr. Parts

ja na to driv taky uz koukal, ale co to je DR parts???? nikdy sem to nikde nevidel...

Komba, basy, hlavy, kytary a tak.
0 xLajků:

3

stejně, snímač za 150, tomu se nechce věřit

Fokus MusicMan 4str., Digitech BP80, Předzesík Behringer Tube Ultragain Mic 200,stavěný reprobox s Eminence Kappa 15LF 600W, 101dB
0 xLajků:

4

Brrrrrr, toho bych se bál... Když už investovat do snímačů, tak takovým způsobem, aby to za něco stálo. Nemusej být úplně špatný, ale asi bych se poohlédl jinde.

Cort action bass, Fender Jazz Bass,  Fender Rumble 100W, Gallien Kreuger 100
Žena je zdokonalený Ďábel...
0 xLajků:

5

uvažuju ale že si takový snímač dám do nějaké fatality-třeba jak jsem viděl basa ze záchodového prkýnka:-)

0 xLajků:

6

pak dej vedet big_smile jen by me zajimalo, jak y teda sou....

0 xLajků:

7

jj. plánuju postavit takvou perverzní růžovou basu tělo ve tvaru koulí a hlava ve tvaru žaludu:-)

0 xLajků:

8

jezisi big_smile

0 xLajků:

9

Tak tyhle snímače IMHO teda NEBRAT!!!!

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků:

10

Dobrý večer, jsem majitelem právě těchto exkluzivních snímačů Dr.Parts za 139 kč/ks - ovšem má to své důvody, které bych zde neřešil. Jedná se o typ Precision Bass. Věděl by někdo, jak tyto snímače zapojit ?
Na webu jsem našel spoustu odkazů (stačí zadat do gůglu např. "Pbass wiring"). Podle všeho to vypadá, že jsou snímače zapojeny v sérii. Ovšem někde jsem se dočetl, že snímače tohoto typu mají střídavě uspořádané póly (split coil) a měly by se zapojit jako humbucker.
Znamená to tedy, že mám snímače zapojit jakoby "antisériově" - tzn. otočit vůči sobě o 180 stupňů ?

Snímače mají vyvedeny pouze 2 dráty (červený a černý), stínění vyvedeno NENÍ.

Budu rád za Vaše reakce. Díky !!!

0 xLajků:

11 Naposledy upravil: Medek.H (28. 12. 2010 18.32:12)

Jak je to řešený? Oba snímače jsou spojený a z toho všeho vedou 2 dráty? Nebo je každej zvlášt' a z každýho vedou dva dráty?

Tady je schémátko, ale barvy sou holt jiný, černej bude asi zemění a červenej bude signálovej pokud jsou teda spojený dohromady a z toho všeho vedou 2 dráty jako na obrázku:
http://rmpickups.cz/soubory/schema_bass_p.gif

0 xLajků:

12

http://www.rmpickups.cz/soubory/schema_bass_p.gif

ProFeel | Music Man Club #1 | Flatwound Club #1 | Elixir Club #1
0 xLajků:

13 Naposledy upravil: fedeer (28. 12. 2010 19.32:29)

snímače jsou spolu zapojeny seriově ,jestli nemají zemnící kabel není problém dodělat,stačí opatrně odloupmot zespodu nalepený magnet,ustřihnput kous měděné folie velokosti  snímače analepit zespodu na snímač,a dát zpátky magnet na foliji napájet vhodný kabel ,hotovo

0 xLajků:

14

fedeer napsal:

stačí opatrně odloupmot zespodu nalepený magnet,ustřihnput kous měděné folie velokosti  snímače analepit zespodu na snímač,a dát zpátky magnet na foliji napájet vhodný kabel

sorry, ale takove rady fakt mrdat, proc bych kur.vil nove snimace? odlepovanim magnetu????

The Jack, The  Pearl, Palatino EUB, Cort GBMP3,  GK 200RB 1981, Ampeg B200R 2008, Peavey Centurion III 1978, Peavey 118 1978, MB PH 112, EBS MBII
0 xLajků:

15 Naposledy upravil: fedeer (28. 12. 2010 20.34:28)

sory ,ale pokut tam chybý uzemění odlepením magnetu nic nezkurvíš nota bene když ty magnety tam nejsou ani nalepeny poze drží vlastním magnetysmem a bavíme se o snímačích za 150kč,ty už snad ani víc zkurvit nejde
http://www.muzikant.cz/baskytary-7/bask … -48181.php

0 xLajků:

16

fedeer napsal:

bavíme se o snímačích za 150kč

na a co?
ja kdyz sem mnenil snimace, tak tam zadnej kablik nebyl, jenom ocka na napajeni  hmm  nejaka zem mne netrapila a hraje to doted. dostat radu, abych urval spodek, za svitu mesicku u korene mandragory zarikal trikrat a psa devateho z vrhu mecem probodnul...co? skocime pro pivinko a pustime bednu, he?  tongue
plameny pekelne, lets start a flame!!!!! - timhle se omlouvam autorovi threadu

The Jack, The  Pearl, Palatino EUB, Cort GBMP3,  GK 200RB 1981, Ampeg B200R 2008, Peavey Centurion III 1978, Peavey 118 1978, MB PH 112, EBS MBII
0 xLajků:

17

tak  lol na todle se nedá vubec nic říct big_smile upgradovat k lepšímu snímač řádově za 150 kč i s poštovným ,mě teda nepříjde jako nějaká pičovina

0 xLajků:

18

Díky za odpovědi !
Neřešme, zda je snímač za 139 Kč dobrý nebo špatný - zázrak to nebude, ale to je jedno, jelikož na basu si brnknu pár lidovek za rok. Ale chci ji zprovoznit. Je to staré torzo Jolany Basso V, nalezenec.
Podle naměřené impedance jsem usoudil, že sériové zapojení je správné, to ano. Ale zajímá  mě, jak orientovat snímače mezi sebou. Protože jak už jsem psal, z více zdrojů jsem se dočetl, že ty 2 snímače se zapojí jako humbucker - tzn. vinutí obou snímačů orientovat opačně (k potlačení brumu) ???
Zkusil jsem to narychlo načmárat v malování, ale nevím jak vložit obrázek.

Uzemnění pomineme, magnet tam drží fest, odloupnout rozhodně nejde  hmm . Kobylku každopádně uzemním a přes červený "živý" drát přetáhnu stínění až ke snímači.

0 xLajků:

19

ono to jde uzemnit i tak že pod snímač dáš tenkej plech a naletuješ uzemnovací kablík snímače mají být oryetovány ve směru mag.pole to znamená,pokud máš u jednoho sever nahoru, tak u druhého má být nahoře jih, poznáš to bud kompasem a nebo  magnetem

0 xLajků:

20

Dík, jdu hledat buzolu  big_smile .

Jo, konečně jsem našel, co jsem chtěl vědět. Pokud Vás to zajímá, mrkněte:
http://www.bass-guitar-info.com/image-f … iagram.jpg

0 xLajků:

21

zdendys napsal:

Dík, jdu hledat buzolu   .

100 plus  lol

0 xLajků:

22

Basa je hotová a hraje jak satan !
Zapojeno takhle:
http://www.guitardudeproducts.com/Images/Pbass_wir.jpg
Ověřeno, funguje, nic nebzučí, spokojenost. Možná byste ani netipovali, že snímače byly tak levné  big_smile

0 xLajků:

23

Tak ruku na srdce - jestli jsou motané v Číně, stejně jako všechno tak říct si za něco tak nicotného víc by bylo i drzé. Mě se 150kč za snímač nezdá málo, je to akorát.

0 xLajků:

24

tak předně je asi potřeba si otevřeně přiznat že ceny snímaču jsou kurva nadsazené,výrobní náklady jsou cirka 50kč za materiál a pokud budeme počítat cenu lidské práce za hodinu 200kč,tak mě opravdu zaráží ceny kolem 3000

0 xLajků:

25

fedeer napsal:

tak předně je asi potřeba si otevřeně přiznat že ceny snímaču jsou kurva nadsazené,výrobní náklady jsou cirka 50kč za materiál a pokud budeme počítat cenu lidské práce za hodinu 200kč,tak mě opravdu zaráží ceny kolem 3000

z neceho se musi platit reklamy na talkbassu ve stylu "vymenil jsem snimace v SX za nordstrandy a hraje to ted lip nez USA fendry" smile

0 xLajků:

26

fedeer napsal:

ono to jde uzemnit i tak že pod snímač dáš tenkej plech a naletuješ uzemnovací kablík snímače

Tohle ale je dobrý řešení. Minimálně se tim dá odstranit částečně bordel, kterej dělaj pólový nástavce při dotyku strunou, rukou.. Viz obrázek(tady je měděnej plátek na nástavcích zespoda):

http://www.audereaudio.com/images/PU_gnd_tape.jpg

0 xLajků:

27

přesně takhle to dělám na všech svíh snímačích, k naprosté spokojenosti,s tím že ten plech mám přes celou šířku a délku,ona i uprava poměrně levného snímače ,který má přes nástavce magnet,tím že se magnet odělá ,dá plech a magnet zpátky nalepí, není žádné kurvení ale celkový zásach k lepšímu

0 xLajků:

28

davidak napsal:

Viz obrázek(tady je měděnej plátek na nástavcích zespoda):

Ten modrej drátek vede ke kobyle?

"Dávej pozor," varovali ji. "S kýmkoliv z nich bys přivedla na svět děti s prasečím ocasem."
Soundelirium Club #4
Flatwound Club #6
JB, PB, G&L, bezpražce, nějaké ty basy...
Fender TBP1 -> Warwick Hellborg SP 250 -> Hellborg Club & Lo Cab, Soundelirium HPF v2 & The Germ, spousta krabiček
0 xLajků:

29

ten modrej drátek dáš nejlepe na společný zemnící bod, nejlépe na pozdro potáku

0 xLajků:

30

tak ho přeložíš lepidlem k sobě ,ano musí se dotíkat

0 xLajků:

31

Jsem už měsíc majitelem humbuckeru od Dr. Parts. Hraje skvěle a za daný peníz 460kč je to velice rozumná investice. Nebojte se jich! wink

0 xLajků:

32

Dr. Gonzo napsal:

jj. plánuju postavit takvou perverzní růžovou basu tělo ve tvaru koulí a hlava ve tvaru žaludu:-)

nic novýho koukni se na tohle: http://www.carverdoug.com/1.jpg/wang/wang.7.jpg sice to není růžový a je to kytara ale co  big_smile

tfujSTAGG basa
tfujSTAGG kombo
0 xLajků:

33

Další, tentokráte pětistrunný humbucker dr.Parts mi přistál v base. Opět zpracovaný na jedničku, tudíž potvrzuju že kvalita těchhle snímačů není náhodná.

0 xLajků:

34

já od Dr.Parts bral ladící mechaniky na hlavu po tom, co jsem jeden kolík zku**vil ... a knoflíky na potenciometry... můžu říci, že jsou to téměř ty samý typy co mám původní na svým Peavey (jen se na netu nikde nedá sehnat HW ve stříbrný barvě .. ne chrom, ale stříbrná, takže jsem dělal dvojbarevnost .. od Dr.Parts jsem bral černý) a musím říci, že mechaniky jsou ok a za tu cenu paráda, teď mám tři kolíky náhradní, tak je to fajn :-)

Trace Elliot Club #7
Peavey Cirrus USA Walnut/Wenge r.v.1998
bedny - Trace Elliot 1048h a 1518 , preamp - SWR Grand Prix, v efektovce - Tech21 PSA1.1, bezdrát - Sennheiser EW100 G2, ladička - Korg DTR 1000, zesák - Solton aa Craaft - MOS-FET - 800W
      prodávám: Trace Elliot BLX80 GP7SM a Ampeg SVP Pro
0 xLajků:

35

Keď to šupnem to CORT Action ,bude to hrať lepšie ? smile

"Když chceš blábolit, počítej s bolestí" - Arnold J. Rimmer
0 xLajků:

36

Keď to šupnem to CORT Action ,bude to hrať lepšie ?
nebude

0 xLajků:

37

Progy napsal:

Keď to šupnem to CORT Action ,bude to hrať lepšie ?

podle mě taky ne

0 xLajků:

38

Jako upřímně, tyhle řady CORTek na které se montují krky z dimaverek (aspoň ten tvar hlavy pro mě není náhoda a jsem toho názoru že jsou z jednoho kontejneru) jsou dobrými adepty na tuning jakýkoliv. Začal bych u dobrého seřízení krku, jeho usazení do těla, nastavení výšky snímačů a když po tomhle nebude basa hrát jak si majitel přeje, šel bych do výměny HW. Jinak Dr. Parts snímače jsou oproti sériovkám napřed v tom že nejsou šizené na materiálu. Dobrý drát, pěkně navinutý, velké magnety. Hrajou opravdu pěkně, ale se špatně složeným dřevem nástroj nezvládnou posunout výš.

0 xLajků:

39

Zdravím,
otázka na majitele Dr.Parts snímačů - bzučí nebo ne? Mám na svým Washburnu P-Bass snímač a ten bohužel bzučí a nic s tím nejde dělat.

0 xLajků:

40

asi takhle ,ono bzučení nemusí být problém jen snímaču,na vině často bývá problém sítě,staré rozvody,přehozená fáze s o ,parazitní rušení spotřebiču,nevhodný kabel,je třeba postupovat sistematicky zkusit proměřit zásuvku je li fáze na svém místě,zkusit jiný kabel,nechat si zkontrolovat zapojení basy,mimochodem čtu žes s tím vrtal,popřípadě zkusit basu píchnout někde jinde do jiného aparátu

0 xLajků:

41

Tak problém s rozvody nehrozí, nejsou ani 5 let staré. Basu jsem zkoušel u kámoše na lampovým Ampegovi a taky bzučela (propojeno kabelem Monster Cable; originál Fender P-Bass nebzučel). To samý ve škole na kombu Laney. Pak jedině to zapojení v base, to možná bude ono.

0 xLajků:

42 Naposledy upravil: Janec (17. 02. 2012 12.04:33)

Sám od sebe snímač bzučet nemůže - je to pasivní součástka. Jde o jeho citlivost k přijímání ruchů z okolí. Zkontroluj zapojení elektroniky, přepoj to třeba znovu stíněným drátem podle schématu na stránkách rm pickups a díru pro snímač vylož tlustší vrstvou alobalu který připojíš na zemnění stejně jako kobylku. Brum musí zmizet.
A vyndej si telefon z kapsy když hraješ wink

0 xLajků:

43

Něco s tím ještě zkusím udělat, ale spíš vyměním snímač, ten původní stejně není nic moc. Sehnal jsem si Duncan Designed za 400 i s poštou.  smile
A ten mobil mám vždycky vyndanej, vadí mi v kapse při hraní.  smile

0 xLajků:

44

barochpatrik napsal:

Sehnal jsem si Duncan Designed za 400 i s poštou. 

Nechci Ti kazit radost, ale z vlastní zkušenosti si dovolím tvrdit, že s Duncan Designed si moc nepolepšíš. Zkoušel jsem je na svůj Fokus Jazz Bass a originál noname shity hrajou líp. To je taky asi důvod, proč se jich lidi tak často zbavujou...

0 xLajků:

45

libas napsal:

s Duncan Designed si moc nepolepšíš

+1

Bacchus, MarkBass, Soundelirium, efekty, pedály, krabičky, synťáčky, samplery, pružiny
0 xLajků:

46

Zkusím se nejdřív zbavit brumu u těhle a když to nepůjde, koupím ty Duncany.

0 xLajků:

47

A dovolím si tvrdit že problém bude přetrvávat,to není problém snímaču ty máš dojebané zapojení,nejlepší řešení požádat ve svém okolí někoho kdo tomu rozumí

0 xLajků:

48

fedeer napsal:

A dovolím si tvrdit že problém bude přetrvávat,to není problém snímaču ty máš dojebané zapojení,nejlepší řešení požádat ve svém okolí někoho kdo tomu rozumí

....nebo si najít schema zapojení a pořešit-předělat. wink To jsem nedávno dělal kamarádovi u kytary,..špatné zapojené šnímače a dělalo to taky brum brum. wink

0 xLajků:

49 Naposledy upravil: fedeer (17. 02. 2012 15.01:03)

a jak máš snímače vuči sobě orientovány?v místě jak jsou snímače jakoby u sebe,čili uprostřed strun,musí bít rozdílná orientace mag ,pole,vem si obyč školní magnet a přilož ho na spodní snímač,třeba tak aby se magnet přitáhl,když ho potom tou stranou co se přitáhl dáš na druhý snímač musí se odpuzovat,pochopil,?

0 xLajků:

50

Matej napsal:
fedeer napsal:

....nebo si najít schema zapojení a pořešit-předělat. wink To jsem nedávno dělal kamarádovi u kytary,..špatné zapojené šnímače a dělalo to taky brum brum. wink

Jdu to zkusit.  wink

0 xLajků:

51

fedeer napsal:

a jak máš snímače vuči sobě orientovány?v místě jak jsou snímače jakoby u sebe,čili uprostřed strun,musí bít rozdílná orientace mag ,pole,vem si obyč školní magnet a přilož ho na spodní snímač,třeba tak aby se magnet přitáhl,když ho potom tou stranou co se přitáhl dáš na druhý snímač musí se odpuzovat,pochopil,?

Jojo, chápu, zkusím to. Co potom, když nebudou tak, jak mají být? Výměna?

0 xLajků:

52

stačí jednu pulku otočit  a to tak aby konce k sobě přiléhající měl každý jinou orientaci mag pole,mužeš použit magnet nebo přístroj reagující na magnetické pole,kompas, busola

0 xLajků:

53

Tak jsem vyzkoušel, co se dalo, a nic.  sad Zapojený je všechno správně, snímač jsem zkoušel otáčet snad všemi směry a nic. Je možný, že je ten snímač špatně navinutý, že výrobce nenavinul každý snímač opačně vůči sobě?

0 xLajků:

54 Naposledy upravil: fedeer (17. 02. 2012 19.34:48)

aha ,takže jsi to nepochopil,je to snímač pb,takže tento snímač je vlastně pulený, každá pulka má 1cívku a v každé cívce je 1 magnet a jde o to že ty magnety musí bít k sobě konci které se přitahují nikoliv odpuzují,tím že snímačem točiš jak na kolotoču ničeho nedosáhneš,postupij sistematicky,zkus jestli jsou správně proti sobě,zapoj ho na tvrdo na jack,pokud bude vše ok,přidej volume pot,pokud ok přidej tonovku,jen takhle najdeš chybu,jo a taky se podívej jestli je nemáš zapojené v protifázi

0 xLajků:

55

Tak stavbu jsem pochopil. U těhle snímačů se teda brum eliminuje jak? Opačným vinutím jako u humbuckerů? Je teda možný, aby ten snímač byl špatně navinutej? Kdyžtak mě oprav, zrovna u těhle p-bass snímačů pořád nevím, jak to funguje.  wink

0 xLajků:

56

ano je to v podstatě hambackr, zapoj ten snímač natvrdo na jack a pak řekni co to dělá

0 xLajků:

57

To už jsem dneska zkoušel, bruměl taky.  hmm

0 xLajků:

58

odkud jsi?

0 xLajků:

59

Okolí Karlových Varů

0 xLajků:

60

tak to je,bezpředmětné, ale bzučí, víc mín nebo stejněa co to je za basu ,jestli se vubec vyplatí investovat do snímaču novích

0 xLajků:

61

Bzučí spíš víc, je to Washburn T12 (hraju teprve od léta), snímač bych koupil ten Duncan Designed, podle videí na YT zní dobře. Ještě jsem si všiml, že na obou půlkách snímače je zespoda magnet na pólových nástavcích. Není chyba v tom?

0 xLajků:

62

Duncan Designed,jsou jedny z nejhorších snimaču vubec co si dokážeš představit a opravdu tě varuji před jejich koupí,ale je to tvá věc
bez toho magnetu co je zespodu na nástavcích by to nehrálo vubec, ještě jedna rada,označ si polohu magnetu zkus je odloupnout,většinou to jde přes nástavce dej měděný pásek připájej kablík a magnet vrat zpátky,kablík uzemni na spol zemnící bod

0 xLajků:

63

Tak od koupě Duncan Designed teda upustím, nechválí je nikdo.  smile Magnet odloupnout nejde, ještě zkusím přehodit výstupy z cívek, tam prý může být taky chyba.

0 xLajků:

64 Naposledy upravil: fedeer (18. 02. 2012 11.59:06)

já ti doporučuji než se do toho pustíš si něco o tom naštudovat už se to tady řešilo at víš co děláš
ona každá cívka má začátek a konec vinutí a taky sněr vinutí vše souvisí se vším,pokud se do toho pustíš sistémem pokus omyl končí to většinou špatně a koupi nového snímače,

0 xLajků: